Golub – šta znači sanjati goluba?

Na javi je golub sinonim za nekoga ko je „glasnik“ i „pismonoša“, ali je generalno kao i svaka druga ptica on simbol slobode, letenja, nesputanosti i sposobnosti da se „vine u visine“, bez neke granice i prepreka.

Šta znači sanjati goluba – golub kao predominirajući motiv u snovima 

Generalno su snovi o golubovima retki, ali im je zato simbolika veoma zanimljiva i šarenolika, te iako je ugrubo klasifikovana kao pozitivna ili negativna, neke granice se u određenim situacijama i konotacijama ne mogu jasno postaviti, te su snovi uistinu vrlo implikativni i imaju praktično baš i „bukvalnu“ transkripciju na javi.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najučestaliji i najupečatljiviji snovi o golubu kao glavnom i dominirajućem motivu, te usputno data i neka njihova analiza i prenesena značenja i tumačenja, po sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da vidite samo jednog goluba koji slobodno leti na nebu 

Uskoro vas očekuju neke sasvim lepe i dobre vesti, kojima ćete da se vrlo obradujete i da podelite svoju sreću, sa osobama koje su vam najdraže i sa kojima ste ostvarili sve svoje uspehe, i pronašli svoj mir. 

Sanjati kako vidite veliko „jato golubova“ u letu i da vas prizor opčinjava 

Loading...

Pred vama je veoma lep i idiličan period sa vašim emotivnim partnerom, sa kojim ste uspeli da vi razrešite neke nesuglasice, pa je period svađa i razmirica iza vas, i uživaćete u harmoniji i ljubavi, te ćete biti sasvim srećni i bezbrižni. 

Sanjati da hranite goluba i da se on od vas ne plaši i prilazi vam sasvim blizu 

Imaćete neke nenadane gubitke ili probleme u privatnom aspektu života, te ćete da se svađate sa ili prijateljima i/ili partnerom, ali vi niste u pravu i vrlo ste tvrdoglavi i uporni da opravdate svoje greške, te i da za sebe nađete neko „pokriće“ i da „na druge prebacite odgovornost i krivicu“. 

Sanjati da vidite prelepog belog goluba koji stoji sasvim blizu vas i nije ga strah 

Ovakav san je najava nekih veoma lepih skorih događaja, a pre svega velike bračne sreće, ili pak i ozvaničenja veze u kojoj ste vrlo dugo, i koja će na vašu radost biti „krunisana brakom“. 

Loading...

Sanjati da vam je golub sleteo na rame i da imate utisak da želi da vam nešto „poruči“ 

San koji nema naročito dobru simboliku, i označava neke skore gubitke i probleme, pre svega u smislu skore smrti ili teške bolesti nekog člana vaše porodice, koji vam je veoma važan i čije će nevolje da vas veoma potresu i da vas ostave u „očajnom stanju“. 

Sanjati da držite goluba u ruci i da pokušavate da ga „naterate da uzleti“ 

Nekome ste naneli zaista veliku nepravdu, i uporni ste u želji da dokažete da ste se pokajali, ali treba da sačekate „pravi momenat“, i da ne insistirate preterano na nečijem oproštaju, već da toj osobi date vremena da razmisli, i da shvati da ste postupili ishitreno i nepromišljeno, i da takvu grešku nikada više nećete da ponovite. 

Sanjati da vidite mrtvog goluba i da vam je veoma žao jer mu niste pomogli na vreme 

Sami ste odgovorni što ste neke drage i veoma iskrene prijatelje svojim ponašanjem i postupcima olako i udaljili od sebe, i ne treba da se kajete, i da se preispitujete „ko je kriv i zašto su se stvari odigrale na takav način“, već da se suočite sa sobom i da shvatite da morate da se sasvim jasno i promenite. 

Loading...

Sanjati da gađate goluba kamenom i da pokušavate da ga svesno povredite 

Sebična ste osoba koja je zavidna i nesrećna, i vama je suština života da drugima nanesete bol i patnju, jer ste ogorčeni što ste neostvareni i neuspešni, i težite da stalno i druge „unazadite“. 

Sanjati da pucate na goluba koji leti i da pokušavate da ga ubijete ali stalno „promašujete“ 

Pred vama je skori raskid dugogodišnje emotivne veze ili razvod braka, jer ste se vi i sasvim „na gore“ promenili, i vaš partner je shvatio da vi „niste više osoba koju je zavoleo“, a vi ćete olako i svakako da smatrate da je „druga strana za sve odgovorna“, jer sebe stalno „štedite i izdižete“. 

Sanjati da vam je golub „doneo pismo“ koje vam je poslao neki prijatelj iz daleka 

Pokazaćete se kao sasvim razumna osoba i sve nesporazume sa saradnicima ili prijateljima ćete da razrešite razgovorom, i svi će da pohvale vašu stabilnost i zrelost, te ćete da steknete i veliko poštovanje. 

Sanjati da uzgajate golubove i da su oni vaši kućni ljubimci 

Neke vama drage i bliske osobe vam veruju neizmerno, i ne smete da to olako prokockate, te se trudite da stalno postupate dobro i ispravno, i da se ne „polakomite“ na neke nemoralne i lakše i brže načine da postignete rezultate, ali da zbog toga izgubite i dostojanstvo i čast i ugled. 

Sanjati da ste ubili ili povredili goluba i da vam je žao pa pokušavate da ga „izlečite“ 

Vi baš „nemate sreće“ ni u jednom životnom aspektu, te je pred vama period velikih neprilika i gubitaka, a neće da vas „zaobiđu“ ni bolesti, materijalni gubici, svađe i teške emotivne krize. 

Sanjati da ste pronašli goluba „slomljenog krila“ i da ste ga uzeli da ga spasite smrti 

Osoba ste koja je sasvim sebična i samoživa, te ste na sve one koji su od vas na bilo koji način bolji i uspešniji, sasvim i ogorčeni i želite po svaku cenu da ih „sabotirate“ i da im sve uspehe i rezultate preotmete. 

Sanjati da ste zarobili goluba u kavez i da on odbija hranu i vodu jer je nesrećan 

Sebe smatrate osobom koja je sasvim „savršena i nedodirljiva“, pa vi sve „konce držite u svojim rukama“, te i stalno pokušavate da se nametnete na neke pogrešne načine, i tako od sebe „terate“ i osobe koje su sve za vas bile spremne da „učine i da podnesu“, i kada ostanete sasvim sami, tada ćete da shvatite koliko toga ste izgubili. 

Sanjati da je oko vas dosta sivih ili crnih golubova koji kljucaju zrnevlje koje im bacate 

Neke osobe vam bezrezervno veruju i smatraju da ćete da korektno ispunite data obećanja, te vi ne smete da ih razočarate, jer ćete da se gorko pokajete kada ostanete bez tako dragih, i dobrih i odanih prijatelja, a koji su za vas sve uvek vrlo plemenito davali i činili. 

Sanjati da pokušavate da rasterate golubove iz svog dvorišta i da ih gađate kamenjem 

Osobe koje ste smatrali prijateljima, o vama „šire neke lažne i pogrdne glasine“, pa ćete da se vi veoma razočarate kada shvatite ko je u pitanju, i vama će emocije biti sasvim „zbrkane“, pa vi i nećete znati kako da u prvi mah odreagujete, i da se postavite prema tim ljudima. 

Sanjati da čujete goluba koji „guguče“ ali ga ne vidite i ne shvatate gde se tačno „sakrio“ 

Osoba ste koja je veoma sklona da olako laže i obećava ono što ne može da ostvari, te i svakoga ogovarate i volite da tračarite, pa ćete tako i da ostanete bez nekih veoma vrednih prijatelja, koje ste ogovarali, i o kojima ste „iza leđa“ govorili veoma loše stvari i tako ih ponizili i osramotili.

Sponzorisano

Loading...