Lubenica – šta znači sanjati lubenicu?

Na javi je lubenica sinonim za neko uživanje i „sladak život“, ali nije retkost da ona ima i jednu baš simboliku preteranog „rasplinjavanja i razvodnjavanja“, te i prepreka ili tereta koji zahtevaju fokus i koncentraciju, svakako sa ciljem da bi se na pravi način mogli i razrešiti.

U nastavku ovog teksta saznaćete šta znači sanjati lubenicu.

Šta znači sanjati lubenicu – lubenica kao predominirajući motiv u snovima

Mada je lubenica ne toliko čest motiv u snovima, njena je simbolika vrlo i raznovrsna i posve je i zanimljiva za analize i tumačenja, pa se generalno podele na ona pozitivna ili negativna značenja i konotacije na javi, ne smatraju „striktno razgraničenim“, pa ni nužnim za dalja tumačenja.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji i najčešći snovi o pomenutom motivu, te i data dublja i detaljnija analiza implikativnih i/ili prenesenih značenja koji su rezultat detaljne ili vrlo analitičke obrade situacija i događaja, u sanjaricama i sanovnicima, od davnina do danas.

Sanjati da vidite neku lepu i veliku lubenicu ali je ne jedete niti imate potrebu da je kupite 

Morate da se potrudite da sebe promenite, a ako želite da bilo šta ostvarite i da napredujete, jer vi ovako kako radite i kako se ponašate, ni u jednom aspektu ne možete da očekujete nešto dobro ili pozitivno. 

Loading...

Sanjati da jedete neku zrelu i sočnu lubenicu koju ste isekli na kriške i vrlo vam ona prija 

Neko vas sasvim bezočno i beskrupulozno laže i iskorišćava vašu naivnost i dobrotu, ali vi ne možete da se „osvestite“, jer ste osoba koja smatra da su svi ljudi dobri i „dragi“, i da svakome treba da se da jednaka šansa, da pokaže svoje vrline. 

Sanjati da jedete lubenicu koja nije ni slatka ni dovoljno dozrela i vi je i bacate u smeće 

Brzopleto ste i nesmotreno postupili, i nekim svojim postupcima ili rečima ste i povredili i vrlo osramotili osobe koje su za vas vrlo bitne i važne, pa iako sve pokušavate da nekako popravite, nesvesno samo dodatno pogoršavate situaciju, i pravite još veće i gore nego što sve i jeste. 

Sanjati da ste slučajno ispustili i razbili lubenicu koju ste kupili na pijaci kako biste je jeli 

Loading...

Pokajali ste se jer ste preterano olako propustili neke šanse ili ste sasvim nepromišljeno i olako „izgubili ljubav svog života“, pa pokušavate da pokažete koliko ste se iskreno pokajali za sve, ali će vreme biti presudan faktor, da biste znali „na čemu ste“, te da li će strpljenje da se isplati. 

Sanjati da šutirate lubenicu jer je preteška da je nosite i ona vam se iznenada otkotrljala 

Vrlo ste jedna lenja i neodgovorna osoba, a koja stalno pokušava da iznađe neke „prečice i lakše puteve do cilja“, ali će to da vas pre sputa nego da vam pomogne, jer ćete da naiđete na osobe ili koje su baš veliki manipulatori, ili koje će da sve vaše zasluge preuzmu za sebe, a i da vas ostave „na cedilu“. 

Sanjati da jedete koru od lubenice i da vam je njen ukus prijatan iako vam se svi čude 

Stalno radite neke savim nepredviđene stvari, i pokušavate da ostavite utisak nekoga ko je vrlo veliki buntovnik, i ume da se bori za sebe, ali ste u suštini neko ko nema ni malo hrabrosti niti i samopoštovanja, i najviše ste skloni da se „skrivate iza tuđih postignuća i ostvarenja“. 

Sanjati da berete lubenicu u nekoj tuđoj bašti i smatrate da imate prava da je pojedete 

Loading...

Ljubomorna ste i zavidna osoba, i iako imate sasvim dovoljno, stalno želite ono što je tuđe, jer vam izgleda da je to nešto „nužno veće i bolje“, i vama je najveći neprijatelj da uspete, vaša i/ili gramzivost, ili nezajažljivost i pohlepa za ono što vam ni u kom smislu ne pripada. 

Sanjati da kradete nečije lubenice i da se ponašate detinjasto i srećni ste i vrlo bezbrižni 

Iako ćete da pretrpite neke velike gubitke u najskorije vreme, na iznenađenje i čuđenje okoline, vi uopšte nećete da se nervirate, jer ste svesni da imate još puno dobrih prilika, pa umesto da stalno očajavate, krenućete dalje i uspećete u svemu što naumite, jer ste dovoljno zreli da greške ostanu „iza vas, u prošlosti, gde i pripadaju“. 

Sanjati da ste stavili lubenicu da se rashladi u frižideru i da jedva čekate da je pojedete 

Nekada vas vaša nestrpljivost može da košta krajnjih dobrih rezultata, jer će da se desi da nekako previdite neke važne detalje, te i da planovi ne budu ni približno dobro realizovani, onako kako je trebalo. 

Sanjati da jedete sasvim trulu lubenicu ali ne želite da pokažete da vam je od nje muka 

Skrivate neka svoja prava osećanja i trudite se da se pred svima pretvarate da ste „dobro i da ste i srećni“, ali morate da se što pre suočite sa sobom, jer vam potiskivanje emocija može da stvori ili velike probleme, i da zapadnete u stanje depresije i postanete bezvoljni i za sve nezaintresovani. 

Sanjati da ste nekoga gađali lubenicom u šali ali da ste ga ozbiljno povredili ili čak i ubili 

Prenagljujete u nekim svojim ponašanjima i nemate nikakve „mere niti ravnoteže“, a kada nešto dobro ili loše treba da iskalkulišete, pa grešite i niste ni svesni, koliko to vas zapravo „košta“. 

Sanjati da ste udarili lubenicom o svoju glavu i da je ona pukla na komade ali i vi ste krvavi 

Neke vama drage osobe će da se suoče sa velikim i vrlo teškim problemima, najpre kada je reč o njihovom zdravlju, pa ćete pokušati na svaki način da pomognete, te i da se uvek nađete „pri ruci onima koji vam toliko znače“.

Sponzorisano

Loading...