Beba – šta znači sanjati bebu?

Sasvim je jasno i dobro poznato da se beba u figurativnom smislu posmatra kao jedan sinonim za novi život, rađanje, budućnost, čistotu, naivnost, „neiskvarenost“, nevinost, te je u najširem pak i smislu i značenju ona nešto novo i lepo, neka nada i očekivanje boljeg, sreća i radost novog daha i početka.

Kada su u pitanju snovi, kao podsvesna projekcija realnosti, beba je kao motiv vrlo učestala, pre svega kod osoba koje žele da stvore potomstvo, kod žena koje su u drugom stanju, ali i kod osoba koje žele neke promene, novitete, ispravne korake, svetliju budućnost.

Šta znači sanjati bebu – beba kao dominantan motiv u snovima različite konotacije 

Dakle, kada neko sanja bebu, što se kako je istaknuto dešava vrlo često, to označava da će po tumačenjima da dobije neke novosti, srećne vesti, da ga očekuju promene na bolje, neka velika i iznenadnu radost i sreću u bliskoj budućnosti.

Mada prevashodno pozitivne konotacije, snovi o bebama mogu da se različito istumače već dakle naravno prema konkretnoj situaciji u kojoj se beba u snu „vidi“ ili doživljava kao simbol, pa će u nastavku teksta takvi najčešći snovi biti pobliže i analizirani.

Sanjati da vidite bebu 

Ako ste generalno sanjali da vidite bebu, to znači da vas očekuje neka novost, lepa vest ili lepo i prijatno iznenađenje u vrlo skoroj budućnosti.

Loading...

Ovakav san označava i pozitivne promene koje ćete sami svojim zalaganjem postići, te da će vas zbog toga drugi više poštovati ili vam čak i zavideti.

Sanjati da vidite tek rođenu bebu (novorođenče) 

Pomenuti san označava da ste pred nekim značajnim pomacima i novitetima na svim životnim poljima, te da ćete ostvariti ono što dugo i žlite i čemu se nadate.

Takođe, ako podsvesno želite potomstvo, to se može projektovati u snove, a prema nekim starim sanjaricama i sanovnicima, postoji mogućnost da se uskoro ostvarite kao roditelj i dobijete dete.

Sanjati da vidite malo stariju bebu (koja ima nekoliko meseci) 

Loading...

Iako se čini da san o bebama nema neku bitnu razliku u tumačenju kada je u pitanju ona beba koja je tek rođena i ona koja je malo „porasla“, ipak činjenice pokazuju da to nije tako.

Dakle, ako ste sanjali bebu koja je malo starija odnosno „velika beba“, to se simbolično tumači kao veći novčani dobitak, unapređenje na poslu, bogatstvo, nova velika ljubav, novi izazov.

Generalno je velika beba u snu protumačena kao neka veća novina ili značajna promena, ali koja i ne mora da bude nužno dobra odnosno pozitivna, te da sve pre svega zavisi od vas lično.

Sanjati da vidite svoju bebu koju na javi nemate 

Simbolika i tumačenje ovog sna u mnogome zavisi od toga da li ga sanja osoba koja je ženskog ili je muškog pola, pa se znatno razlikuje u tom aspektu značenje sna na javi.

Dakle, ako muškarac sanja da vidi svoju bebu u snu, koju na javi nema, to je simbol nekih sasvim uzaludnih nadanja, kao i potencijalno vrlo lošeg perioda u kome će do izražaja doći sve vaše loše osobine.

Loading...

Sa druge strane, ako ženska osoba sanja bebu koju na javi još uvek nema, onda to ili predstavlja podsvesnu želju za potomstvom, ili se tumači kao neka novost i iznenadno dobra ponuda koja se mora i treba prihvatiti kao nova šansa i idealna prilika za promene i napredak.

Sanjati svoju bebu koju na javi zaista i imate 

Ovakav san se istovetno tumači, bez obzira da li ga sanja muškarac ili žena, te označava brigu za potomstvo, strah od snalaženja u ulozi roditelja, i odraz je svakodnevnog staranja o novom članu porodice koji je u isti mah i radost i stres.

No, prema nekim sanjaricama ovakav san označava i da ste osoba koja je vrlo osetljiva i ranjiva, koja je previše spremna na kompromise i na menjanje ličnih stavova i uverenja, prema uticaju ili željama drugih koji na neki način dominantno nameću sebe i svoje „hvatanje života“.

Sanjati da vidite tuđu bebu koja vam je nepoznata 

Ako ste sanjali da vidite neku bebu u snu koja vam uopšte nije poznata i ne znate čija je na javi, to ima značenje da ćete doživeti neki iznenadni susret ili pak čuti neke lepe vesti ili novosti, ali od osoba koje ili ne poznajete ili sa kojima niste bliski. 

Sanjati da vidite tuđu bebu koja vam je poznata 

San u kome ste videli neku bebu koja nije vaša, ali je dete vaših poznanika ili prijatelja, odnosno vi je i na javi poznajete i viđate, tumači se dosta pozitivno prema većini sanovnika i sanjarica.

Naime, ovakav san označava da ćete u narednom periodu da obnovite neka stara prijateljstva i/ili poznanstva, da ojačate veze sa dragim osobama, da ćete imati jedan sklad i divan porodični dom i toplinu, i da vas na svakom aspektu privatnog života očekuje harmonija i radost.

Sanjati da vidite ili da držite u rukama mrtvu bebu 

Konotacija sna koji je sam po sebi vrlo stresan i neprijatan, u velikoj meri zavisi od toga da li ste u snu videli ili držali svoje ili tuđe mrtvo novorođenče.

Dakle, ako ste sanjali da držite u naručju ili samo vidite tuđu bebu koja nije živa, to ima značenje u javi da ste ostavljeni da se snalazite sami, te da sve muke i nevolje koje su pred vama možete da i uspešno prenebregnete, ali da vam niko neće priteći u pomoć, pa ćete se osetiti iznevereno.

Sa druge strane, ako držite li samo vidite svoje mrtvo rođeno dete, to na javi ima tumačenje da ste se o nekoga veoma ogrešili i da imate potrebu da zatražite izvinjenje ili oproštaj, jer vas nepravda koju ste nekome naneli veoma opterećuje i tišti.

Sanjati da ste dobili bebu (da ste se vi porodili) 

Kada se tumači ovakav san, on se pre svega odnosi na to da je ona osoba koja sanja ženskog pola i da je rodila dete koje je živo i zdravo, te postoje i varijacije u tumačenjima kada je beba umrla nakon porođaja i kada je rođena kao „nenormalnog izgleda“.

Dakle, ako ste sanjali da ste se porodili, i da ste dobili bebu koja je lepa i zdrava, to na javi dalje označava da ste vrlo nezadovolni nekim postignućima u svom životu, i da ste opterećeni nekim višim ciljevima i tišti vas neko neostvarenje ili stagniranje u poslovnom smislu.

Ako ste sanjali sam čin rađanja, to simbolizuje da ste pred velikim odlukama i promenama, i da vas to sasvim okupira i opterećuje ali da nema potrebe da se nervirate jer su promene koje dolaze pozitivne, i na vaše iznenađenje će sve da samo od sebe „dođe na svoje mesto“.

Sanjati da vam je beba umrla u rukama 

Kada ste sanjali da držite bebu koja je živa i zdrava, i odjednom je prestala da diše i shvatili ste to da je mrtva, to označava skore nevolje i velike probleme na raznim životnim poljima.

Moguće je da ćete osramotiti i sebe i svoju porodicu nekim nepromišljenim postupkom, ili pak da ćete biti na meti ogovaranja onih osoba koje su od vas nadmoćnije, a kojima ste svesno ili sasvim i nesvesno „stali na žulj“.

Sanjati da hranite bebu 

Simbolika sna u kome hranite bebu, kao i krajnje tumačenje, zavisno je od toga da li je ta beba vaša ili je neka tuđa beba, koju poznajete ili ne.

Dakle, ako vi u snu hranite neku tuđu ili nepoznatu bebu, to simbolizuje da ćete se zbog uspeha i napretka nekoga ko vam je važan iskreno obradovati, kao i da vas lično očekuju neke dobre i lepe okolnosti, ali koje su povezane sa osobama koje su vam ili prijatelji ili površni poznanici.

Sa druge strane, kada u snu hranite svoju bebu, to označava jednu negativnu konotaciju, te i pak  može da se odnosi na nepravdu ili klevetu koju ćete pretrpeti od dragih osoba, koja će da vas vrlo i povredi i rastuži.

Sanjati kako vidite ili čujete bebu koja plače 

Simbolika ovakvog sna zavisi od tri konkretno sanjane situacije – da li vas bebin plač rastužuje i pogađa; da li uopšte nemate osećaja i nije vas briga što beba plače, te i da li ste baš vi rasplakali bebu.

Dakle, ako ste sanjali da beba u snu plače, te da ste vi veoma uplašeni i tužni, i na sve načine vi i pokušavate da je umirite, označava na javi da ste kao osoba vrlo osetljivi na nepravdu i na laži i da ste razočarani u nekog prijatelja ili bliskog člana porodice zbog toga što vas je povredio.

Kada ste sanjali da vas nije uopšte dotaklo što vidite bebu koja plače u snu, to znači na javi da ste se ili o nekoga ko to nije zaslužio vrlo ogrešili i naneli mu nepravdu, ili da ćete odbiti da pružite i poomoć i podršku dragom prijatelju koji je uvek bio tu za vas.

Sanjati kako se beba u snu smeje 

Ako ste sanjali da je beba u vašem snu srećna i nasmejana, to označava da vas na javi očekuje neka velika radost, i da treba da se zahvalite ili da se odužite nekome ko vam je dosta pomogao da ostvarite neke poslovne ciljeve. 

Sanjati kako beba izgovara neke neartikulisane glasove ili „guče“ 

Kada ste sanjali kako beba pokušava da vam „nešto kaže“, ali kako ne ume da govori ona ispušta neke glasove i „guče“, to ima dobru konotaciju na javi.

Naime, pomenuti san znači da ćete biti vrlo zadovoljni i ispunjeni na svim životnim poljima, i da će se vaša sreća oslikavati na vašem licu, da ćete biti ozareni i nećete kriti zadovoljstvo i radost.

Sanjati da kupate svoju bebu 

Konotacija ovakvog sna zavisi da li je beba srećna što se kupa ili pak plače i ne želi da se okupa i histerično vam se otima iz ruku.

Dakle, ako ste sanjali da kupate bebu koja je mirna i koja ne plače tokom kupanja, to označava vašu spremnost da shvatite i prihvatite da je nužno da se promenite i da sve ono što je prošlo i ostavite iza sebe.

Sa druge strane, ako beba sasvim histerično plače kada je kupate, to označava da ste nesvesni pak i svoje lakovernosti i naivnosti, i da će da vas izmanipulišu osobe kojima ste ukazali bezrezervno poverenje, što će u vama stvoriti strah i predubeđenje da su svi ljudi loši i zlonamerni.

Sanjati da kupate tuđu bebu 

Kada ste sanjali da kupate nečiju tuđu bebu, na javi to ima dva različita tumačenja, i to jedno koje je dobro i jedno dosta loše.

Dakle, po jednom tumačenju san u kome kupate nečiju tuđu bebu, označava da ste se previše vi upetljali u tuđu intimu, i da se usuđujete da se mešate u nečije lične odnose i da sudite o onome što ne treba da vas se tiče.

Prema drugom tumačenju istog sna, kupanje tuđe bebe je neko predskazanje dobrog zdravlja, kao i sreće i ljubavi u porodici, i među prijateljima, jer kao što „voda odnosi svu prljavštinu“, tako će se vama život u svim aspektima preokrenuti na bolje.

Sanjati kako učite bebu da hoda 

San u kome učite bebu da hoda, ima tumačenje koje je zavisno od toga da li je opet u pitanju vaša ili tuđa beba, ali je u svakom smislu konotacija ovog sna na javi dosta pozitivna i dobra.

Dakle, ako ste sanjali da svoju bebu učite „prve korake“, to se odnosi na vašu spremnost da se upustite u nove poduhvate i da prihvatite rizike, a uz sve nihove potencijalne skrivene prepreke.

Sa druge strane, ako učite tuđu bebu da prohoda, to ima značenje da ćete nekome biti baš velika i pomoć i podrška, bilo u materijalnom ili moralnom smislu, i da ćete steći nečiju veliku ljubav i/ili zahvalnost.

Sponzorisano

Loading...