Kiša – šta znači sanjati kišu?

Na javi je kiša simbolično povezana sa plodovima i darovima prirode, jer navodnjava oranice i doprinosi obično berićetnoj i bogatoj poljoprivrednoj godini, ali nekada kada je godina previše i sa padavinama, može da bude simbolika siromaštva i „truljenja“ odnosno propasti.

Šta znači sanjati kišu – kiša kao predominirajući motiv u snovima 

Običaj je da se u snovima kiša koja je dosta čest motiv, povezuje sa nužno negativnom ili lošom simbolikom i da se tumači kao suze i patnja, ali u suštini samo tumačenje sna je u najvećoj meri zavisno od konkretne situacije, te i događaja u kom smislu se kiša i sanja.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći snovi o kiši, kao i njihova analiza i tumačenja baš njene jasne simbolike prema sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da gledate kako pada kiša i da se vi nalazite u „zaklonu“ te ne kisnete 

Smatrate da ste sigurni i bezbrižni ako ste u stanju da se stalno krijete ize nečijih tuđih odluka ili pomoći, ali vas to nikuda ne vodi, i kada ostanete „na vetrometini“, nećete imati nikakvu šansu i lako ćete da propadnete.

Neophodno je da prihvatite da ste dovoljno sposobna i odlučna osoba da se izborite za sebe i za svoje želje i potrebe, pa i da se pokrenete i da promenite život na najbolji mogući način. 

Loading...

Sanjati da vas pogled na kišu koja pada rastužuje i stvara vam nemir i nelagodu 

Osećate se usamljeno i zapostavljeno od strane partnera ili prijatelja, jer svi oni imaju neke svoje i obaveze i probleme i na vas su sasvim „zaboravili“, i nikada nemaju vremena da vas saslušaju i da vas razumeju.

Treba da se trgnete i da prestanete da se sažaljevate, jer je svrha svega u tome, da se i vi borite za sebe, jer će svi drugi tako da vas više cene i poštuju, i posmatraće vas kao jednakog sebi i imaće i prilike da vas pohvale i da vam se dive. 

Sanjati da ste pokisli i da žurite da se presvučete da se ne biste razboleli 

Ne umete da se ni najmanje opustite i da prepustite život „trenutku sreće“, već ste stalno u nekim ili preispitivanjima ili strahovima šta će „sutra da se desi“.

Loading...

Morate da shvatite da je dragocen svaki trenutak, i da treba da ga provedete sa onima koje volite i koji su vam sve na svetu, a posao i brige će uvek „biti tu“, pa nećete ništa „pogrešiti“ ako ih vi na trenutak makar zaboravite, i ako se prepustite sreći i harmoniji. 

Sanjati da stojite na pljusku i da uživate u tome što kisnete 

Osetićete olakšanje kada shvatite da vam je neka osoba koju ste povredili, a do koje vam je jako stalo oprostila, jer je shvatila da ste se iskreno i od srca pokajali i da vam je žao zbog nastalih ili svađa ili nesporazuma. 

Sanjati da vas je zahvatio mali pljusak ali da vi pokušavate da se što pre sklonite 

Ne postoji opravdanje zašto stalno izbegavate neke odgovornosti i zašto ne želite da se suočite sa malim problemima, već sebi stalno otežavate i pravite gore, kada se sve „nagomila“ i postane baš i praktično nerešivo i nerealno.

Brinete se i pod stalnim ste stresom, jer je neka vama draga i bliska osoba ili bolesna ili ima neke i druge neprilike i nevolje, ali vi ne možete da pronađete način da joj pomognete, i treba da pak i najzad shvatite, da su i vaš oslonac i reči utehe, u takvim prilikama doista dovoljne. 

Loading...

Sanjati da ste potpuno pokisli ali da vam to na neki način prija i da vam kiša ne smeta 

Prilagodili ste se nekim novim situacijama i okolnostima, jer smatrate da se treba za istinski cilj i žrtvovati i izboriti, pa ste sasvim spremni da se ponašate kako i treba, da biste opstvarili svoje ili naume ili ideje.

Ovakav san često označava da ste spremni da pređete preko nekih grešaka svog partnera i da mu i oprostite ako vas je nečim povredio i uvredio, jer je samo želeo da se razumete bolje, i da ipak vi zajedno planirate budućnost i ostvarenje zajedničkih ideala. 

Sanjati da samo čujete kako kiša pada ali da ne vidite jasno pljusak 

Bojite se nečega što nije realna opasnost, jer ste puni predrasuda i unapred sve osudite na propast a da niste ni pokušali da ostvarite dugoročne planove i ideje.

Neke vesti vas mogu uznemiriti, ali morate da se saberete i da shvatite da je život pun preokreta i da se nikada ne zna, kakve nove mogućnosti budućnost donosi sa sobom. 

Sanjati da ste izašli bez obuće i da hodate bosi po kiši 

Spremni ste na neke neočekivane poteze, na neke kompromise i iznenađenja na koje od vas niko nije ni navikao ni očekivao da ćete da se usudite da u nekoj meri budete i vrlo spremni da se baš prilagodite, i da se ostvarite u onome što ste zamislili. 

Sanjati da vas je kiša „zaledila“ i da ste sigurni da ćete da se razbolite 

Vrlo ste strašljivi i pokušavate da sve ostvarite ali da pri tome ni malo ne rizikujete, ali svaki ili veliki plan ili odluka ima u sebi jednu dozu opasnosti da uspe ili da propadne, pa treba da idete napred i da se borite, uz jasnu svest da možete jednako i da propadnete ali i da uspete. 

Sanjati kako kiša pada „iz vedrog neba“ i da vam nije jasno kako ste pokisli 

Doživećete neka pozitivna i lepa iznenađenja ili čuti vesti koje će da vas veoma obraduju, i da se baš neke povoljne i lepe prilike „otvore“ za vas i vaš napredak.

Neka osoba je za vas veoma zainteresovana i uskoro možete očekivati romantičnu ponudu, ili pak ako ste dugo u vezi, imati i bračnu ponudu i početak novog i srećnog života. 

Sanjati da nemate gde da se sakrijete od kiše i da morate da kisnete i da trpite 

Morate da shvatite da „od sebe“ ne možete da pobegnete, i da sa greškama morate da se kad-tad suočite, i da ih rešite ili ih ostavite iza sebe, jer u suprotnom nećete moći ni najmanje da uspete.

Simbolika ovakvoga sna najavljuje vaše skore radikalne promene i preispitivanja, i kiša ovde pak i označava „spiranje grehova“, i vaše pokajanje za neke nemoralne ili nelegalne postupke koje ste počinili u nekom prethodnom periodu. 

Sanjati da ne volite kišu i da ste se sakrili na neko suvo mesto ali da kasnite negde 

Ne odgovaraju vam neki uslovi u kojima radite jer ne možete da sve držite pod kontrolom, a kako ste vrlo sujetna i gorda osoba, ne prihvatate i ne uzimate u obzir ničija tuđa mišljenja i stavove, te i pravite velike probleme ljudima oko sebe, sve jer ne podnosite ničije uspehe, osim sopstvenih. 

Sanjati da vam je kiša potopila dvorište ili kuću i da ste vi očajni i „nemate kud“ 

Imaćete neke skore nevolje i materijalne gubitke, ali ćete uz pomoć dragih prijatelja sve to da nadoknadite, i nema potrebe da se nervirate i da odusrtejete nakon svakog manjeg problema.

Ovakav san nekada znači da je potrebno da se preispitate da li ste se upustili u saradnju, ili čak u vezu sa nekom pravom osobom, te da analizirate malo bolje ljude oko sebe, a jer su oni zlobni ili podmukli, i ne žele vam ni da napredujete ni da se ostvarite u bilo kom aspektu života. 

Sanjati da sedite na kiši i da na nju uopšte ne obraćate pažnju 

Ne smeta vam što vas neko ogovara ili pokušava da vam uništi dostojanstvo i ugled, jer ste vrlo i sigurni da niste krivi za neke optužbe, i imate dokaze da ste nevino optuženi, te i da vam neko baš namerno „radi o glavi“.

Sponzorisano

Loading...