Auto – šta znači sanjati automobil?

Na javi je automobil sinonim za kretanje, promene, brzinu i dostizanje nekog cilja, te je jedno generalno prevozno sredstvo koje olakšava da se do nekoga ili nečega stigne brže i komfornije, ali svakako uz rizike od nepromišljene i neprilagođene brzine, koji direktno ili indirektno mogu ugroziti nečiji lični ili tuđi život u najužem smislu reči.

Šta znači sanjati auto – automobil kao predominirajući motiv u snovima 

Učestalost snova o automobilima je velika, pretpostavljeno upravo iz razloga što ih neko baš i svakodnevno viđa, vozi, što su stalna nužnost i potreba, ili jer neko ima želju da sebi obezbedi neki najnoviji model, kao sinonim za prestiž ili kao dokaz nadmoći i uspeha koji je ostvario na ovaj ili onaj način.

Simbolika snova o autu je svakako šarenolika i može da se analizira u skladu sa konkretnom situacijom, te će u nastavku teksta biti i navedeni oni najčešći snovi sa automobilom kao vrlo predominantnim motivom, uz nužno pozitivnu ili negativnu konotaciju, pak prema određenim tumačima i sanjaricama. 

Sanjati da vidite auto koji stoji ali vi se ne nalazite u njemu 

Skloni ste da se opterećujete nevažnim detaljima i činjenicama, koji vam samo crpe energiju i baš vam stvaraju presiju, ali ne donose nikakav validan i konkretan rezultat.

Osećate nemir i nervozu, jer niste svesni šta i kako treba da uradite da biste nešto istinski željeno promenili, pa ste i povodljivi i preterano se oslanjate na tuđe mišljenje i sebi dozvoljavate da vam svi drugi „sufliraju“ šta i kako treba da radite, ali ste generalno u totalnoj stagnaciji i pomaka vam napred zato i nema.

Loading...

Sanjati da vidite auto koji se kreće pored vas a u kome se vi ne nalazite 

Pokušajte da se koncentrišete na ono što će vam ostvariti ciljeve i postignuća, i doneti rezultate.

Preterano se rasplinjavate, niste „pribrani“, i želite da se što pre dokažete i pokažete, ali upravo zato i pravite sasvim bespotrebne greške, i u stanju ste da iz sasvim lakog problema stvorite neki mnogo teži i gori, jer pristupate pogrešno ili površno, iz potrebe da nekome dokažete svoju moć i želju za napredovanjem.

Sanjati kako vozite sopstveni automobil koji je potpuno nov

Promene kojima težite zahtevaju da se prilagođavate, ali ne po cenu da u tom procesu izgubite vi i sebe i lične ideje i stavove.

Loading...

Suština je u tome da budete sigurni u svoje stvove i mišljenja, jer drugi žele da vas sabotiraju, i ne dozvolite da se povedete za nekim lakšim i bržim načinom da uspete, jer i ako ostvarite rezultate i postignete ciljeve, oni su na „staklenim nogama“, te i stalno ćete da se opterećujete da li će uspeti da se održe.

Sanjati kako vozite sopstveni auto velikom i neprilagođenom brzinom

Kao osoba ste veoma nepromišljeni i brzopleti, nemate jasan uvid i „predstavu“ šta tačno treba da uradite, pa se često oslanjate na one koji vam nisu dobri savetnici niti su vam prijatelji.

Ako već imate potrebu da potražite nečiji savet i podršku, neka to budu vama bliske osobe kojima bezrezervno verujete i koje imaju iskustva i dovoljno su moralne i ostvarene da vam zaista i žele i pomoć i dobrobit, a ne da vas sabotiraju iz zavisti i ljubomore.

Sanjati kako vi vozite svoj sopstveni auto suviše sporo 

Sputani ste nekim prošlim greškama, i stalno ste u „grču“ da će neko da vas osuđuje i kritikuje, i vaša osnovna mana jeste nedostatak vere u sebe.

Loading...

Treba da shvatite da je prošlost iza vas i da tako treba da ostane, i da napredak zavisi samo od vas i vaše volje i zalaganja, te da su „faktori okoline“ sporedna stvar, koja vam samo skreće pažnju, i koja vas zapravo i usporava i dovodi do toga da ste spori, rasplinuti i dekoncentrisani.

Sanjati da vozite pozajmljeni i tuđi auto i da vas je strah da ćete da ga oštetite ili „slupate“ 

Vi veoma patite što niste uspeli da se ostvarite u nekim profesionalnim ili privatnim aspektima, i to je kod vas stvorilo veoma loše osobine, pa ste skloni da se pretvarate da ste ono što niste.

Vrlo ste i ljubomorni i zavidni na druge, koji su svojim znanjem, radom i trudom uspeli da se ili ostvare ili izdignu, i postajete neko ko je podla i zlurada osoba.

Ali umesto da sledite njihov primer i da se ponašate isto tako, vi svoje vreme i energiju „bacate“ na to da druge koristite, ogovarate i sabotirate, i ne vidite da tako postajete vrlo ogorčena ili loša osoba, koju svi počinju da udaljavaju od sebe.

Sanjati da vas neka osoba vozi u svom autu i da ste vi na mestu suvozača 

Previše ste narcisoidni i gordi, i smatrate da ste nedodirljivi i najbolji, ali imate sasvim lošu i baš „iskrivljenu“ percepciju o sebi.

Skloni ste da sve druge potcenjujete i da ih omalovažavate, kao i da ih koristite za ostvarenje svih i svojih planova i ciljeva, i to ćete moći jedno izvesno vreme, dok vašu podmuklost i namere koje su loše, ne shvate oni čije rezultate i znanje samo „kopirate“, kao sopstvena postignuća i uspehe. 

Sanjati da vas neka osoba vozi u svom autu i da ste vi udobno seli na zadnjem sedištu 

Nemate hrabrost i nemate stav da se izborite za sebe, i niste iskreni u svojim željama, niti ste pak istrajni i dovoljno „srčani“, da se zalažete iz sve snage za ono što istinski i želite.

Veoma ste pasivna i u nekoj meri i povodljiva i lakoverna osoba, koju je lako „zavesti“ na vrlo i loš i pogrešan put, te se drugi koji su vam lažni prijatelji samo „naslađuju“ vašim padovima i baš i velikim neuspehom, a da vi toga nikako neuspevate da postanete svesni.

Sanjati da vaš automobil ne može da upali ili da ne možete nikako da ga pokrenete 

Evidentno je da „stojite u mestu“ i da uopšte ne uspevate da nađete način da sebe motivišete, jer vam se čini da je drugima sve lakše, i da oni brže i bolje postižu sve ono što vi želite.

Međutim, suština je da vi ne ulažete apsolutno nikakav trud i napore, već samo čekate da se neke i prepreke i problemi reše sami od sebe, što vas kvalifikuje kao nekoga ko je i lenj i ko nema niti dovoljno jaku nameru, a ni potrebu da se izbori, već samo čeka da mu uspeh „padne sa neba“. 

Sanjati da ste kupili neki vrlo skup i luksuzan automobil 

Površni ste i sasvim „plitki“, i želite da se dokažete drugima na neki nezreo i sasvim i „smešan“ način, te umesto da steknete ugled i poziciju radom i trudom, vi se ponašete kao šarlatan, i vaša i želja i potreba je da druge impresionirate, onim što imate, a ne onim št vi jeste kao karakter. 

Sanjati da vozite neki star auto koji se „jedva kreće“ po drumu 

Vama jednostavno ništa „ne ide“ od ruke, te ste očajni i pod stalnim stresom, ali ste za to samo vi odgovorni, iako nezrelo pokušavate da „svalite krivicu“ na druge.

Napredak se ne može ostvariti sve dok ne promenite pristup, a vaša je sklonost da stalno iznova i isto ponavljate jedan univerzalni metod rada i ponašanja, i iako on ne donosi nikakav rezultate, vi tvrdoglavo držite do svojih uverenja, a kada vam neko ukaže na greške vrlo se lako uvredite i baš i postanete ogorčeni i ispoljite svu svoju sujetu. 

Sanjati da ste povređeni u saobraćajnoj nesreći dok ste vozili auto 

Ovakav san nema lošu konotaciju na javi, i označava da ćete napokon shvatiti gde ste i u čemu vi grešili, pa ćete se na neki način „osvestiti“, i krenuti da sve menjate i u privatnom i u poslovnom aspektu svog života. 

Sanjati da ste vi nekoga teško povredili dok ste upravljali autom 

Osramotićete i uvrediti osobe kojima je do vas veoma stalo, i koje su u vas polagale velike nade i očekivanja, te ste vi sve to „prokockali“, zarad trenutka uspeha, ili pozicije koja će ubrzo da vam „isklizne iz ruku“.

Imate pogrešne uzore i ideale, verujete da je lak put do uspeha najbolje rešenje, i osobe koje su vam bliske i koje su vas i savetovale i učile poštenju i moralu, u vas su neizmerno razočarane. 

Sanjati da ste nekoga ubili kao pešaka ili biciklistu jer ste prebrzo vozili auto 

Sami ste uništili sve svoje snove, i generalno ste nesvesni da ste sebi umanjili ili sve šanse za vrlo dobar i realan uspeh, jer ste brzali i niste bili koncentrisani na rad i trud, već samo na onaj krajnji i konačan rezultat.

Suština rada i ostvarenja cilja, jeste da se svaki aspekt problema sagleda i usput i reši, pa i kada postignete uspehe koji nisu bazirani na analitičkom pristupu, oni će početi da se „ruše kao kula od karata“, onda kada se najmanje tome budete nadali. 

Sanjati da ste prošli „na crveno“ vozeći svoj auto 

Svesni ste svojih nemoralnih postupaka i nelegalnih radnji, ali se niti kajete niti obazirete na sva upozorenja onih koji vam istinski žele dobro.

Pomenuti san u nekim tumačima ima konotaciju gubitaka na svim poljima koji će ubrzo da uslede i eventualnih povreda i narušenog zdravlja, i u velikom ste riziku da nastradate, ali se uopšte pak i ne možete da „osvestite“, i idete pogrešnim putem kao „hipnotisani“. 

Sanjati da vam je neko ukrao vaš novi i veoma skup auto 

Osećate se iznevereno i u isti mah i razočarano i ljutito, jer ste imali poverenja u ljude koji su vas samo olako izmanipulisali, i vrlo su vešto iskoristili vašu dobrotu i naivnost.

Pretrpećete jako veliku sramotu, urušavanje ugleda i statusa, ali što jeste i najgore od svega, vama niko neće verovati da vi niste odgovorni i krivi, pa vam sledi period odbacivanja i srama, te i niko baš sa vama neće želeti da se druži, da sarađuje, i generalno da ima „bilo kakve veze“. 

Sanjati da vidite auto koji se kreće iako u njemu uopšte nema vozača 

Dosta je generalno čest san, ali nema nikakvo pozitivno značenje u javi, i odnosi se na vašu vrlo veliku potrebu da „pronađete sebe“, jer ste izgubili smisao i svrhu, i ne znate odakle da krenete.

Simbolično rečeno, pored vas život samo prolazi, i vi imate utisak da ste „paralisani i da ste vrlo i nemoćni“, jer vas je pre svega strah od bilo kakvih novih koraka, i imate teške unutrašnje borbe u smislu toga šta je ispravno a šta nije, i da li da slušate sebe ili da verujete onima koji vas savetuju.

Sponzorisano

Loading...