Kuća – šta znači sanjati kuću?

Na javi je kuća simbol doma, sigurnosti i svesti da imate nešto „svoje“, te i da ste uspeli da sebe obezbedite i da se sklonite sa „vetrometine“, pa je i u tom kontekstu ona simbol zaštite od nekog zla i pošasti koje vrebaju, najviše one slabe i nemoćne.

Šta znači sanjati kuću – kuća kao predominirajući motiv u snovima 

Svakako je jasno da su snovi o kući sasvim dosta česti, jer se kuća kao takva „viđa svaki dan“, ona se stalno uređuje, u njoj se živi, u njoj se osniva porodica i ona je toplina i dom, ali njena i simbolika u snovima i tumačenja ne moraju da budu uvek dobra i pozitivna na javi, i vrlo su pak zavisna od konotacije sna u kome kuća dominira kao motiv.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći snovi u kojima je kuća kao takva osnovni simbol, uz analizu i značenja konkretnih snova prema sanjaricama i tumačima koji su dostupni i koji pak i daju neka najbolja objašnjenja snova.

Sanjati da nemate sopstvenu kuću i da lutate jer nemate svoj „krov nad glavom“ 

Pred vama je jedan vrlo težak period sa kojim ćete morati da se hrabro suočite, jer ćete proživeti neke velike gubitke, koji su i materijalni i nematerijalni, pa će vas stres i brige sasvim „slomiti“. 

Sanjati da vidite neku kuću u daljini koja vam se čini poznata ali je ne razaznajete jasno 

Loading...

Postajete svesni nekih svojih strahova i prepreka koje su „u vašoj glavi“, a koji vas sprečavaju da jasno sagledate i raspoznate one prave vrednosti i prave ciljeve, te koji vam mogu doneti uspeh i napredak, ali na pošten i častan način.

Sve dok se ne budete suočili sa „samim sobom“, nećete moći da se ostvarite ni u jednom aspektu života, pa ćete biti sasvim „izgubljeni“ i „lutaćete i patiti“, u potrazi za svojom realnom svrhom i željenim ciljevima. 

Sanjati kako ste ušli u neku kuću koja je „sablasno prazna“ i u kojoj nema nikoga 

Shvatili ste napokon da ste izmanipulisani i prevareni od svakoga kome ste verovali i da ste sada ostali sami, i vrlo ste i u isti mah tužni i razočarani, jer vam fali ljubavi i pažnje, ali nemate nikog sa kime biste osetili bliskost i toplinu.

Teško da ćete ikada više moći da verujete u ljude i u njihove iskrene namere, jer ste se postideli i svojih prijatelja, i partnera i porodice, koje je „zavela“ pohlepa i koji su vas samo izmanipulisali i ostavili vas kada im više niste bili „od koristi“. 

Loading...

Sanjati da ste u nekoj kući koja je sasvim uređena za život ali je napuštena 

Vi imate sve ali u suštini nemate ništa, jer ste postigli željenu moć i bogatstvo, postigli ste vašu i željenu poziciju i ugled, ali ste „na tom putu“ ostali bez onih pravih prijatelja, bez partnera i bez porodice koja vam je verovala, i svoje srećne trenutke nemate da ni sa kim podelite.

Kazna koju ste zaslužili i koju sada „proživljavate“, jeste posledica toga da ste radili kako ste vi želeli, da ste se ponašali beskrupulozno i nadmeno, i tako ste povredili sve one koji su vas uvek smatrali dobrom i poštenom osobom, i pokazali ste „drugo lice“,a koje nije ni dobro ni lepo. 

Sanjati da pospremate sopstvenu kući i da vredno čistite i bacate nepotrebne stvari 

Rešeni ste da promenite i sebe, i svoj način rada i razmišljanja, jer vam je dosadilo da svakome i uvek vi budete krivac i opravdanje za neuspehe, i da ste stalno vi osoba koja je nekoga povredila, postidela ili razočarala.

Međutim, vi ste vrlo svesni da imate i neke lažne prijatelje, da vaš partner nije iskren i da vas i saradnici na poslu ogovaraju i „rade vam iza leđa“, pa ćete se sa svima njima suočiti i staviti im do znanja da imate svoja prava i stavove, i olako ćete da ih udaljite od sebe, i nećete im dati niti priliku da zatraže oproštaj, niti da pokušaju da vas ponovo prevare. 

Loading...

Sanjati kako je vaša kuća potpuno oronula i stara i da vam je žao kada vidite takvu sliku 

Iako ste se borili da sebe izdignete i da se postavite „iznad situacije“, niste uspeli da ostvarite ni svoje ciljeve, i odustali ste od nekih prilika koje su vam možda bile šansa za novi početak. 

Sanjati da vaša kuća počinje da se „urušava“ i da se trudite da popravite sve „pukotine“ 

Ne znate kako da se snađete jer sve oko vas počinje da „puca po šavovima“, i vi ste sasvim pak i „rastrzani“ jer ne želite da dopustite da sav vaš trud i zalaganja budu uzaludni, te i da vaše vreme bude protraćeno „ni za šta“.

Na žalost, sve vaše nade će da se sruše i svaki novi dan će sobom da „donese“ nove nevolje i/ili brige, pa će se problemi samo ređati, i bićete i materijalno na gubitku, ali ćete ostati i bez one ili prave ljubavi ili podrške prijatelja, a moguće su i neke bolesti i teška stanja osoba do kojih vam je stalo. 

Sanjati da živite u kući koja nema krov i da vas je strah ili vam je neprijatno 

Imaćete neke velike gubitke i neprilike, na skoro svakom polju života, ali nećete imati snage niti hrabrosti da se suočite sa onim što vas muči, već ćete dopustiti da se drugi „bave“ vašim ličnim i poslovnim životom, i napravićete radikalnu grešku koja će da vas „skupo košta“.

Sami ćete biti krivi kada osobe kojima ste verovali i kojima ste odali sve svoje tajne, budu olako iskoristile protiv vas sve ono što mogu, i kada vam budu vratile zlom i izdajom, na sva dobra koja ste za njih nesebično učinili. 

Sanjati da ste se nastanili u kući koja uopšte nema zidove već samo vrata i krov 

Iako se skrivate u svojim „mislima“ i vrlo ste zatvorena i introvertna osoba, neminovno je da se i sa drugima morate sporazumevati i sarađivati, te da nemate izbora osim da delite ideje i razna pak i mišljenja i stavove.

Ovakav san može da znači da ste preterano obazrivi prema tome šta o vama neko misli, i da vas i pogađa sud osoba koje vam se bez prava mešaju u život i koje vam sufliraju, ali im vi verujete, a sve jer vam je iz nekog razloga vrlo stalo do njihovih „potvrda“ i pohvala, koje naravno nisu baš nikada iskrene. 

Sanjati da ste se preselili u lepu i prostranu kuću iz svoje stare i oronule kuće 

Težite nekim promenama ali na pogrešan način, jer ćete da postanete ohola i gorda osoba, koja će da zaboravi na sve one koji je vole i poštuju, zarad materijalnih stvari, pozicije, ugleda i moći.

Važno je da zapamtite da je ljubav i poštovanje nešto najvrednije što možete da imate, i kada se i nađete sami sa sobom, ostavljeni od emotivnog partnera i najbliže porodice, novac i uspeh vam ni neće značiti ništa, i osetićete samo kajanje i „hladnoću i tugu“. 

Sanjati da ste se izgubili u nekoj kući koja je vaša na javi ali vam je u snu nepoznata 

Mada ste svesni i sebe i svih osoba sa kojima se družite i sarađujete, neke stvari će da vas olako ili povrede ili razočaraju, jer će da vas zadese neke nepredviđene okolnosti kojima se niste nadali.

Pogubili ste se u nekim prevelikim očekivanjima i ambicijama, i postali ste osoba koju ne mogu ni da razumeju niti da „prepoznaju“ oni najdraži i najbliži, pa ste spremni da se svega odreknete, a da biste postigli ono što ste naumili.

Sponzorisano

Loading...