Medved – šta znači sanjati medveda?

Mada je sa jedne strane medved na javi sinonim za snagu, snalažljivost, veličinu i spretnost, on je nekada zbog svoje neopreznosti i tromosti „lak plen“ lovcima i onima koji žele da imaju za sebe i neki trofej, a kao sinonim za nadmoć i pobedu nad onim ko je najjači.

Šta znači sanjati medveda – medved kao predominirajući motiv u snovima 

Snovi u kojima je medved glavna figura i nisu toliko učestali, ali svakako se može reći da imaju i zanimljivu i raznoliku simboliku i značenje, te ona može biti dobra ili loša, shodno nekoj sasvim i direktnoj i konkretnoj situaciji koja se sanja.

U nastavku teksta će biti navedeni oni svakako i najčešći, i najupečatljiviji snovi o medvedu kao i osnovnom motivu, a uz propratna značenja snova po poznatim sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da vidite medveda koji se nalazi u svom prirodnom okruženju 

Imate potrebu da se osetite slobodno i nesputano, pa ćete uskoro da promenite ili posao i/ili mesto u kome živite, jer smatrate da je vreme da se bavite onim što zaista volite i da vreme i pažnju pak i preusmerite na drage i bliske osobe. 

Sanjati da vidite medveda u kavezu ili pak onoga koji je vezan u lance i okovan 

Loading...

Vi ste neko ko je „jak na rečima“, i kada dođete u situaciju da realizujete teorijska znanja i ideje, ili da ispunite neka obećanja, vi se jednostavno povlačite i tako dajete utisak neke nepouzdane ili vrlo lažljive i pokvarene osobe. 

Sanjati da vidite medveda koji se „propeo“ na zadnje noge i sprema se za napad 

Smatrate da je potrebno da za neke ciljeve i ostvarenja, pokažete svoje „najjače adute“, pa ulažete i dodatnu energiju i volju, kako biste i sebi i drugima pokazali da ste uvek spremni da se borite, a i za svoja uverenja, i za neke stavove i norme iza kojih „čvrsto stojite“. 

Sanjati da vidite medveda koji ide na sve četri noge i koji vas nikako ne ugrožava 

Uzaludno ste propustili neke odlične prilike i vrlo zanimljive i unosne ponude, jer ste se plašili da li ćete uspeti da ih sasvim dobro odradite i da uspete sami, i niste bili spremni na rizik, a kada je i to sve prošlo, uviđate koliko ste vi i pogrešili.

Loading...

Strah koji je u vama, usađen je zbog nekih kritika od ranije i/ili zbog grešaka iz prošlosti, pa ako vi mislite da se „maknete sa mrtve tačke“, treba da što pre „pobedite sebe“ i da krenete napred. 

Sanjati da vidite belog medveda koji je veliki i vrlo lep i imate želju da ga pomazite 

Ne shvatate neku opasnost koja vam preti, i suviše ste bezbrižni i opušteni, a dok vam neke osobe „kuju planove za propast“ i žele da vas sasvim osujete u nameri da budete najbolji i da dokažete i da ste prepuni ideja, te i da imate odlično i znanje i rezonovanje, i fantastičan potencijal.

Vaš „svet“ će da se u trenutku „izokrene naopačke“, kada budete sasvim nevini optuženi za neke nemoralne i nelegalne postupke koje niste počinili, ali nemate za to dokaza, i mreža laži i spletki je protiv vas odlično osmišljena i „sprovedena u delo“. 

Sanjati da vidite „mrkog medveda“ koji vas oduševljava snagom i lepotom i nije vas strah 

Imate neke potrebe da se „izdignete“ i da postanete osoba kojoj će svi da se dive i da je uvažavaju ali nemate potrebne vrline i niste zaslužili takvu poziciju, pa ćete da se poslužite lukavstvima, ali ćete izazvati „kontraefekat“. 

Loading...

Sanjati medveda sa mečićima koji je vrlo opasan i koji vas posmatra vrlo zastrašujuće 

Jasno branite svoje stavove i uverenja, i ne želite da se odreknete onoga za šta ste se dugo i baš i sasvim vredno borili, i zbog čega ste se odricali svega, i stalno proživljavali stresove i strahove.

Ovakav san se često tumači i kao vaša preterana posesivnost prema emotivnom partneru ili pak i prema prijateljima i porodici, pa ste vrlo „nezgodni“ kada neko pokuša da povredi vaše najdraže. 

Sanjati da vas je napao medved koga ste vi „isprovocirali“ i on se samo branio 

Ne možete da očekujete da će svaka vaša loša namera ili nedelo da prođe nekažnjeno, pa iako ste „bili primorani“ da postupite lukavo ili nemoralno, dovoljno je da se pokajete da bi vam neko pak i poverovao da ste iskreni. 

Sanjati da vas je medved napao da bi vas ubio jer je divlja zver i vas hvata panika 

Treba da shvatite da nemate prava da drugima „sudite“, i da svakome iznosite neke svoje kritike i da ismevate i nipodaštavate nečiji rad i trud, jer vi prvi niste merodavni ali niste ni najbolji ili pak i nepogrešivi, da biste imali prava da se na nekoga „okomite“. 

Sanjati kako bežite od medveda koji vas juri da bi vas „rastrgao“ 

Bežite od svojih strahova i od odgovornosti, pokušavate da „sakrijete od sebe“ probleme koji su i tu i koji vas realno stalno muče, pa ćete da doživite velike neprilike na svim životnim poljima, a i jer niste reagovali i postupali, kako je trebalo i kada je trebalo. 

Sanjati da ste vi lično ubili medveda u samoodbrani 

Pokušavate da pomognete nekome ko je u neprilici ili ko je bolestan i siromašan, ali ga samo tako i „vređate“ jer on doživljava sebe kao nekoga ko je „nesposoban“ da se stara o sebi, i neće biti ni zahvalan, niti na vašu podršku i požrtvovanje gledati blagonaklono. 

Sanjati da ste ubili medveda koji vas nije napao i da želite da imate samo „trofej“ 

Veoma ste egocentrična osoba i ponašate se kao da uvek i za sve imate „prava“, pa ste nekoga ili dragog ili bliskog vrlo razočarali i uvredili, i pokajaćete se kada hvatite da ste iz čiste obesti, i iz nekog svog hira, napravili jednu „zavrzlamu“, ali ste izgubili onoga ko vam je značio neizmerno. 

Sanjati da ste ubili mladunče medveda i da vam je veoma krivo zbog toga 

Stidite se jer ste iskoristili neku osobu koja vam je naivno verovala, a vi ste iskoristili njenu vrlo i dobru i nevinu prirodu, pa ste prisvojili na njen račun, neka materijalna dobra ili poziciju i ugled. 

Sanjati da vam je medved ušao u kuću i da vi ne možete nikuda da pobegnete 

Osećate se sasvim nemoćno i kao da ste „u klopci“, jer ste se obreli u jednom „začaranom krugu“ laži i obmana, iz koga ne možete da se spasite iako to najviše od svega želite, ali ćete na kraju baš vi da „platite“ i svoje, a i sve tuđe „grehe“. 

Sanjati da vam je medved stao na vrata od kuće i da pokušava da uđe i da vas ubije 

Ne treba da verujete nikome osim sebi, a to će vam se uskoro „kazati i samo“, kada osoba koja je sa vama „i jela i pila“, bude ta koja će da vas sasvim uništi i upropasti, i vi jednostavno i pored ili svih dokaza ili sasvim jasnih činjenica, nećete poverovati u sve to. 

Sanjati da vam medved „ruši“ sve po dvorištu i da zastrašujuće „riče“ 

Ostaćete bez posla ili bez unapređenja, a jer ste se suprotstavili nekome ko vam je autoritet i ko je vama nadređeni, i uvredili ste ga i ukazali mu veliko nepoštovanje, pa treba da ste srećni, što vi ili niste dobili otkaz ili što niste stavljeni na neku „nižu poziciju“. 

Sanjati da vidite mrtvog medveda koga niste vi ubili i da vam je na neki način i žao 

Vaše nade i ubeđenja su bili uzaludni, i razočarani ste u neke osobe koje su vas lagale i olako vas i obmanule, da poverujete „u bajke“, i da se osetite „posebno i vrlo vredno“.

Sponzorisano

Loading...