Drvo – šta znači sanjati drva?

Drvo je na javi po pravilu sinonim za nešto što je sigurno i stabilno, kao i za neke ideje i planove koji su „razgranati na više područja“, pa i u nekim kulturama simbolizuje napredak, novac i pak i plodnost u svakom smislu te reči (materijalnu ili nematerijalnu).

Šta znači sanjati drvo – drvo/drva kao predominirajući motiv u snovima 

Zanimljivo je da je učestalost snova u kojima je drvo ili više drva dominantna figura, zaista vrlo i velika, i ima jednu posve šarenoliku simboliku koja na javi može da se protumači kao dobra i/ili pozitivna, te kao loša ili negativna, ali nikakva „isključivost“ nije poželjna, jer se snovi često lako i prepliću, pa i od neke konkretne situacije ili konotacije im tumačenja najviše i zavise.

U nastavku teksta će pomenuti snovi biti detaljnije i opisani i analizirani, već po najpoznatijim i najverodostojnijim sanjaricama i sanovnicima, kako onim drevnim tako i onim savremenim.

Sanjati da vidite neko veoma lepo i razgranato drvo koje je puno plodova i lišća 

Vama sledi jedan sasvim dobar životni period, kada ćete vi da ostvarite sve ciljeve, i da steknete neko veliko bogatstvo i poziciju, ali vas takav uspeh ni najmanje neće da promeni, i vi ćete ostati ona ista skriomna i prizemna osoba, kakvom vas svi poznaju, i baš zato vas i vole i poštuju. 

Sanjati da vidite neko sasvim tanano i „ogoljeno“ drvo koje izgleda kao da će da se sasuši 

Loading...

Treba da budete na oprezu jer su mogući neki skori gubici, pre svega na emotivnom i uopšteno na privatnom životnom polju, pa ćete se osetiti veoma usamljeno i odbačeno, i stres vam može olako i narušiti zdravlje, ili možete da zapadnete u depresiju i da se sasvim „povučete u sebe“. 

Sanjati da sedite u hladovini nekog drveta i da ste rasterećeni i vrlo vam je prijatno 

Neke promene koje ste shvatili i prihvatili, veoma vam prijaju i srećni ste što ste poslušali one koji vam žele dobrobit, pa ste sasvim rasterećeni i vrlo radosni, što imate oko sebe tako divne ili tako dobre ljude, i nikada se ne bojite da ćete biti ostavljeni bez podrške i bez spasa u nevolji. 

Sanjati da se penjete na neko drvo i da stalno padate ali nikako ne odustajete 

Pokušavate po svaku cenu da se uklopite tamo gde „realno ne pripadate“, ali ste zaslepljeni vrlo velikim novcem i pozicijom, iako niste ni svesni koiliko je odricanja i rada, pa čak možda i nekih malverzacija i prevara potrebno, da se dođe „do vrha“, a još i više da bi se „na njemu opstalo“. 

Loading...

Sanjati da sečete neko drvo koje vam smeta i da želite da ga iskoristite za ogrev 

Ne možete da uklonite svaki problem i prepreku, tako što ćete da je ignorišete ili da se pretvarate da sve „imate pod kontrolom“, a sasvim je jasno da „tonete i propadate“, jer ste tvrdoglavi i vrlo i nepromišljeni i „nedorasli zadacima koji su vam dodeljeni“. 

Sanjati da ste polomili grane na nekom drvetu i da ono počinje da se suši i da propada 

Sasvim ste tendenciozno osujetili nečije dobre ideje i planove za ostvarenje ciljeva, i to sve jer ste bili ljubomorni i zavidni, a te osobe su vam verovale, i vi ste im čak bili i uzor i jedna i „moralna gromada“, pa ćete se vrlo pokajati, ali tek onda kada bude sasvim prekasno da bilo šta promenite. 

Sanjati da ste udarili u drvo na putu i da ne znate „odakle se ono stvorilo“ baš pred vama 

Zaneli su vas neki veliki uspesi i dobitak, te ste se „izdigli i digli nos“, pa ne vidite realno koliko ste i smešni onima koji vas poznaju i koji vašu pokondirenost kritikuju i ogovaraju vas „iza leđa“, ali je mnogo gore to, što ćete vi umišljeno i bahato da prihvatite neke vrlo rizične predloge i tako „svemoćni i najpametniji“, olako ćete i sebe i vama drage osobe da sasvim osramotite i ponizite. 

Loading...

Sanjati da vidite drvo koje je udario grom i da je ono sasvim crno i spaljeno 

Neke patnje i bolesti dragih osoba iz vaše porodice ili okruženja su uskoro sasvim izvesne, te vi i nećete moći baš ništa da preduzmete i da promenite, i moraćete da se suočite sa porazima i da sve prihvatite onako kako i jeste, pa je možda dobro da se „potrudite“ da postanete bolja osoba i da bar od onih o koje ste se „ogrešili“, vi i  zatražite da vam oproste, ako oni to iskreno žele i mogu. 

Sanjati da vidite drvo koje gori i vi pokušavate da ugasite požar koji ga je zahvatio 

Pred vama su neka stanja koja niste očekivali, te će da vas izneveri emotivni partner i vodićete sa njim veoma žučne rasprave, ali ste vi u suštini pravi krivac, jer ste stalno nalazili neke zamerke i bili ste preterano ljubomorni, pa ste zbog toga i izgubili jedinu osobu i koja vas je sasvim iskreno volela, a uprkos svim vašim manama. 

Sanjati da sečete drva za ogrev i da ih slažete uz svoju kuću 

Vi ste velika škrtica i sve što zaradite samo sebično „čuvate za sebe“, i kada vam neko i zatraži novac na zajam, vi se pravdate da nemate i da ste i sami u „teškoj materijalnoj poziciji“, pa niste ni malo plemeinta i humana osoba, ali vas generalno mišljenja drugih preterano i ne zanimaju. 

Sanjati da vam je drvo izraslo na sred kuće i da vama to uopšte ne smeta 

Pred vama je period nekih neočekivanih i iznenadno velikih prepreka, te ćete da doživite velike izdaje od partnera ili pak od strane članova svoje najuže porodice, kojima ste verovali i nikada ne biste pomislili da će oni da vas na takav način, i toliko podlo i maliciozno izmanipulišu i prevare. 

Sanjati da ste vi sebi napravili kuću na drvetu i da tako živite i veoma ste srećni 

Osoba ste koja nikada nije težila nečemu nerealnom, niti ste po svaku cenu nastojali da postignete poziciju i moć, pa ste se sasvim našli u „nebranom grožđu“, kada ste dobili neke neverovatne i/ili ponude ili prilike, i ne znate da li da ih prihvatite jer će da vam „preokrenu život naglavačke“, ili da se povučete, pa i da nastavite da živite mirno, i da budete srećni i bezbrižni kao i do sada. 

Sanjati da sečete drva da biste sebi obezbedili „građu“ za kuću ili vikendicu 

Sebični ste i veoma samoživi, pa gledate da nađete načine da stalno sebi ugodite i olakšate, ne misleći pri tome ni na koga drugog, i onda se pitate zašto vas niko ne voli i zašto nemate prave prijatelje. 

Sanjati da je na vas „palo drvo“ koje ste sekli i da vas je teško povredilo i „prignječilo“ 

Imaćete neke velike skore nevolje i probleme, i moraćete da se uzdate u nečiju pomoć i podršku, jer vi sami baš ništa nećete moći da rešite, a niti da uprkos svim naporima i popravite sve što ste lakomisleno i naivno i „zabrljali“. 

Sanjati da ste poginuli jer vas je ubilo stablo drveta koje ste vi pokušali da isečete 

Nekome ste naneli velike nepravde i nije logično da budete iznenađeni što osobe koje ste nekada povredili ili uvredili žele da vam se osvete, i stalno „sabotiraju sve vaše planove“, jer ste upravo vi to i zaslužili, jer niti ste se pokajali ni makar pokušali da zatražite oproštaj.

Sponzorisano

Loading...