Livada – šta znači sanjati livadu?

Livada je na javi jedan simbol prostranstva, zelenila, opuštanja i slobode, te se odnosi na one pak osobe koje znaju šta žele od života i koje su spremne da sve urade da ostvare ciljeve, osim da im neko „uskrati“ slobodu mišljenja, da im utiče na stavove i ideje i da ih na bilo koji način sputava.

U nastavku teksta saznajte šta znači sanjati livadu.

Šta znači sanjati livadu – livada kao predominirajući motiv u snovima 

Mada je u snovima livada dosta učestao motiv, kao jedna želja u podsvesti svakog čoveka da pak i uvek bude nesputan i slobodan „kao svoj“, njena simbolika je daleko upečatljivija i zanimljivija, pa iako se „grubo razgraničava“ na pozitivnu i na negativnu, pre svega nije nikada tako striktna, i najčešće je direktno zavisna od načina i konotacije kako se livada i sanja i doživljava.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji snovi o livadi kao motivu, te data i analiza i tumačenja i značenja po najpopularnijim sanjaricama i sanovnicima, a koji se već i bave ovom i tematikom i simbolikom.

Sanjati da vidite veliku i prostranu zelenu livadu i imate želju da slobodno potrčite ka njoj 

Morate da više verujete u sebe i u svoje potencijale, i da prestanete da obraćate pažnju na zavidne i zlonamerne komentare ljudi, koji nisu ostvarili ništa, i ogovaranje drugih im je jedini i „posao i zadovoljstvo“. 

Loading...

Sanjati da šetate livadom i da je trava vrlo lepe i zelene boje i prija vam miris zemlje i cveća 

Preterano ste osetljivi i previše ste opterećeni radom, pa vam posao kojim se bavite ne donosi više uopšte ni zadovoljstvo i sreću, pa mada jeste dobra materijalna satisfakcija, možda bi bilo dobro da razmotrite neke nove ponude koje imate, i da promenite ono što ste radili dosta dugo. 

Sanjati da je livada kojom šetate sasvim „zarasla i nepokošena“ i da strahujete od zmija 

Imate realnu opasnost koja vam već dugo „visi nad vratom“, pa je dobro da budete oprezniji i da pazite i šta i kome govorite, da vas to ne bi u narednom periodu „skupo koštalo“, na svakom od životnih aspekata na kome delate. 

Sanjati da je neka livada koju vidite sasvim „žuta i suva“ jer joj je trava na suncu izgorela 

Loading...

Pred vama su vrlo nepovoljni dani i meseci, straha i strepnje za zdravlje i život osoba koja vam je član najuže porodice, a koja se iznenada razbolela i na samrti je, pa iako imate želju da nešto baš i uradite tim povodom, možete samo da čekate i da se nadate najboljem. 

Sanjati da vidite livadu „pod snegom“ i opčinjava vas ta belina kojoj pak ne nazirete kraja 

Pogubili ste „sve konce“ koje ste imali u svojim rukama, jer ste poverovali da možete više i bolje, a onda ste ostali i bez stvari koje ste realno imali potencijala da ostvarite, i za vas apsloutno važi izreka „ko želi veće, izgubi iz vreće“. 

Sanjati da je livada „u požaru“ i da pokušavate da ugasite vatru i ostaje samo crna pustara 

Preterano ste se „uneli“ u neko „isterivanje pravde“, pa ste došli u situaciju da se vrlo i zamerite nekome ko je moćan i važan u poslovnom svetu, i vama se „sva vrata zatvaraju“, pa iako jeste i bili u pravu, morate da shvatite da ne treba da reagujete ishitreno, već da sačekate povoljan tren. 

Sanjati da sami bezbrižno trčite livadom i da ste kao dete srećni i veseli jer ste baš slobodni 

Loading...

Raskinućete vezu sa svojim emotivnim partnerom, te i iako vam se činilo da će to biti vrlo teška odluka, i da ćete da dugo patite, shvatili ste da ste sada „slobodniji i da imate više prostora“, jer je osoba koju ste voleli, bila dosta sebična, i uvek je sve svoje potrebe stavljala ispred vaših želja. 

Sanjati da ste vi dete koje se sa vršnjacima igra na livadi i da vas neko doziva da se vratite 

Osećate potrebu da se zahvalite onima koji su vas stalno usmeravali tamo gde treba, i koji su za vas i vaše prohteve imali dosta volje i strpljenja, i svesni ste da delimično i njima dugujete uspeh koji ste postigli, i položaj na kome ste danas u društvu. 

Sanjati da ste zalutali na nekoj livadi i da ne možete da shvatite kuda da krenete bez puta 

Ne možete nikako da pronađete svoj cilj, jer nikada ne mislite na ono što baš vama jeste važno ili ono što će da vas ispuni i usreći, nego se stalno brinete šta će neko drugi „misliti i reći“, a to jeste zaista i najmanje bitno u svoj suštini života, ali vi stalno „terate po starom“. 

Sanjati da ste pogazili travu na tuđoj livadi i da vas gazda juri i preti vam dok vi bežite 

Smatrate da vaši nadređeni nisu u pravu, i da se stalno izvlače od odgovornosti, te se opravdavaju i nalaze razloge da omalovažavaju i obezvrede sav vaš trud, kako ne bi morali da vam daju neke i bolje zadatke i tome srazmerno povećanje plate. 

Sanjati da ste spokojno zaspali na livadi i ni ne slutite da vam se sprema velika opasnost 

Preterano ste se opustili, i počeli ste da pravite bespotrebne greške, pa ćete da se ubrzo nađete u velikim problemima  i neprilikama. 

Sanjati da kosite livadu i pokušavate da je uredite ali je ona prostrana i poslu nema kraja 

Stalno pokušavate da „uradite po svome“ jer verujete da samo vi znate koji je „najbolji način“, da se ostvare željeni rezultati, i nikome ne dajete šansu da se sa vama takmiči, jer ne podnosite da vi niste najbolji i prvi u svemu.

Sponzorisano

Loading...