Menstruacija – šta znači sanjati menstruaciju?

Na javi je menstrualni ciklus odlika normalnog reproduktivnog razdoblja u životu svake žene, te i veoma je zanimljivo da spada u baš najčešće motive koji se sanjaju kako od strane žena, tako i od strane osoba muškog pola.

Šta znači sanjati menstruaciju – menstruacija kao predominirajući motiv u snovima 

Kako je i napomenuto, menstruacija je jedan od učestalih motiva u snovima, pa je njena prava ili prenesena simbolika dobra i/ili loša, a sve zavisno od direktne konotacije odnosno načina na koji se ona i sanja i doživljava u snu.

U nastavku teksta će biti opisani raznovrsni snovi u kojima je menstruacija predominantan motiv, sa propratnom analizom i tumačenjem značenja, a po najpoznatijim sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da ste vi na vreme dobili menstruaciju i da ste smireni i zadovoljni 

Uspeli ste da savršeno odradite neke svoje projekte i da realizujete sve planove, pa ste rasterećeni i srećni što možete da posvetite vreme dragim osobama, jer vam bezbrižnost i uživanje u miru i u harmoniji doista nedostaje. 

Sanjati da vam je menstruacija preuranjena i da ste zabrinuti da li ste bolesni 

Loading...

Imate sklonost da brzopleto i ishitreno donosite neke odluke, a da ih potom i u „zadnjem trenutku menjate“, pa vas saradnici često ne shvataju ozbiljno, i ogovaraju vas i smeju vam se „iza leđa“, i to kao nekome ko nije dorastao poslu koji radi. 

Sanjati da vam menstruacija „kasni“ i da sumnjate da ste u drugom stanju 

Vi ste neko ko stalno „zaboravlja“ data obećanja, i vrlo ste neodgovorni i nesavesni, pa se tako i odnosite prema osobama koje su vam bliske, ali i prema onima sa kojima radite.

Uopšte vas ne zanima šta ko o vama misli ili govori, te ste generalno osoba koja je i samoživa i u neku ruku ste „sami sebi dovoljni“, a mnogi vas smatraju osobom bez imalo samopoštovanja, bez manira, i osnovne kulture i vaspitanja. 

Sanjati da imate vrlo obilne i veoma i bolne menstruacije 

Loading...

Zanemarili ste neke svoje i obaveze i probleme, i sami ste sebi stvorili sasvim jednu bezizlaznu ili vrlo komplikovanu situaciju, i ne znate kako da se spasite pa ćete da pozovete u pomoć neke baš i bliske osobe i prijatelje, ali koji će da vas iznevere i ostave da se sami snađete. 

Sanjati da su vam menstruacije oskudne i da uopšte ne krvarite 

Rešićete se nekih manjih briga i problema, koji su vas veoma opterećivali, ali koji su generalno i usporavali vaš napredak, i njihovo sagledavanje i rešavanje je bila nužnost koju ste kad-tad ipak i morali da „prebrinete“. 

Sanjati da ste muškarac koji je dobio menstruaciju i da vas je stid (kada sanja žena) 

Osećate se nelagodno u nečijem društvu jer se nikako „ne uklapate“, a pre svega jer ste vi neko ko je „svoj i drugačiji“, i ko se ne stidi i ne boji da iskaže neke svoje stavove i dileme, pa ste vrlo i loše predstavljeni, a i niko vas ne razume, i bićete odbačeni zbog predrasuda društva u kome vi živite.

Ne treba da se osvrćete na to šta ko misli ili govori, jer svako ima svoja prava i svi treba da budu jednaki i ravnopravni, ali je sredina u kojoj živite previše „zatvorena i primitivna“, da se vi stalno osećate izopšteno, i stalno vas osuđuju i ismevaju, iako niste ničim to zaslužili. 

Loading...

Sanjati da ste dobili menstruaciju iako ste muškog pola (i u snu i na javi) 

Ovakav san po pravilu implicira da ćete vi imati neke bračne probleme ili pak konflikte sa vašim emotivnim partnerom sa kojim ste dugo u vezi, jer vas je on izneverio i prevario, i vi se tome niti možete niti želite da prilagodite, i da oprostite i zaboravite. 

Sanjati da vidite menstrualnu krv svuda po odeći ili po svom telu 

Stidite se sebe u nekom kontekstu, i prekriveni ste „maskom“ koja vam služi da se prikažete kao i neko drugačiji i bolji, ali vaša nezadovoljstva i emocionalna praznina, neće nestati ako se vi olako i prilagodite i pokušate da pronađete mir i sreću, a jer ste duboko u sebi neispunjeni i nesigurni. 

Sanjati da pijete sopstvenu menstrualnu krv jer je ona „zdrava“ 

Bićete poniženi i osramoćeni, jer ste pre svega u prošlim danima načinili neke nemoralne ili pak i nelegalne radnje, a koje će biti razotkrivene, i svi će da vam okrenu leđa, pa ćete biti osuđivan ili ogovarani od strane osoba iz svoje okoline. 

Sanjati da neka druga osoba ima obilnu menstruaciju i da vi vidite da ona krvari 

Ovakav san nagoveštava neke skore ozbiljnije probleme sa ličnim zdravljem, kao i potencijalne i teške bolesti ili povrede nekih vama bliskih osoba, koje su vam prijatelji ili članovi porodice, i vi ste veoma zbog toga zabrinuti i neraspoloženi. 

Sanjati da ste prestali da dobijate menstruaciju jer ste suviše stari 

Uskoro će da se završi neki vrlo loš životni period koji vas je dugo mučio, te ćete ostvariti i opšti pak lični i profesionalni napredak, i bićete srećni i zadovoljni posle dužeg vremena patnji i muka. 

Sanjati da se kupate u menstrualnoj krvi i da se na taj način vi i „podmlađujete“ 

Prevazišli ste neke svoje strahove i nedoumice, i rešili ste se ozbiljnih kompleksa i/ili karakternih mana, pa je došlo „vaših pet minuta“, i ostvarićete neke velike uspehe na svim poljima, te ćete da se i privatno i poslovno osetite ispunjeno, zadovoljno i srećno. 

Sanjati da vam menstruacija nikako ne prestaje i da ćete da iskrvarite „na smrt“ 

Sasvim ste sebe doveli u nezavidan položaj, i „upetljali ste se“ preterano u neke malverzacije, te i iznenada ste stavljeni pred „svršen čin“, i morate da priznate svoje greške, ili pak da nastavite da lažete, i uopšte ne znate kako da se izvučete na pravi način.

Jasno je da je svaka laž loša i da ona povređuje i vas i ljude oko vas, ali vi smatrate da nije pravi trenutak ni da sve priznate jer ćete da osramotite sebe i svoju porodicu, a to vam, nije najbolja ili pak najpoželjnija varijanta i solucija. 

Sanjati da ste spavali i da ste se probudili u sasvim krvavom krevetu od menstrualne krvi 

Plašite se za neke svoje drage osobe i naslućujete neke skore nevolje i neprilike, i trudite se da vi sve držite pod konotrolom, ali vam to nikako ne polazi za rukom.

Generalno posmatrano, ovakav san se može tumačiti kao neke vaše brige ili stresovi, koje morate da prenebregnete da biste nastavili dalje, ali vam vaša sujeta i ponos ne dozvoljavaju da se olako i ponizite i da zatražite nečiju pomoć i podršku.

Sanjati da imate menstrualno krvarenje i da vam se svi smeju jer su vam noge krvave 

Preterano se obazirete na ono što drugi nameću i smatraju pravilima i normama, pa se vi nekada i osetite kao da negde grešite, a u suštini vi samo pokušavate da se izborite za lični stav i mišljenje, ali na koje očito ne treba da imate pravo.

Sanjati da ste seli na neki beli nameštaj i da je iza vas ostala „fleka od menstrualne krvi“ 

Pokušavate da se istaknete i da „dominirate“, ali na vrlo pogrešan način, i kao da sve radite jako i neiskreno i „na silu“, da biste sebi nešto dokazali, a ne jer nešto volite i predstavlja vam stvarno i pravo zadovoljstvo i sreću.

Sponzorisano

Loading...