Bik – šta znači sanjati bika?

Na javi je bik simbol neke velike snage i moći, ali je i sinonim za ljutito i agresivno ponašanje i za nekoga koga je lako iznervirati i isprovocirati, pa onda ima sklonost da stvara neke konfliktne situacije i da se sa svakim sukobljava i svađa.

Šta znači sanjati bika – bik kao predominirajući motiv u snovima 

Mada zvuči sasvim nerealno i nejasno, snovi o biku kao motivu su veoma velike učestalosti, te i baš zanimljive i reznolike simbolike na javi, pa se tumače kao pozitivni ili negativni, ali nikada i sasvim „isključivo“ i retko bez jasne povezanostio sa nekim sanjanim događajem ili konkretnom situacijom.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći i najupečatljivioji snovi o biku, i data i neka jasna i analiza i značenja, po sanjaricama i sanovnicima koji se ovom tematikom i bave od starih dana. 

Sanjati da vidite nekog velikog i lepog bika koji mirno stoji u polju i nije vas strah 

Neko ste ko je vrlo fokusiran i predan svemu što radi, te ćete samo svojim velikim zalaganjima i napornim trudom da ostvarite izuzetne rezultate i bićete na sebe ponosni, a i vama drage osobe će da „sijaju od sreće“, kada vi dobijete neke zaslužene nagrade i pohvale. 

Sanjati da vas je napao bik i da vi od njega panično bežite jer će da vas ubije 

Loading...

Morate da se suočite sa svojim strahovima, i da se radikalno promenite ako mislite da bilo šta postignete, jer ste osoba koja je potpuno „zastranila u svojim tvrdoglavim predubeđenjima“ i nikoga ne slušate, i ne želite da bilo šta menjate, iako realno ne napredujete, niti postižete bilo kakav cilj. 

Sanjati da ste vi „izazvali bika da vas napadne“ i da se kajete jer ste u velikoj opasnosti 

Ne možete da se stalno dvoumite i da odluke donosite „na prečac“, jer time stvarate jednu sasvim neizvesnu situaciju, i smanjujete svoje izglede da raelizujete neke realno dobre planove. 

Sanjati da ste kupili sasvim lepog i zdravog bika i da želite da vam bude ljubimac 

Verujete pogrešnim ljudima, i sasvim olako im otkrivate sve svoje tajne i slabosti, pa ćete da se veoma iznenadite kada vas oni „unište vašim greškama“ i kada vas budu sasvim ponizili i vrlo i osramotili. 

Loading...

Sanjati da ste ubili bika i da on „na vaše oči“ krvari i umire i vama je veoma žao 

Neko ste ko je spreman da zarad svojih postignuća podnese velike žrtve i da se ponizi ili moli za neke prilike i šanse, ali nikada ne želite da se bilo šta „loše pripisuje“ onima, koji su vam važni i bliski, te se tada veoma ljutito i besno ponašate, i ne možete da iskontrolišete afekat i agresivnost. 

Sanjati da ste vi toreador u svom snu i da se borite sa bikom u koridi i čujete navijanje 

Uprkos tome što vas svi nagovaraju da se upustite u neke nove projekte, vi ne želite da „srljate“ i da postupate nepromišljeno i površno, te ćete da najpre „date sebi vremena“ da sve dobro i vrlo i pošteno analizirate, pa ako se takve prilike propuste jer ste se dugo premišljali, vi se ne nervirate jer ste i svesni da postoje i one druge, možda i bolje i za vas prigodnije. 

Sanjati da vas je bik teško povredio svojim rogovima i da ste vi na samrti i rane krvare 

Emotivni partner će sasvim bezobzirno da vas izda i da vas prevari, pa nećete nikako moći to da shvatite i da lako prihvatite, i ponižavaćete se i moliti za „novu šansu“, jer ćete negde vi u svojoj podsvesti, da nađete razloge da okrivite sebe za tuđe realne greške i podmuklosti. 

Loading...

Sanjati da pokušavate da se održite na leđima bika koga jašete i da on teži da vas „zbaci“ 

Vi jednostavno baš volite rizike i izazove, i vama su „svakodnevni poslovi dosadni i naporni“, pa stalno tražite neke nove prilike da se pokažete i dokažete, samo treba da pripazite da se previše vi i ne „zaigrate“, i ne počnete da ređate greške i gubitke. 

Sanjati da vidite bika koji je sasvim bele boje ali izgleda zastrašujuće i opasno 

Imaćete neke velike skore uspehe i dobićete i nagrade i pohvale, te steći i ogroman ugled i veliko poštovanje u svom okruženju, ali u vama su neki veliki nemiri i nezadovoljstva, te nećete moći u poslu da nađete satisfakciju, jer ste emotivno iscrpljeni i nemate ničiju ljubav i pažnju. 

Sanjati da je bik koga sanjate sasvim crne boje ali da se ne bojite jer deluje pitom i miran 

Mada ste svesni da su oko vas lažni prijatelji, koji su i ljubomorni i zavidni na sve vaše uspehe i na postignuća, vi jednostavno ne želite da „trošite svoju energiju i vreme“ na to da se sa njima i svađate i razračunavate, već ste rešeni da „radite svoje“ ali da se branite ako dođe do takve vrste situacije i problema. 

Sanjati da ste vezali bika i da ga „vodite ne kanapu“ ali da iako ga ne vidite vi osećate bes 

Previše ste se „zaneli u svojoj ulozi moćne i nedodirljive osobe“, pa ćete da se prevarite u nekim procenama nekih rizika i da se zamerite vrlo opasnim osobama, koje neće da biraju način kako da vas unište, te i kako da vam zauvek „zatvore sva vrata“ koja vam mogu doneti bilo kakav uspeh i rezultate, pa ćete da ostanete sasvim i siromašni i unesrećeni, umesto da ste „gledali svoja posla“. 

Sanjati da vidite nekog mrtvog bika koga niste vi ubili i da vam je veoma žao 

Osetićete se sasvim „isprazno i nesrećno“, jer vama nekako nikada „sreća nije naklonjena“ pa ste stalno na gubitku i u poslu i u privatnom aspektu, i vi ćete sasvim da se udepresivite i da olako vi i odustanete od svake borbe i/ili od rada i zalaganja, te i umesto da baš kada vam je najteže date i jedan svoj pravi maksimum. 

Sanjati kako vidite bika koga vode „u klanicu“ i da pokušavate da mu nekako pomognete 

Ne treba da žalite neke svoje prijatelje ili saradnike, i da se trudite da ih spasite neprilika, jer su i oni vas više puta izneverili i izmanipulisali, te i ako im vi plemenito pomognete, oni vam neće i „upamtiti i uzvratiti dobrotu“, već će da vas opet prevare kada im se baš ukaže prva prilika,  jer su opasni i podmukli, a samo se pretvaraju da su se promenili, kako bi se izvukli iz problema na lakši način, ili uz nečiju pomoć. 

Sanjati da vidite nekog bika koji je „odran“ i sasvim bez kože i sav je krvav i strašan 

Pred nevoljama ste i velikim opasnostima, jer ste se usudili da se suprotstavite onima koji su od vas nadmoćniji u svakom smislu, i nećete nikako moći da se „izvučete i spasite“, pa je pred vama definitivna „propast“, i moraće da prođe puno vremena da biste vi „opet stali na svoje noge“. 

Sanjati bika koji nema rogove i koji izgleda sasvim „nesrećno i jadno“ jer je izgubio snagu 

Imaćete neke skore velike gubitke i teške „jade i tuge“, kada premine posle duge bolesti neko ko vam je bio oslonac i podrška u životu, i čiji su vam ljubav, pažnja i iskrena dobrota i saveti, uvek pomagali kada ste „posrtali i padali“, te ćete takav poraz teško da prihvatite i da ga prebolite. 

Sanjati da ste vi zaklali bika i da su vam ruke sasvim okrvavljene i da se ni malo ne kajete 

Osoba ste koje se vodi poslovicom da „cilj opravdava sredstva“, pa se ne libite da svakoga olako i iskoristite, te i da izdate i izneverite i one koji su vam najbliži i koji vas iskreno vole, jer nikako ne shvatate koje su zaista prave vrednosti u životu, i ostaćete sami i nesrećni, kada sve potrošite i kada „slava nestane“, ali će biti prekasno da vratite poverenje onih koje ste olako „prodali“. 

Sanjati kako vi treba da zakoljete bika ali to nikako niti možete niti želite da učinite 

Ovakav san označava neke nove i dobre prilike, koje će da vam donesu veliki napredak i veliko bogatstvo, ali i neke odlične trenutke radosti i sreće koje ćete imati prilike da provedete sa onima koje volite, i uživaćete napokon u periodu bez briga i problema, jer ste to svojim radom i trudom zaista i zavrednovali. 

Sanjati kako hranite i negujete bika i „pripremate ga za borbe“ kako biste zaradili novac 

Vaša dobrota i plemenitost, na žalost uvek imaju neke „zadnje namere“, pa vi onima kojima ste nekada pomogli ili im učinili dobro u nevolji, tražite neke kontrausluge i imate želju da sve i/ili dobročinstvo ili nesebičnost, na neki način „naplatite“, što „baca senku na vaše dostojanstvo“. 

Sanjati da svedočite borbi bikova i navijate za onog koji vam deluje malo slabiji i manji 

Imate sasvim „nezgodnu narav“ i vrlo ste „plahovita osoba i konfliktni ste i svadljivi“, pa ćete pak uskoro da se sukobite oko sasvim beznačajnih stvari, sa svojim prijateljima i/ili članovima porodice, a sve jer imate i stalnu potrebu da se u svačije privatne stvari upatljavate i da se baš i trudite, da vi rešavate ono što generalno ne treba da vas se tiče.

Sponzorisano

Loading...