Ljubiti se – šta znači sanjati ljubljenje?

Ljubljenje je na javi povezano sa višestrukom simbolikom i može da se protumači kao čin intime, poštovanja, običaja, želje za bliskošću i ispoljavanjem emocija, potrebe da se nekome pokaže pak ili prijateljstvo (kada je u pitanju poljubac u obraz), da se izrazi zaljubljenost ili da se iskaže baš i jedan stepen poštovanja (kada se starije osobe običajno ljube u ruku).

Šta znači sanjati ljubljenje – ljubljenje kao predominirajući motiv u snovima 

Posmatrano sa aspekta učestalosti, u snovima je ljubljenje relativno čest motiv, jer se generalno baš i „svakodnevno vidi ili primenjuje“, pa se zaljubljeni nadaju poljupcu, oni koji su se nekome „zamerili“ sanjaju poljubac pomirenja, i sama konotacija sna zavisiu pre svega od toga ko i kako sanja ovakav emotivni postupak.

U nastavku teksta će biti stoga i navedeni oni ubedljivo najčešći snovi o ljubljenju, te će njihova i tumčenja i značenja biti pojašnjena po određenim sanjaricama i tumačima snova, a prema analizi konkretne situacije u kojoj se ovakav motiv sanja.

Sanjati da vidite kako se neko ljubi 

Pošto je jasno da je u svakom pogledu poljubac jedan lični i intiman čin, to ovakav san na javi simbolizuje da ste vi neko ko je veoma radoznao, ko se u sve i svašta meša, i ko daje sebi puno prava da se „upetljava“ u nečiji tuđi život i privatne situacije.

Sanjati da se ljube dve osobe koje poznajete ili koje su vama potpuni stranci 

Loading...

Preterano ste znatiželjni i ljudi vas izbegavaju jer ste navalentni i želite da se nametnete kao neko ko je dobar i ko želi da svakome pomogne i da se „približi“ ljudima, ali ste neiskreni i jasno je da imate neke „zadnje namere“, pa vas zato svi otvoreno i izbegavaju i „izopštavaju“ iz društva.

Sanjati da se vi ljubite sa nekim ko vam se sviđa na javi 

Ovakav san znači da ćete vi uskoro uspeti da ostvarite neke želje i planove, te da vas očekuje preokret i „pozitivni momenti“, jer ste se veoma iskreno i vredno zalagali i radili na ostvarenju svega što ste smatrali svojim idealima. 

Sanjati da se ljubite sa nekom osobom koja vam se na javi ni malo ne sviđa 

Kada se vi pretvarate da ste srećni jer ispoljavate emocije prema nekome ko vam se ni malo ne dopada, to označava da ste spremni na svakakve podlosti i lukavstva kako biste postigli ono što želite.

Loading...

Vi generalno niste podmukla i loša osoba, te ćete se početi samoanalizirati, i pokajaćete se zbog nemoralnih postupaka koje ste činili, pa će vas „gristi savest“, i veoma ćete želeti da sve priznate i da promenite svoje delovanje i pristup, u nekim narednim projektima ili u privatnom polju.

Sanjati da se ljubite „intimno“ sa svojim emotivnim ili bračnim partnerom 

Imate sklonost da ljudima olako dajete obećanja, kako ih ne biste razočarali, ali je najgore ipak to što svoju „datu reč uvek pogazite“, pa treba da razmislite da je korektnije da otvoreno kažete da ne možete da pomognete, umesto da izneverite nečija nadanja na tako ružan i grub način.

Sanjati da se ljubite sa nekom poznatom ili nepoznatom osobom istog pola

Ovakav san može da se protumači i kao to da ste zaljubljeni ili želite vezu sa nekim ko je ili vama „zabranjen“ jer je zauzet i uopšte vam „nije prilika“, ili da se vi nekome koga pokušavate da dugo i osvojite, ni najmanje ne dopadate, ali ne zna kako to da vam kaže a da vas ne povredi.

Sanjati da se ljubite u obraz sa nekim ko vam je prijatelj ili poznanik na javi 

Loading...

Ovakav san znači da ćete uspeti da se pomirite sa nekim ko je vama veoma drag i blizak, jer ste i shvatili da ste napravili neku pogrešku, i niste imali nameru da tog nekoga uvredite i povredite, te ćete uvideti da vam je prijateljstvo na „prvom mestu“ i iznad svega, i zatražićete i dobiti oproštaj.

Sanjati da se ljubite u obraz sa nekim koga uopšte ne poznajete i ko je potpuni stranac 

Ostvarićete neko novo i neočekivano poznanstvo ili poslovnu saradnju, ali ćete zbog nesuglasica da se sa tom osobom posvađate i nećete „popustii“, mada znate da niste u pravu, pa će doći do ili teških konflikata ili uvreda i omalovažavanja, zbog čega ćete se veoma pokajati, ali vam ponos ne dozvoljava da se vi prvi izvinite, i da „ispadnete slabić“ i osoba bez stava.

Sanjati da vas je neko nepoznat poljubio „na kvarno“ i da ste vi ljuti i iznervirani 

Situacija u kojoj vas je neka osoba koja vam nije emotivni partner ili prijatelj, poljubila iznenada i kako bi se reklo „ukrala vam poljubac“, znači da ste nesigurni u sebe, puni strahova i predrasuda i stalno nešto „čekate“ i „vagate“, a prilike pored vas samo „prolaze“ i ne vraćaju se ponovo.

Sanjati da vas je poljubio iznenada neko ko vas poznaje ali u koga vi niste zaljubljeni 

Ovakav san se pre svega odnosi na to da vas je poljubio neko ko vam je prijatelj i saradnik ili pak poznanik, te je događaj neočekivan i vi ste „zatečeni“ i vrlo iznenađeni.

Simbolika sna je u tome da ste vi neko ko je vrlo introivertna osoba koja je nesigurna i koja se ili svega boji ili koja ne ume na pravi način da se „postavi“ u nekom trenutku, i zbog toga ste uvek i na gubitku, i sami sebi vi i stvarate probleme u svakom aspektu svog života.

Sanjati da se ljubite sa tuđim partnerom koji je vama „zabranjen“ i da ste srećni 

Žalite zbog nekih svojih sramnih reči ili dela, pre svega jer osoba koju ste povredili to ničim nije ni zaslužila, i pokajali ste se i želite da se izvinite i da sve nekako i „popravite“, i da vratite stara vremena kada ste bili dobri i iskreni prijatelji, ali generalno nikada više ništa neće biti isto.

Sanjati da se ljubite sa tuđim emotivnim partnerom i da vas je veoma zbog toga stid 

Ako ste sanjali da se sramite jer ste „uhvaćeni u preljubi“, i jer ste prisvojili nešto tuđe, to znači u javi da ste se polakomili na neke uspehe koje ne možete da ostvarite, i projektovali ste svu svoju i ljubomoru i zavist na osobu koja je uspešna, i od vas je realno i bolja.

Naime, vama neko ni za šta nije kriv, ali ste vi veoma oholi i bezobzirni, i na svaki način imate ili želju ili potrebu da tog nekoga „sabotirate“, a kada shvatite koliko je to i dobra i plemenita osoba, biće vam veoma žao, i želećete da sve ispravite i da čak sklopite prijateljstvo i saradnju.

Sanjati kako ljubite u čelo nekoga koga poznajete ili ko vam je blizak 

Mada je ovakav san često simbol opraštanja nekome ko vas je uvredio ili povredio, on po nekim tumačenjima ima i jednu negativnu konotaciju.

Naime, često se ovakav san tumači ne kao znak praštanja, već opraštanja od nekoga, i veoma ćete se ražalostiti kada shvatite da je neko vama blizak ili drag teško bolestan i da je na samrti, i vama će se misli ispuniti uspomenama i sećanjima, i veoma ćete teško sve to podneti i izdržati. 

Sanjati kako ljubite u čelo neko dete koje je na javi tuđe ili je pak vaše 

Ovakav san simbolizuje umirivanje i prihvatanje nekih činjenica, i označava da ste vi uspeli da ili shvatite neku suštinu i da preokrenete stvari u svoju korist.

Uspešno ćete da prenebregnete neke velike probleme i nedoumice koji su vas dugo mučili, te ćete i napokon da postignete dugo željeni spokoj i bezbrižnost, i pred vama je period velike sreće, i to jer ste sebe doveli u stanje da ne brzate i da sve sagledate mirno i racionalno, i tako donesete baš i najbolja rešenja.

Sanjati kako vi nekoga ko vam je na javi poznat ljubite u ruku 

Iako je ovakav san po pravilu odraz poštovanja prema nekome, on ima lošu simboliku i označava da ste vi vrlo ogorčeni, nesrećni i usamljeni, jer smatrate da drugi ne cene dovoljno vaš trud i vrlo velika zalaganja.

Izuzetno želite da vam se „pokloni pažnja“ i ukaže poštovanje, pa pribegavate poniznom stavu i dodvoravanju drugima, što oni prihvataju sa podsmehom i podrugivanjem, i vi ste zbog toga vrlo i uvređeni i ljuti.

Sanjati da vi nekoga koga na javi ne poznajete ljubite u ruku 

Očajnički imate potrebu da se nekoj osobi dopadnete, ali vas ona „ne primećuje“ i sasvim ste joj nevažni i nema prema vama nikakav stav, što vama nikako ne prija jer ne podnosite nečiju jasnu ravnodušnost.

Pokazaćete jednu svoju „mračnu stranu“, jer ćete da se poslužite lukavstvom, i da onoga ko vam uskraćuje pažnju i poštovanje, ogovarate i kinjite kod drugih, mada ste svesni da su sve vaše kako i optužbe i pritužbe, lažne i neosnovane, i da ni u kom smislu nije u redu da se tako postavite, i da na podmukao i ružan način, vi iz osvete postupate nesavesno.

Sanjati da nekoga koga ne poznajete vi ljubite u stopala 

Osoba ste koja nema ni malo dostojanstva, i ponižavate se da biste se nekome dopali ili postigli neki cilj, iako imate realne kvalitete i jasne stavove, a stalo vam je do tuđe potvrde i mišljenja. 

Sanjati kako neku vama poznatu ili blisku osobu ljubite u stopala

Vi uopšte niste svesni svih svojih mogućnosti i pravih potencijala, jer ste prepuni baš unutrašnjih sukoba, strahova i nesigurnosti, pa dopuštate da vam svako utiče na stav i mišljenje i da vama pak lako manipuliše i da vas iskorišćava.

Morate da naučite da se zauzmete za sebe i da ne dopustite drugima da vas „gaze“, jer samo na taj način možete i da nešto postignete i ostvarite, inače ćete biti osuđeni da „tapkate u mestu“, i bićete očajni i bez svrhe i ideje, ostavljeni sami da se borite sa svojim nedoumicama.

Sponzorisano

Loading...