Leteti – šta znači sanjati da letiš?

Svima je dobro poznata narodna izreka „ko visoko leti, taj nisko pada“, koja ima simboliku da se neko previše zanese i da zbog toga lako i posrne i propadne, ali je generalno letenje kao takvo baš bilo i ostalo jedna od neostvarenih želja čoveka, iako su savremene tehnologije ostvarile donekle i „delimično“ san o letenju, izumima kakvi su avion, helikopter, padobran, paraglajder.

Šta znači sanjati da letiš – letenje kao predominirajući motiv u snovima 

U snu je letenje generalno relativno učestao motiv, i njegova je simbolika različita shodno tome i kakav je sam san i njegova jasnija i približnija konotacija, te se tumačenja mogu prihvatiti kao ili dobra ili loša, odnosno kao baš pozitivna i vrlo negativna.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći i najzanimljiviji snovi o letenju, kao i analiza koja je data na osnovu tumača snova, i najpoznatijih sanjarica i sanovnika od davnina pa do danas.

Sanjati da vi možete da letite i da se osećate sasvim slobodno i nesputano 

Pritiskaju vas neke velike dileme i nedoumice i ne uspevate da se oslobodite nekih stega ili vrlo i jasnih strahova i predrasuda, i nikako nećete moći da ostvarite sve svoje ciljeve, iako ste uložili i maksimalan trud i energiju zarad boljitka i napretka. 

Sanjati da ste visoko uzleteli i da osećate i uzbuđenje ali i strah od potencijalnog pada 

Loading...

Vi ste osoba koja voli da rizikuje i koja se stalno upušta u neke nove izazove, ali neke vaše unutrašnje i dileme i nesigurnosti, vama ne dopuštaju da se sasvim prepustite i da opstanete u društvu ljudi koji su od vas nadmoćniji i bolji, a jer se osećate „manje vredno“ i inferiorno. 

Sanjati da ste presrećni jer ste poleteli u visine i da uživate u svemu što vam se dešava 

Uspećete da ostvarite velike uspehe na svim životnim poljima, i kada budete pomislili da nemate nikakve brige ni probleme, stvoriće se velike neprilike i nevolje, iz kojih nećete znati kako da se i spasite.

Morate da prihvatite nečije savete i iskustva, jer u suprotnom ne možete da istrajete i da uspete, a jer ste suviše brzopleti i nikada ne promislite dovoljno dobro pre nego što počnete neki projekat i uvek napravite greške koje su nedopustive i nisu za vas karakteristične. 

Sanjati da ne možete da poletite visoko već ste stalno previše nisko i blizu ste samog tla 

Loading...

Neke velike nevolje koje ste baš mislili da ste prebrodili i prenebregli, vrebaju kada se najmanje nadate i uništiće vaše želje i snove, jer ćete da posustanete i da odustanete od svega, jer ste slabi da se izborite i da istrajete u svojim planovima.

Treba da shvatite da sami sebe sputavate, i da ako ne skupite hrabrosti i ne budete istrajni, i baš fokusirani na ono što je vama osnovni cilj, svakako je izvesno da ćete da propadnete. 

Sanjati da preterano brzo letite i da ne možete da držite kontrolu i bojite se pogibije 

Koštaće vas vaša nepromišljenost i impulsivnost u reakcijama, pa ćete sa nekim da se sukobite i da sebi upropastite odlične prilike za ostvarenje i napredak.

Važno je da ostanete prisebni i kada se svi problemi na vas „sruče“, jer se tada vidi nečija volja ili snaga, a ne onda kada je sve lako i kada je potrebno samo malo sreće i zalaganja. 

Sanjati da letite preterano sporo i da imate utisak da se uopšte ne pomerate 

Loading...

Skloni ste da stalno tražite krivce u drugima, i da se ponašate ogorčeno i nesigurno, jer stalno baš i stagnirate i ne možete da ostvarite ništa što vas ispunjava, ali treba samo da se zapitate da li ste i pokušali sebe da promenite, ili jednostavno uvek radite tvrdoglavo po svom.

Kada imate neke ideje i želite da ostvarite neke rezultate, ako jedan put određeni šablon nije dao rezultat, sigurno je da njegovo stalno ponavljanje neće doneti poboljšanje, već samo sve veće i/ili gore greške, ali vi to nikako ne uspevate da uvidite, i zato godinama „ne mičete sa jedne tačke“. 

Sanjati da ste uzleteli visoko i da ste potom pali i poginuli 

Vaše prevelike ambicije će da vas uskoro „skupo koštaju“, jer pored toga što nećete nikako moći i da ih ostvarite, izgubićete osobe kojima je do vas bilo iskreno stalo, ali koje niste želeli da niti vi slušate niti da prihvatite njihove savete i pomoć, pa su oni od vas jednostavno „digli ruke“.

Neke vrlo nepovoljne okolnosti i veliki gubici su pred vama u narednom periodu, pa što pre sve to shvatite, te i prihvatite svoje greške, to će biti lakše da sve popravite i manje ćete patiti i biti tužni ili razočarani. 

Sanjati da vidite kako neko drugi leti u vašem snu ali vi nikako ne uspevate u tome 

Jasno je svima koliko ste zavidna i ljubomorna osoba, i koliko vam je draže tuđe nego vaše lično postignuće, pa se stalno namećete i takmičite se sa osobama koje treba da budu sa vama „u istom timu“.

Vi niste neko ko ume da „deli i da pravi kompromise“, pa ste sebični i samoživi, i težite da stalno budete u „centru pažnje“, i da vas svi slušaju i da slede vaše ideje i mišljenja, iako su ona često ili pogrešna, i/ili postoje ona bolja i svrsishodnija, a koja nikako ne želite da priznate i da prihvatite. 

Sanjati da želite da poletite ali da ste ostali na tlu uprkos svim pokušajima 

Imate neke nerealne želje i prohteve, i naravno da shodno svojim kvalitetima i mogućnostima vi i treba da se ponašate, ali ste stalno nezadovoljni i težite da postignete nešto veće i bolje, a realno i ne možete, jer nemate apsolutno nikakve osnove za to.

U nekim namerama ćete da odustanete na samom „startu“, pa ćete tako možda da propustite neke i odlične prilike i nove šanse, ali vi ste neko ko radije „igra na sigurno“, i ne volite nikakav rizik i nepredviđene okolnosti, jer niste neko ko je sklon da se ponaša neodgovorno i da sve shvata lako. 

Sanjati da letite blizu sunca i da vidite sitne ljude i strah vas je da nećete moći da se vratite 

Poželeli ste da se „izdignete iznad drugih“ i ostvarili ste svoje ciljeve i postigli da se nađete u vrlo „probranom društvu“, ali ste shvatili da tu ne pripadate i da ste prerano „poleteli“ i nadali ste se i nekim drugačijim ljudima i drugim okolnostima.

Međutim, na svom „putu ka vrhu“, vi ste izneverili one prave prijatelje, partnera i svoju porodicu, i postali ste neko ko je njima „stran“, i koga više ne prepoznaju, pa ćete shvatiti svu gorčinu i svu suštinu toga kako je biti ostavljen sam i koliko je teško kada su prema vama svi hladni i zvanični.

Sponzorisano

Loading...