Krpelj – šta znači sanjati krpelja?

Malo je reći da je na javi krpelj veoma „omražena“ životinja, pre svega jer je parazit i veoma je opasan prenosilac zaraznih bolesti, ali je njegova simbolika povezana sa onima koji druge ljude iskorišćavaju, i na tuđi račun stiču neke uspehe, postignuća, pozicije i dobit bilo kakve vrste.

Pogledajmo u nastavku teksta šta znači kada sanjate krpelja.

Šta znači sanjati krpelja – krpelj kao predominirajući motiv u snovima 

Zanimljiva je činjenica da su snovi o krpelju veoma učestali, a njihova simbolika je različita, i u skladu sa konkretnom situacijom može da se posmatra i shvati kao dobra ili pozitivna, te loša ili negativna, i zavisna je naravno od sasvim direktnih i konotacija i događaja u kojima je krpelj kao i dominantan motiv sanjan.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji i najučestaliji snovi o krpelju kao motivu, pa data i njihova manje ili više implikativna značenja i tumačenja, po raznovrsnim sanjaricama ili sanovnicima.

Sanjati da vidite krpelja koji nije „na vašem telu“ i koga se veoma bojite iako je sitan 

Vama prete neke realne opasnosti i potencijalno preteški gubici na svim životnim poljima, i bolje je da se na vreme pripremite na velike brige i patnje, iz kojih ćete morati zbog sebe, i zbog vaših bližnjih da „izađete kao pobednmik“, ili ćete sasvim propasti i ostati na dnu i na ivici „provalije“. 

Loading...

Sanjati da vidite krpelja koji pije krv na vašem telu i vi ste u velikoj panici od zaraze 

Skloni ste da stalno od nečega strepite i da se bojite, i nemate petlje da se bilo kome suprotstavite i da se „zauzmete za sebe“, pa na takav način nećete ni moći da napredujete i da bilo šta ostvarite. 

Sanjati da vas svrbi neki deo tela i da vi krpelja ne vidite ali osećate da vam pije krv 

Sumnjate na neke prevare i malverzacije, ali morate da budete strpljivi i da sačekate da sakupite dovoljno dokaza, jer je trenutno samo „vaša reč“ protiv nekoga ko je vrlo uvažen i moćan, te vam niko ne bi poverovao, i iako je nezgodno i vi niste poznati kao neko ko ume da bude staložen i da „čeka“, moraćete da prevaziđete svoj karakter, i da donesete odluke u pravom momentu. 

Sanjati da vidite krpelja na telu neke druge osobe ali namerno joj to prećutkujete 

Loading...

Neko pokušava da vas sasvim svesno osramoti i ponizi pred drugima, i vi ćete skoro sigurno vrlo „naivno nasesti“ na neke provokacije i „bockanja“, te ćete da odreagujete u samoodbrani baš vrlo afektivno i ne birajući reči i uvrede, i na kraju ćete vi biti „crna ovca“, dok će vaši suparnici da se „naslađuju i da likuju“. 

Sanjati da ste izvadili krpelja iz svoje kože i da je on prepun krvi koja je vaša 

Umorni ste od stalnih laži vašeg emotivnog partnera, i od izbegavanja razgovora i iznalaežnja ili kompromisnog ili pravog i jedinog rešenja, te ste skloni da počnete da razmišljate o raskidu veze, jer sve više shvatate vaše međusobne razlike, i niste sigurni u svoje emocije kao na početku vaše romanse. 

Sanjati da nekome pomažete da se oslobodi krpelja koji mu je „zariven u telo“ 

Niste plemenita niti dobrodušna osoba, jer vi smatrate da svako treba da radi i da se sam izbori za sebe, i vrlo ste škrti kada treba da nekome pomognete finansijski ili da mu učinite neku uslugu, te je vaš stav po tom pitanju dosta jasan i direktan, i vi ne krijete da ste i sami imali probleme i niste vi nikom „kukali“ i moljakali, već ste se snašli i izborili sami za sebe, te i za svoj uspeh i ciljeve. 

Sanjati da ste ubili krpelja i da ste vrlo srećni jer ste se oslobodili takve napasti 

Loading...

Morate da pazite na neke vama drage osobe, koje su sklone da ne vode računa o sebi, a i zato su često izložene nekim bolestima ili povredama, pa nekada takav stav može da bude fatalan po njih, i najbolje je da se vi pobrinete za one koje iskreno volite i koji su vam važni. 

Sanjati da ste pojeli živog krpelja i da ste mu se na takav način „osvetili“ 

Sasvim ste direktna osoba i nikada ne prezate od toga da svakome kažete ono što mislite, pa se sa vama uvek zna tačno „na čemu je ko“, i iako vam često zameraju da ništa ne umete da „prećutite“ i da nekada svojim rečima i stavovima povredite drage ljude, vi verujete da je ovo vaša i najbolja karakterna crta, i ponosni ste na sebe jer niste licemerni i pretvorni kao drugi oko vas. 

Sanjati da su svuda oko vas krpelji a da vi pokušavate da prođete livadom ili šumom 

Nećete stalno moći da se „provlačite“ i da izbegavate svaki problem ili opasnosti, već će sve ipak i da „stigne na naplatu“, ali onda kada budete sasvim nespremni, i kako to već u životu i biva, baš kada pomislite da više ništa loše ne može da vam se dogodi, i kada počnete da uživate u sreći ili u miru i harmoniji. 

Sanjati da veliki broj krpelja „visi sa vašeg tela“ i da su prepuni krvi 

Iako imate veliki broj poznanika i prijatelja, i vi smatrate da ste neko ko je zavrednovao njihovo poverenje i pažnju, istina je dosta „surovija“ i odnosi se na to da se sa vama veliki broj ljudi druži jer ste vredni i istrajni, i imate izvanredna postignuća i ideje, ali ste u isti mah i naivni i lakoverni, i lako vas je izmanipulisati za ličnu korist i postignuća. 

Sanjati da je krpelj otpao sa vašeg tela sam od sebe jer se dovoljno „napio krvi“ 

Niste više zanimljivi svom partneru ili prijateljima, jer iako vi to niste shvatali, oni su sa vama bili bliski i ponašali su se ljubazno i nežno, samo kako bi ostvarili neku korist i uspeli da preko vas ostvare neke važne kontakte i poznanstva, pa je nekada jasno da su vaša moć i bogatstvo, u istoj meri „prokletstvo koliko i dar i prednost“. 

Sanjati da ste čupajući krpelja sa svog tela „zakinuli“ njegove pipke i da se on zariva dublje 

Ne možete da postupate površno i lakomisleno, ako mislite da bilo šta postignete i ostvarite, jer i iako možda toga niste svesni, imate veoma sposobnu i jaku konkurenciju, koja je veoma strpljiva i koja je spremna da čeka vašu i najmanju pogrešku, kako bi izdominirala i preuzela sve vaše baš dobre i unosne projekte. 

Sanjati da neka vama nepoznata osoba ima na svom telu veliki broj krpelja 

Skloni ste da svakoga omalovažavate i da stvarate neke predrasude i predubeđenja o ljudima koje čak i ne poznajete, te nikome ne verujete i svako treba da nekako i „stekne vašu naklonost“, ali je generalno suština da ste potpuno pogrešno procenili bliske osobe, i da su one te koje vas samo ili baš koriste, te i koje vas lažu i vama manipulišu. 

Sanjati da je neko ko vam je blizak prepun krpelja i da traži vašu pomoć da ih „skine“ 

Vama su neke osobe veoma otvoreni i jasni neprijaelji, i čak se i ne trude da to prikriju, već sve i vaše ideje i planove kritikuju i omalovažavaju, i na taj način indirektno utiču na mišljenja osoba koje su vam šefovi, te „bacaju sumnju“ na vašu kompetentnost.

Sponzorisano

Loading...