Kosa – šta znači sanjati kosu?

Na javi je kosa sa jedne strane simbol neke urednosti, nege, lepote, ženstvenosti, dok je kod muškaraca ona samo odlika jednostavne „frizure“, i važno je da ne opada i da se tako ne neki način ne ostane bez samopouzdanja.

Šta znači sanjati kosu – kosa kao predominantan motiv u snovima 

Snovi o kosi su veoma česti, i imaju raznovrsnu simboliku zavisno od njene dužine, gustine, opadanja, načina „uređivanja“, boje, specifičnosti njenog značaja i potrebe da se istakne.

Svakako je simbolika kose zavisna od konotacije samog sna, te će u nastavku teksta biti dati i najčešći snovi o kosi, i njihova najpribližnija značenja i tumačenja, pozitivna ili negativna.

Sanjati da vidite kosu

Kada u snu vidite kosu, ona po većini tumačenja označava brige i probleme, posebno kada je duga ili je pak neuredna zamršena – duža kosa je veća briga.

Svi vaši napori da se snađete i da rešite neprilike će ostati uzaludni, i moraćete da odustanete i prihvatite poraz, imaćete stresan period i vreme puno nevolja i velikih nemira.

Loading...

Sanjati da sami sebi šišate kosu

Ako ste sanjali da sami sečete sopstvenu kosu u snu, to simbolizuje da ste nesigurni u sebe i da pokušavate sami da se rešite nekih prepreka i stresa, ali da samo pravite gore nevolje, jer nećete da prihvatate pomoć i ponuđene savete, te mislite da ste vi najbolji i najpametniji, a baš grešite.

Sanjati da vam neka poznata ili nepoznata osoba šiša kosu 

Ovakav san ima dosta jasnu simboliku, i označava da će vas neki poznanik i/ili prijatelj sasvim lako iskoristiti jer ste naivni i povodljivi, i stvoriće vam velike probleme, narušiti ugled i biće i vrlo teško da dokažete da ste nevini, i da okolina zaboravi neku vašu sramotu ili pogrešan korak.

Sanjati kako vi nekome sečete kosu 

Loading...

Oholi ste i zlonamerni, i želite za sebe da prisvojite tuđe zasluge i uspehe, i spremni ste da olako i izdate svoje prijatelje i osobe koje su vam bezrezervno pomagale, te i bile uz vas u svakom zlu.

Vi ste osoba koja ne bira kako da dospe do svog cilja, ne mislite na tuđa osećanja i nemate osećaj za pravdu niti potrebu da se pokajete, što će vam se pre ili kasnije i „obiti o glavu“.

Sanjati da sebi uvijate kosu ili da vam je kosa „umršena“ 

San u kome vidite sebe kako uvijate svoju kosu, ili je ona pak sama po sebi zamršena, označava da ćete sami sebi stvoriti neprilike, napraviti neku „bezizlaznu situaciju“, i stvoriti konflikte sa i onima koji vam pomažu i sa onima na koje ste ljubomorni i zavidni.

Sanjati da vam preterano opada kosa 

Kada vam u snu puno opada kosa, to znači da ste prepuni straha i nesigurnosti, da ne možete da se suočite sa samim sobom, i da vas to vodi u nevolje i postajete „laka meta“ onima koji su vešti manipulatori, i čekaju šansu da se o vas okoriste.

Loading...

Vi ne umete da se zalažete za sebe, kolebljivi ste i sumnjate u svaku svoju ideju, stav, postupak, i tako samo stagnirate i omogućavate drugima da postanu bolji, jer vas lično strah od neuspeha i/ili osude okoline „parališe“.

Sanjati da nekome koga poznajete preterano opada kosa 

Osoba koju ste sanjali se kaje i želi da joj oprostite zbog nečega što vam je učinila nažao, ali ste i vi veoma gordi i „tvrdite pazar“, pa se premišljate i samo otežavate stvar, jer se ponašate vrlo ili nadmeno ili sujetno, i ne umete da shvatite tuđe pokajanje.

Tvrdoglavi ste i osioni, i sami grešite ali drugima sudite, ne želite da promenite stavove i ideje te ste u riziku da ostanete sasvim sami, pa iako vas možda nije briga u datom momentu, shvatićete kada vas sustignu nevolje, da su vam dobri prijatelji i „ruka spasa“ preko potrebni.

Sanjati da raščešljavate svoju kosu 

Pozitivna simbolika ovakvog sna, ogleda se u činjenici da pokušavate da popravite neke svoje prethodne postupke, te da ste shvatili da ste bili nepošteni i da ste nekoga povredili ili uvredili.

Težite da ispravite neke „zavrzlame“ na ličnom ili poslovnom aspektu, te ste postali skromniji i prizemniji, i prihvatili i sebe i druge kao osobe sa manama i vrlinama, kao one koji greše i koji i imaju pravo da se pokaju i da se promene.

Sanjati da raščešljavate nečiju tuđu kosu u snu 

Ovakav san označava da ćete nekom svom prijatelju, članu porodice, poznaniku ili saradniku, vi i pomoći da popravi neke svoje probleme, da se „vrati na pravi put“, da uspe i da istraje.

Postupićete vrlo obzirno, plemenito i nesebično, i žrtvovaćete se za dobrobit onih do kojih vam je stalo, bez očekivanja neke satisfakcije ili nadoknade nakon što im pomognete da „razmrse“ svoje i komplikovane situacije, i da se izbore sa velikim nezgodama i preprekama koje ih „tište“.

Sanjati da menjate boju svoje kose 

Kada ste sanjali da se u snu „farbate“ u neku drugu boju, to znači da ste svesni da vam treba neka zaista radikalna promena, i da više nema vremena da se dvoumite, već je bitno da „reagujete“.

Morate da „presečete“ i da promenite sve ono što vas je sputavalo i nije vam dopustilo da se pak i pokrenete napred, te ćete kao „druga osoba“ da se postavite odlučno i hrabro, i da shodno tome vi i ostvarite napredak na svim poljima na kojima budete delali pošteno i korektno.

Sanjati da vi nekoj drugoj osobi „farbate“ kosu 

Ovakav san nema dobru konotaciuju i označava da vi nekim manipulišete i da ga lažete zarad svoje koristi, a taj neko vam slepo veruje i nije ni svestan koliko ste vešt manipulator i drsko se njime poigravate i vređate mu i osećanja i inteligenciju.

Sanjati da vam je kosa osedela „preko noći“ 

Seda kosa u snu je oličenje i simbol nekog straha ili strepnje na javi, i tumači se kao vaša briga i stres zbog ljudi koji su vam bliski, koje volite i koji su u nekoj vrsti problema i neprilike.

Moguće je naime, da je neko od vaših članova porodice bolestan, da ima problema sa novcem, sa poslom ili generalno da ima neke nevolje, i vi se veoma opterećujete i sekirate, i tražite način da i pomognete kako i koliko možete. 

Sanjati da je vaša kosa veoma prljava i sasvim „nesređena“ 

Ako ste sanjali da je vaša kosa neuredna, prljava, „masna“ i da vas je u snu stid što vas drugi vide i doživljavaju kao aljkavu i neurednu osobu, označava jasno da se vi zbog nečega na javi vrlo pak ili stidite ili ste svesni da ste slagali, manipulisali, bili nemoralni, povredili i osramotili neke jako i drage i važne osobe.

Sanjati da je nečija tuđa kosa prljava i „neuredna“ 

Pred osobama koje ste sanjali je period prepun briga i nevolja, jer su oni baš sami sebe doveli u takvu situaciju,i nisu radili pošteno i po pravilima, pa iako se sada i kaju, moraju da „plate“ za svoje greške, i neminovno je da će na kraju „zažaliti“ i patiti zbog svega.

Osobe koje ste sanjali, ostaće u veoma nezavidnom položaju i osiromašiti, ostati bez posla, doma, ili bez partnera koji će ih ostaviti, i u vama će potražiti nadu i spasenje, a koje ćete vi plemenito i da im ukažete i pružite svu moguću podršku.

Sanjati kako u snu perete svoju kosu 

Odlučni ste da se promenite, želite da shvatite greške i da ih popravite, te ste svesni da za to treba i strpljenja i vremena, ali da će rezultat biti dobar i povoljan, pa ćete zato i istrajati i biti bolji kao osoba, i truditi se svesrdno da ne ponavljate pogreške koje su vas „skupo koštale“.

Sanjati da vam neka druga osoba pere kosu 

Imate velike brige i realno teško rešive probleme, sa kojima ne umete da se nosite na pravi način, i biće vam potrebna pomoć i podrška onih kojima zaista verujete.

Vi ste u želji da se što pre obogatite, napravili neke pronevere i skrivali velike tajne, i morate da se snađete da one ne „isplivaju na videlo“, te je potrebno da vam pomognu oni koji vas poznaju i koji vas u nekom trenutku neće izdati ili izneveriti.

Sanjati da ste vi naglo i sasvim oćelavili 

Iako pomenuti san nije ni najmanje prijatan, on ima iznenađujuće dobru simboliku na javi, i po većini tumačenja označava da vas nikakve nesigurnosti i strahovi neće sprečiti da ostvarite cilj i uspeh koji ste sebi zacrtali.

Sanjati da ste ćelavi i da vam se to dopada 

Kada vam se u snu dopada da ste sasvim ćelavi, i smatrate da vam lepo „pristaje“, takav san znači da ste veoma hladna, ohola i nepristupačna osoba, koja uopšte ne haje za neke tuđe probleme, i to da ste uvek bili i ostali najvažniji samo sebi.

Ovaj san pokazuje da ste vi neko ko ne ume realno da sagleda i shvati svoje mane i nedostatke te i da se sami sebi uvek dopadate, i da smatrate da ste uvek savršeni, najbolji i najlepši, i vrlo blizu je trenutak kada će vam se vaša gordost i samoljublje, veoma iznenada „obiti o glavu“.

Sanjati da vam neka osoba čupa pramenove kose 

Ovakav san implicira da ćete se vrlo brzo naći u velikim brigama i problemima, i da je pred vama neuspeh i razočarenje, kao i nemoć i tuga na praktično svim poljima života, a da nećete moći pak i da se izborite i da jednostavno takva situacija jeste posledica prethodnih grešaka, a koje su došle na naplatu.

Sanjati da vam se od kose uopšte ne vidi lice 

Ovakav san označava da ste vi neko ko je vrlo nesiguran u sebe i ko ne ume da se izbori sa pak ili nametnutim situacijama ili iznenadnim dešavanjima, već ste skloni da olako lažete, i da se sasvim i pretvarate da ste neko ko niste, samo da biste došli do željenog cilja i uspeha.

Iza svoje nesigurnosti vi skrivate velike unutrašnje sukobe, težite često da izazovete sažaljenje ali su svi vaši postupci „dobro smišljeni“, i uvek gledate da izvučete neku korist iz svake prilike.

Sponzorisano

Loading...