Kradja – šta znači sanjati kradju?

Na javi krađa jeste nešto nužno loše i nedopustivo, nemoralno i podmuklo, i označava osobe koje su spremne na sva sredstva da bi ostvarile svoje ciljeve, te su one beskrupulozne i nemaju ni malo saosećanja niti brige za bilo koga osim za sebe.

Šta znači sanjati krađu – krađa kao predominirajući motiv u snovima 

Učestalost snova o krađi jeste dosta velika, pretpostavlja se iz svačijeg jasnog straha da ne ostane bez materijalnih ili nematerijalnih dobara, jer krađa može da se odnosi i na obmane i preotimanje nečijih ideja, planova, postignuća, pa je njena simbolika nekada pozitivna i dobra, a nekada loša i negativna, u skladu sa konkretnom situacijom kako se krađa sanja i doživljava.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći snovi o krađi, kao i data neka njihova najpoznatija tumačenja i značenja, prema sanjaricama i sanovnicima od najranijih vremena do danas.

Sanjati da ste videli neku krađu odnosno da ste vi bili svedok samog tog nemilog čina 

Smatrate da treba da se uvek borite za pravdu i istinu, te ćete lako da raskrinkate sve one koji su počinili neke malverzacije i postupili nelegalno i nemoralno, iako su to možda vaši prijatelji i čak vama bliske osobe, ali vi jednostavno nikada ne odstupate od svojih principa, i verujete da svako zaslužuje kaznu, i da treba da pre nego što se usudi na neke postupke, dobro promisli i o realnim posledicama. 

Sanjati da ste vi žrtva krađe i da su vas pokrale neke nepoznate osobe 

Loading...

Ne razumete ljudsku potrebu da prisvaja ono što je tuđe, i da pokazuje zavist i ljubomoru, umesto da se svim snagama bori za sebe i za sopstvena postignuća, te da ostvari sve što planira, jer svako ima neke skrivene potencijale, i svako može da očekuje pomoć bliskih osoba kada se nađe nekad u nevoljama i problemima.

Vi ste neko ko je vrlo osvetoljubiv i baš ogorčen na svakoga, jer ste imali veoma loša iskustva sa osobama koje su izneverile vaše poverenje, i koje su vas na najgori način izigrale, pa ste postali i sitničavi i skoro paranoični, i nikome ne otkrivate svoja iskrena osećanja, niti dopuštate da vas ili neko upozna, ili da vam se približi, jer ste u strahu da ćete ponovo patiti i biti povređeni. 

Sanjati da ste pokradeni od strane osoba koje su vam poznanici ili bliski prijatelji 

Razočarani ste i veoma iznenađeni nečijim postupcima i posebno sasvim lažnim pokajanjima i/ili opravdanjima, te ste donekle i ljuti na sebe jer niste shvatili ko su vam lažni prijatelji koji su vas i samo koristili, i vama su manipulisali kako bi ostvarili neke svoje ciljeve i potrebe.

Ne želite da prihvatite da su osobe koje ste vi bezbroj puta spasili nevolja, koje ste stalno zaista podržavali i kojima ste uvek bezrezervno verovali, imale toliko smelosti i toliko podlosti u sebi, da vam vrate za sve dobro na takav mizeran način, i da vas toliko ponize i povrede vaša osećanja. 

Loading...

Sanjati da ste vi izvršili neku krađu i da vas je sramota i stid jer ste to učinili 

Morate da prestanete da obraćate pažnju na svačije mišljenje i na kritike i osude, jer drugi ljudi nisu merodavni da o vama sude, a niti da vam sufliraju kako i šta vi treba da radite.

Vi ste previše osetljivi po pitanju toga šta će ko da misli i da kaže o vama, te stalno težite da vas neko prihvati i da odobrava vaše ponašanje i postupke, pa ste veoma inferiorni i svakome stalno morate da ugađate, jer smatrate da ćete tako biti spaseni od nekih kritika i osuda i da ćete se lakše uklopiti u društvo. 

Sanjati da ste vi nekoga pokrali i osećate uzbuđenje i srećni ste što vas nisu „uhvatili“ 

Spremni ste da rizikujete i vrlo ste spretni da se snađete u svakoj situaciji, pa ste sposobna i vrlo samouverena osoba, koja jedino ima stalnu potrebu da prenagljuje i da se tako bez potrebe lako i „zapetlja“ u neke probleme i greške koje nisu nužne, ali koje se stvaraju kao posledica lakomosti i naivnosti.

Vama je sve u životu jedna „nova avantura“, i sve ima smisao dok je rizično i dok je neizvesno, a kada postane evidentno da se nešto „ustalilo i da treba samo da se finišira“, vi baš tada odustajete jer nemate nikakav izazov, pa ste skloni da sve ostavljate na pola nedovršeno. 

Loading...

Sanjati da bežite od nekoga ko ima nameru da vas pokrade 

Strah vas je od nekih gubitaka i nevolja, pa imate sklonost da se povlačite u sebe umesto da se vi sa svime i suočite, i smatraju vas slabićem i kukavicom, jer nemate „petlju da se borite“.

Međutim, istina i nije baš tako jednostavna, i vi ste u prošlosti imali neka vrlo i bolna iskustva i neke neprilike, pa ste poučeni time shvatili da nekada jednostavno „nema svrhe“, i da je najbolje da u miru prebolite neke tuge i brige, i da onda krenete u nove početke i nove ideje i nadanja. 

Sanjati da vi jurite kradljivce kako bi ste povratili svoja materijalna dobra 

Vi ste sasvim neustrašivi kada su u pitanju neki vaši ideali, želje i ciljevi, i nikako ne odustajete i ne prestajete da se borite sve dok ima i najmanje nade da se sve završi povoljno i dobro.

Treba da shvatite da nekada jednostavno nema svrhe da se ulaže dodatna energija i rad, jer su neki projekti kao takvi nepovoljni od samog starta, i vi sami ne možete da popravite sve, i da preokrenete rezultate u svoju korist, ako je svima jasno osim vama, da je propast evidentna. 

Sanjati da vam je pokradeno sve po kući 

Osetićete se veoma usamljeno i beznadežno, kada vas sve drage osobe odbace od sebe i ne budu više želele da slušaju vaša opravdanja za sve greške koje ste počinili, pa ćete se uprkos kajanjima i izvinjenjima, naći u prilici da shvatite šta to znači ostati bez oslonca i podrške. 

Sanjati da ste povređeni u nekoj krađi i da ne smete da svedočite protiv lopova 

Nerealno vas je strah i stid od nekih postupaka koje niste vi lično počinili, već smatrate da ste vrlo odgovorni za osobe iz svog radnog okruženja, i da treba kao njihov šef da vi preuzmete svu krivicu i da sve popravite, a sve jer ste im „dali loš primer“, i tako ih i doveli u situaciju da sami i postupe nepromišljeno i da nekoga ugroze, te i unište vašu gled i reputaciju. 

Sanjati da ste vi smrtno stradali u nekoj krađi i da vidite svoje mrtvo telo 

Pred vama su skora velika iskušenja i neke realne neprilike, koje ćete veoma teško uspeti da prebrodite, jer niti ste spremni za takvu situaciju, niti znate kako da postupite kada se dogode veliki problemi, i sasvim ste se „upetljali“ u nešto čemu niste dorasli“.

Sponzorisano

Loading...