Čokolada – šta znači sanjati čokoladu?

Na javi je čokolada mnogima omiljena poslastica, ali je ona nekada simbol „gorčine“ i nekog pak preranog radovanja i preteranog doživljaja sreće, i ima značenje nekih neuspeha i nevolja, koji su „zamaskirani“ i koji daju neku lažnu sigurnost, i osećaj spokoja i bezbrižnosti, pa se „čovek lako prevari“.

Pogledajmo u nastavku teksta šta znače snovi u kojima se pojavljuje čokolada.

Šta znači sanjati čokoladu – čokolada kao predominirajući motiv u snovima

Mada su snovi o čokoladi dosta česti i obično su i „slatki“, njihova simbolika nije nužno dobra ili pozitivna, pa shodno samoj konotaciji može da bude i predznak nečega lošeg i negativnog, i sama analiza snova je blisko povezana sa jasnim i konkretnim događajem koji se sanja.

U nastavku teksta će biti navedeni i pobliže opisani oni najčešći i najupečatljiviji snovi o čokoladi te data njihova analiza i prenesena ili implikativna značenja po najpoznatijim sanjaricama i starim i savremenim tumačima i sanovnicima.

Sanjati da vidite neku lepu i veliku čokoladu i da imate potrebu da je pojedete 

Preterano ste gramziva i ambiciozna osoba, i ne umete da racionalno i smisleno postupate, pa baš uvek idete na „sve ili ništa“, i kod vas ne postoji neka „sredina i mera“, te ste u riziku ili da sve vi izgubite ili da ostvarite neverovatna postignuća, više „na sreću“, nego zbog rada i truda, te pak i  vaših realnih potencijala i znanja. 

Loading...

Sanjati da jedete „crnu čokoladu“ koja je gorka i koja nije lepog i prijatnog ukusa 

Neko ko vam je vrlo blizak i drag će da se uskoro teško razboli i/ili da prođe kroz velike patnje i nevolje, pa ćete da budete sasvim beznadežni i da se nervirate i sekirate, jer vi nećete znati kako najbolje da pomognete, jer su vam u suštini „ruke vezane“ i ne možete baš ništa da preduzmete. 

Sanjati da jedete neku lepu i ukusnu čokoladu i da ste sasvim srećni i oduševljeni 

Prerano ste se opustili i dozvolili sebi da vas „ponesu“ slava i pohvale, pa ćete da olako napravite neke sasvim nepotrebne greške, i da sve upropastite, te i da postanete predmet podsmeha i stalnih ogovaranja osoba koje su vam saradnici i koje se raduju vašem „posrnuću“. 

Sanjati kako ste dobili na poklon neku lepo upakovanu čokoladu od prijatelja ili poznanika 

Loading...

Neko vas sasvim bezočno laže i vara, ali vi ste sasvim „zaslepljeni“ ljubavlju i poverenjem, i niko ne može da vam „otvori oči“, pa ćete se razočarati i dugo patiti, kada vi shvatite da ste pogrešili u svojim procenama, te i da ste se po prvi put veoma prevarili. 

Sanjati da ste dobili na poklon čokoladu od svojih neprijatelja ili neke nepoznate osobe 

Dopada vam se neka osoba koja nije za vas ili koja vam je na neki način „zabranjena“, ali vama to neće biti prepreka, i ponećete se veoma podmuklo i beskrupulozno, kako biste dobili „po svaku cenu“ ono što želite, jer ste navikli da ne trpite poraze i odbijanja. 

Sanjati da ste vi nekome koga ne volite poklonili čokoladu kao znak „dobre volje“ 

Pretvarate se vrlo vešto da nekoga uvažavate i da verujete u njegove savete i mišljenja, ali opasan ste neprijatelj i nije poželjno da vam se iko „zameri“, jer ste veoma osvetoljubivi i nikada nikome i ne opraštate izdaje i neverstva, te se stalno trudite da „kad-tad vratite istom merom“. 

Sanjati da ste nekome ko vam je drag i blizak poklonili skupu i kvalitetnu čokoladu 

Loading...

Materijalista ste i veliki oportunista, te vama uopšte nije važno koliko ćete osoba da povredite i razočarate u svojoj želji da postignete moć i bogatstvo, i sasvim pogrešno verujete da su novac i pozicija merilo uspeha i ljudskih kvaliteta, ali ćete uvideti prekasno da ste usamljeni i emotivno „prazni“, kada ostanete sasvim sami, i kada ne budete imali nikoga da se sa vama iskreno raduje i da podeli sve vaše uspehe i postignuća. 

Sanjati da ste kupili čokoladu koju ste pojeli iako je bila namenjena za poklon 

Jasno je da vi pre svega mislite uvek i samo na sebe, pa iako takva osobina i nije pohvalna, ona vas je već više puta „spasila nevolja“, jer ste se oslanjali samo na svoje stavove i mišljenja, i zato ste i uspevali da postignete ciljeve koje ste zamislili, i da izbegnete opasne manipulatore i velike izdajice koje su svuda oko vas, ali ste vi vrlo inteligentno i na vreme sve njih „pročitali“. 

Sanjati da vi pokušavate da „napravite“ čokoladu ili neku poslasticu od čokolade 

Prihvatate neke nove rizične projekte i zadatke, ne jer ste za njih zainteresovani niti jer ste svesni da ćete dobro da ih odradite, već iz razloga da biste drugima onemogućili da se pokažu i dokažu, i da na bilo koji način budu od vas bolji, te i da dobiju neke pohvale i ostvare dobre rezultate. 

Sanjati da ste podelili svoju čokoladu sa nekim ko vam nije drag i koga ne volite 

Spremni ste da pravite kompromise i da se prilagodite većini, ali sve što radite je vrlo promišljeno i sasvim proračunato, pa se družite sa onima za koje ste veoma svesni da su vam neprijatelji, i na takav način vi i uspevate da zaštitite sebe i svoje interese, jer preduhitrite svaki pokušaj sabotaže ili manipulacije. 

Sanjati da ste dali „pola čokolade“ nekome ko je gladan ili siromašan 

Vi ste osoba koja je vrlo beskrupulozna i koja svakoga pokušava da nasamari i iskoristi, ali svoju nadmoć ispoljavate samo prema onima koji su u odnosu na vas inferiorni i slabi, dok se pred svim autoritetima povlačite, i nećete nikada da pomognete onima koji su vama bili podrška i potpora, pa ćete lako i da ostanete bez prijatelja i saradnika, kada oni shvate koliko ste podmukla i loša osoba. 

Sanjati da ste se sasvim „umazali“ čokoladom iako ne želite da priznate da ste je pojeli 

Stalno nešto skrivate i „petljate“ i uspevate sami sebe da „sabotirate“, jer ste nesposobni da realno sagledate neke okolnosti i situacije, ali ni po koju cenu ne želite da se promenite i da počnete da radite pravilno i da postanete bolja osoba, već po starom šablonu idete „na sve ili ništa“ i po pravilu ili „stagnirate“ ili doživljavate „neuspehe u nizu“. 

Sanjati da ste odbili da pojedete čokoladu koju vam je neko dao jer smatrate da je otrovna 

Svesni ste da vam neko ne želi dobro, te odbijate podršku i pomoć ljudi, koji se prave da su vrlo iskreni a koji su vam istinski neprijatelji, pa ste vrlo mudri i samosvesni, i „daleko ćete dogurati“, ako ostanete tako racionalni i „prizemni“, te ako se ne „pokondirite“ i ne dopustite da vaš ego i/ili sujeta prevladaju vaše realne, i jako dobre stavove i moralna načela. 

Sanjati da je čokolada koju jedete pokvarena ali se vi pretvarate da je ukusna i predivna 

Skloni ste da se olako prilagođavate tuđim mišljenjima i da podmuklo koristite svačije slabosti i nedostatke, jer nikako ne možete samostalno da se ostvarite, i vama su lične ambicije važnije i od ljubavi i od prijateljstava, pa ćete ostati sasvim sami i odbačeni, i kada postignete ono za čim ste i dugo patili i što vam je bila velika žudnja i neostvarena želja. 

Sanjati da vam se čokolada topi u rukama ali da je vi ni sa kim ne delite 

Sebični ste i samoživi, i ne želite da prihvatite nikakav savet i da saslušate tuđa mišljenja, te na žalost i zbog toga polako ali sigurno „propadate“ i gubite sve što ste stekli, i što ste zaslužili vrlo teškim radom i trudom.

Sponzorisano

Loading...