Metla – šta znači sanjati metlu?

Na javi je metla simbol za neko „čišćenje/raščišćavanje“, te se odnosi na razrešenje nedoumica, donošenje definitivnih odluka, nalaženje najvalidnijih rešenja, i jednostavno na neke promene u radu ili razmišljanju koje treba da dovedu do prosperiteta.

U nastavku teksta saznajte šta znači sanjati metlu.

Šta znači sanjati metlu – metla kao predominirajući motiv u snovima 

Mada se ne može reći da su snovi o metli kao motivu velike učestalosti, sama simbolika je veoma i zanimljiva i raznovrsna, te može da se podeli na pozitivnu ili negativnu, ali najviše je povezana i sa nekim konkretnim događajem ili pak situacijom, te se ne može postaviti jasna granica simbola na javi kao takva.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji snovi o metli kao motivu u snovima, uz ili neka analitična tumačenja ili direktna i prenesena značenja snova, prema najpoznatijim drevnim i savremenim sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da nešto čistite metlom i da vam je potreban veliki trud i napor da sve pospremite 

Pre nego što ste se u neke rizike upustili, trebalo je da razmislite, te i da „izvagate“ to da li će da vam donesu korist, pa je sada logično da morate da popravljate greške, jer ste bili naivni i lakomi. 

Loading...

Sanjati da ste na nekoga metlom nemarno „zabrisali svu prašinu“ i sasvim ste ga zaprljali 

Pokušavate da na nekoga drugog „svalite krivicu i odgovornost“ za svoje greške, što od vas baš nikako nije ni lepo niti ljudski, ali se svakako moglo očekivati, jer ste poznati kao vrlo sebična i samoživa osoba, a koja uvek gleda samo sebe i svoju korist, i ne misli ni na čija tuđa osećanja. 

Sanjati da ste slomili metlu na pola i ne možete da njome očistite ništa što želite i planirate 

Uzaludno je da vas neko savetuje i usmerava „na pravi put“, kada vi nikoga i ne slušate već sve uradite onako kako ste sami tvrdoglavo „zacrtali“, pa se onda pitate zašto ste sve izgubili, i zašto samo vama ništa u životu „ne ide kao drugima“. 

Sanjati da ste kupili novu i vrlo lepu metlu ali da vam je ona ružan podsetnik na obaveze 

Loading...

Ne možete da sve svoje probleme „gurate pod tepih“, i da naivno verujete da će oni tako da baš olako i nestanu, jer ćete samo da ih nagomilate i da ih posle puno teže rešite, ako ne odustanete. 

Sanjati da možete da letite na metli i da vas svi iznbegavaju jer veruju da ste „vračara“ 

Težite da neke stvari prećutite, i da tajnovito radite „iza leđa“ osobama koje su vama nadređene, ali nikakve planove tako nećete da ostvarite, već ćete samo da se osramotite u očima svih. 

Sanjati da nekoga tučete metlom i da se osećate nadmoćno i važno jer ste otkrili pravdu 

Postavili ste se vrlo nadmeno i smatrate da vama ne treba niko i da sve možete da ostvarite sami, ali će vam stvarnost uskoro „lupiti šamar“, te ćete da ponizno molite za pomoć čak i osobe koje su vama neprijatelji, samo da biste se na bilo koji način i „po bilo koju cenu“ izvukli iz neprilika. 

Sanjati da vas je neko gađao metlom i da vas je povredio pogodivši vas u glavu ili u lice 

Loading...

Partner će da vas prevari i da se pretvara da ste za sve vi krivi, jer nikada za njega niste imali bar malo više vremena, niti ste mu pružili pažnju i ljubav, što nikako pak nije tačno, i vi ćete biti i vrlo povređeni ali i uvređeni zbog takvog ponašanja, lišenog svakog dostojanstva i ljudskosti. 

Sanjati da čistite nečiju tuđu prljavštinu metlom i da ste iznenađeni jer ste „svašta videli“ 

Navikli ste da se prema vama ljudi ponašaju kao „da ne postojite i da ste sasvim nebitni“, ali ste za takvo stanje sami krivi, jer nemate petlju da pokažete svoje potencijale i da se sami zauzmete za sebe, jer ako vi to ne budete učinili, svakako da niko drugi neće. 

Sanjati da vam je neko „bacio metlu pred noge“ i naredio vam da čistite umesto da radite 

Ne treba da trpite ničija ponižavanja i omalovažavanja, i treba da se pobunite kada vas neko ili tretira kao da ste „poslednja rupa na svirali“, bilo da je u pitanju neko ko vam je saradnik ili je čak i neko ko je vama blizak i drag, ali „daje previše toga sebi za pravo“. 

Sanjati da ste nekoga namerno ponizili darujući mu metlu na poklon i terajući ga da čisti 

Imate neku potrebu da se svakome nametnete, kao neko ko je „bolji i važniji“, ali sve jer ste vrlo i iskompleksirana i dubinski nesrećna osoba, i fali vam ljubavi i pažnje, ali ne želite da to priznate i da se družite sa onima „koji su vama jednaki“, već patite da se „krećete u visokom društvu“, da vi budete „elita“ i da stvarate „trendove i uspostavljate sistem vrednosti u društvu“. 

Sanjati da ste pokušali da čistite metlom ali ste je vi okrenuli naopačke i svi vam se smeju 

Stalno se trudite da se ostvarite u nekim poslovima kojima niste dorasli, ni znanjem ni energijom i potencijalima, i sve vam se čini lako, kada neko drugi radi, ali kada počnete bilo koji posao, baš ubrzo odustanete, pa vama niko ne želi da poveri nešto važno i bitno kao zadatak. 

Sanjati da vi prodajete metle na pijaci jer nemate novca i stidite se toga ali ste primorani 

Stidite se nekih svojih postupaka iz prošlosti, pa vas stalno sputavaju neke brige i tajne iz „davnih dana“, ali morate da se suočite sa sobom i da najpre budete sami prema sebi iskreni, da biste vi na kraju mogli i druge da „pogledate u oči“, i da otvoreno kažete istinu i kritiku i drugima koji greše.

Sponzorisano

Loading...