Igla – šta znači sanjati iglu?

Na javi je igla oštar predmet sa kojim je potrebno pažljivo da se rukuje, ali je mnogo poznatija izreka „tražiti iglu u plastu sena“, u prenesenom značenju očekivanja nečega što je sasvim jasno i neostvarivo i/ili nemoguće, te su neka nadanja i očekivanja uzaludna i besmislena.

U nastavku teksta saznajte šta znači sanjati iglu.

Šta znači sanjati iglu – igla kao predominirajući motiv u snovima 

Učestalost snova u kojima je igla glavni motiv jeste znatno velika, ali je daleko važnija i može da se kaže i zanimljivija simbolika takvih snova, pozitivna ili negativna, nekada sasvim direktna i/ili implikativna, a nekada potpuno prenesenog značenja.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najzanimljiviji i najupečatljiviji snovi o igli, te data i neka analiza i značenja i tumačenja po sanjaricama i sanovnicima koji su u upotrebi od davnina pa sve i do danas, i koji se ovom tematikom pobliže i bave, pa i daju potrebna razjašnjenja.

Sanjati da ste se uboli na iglu i da se bojite da vam se rana ne inficira jer je „vrlo duboka“ 

Veoma ste se razočarali u osobe kojima ste verovali bez „trunke sumnje i bojazni“, pa kada su vas one izdale i izmanipulisale vašu dobrotu i pooverenje, postali ste vrlo okrutni i podmukli, i želite da se osvetite i da svakome ko vas je „nagazio, vi uzvratite istom merom“. 

Loading...

Sanjati da vas je neka osoba namerno ubola velikom iglom i da ste se vi uplašili smrti 

Imate neke realne i racionalne strahove jer ste prihvatili zadatke koji su rizični i vrlo su lake neke i greške i propusti koje možete da napravite, ali je dobro to što ste vi uvek sigurni u sebe i što pak i možete da se izborite sa svima, samo ako ne posustanete i ne izgubite volju i svrhu u ono što baš vi radite i želite da ostvarite. 

Sanjati da vas je neko ubo u oko i/ili u uho iglom i da ste sasvim oslepeli ili pak i ogluveli 

Niti vidite niti čujete tuđe savete i kritike, i uporno srljate tvrdoglavo i po svome, i naravno da je sasvim za očekivati, da ćete da načinite neke vrlo velike greške, i da čak dođete u neke probleme sa zakonom, i da se osramotite pred „svetom“, i pred onima koji su u vas verovali, da ste časna i poštena osoba, i vi ste im bili uzor. 

Sanjati da vidite veliku iglu koja vam je probola srce i da ste sigurni da ćete da umrete 

Loading...

Vas će emotivni partner veoma da povredi, jer će da vas prevari i da vas ostavi, bez kajanja i bez objašnjenja, jer jednostavno je vaša ljubav nestala i sve se svelo na rutinu, stalne prepirke i svađe ali ste to vi pokušavali da „ne primetite“, i jednostavno je vaš partner doneo odluku, koja je ona i najbolja za vas oboje, ma koliko da vam je sada teško. 

Sanjati da nešto ušivate iglom i da nikako ne možete da zašijete ono što je bilo pocepano 

Neki vaš trud i napori će da se ispostave kao sasvim uzaludni, jer ste čekali „poslednji momenat“ da nešto odradite, i sada ste u „nedostatku vremena“, i svakako nećete imati nikakve šense da vi uspete i da sve bude kako ste želeli. 

Sanjati da „uvlačite konac u iglu“ i da u tome nikako ne uspevate i nervirate se i ljutite 

Gubite vreme i energiju na neke nevažne stvari i na sporedne osobe u svom životu, pa kada vi i shvatite da sve prolazi i da svi „napreduju a vi stagnirate“, olako vam se menja raspoloženje i baš postajete depresivni ili vrlo besni i razdražljivi, ali uvek i iznova radite iste stvari i nikako da se i opametite, i da shvatite da se „šablon mora promeniti, ako već ne može da funkcioniše“. 

Sanjati da ste ispustili iglu i da ne možete da je nađete i strah vas je da na nju ne nagazite 

Loading...

Neke sitne prepreke i vaši strahovi i nedoumice vas stalno sputavaju, i vi to ne želite sebi da baš i priznate, ali je generalno ono što je nevažno za vas „velika stvar ili problem“, dok bi svako drugi to zanemario, te i išao samo prema svom cilju, ako dovoljno jako želi da ga ostvari i napreduje. 

Sanjati da ste slučajno nagazili na neku iglu i da ste se uboli u stopalo i jako vas boli 

Neko kome ste verovali i smatrali da je iskren i odan prijatelj, sprema vam veliku „zamku“, ali nije računao na to da ste vi vrlo pažljiva osoba koja sve sitnice analizira i koja sve primećuje, pa ćete da se spasite nevolja, ali i da tu osobu zauvek „izbrišete sa liste najboljih prijatelja“. 

Sanjati da jedete igle i da iako trpite nesnosne bolove pokušavate sve da ih progutate 

Sami ste krivi za neke svoje nepromišljene reči i/ili postupke, i stalno vi sebi „skačete u stomak“ jer ne promislite pre nego nešto izgovorite ili uradite, i posle se kajete i izvinjavate, jer vam jeste „jezik brži od pameti“, mada se stalno ljutite kada vam to neko kaže. 

Sanjati da sebi „bušite kožu“ iglom i da želite da na taj način dokažete svoju smelost 

Ne treba da se ponosite nečim što ste stekli na loš i nepošten način, jer je sve to za stid i sramotu, ali je očito da vi takve osobine u svom karakteru uopšte nemate, i da niste zaslužili da vas bilo ko poštuje i da vam veruje. 

Sanjati da ste sasvim izranjavani iglama i da su vam one svuda pod kožom i vadite ih 

Moraćete sami sebi da „vidate neke rane“, koje ste stekli jer ste verovali onima kojima niste ni trebali, pa ste se „jednom opekli“, ali ste se opametili, i sasvim ćete da se promenite, i da svoje lažne prijatelje zauvek „izbrišetze iz života“. 

Sanjati da stežete igle u rukama i da iako krvarite ne želite da priznate drugima da vas boli 

Mučite se i pokušavate da postignete neke nerealne ambicije i ciljeve, i ni po koju cenu nećete da odustanete, iako je sasvim izvesno da nemate apsolutno nikakve šanse, i da ćete samo da se vrlo i osramotite, i da budete predmet podsmeha i ogovaranja.

Sponzorisano

Loading...