Baba – šta znači sanjati babu?

Baba je na javi jedna od najvažnijh figura svačijeg detinjstva, ona koja čita unucima bajke, koja ih „mazi i pazi“, i koja prikriva sve njihove nestašluke i sve im i dopušta i daje.

Šta znači sanjati babu – baba kao predominirajući motiv u snovima 

Mada je baba kao glavni motiv dosta česta u snu, svakako je jasno da sama simbolika snova koja je dobra ili pak loša, zavisi od neke konkretne situacije i konotacije, odnosno od načina na koji se baba sa nekim događajem u vezi i sanja.

U nastavku teksta će biti navedena ona najčešća tumačenja i značenja snova o babi, kao i analiza i prenesena simbolika snova, već prema najpoznatijim sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da u snu vidite neku babu uopšteno koju možete i ne morate da poznajete na javi 

Pred vama je jedan sasvim dobar i bezbrižan period, pre svega na privatnom polju, ali i na poslu i u materijalnom smislu, pa ćete biti vrlo dobro raspoloženi, a i vreme provesti u miru i druženju da dragim ljudima. 

Sanjati svoju babu koja je na javi još uvek živa i koja je zdrava i vitalna 

Loading...

Puni ste energije i spremni za nove izazove, pa možete očekivati da sav uloženi rad i trud bude i berićetan, i da donese odlične rezultate, pa da ostvarite i više i bolje nego što ste očekivali. 

Sanjati da u snu vidite svoju babu koja na javi više nije živa 

Odlikuje vas izuzetna snaga volje i hrabrost da nikada ne posustanete i ne odustanete od onoga ili što istinski želite ili što nameravate da postignete, pa ste osoba koja je vrlo spretna i inteligentna i uvek uspevate da se u svakoj neprilici „dočekate na svoje noge“. 

Sanjati babu kojoj ne možete da razaznate jasno lik i ne znate da li je vaša ili tuđa baba 

Vrlo teško podnosite bilo kakav vid kritike i smatrate da ste uvek vi onaj ko je u pravu i ko nije ni pogrešio, pa ste uvek spremni da se branite i da se sa svakim ko vas na bilo koji način osuđuje ili vam se suprotstavlja, verbalno sukobite i da se pokažete kao nezadovoljna i frustrirana osoba. 

Loading...

Sanjati kako razgovarate sa svojom babom i ona vas nešto savetuje 

Naći ćete se pred nekim nedoumicama i problemima koje treba da rešite, ali iako mislite da sve vi možete sami, ovaj put je bolje da poslušate one iskusnije i pametnije, pa da tako prihvatite savete dragih i bliskih prijatelja, koji su uz vas uvek i „otvorenog srca“. 

Sanjati da se svađate sa svojom babom i da ste je vrlo povredili i uvredili 

Osoba ste koja je vrlo fokusirana na svoje ciljeve i rad, pa se iznervirate kada neko od saradnika i napravi najmanju grešku, i sasvim ste rigorozni i strogi u poslu, jer ne volite da se radi „traljavo“, da bi se posao samo završio.

Generalno ste vi osoba koja je stalno pod stresom i stalno nervozna, a jer se trudite da sve držite pod kontrolom, pa ako vam bilo kakav minoran problem iskrsne vi mu pridajete preveliki značaj. 

Sanjati da je vaša baba uplakana i tužna i da je vi tešite 

Loading...

Veoma ste lakoverna osoba koja veruje svakome i olako stvarate prijateljstva i trudite se da dobre međuljudske odnose održavate, ali ne shvatate da su oko vas lažni prijatelji koji samo čekaju dan da vas sabotiraju, koristeći vašu dobrotu i naivnost. 

Sanjati da vaša baba igra u kolu i ponaša se neprimereno svojim godinama 

Neko vam se stalno meša i upliće u odluke i razmišljanja, i kontrira vam u svim vašim idejama, te se pitate da li to radi namerno ili jednostavno jer želi da vam pomnogne, ali je jasno da vaš uspeh izostaje, upravo jer niste na vreme predvideli neka tuđa prevelika sufliranja. 

Sanjati da vaša baba glasno i veselo peva i raduje se sa vama 

Imaćete prilike da ostvarite neka iznenadna lepa poznanstva i prijateljstva na javi, i upravo kada vam bude trebala bilo kakva pomoć i podrška, dobićete je od osoba od kojih ste to najmanje pak i očekivali, a ne od starih i dobrih prijatelja od kojih ste se najpre nadali osloncu i savetima. 

Sanjati da vam je baba umrla iako je ona na javi još uvek živa 

Stalno pokušavate da se „izdignete“ i da rešite svoje probleme, ali vam iz nekog razloga ništa ili ne ide kako treba ili se samo pogoršava, pa generalno vi samo „stagnirate“, i vrlo ste nesrećni ili čaki i očajni, jer ne znate kako da sami sebi pomognete. 

Sanjati da vam je baba umrla iako ona ni na javi nije više živa i ne tako davno je preminula 

Vi niste osoba koja ne zna šta je i kompromis, i koja ne želi da sa drugima sarađuje, i da svakako razmenjuje stavove i mišljenja, ali ste suštinski i pored postignutih rezultata nezadovoljni i tužni, jer ste morali da se prilagođavate, i menjate neke svoje planove za koje ste verovali da su dobri. 

Sanjati da je vaša baba veoma bolesna i da je ona na samrti 

Prevariće vas i izneveriti neka osoba koja vam je izuzetno bliska i kojoj ste verovali i imali za nju beskonačno poštovanje, i koja vam je čak bila i uzor, pa nećete moći da sakrijete svoju nevericu i razočarenje.

Naime, neko vam veoma zavidi na tome što imate i što se postigli časno i pošteno, uz veliki trud i rad, i uz ogromna odricanja, pa želi da vas sabotira i na bilo koji način naruši vaš stečeni ugled. 

Sanjati da vam baba čita bajku i da vas pokušava da razonodi 

Veoma ste ambiciozni i imate čak i neke nerealne planove koji se mogu smatrati do neke mere i maštarijama, ali i ako biste mogli da ih ostvarite, preterano ste se opustili i zaboravili na neke ili prepreke ili nedostatke, a pre svega mešanje neke „treće strane“, koja vam nikako ne želi dobro. 

Sanjati da vaša baba peva lepu i tihu uspavanku i da vas ljubi u čelo 

Ponašate se sasvim „prema svom nahođenju“, i ne zanima vas šta drugi misle, ali suštinski želite da vam neko koga ste nasvesno uvredili i povredili i oprosti za sve što ste učinili, pa se kajete ali osećanja potiskujete u sebi, i nemate hrabrosti da se „otvorite“, sve jer ne želite da se ponizite. 

Sanjati da plačete na grobu svoje babe i da vam se ona obraća „kao anđeo“ 

Potrebnovam je da se promenite i da poslušate neke savete i starijih i iskusnijih osoba, jer je jasno da vaše ideje i rad ne daju nikakav rezultat i da samo „idete u krug“, sa istim greškama i mukama.

Ne smete da dopustite sebi da se preterano oslanjate na neke vaše saradnike ili prijatelje koji nisu iskreni i treba da znate da procenite ljude, ali ste vi sasvim naivni i svakome verujete i svakome dajete iste šanse, pa vas to generalno uvek i najviše „košta“. 

Sanjati da vas baba koja je umrla na javi „poziva“ da krente sa njom „na onaj svet“ 

Vi niste preboleli neke lične poraze i poslovne gubitke, pa ste razočarani i usamljeni, i tako vrlo i ranjivi pokušavate da nađete utehu i pomoć, ali kod sasvim pogrešnih osoba koje nisu vaši dobri i dragi prijatelji, već podlaci i lažljivci koji samo „koriste situaciju“.

Prevarićete se ako prihvatite neku ponudu ili savet od ljudi iz najbližeg okruženja, jer iako se pak i „hvatate za slamku“, ne možete da sebi dozvolite da vas neko grubo i lako izmanipuliše.

Sponzorisano

Loading...