Narukvica – šta znači sanjati narukvicu?

Narukvica je na javi svakako poznat deo nakita, ali je njena simbolika daleko zanimljivija jer se može povezati sa „lisicama za hapšenje“ pa se tako protumačiti kao osoba koja je za nešto kriva i koja je radila neke nelegalne i nepoštene stvari, i nalazi se u velikom problemu zbog nemorala.

Šta znači sanjati narukvicu – narukvica kao predominirajući motiv u snovima 

Mada snovi o narukvici i nisu u tolikoj meri učestali, oni imaju vrlo izraženu i jasnu simboliku, te pozitivnu ili negativnu, ali svakako dosta i raznovrsnu i šarenoliku, i najviše povezanu sa nekom i konkretnom situacijom i konotacijom samog sna kao celine.

U nastavku teksta će biti navedeni i oni najupečatljiviji i najčešći snovi o pomenutom motivu, uz analizu tumačenja i značenja, a po sanjaricama i sanovnicima od davnina sve do današnjeg doba.

Sanjati da vidite neku lepu i skupocenu narukvicu u izlogu prodavnice i želite da je kupite 

Stalno nastojite da ostvarite ono što realno ne možete, i zaludno rasipate i vreme i energiju, jer vi težite da se nekome dokazujete, umesto da budete srećni i zadovoljni onim što imate. 

Sanjati da ste dobili od nekog prijatelja ili od partnera predivnu i vrlo vrednu narukvicu 

Loading...

Neko vas veoma grubo iskorišćava, i vi na žalost toj osobi verujete i sasvim ste „slepi i gluvi“ za savete ljudi koji „sa strane bolje vide situaciju“, ali i kada sve prođe i kada budete prevareni, vrlo ćete da se pokajete, te i čak želeti i da se revanširate, jer ste ispali glupi i naivni. 

Sanjati da je neko ko vas voli za vas napravio narukvicu ali je vama to smešno i bezvredno 

Potcenjujete svog partnera, te i sva njegova nastojanja da vas na neki način obasipa nežnošću i/ili pažnjom, a jer nije moćan i bogat kao drugi, i jer vama treba neko ko može „da vam parira“, ali je činjenica da uživate u tome da ste nadmoćni, i da nekim upravljate i da stalno kritikujete slabije. 

Sanjati da ste izgubili narukvicu koja vam je bila dragocena i da uzaludno tražite gde je 

Nepromišljeni ste i brzopleti, te ste stalno u situaciji da sebe ili druge postidite, i da se kajete baš zbog učinjenih grešaka, jer na vreme niste promislili kako treba da radite i/ili šta treba da kažete. 

Loading...

Sanjati da ste pokidali narukvicu sasvim namerno jer želite da sa nekim „prekinete veze“ 

Potrebne su vam velike promene, te i treba da napokon raskrstite sa prošlošću i sa uspomenama, koje vas samo sputavaju i koče vam napredak, i da jednostavno „prekinete šablonsko ponašanje“ jer ste napokon uvideli da ono nikuda ne vodi. 

Sanjati da vam je neko ukrao narukvicu i vi ste namerno lažno optužili svog neprijatelja 

Pokušavate da stalno sabotirate nekoga na koga ste zavidni i ljubomorni, pa iako vam ta osoba i nije učinila ništa nažao, vi umesto da „gledate svoja posla“, stalno težite da nekoga opanjkavate i ogovarate, baš kao ona „najveća i najuzaludnija tračara“. 

Sanjati da ste vi nekome ukrali narukvicu od zlata ili dijamanata i pretvarate se da je vaša 

Imate sklonost da se pretvarate da ste ono što niste, te i da iskoristite osobe koje vam veruju, i da im preuzmete neke ostvarene rezultate i postignuća kao svoje spopstvene, ali kada se sazna da to nije „vaših ruku delo“, samo ćete da se izblamirate, a uz to da zauvek izgubite poverenje, nekad i dragih prijatelja ili saradnika. 

Loading...

Sanjati da ste prinuđeni da prodate svoju narukvicu jer nemate novca da vratite dugove 

Prelako odustajete od nekih svojih ciljeva i želja, jer jedan problem ili prepreka na vas deluju vrlo demoralizujuće, i niste u stanju da se mučite niti da se patite, u stalnoj borbi koja je neizvesna, pa birate neke lakše i manje plaćene poslove, a samo da biste sebi obezbedili osnovu egzistencije. 

Sanjati da ste slučajno pokidali narukvicu i da pokušavate da je nekako „vratite u celinu“ 

Ne možete da popravite „preko noći“ štetu koju ste naneli nekome ko vas je iskreno voleo i ko vam je verovao, pa treba da se i iskreno pokajete, i da ne insistirate previše, već da sačekate da prođe malo vremena, te i da bi vam osoba koju ste izneverili možda oprostila. 

Sanjati da vam je neko oduzeo narukvicu koju vam je prethodno darovao jer je na vas ljut 

Osoba koju ste vrlo voleli i poštovali je teško bolesna ili je na samrti, i vi nemate snage da se od nje oprostite, sve jer ne možete da shvatite da ništa što ste preduzeli da joj pomognete ne daje pak nikakve rezultate, i ne želite da od vas čuje da „joj nema spasa“. 

Sanjati da nosite tešku narukvicu od gvožđa i da imate utisk da ste okovani i krivi za nešto 

Sami ste sebi stvorili neke prepreke, svojim predrasudama i predubeđenjima, i propustili ste baš i odlične prilike koje vam se više neće ukazati, i sada je prekasno da se kajete i da jadikujete. 

Sanjati da vam je zlatna narukvica na ruci pozelenela ili pocrnela i vi verujete da je to loše 

Pred vama je neka velika i skora nesreća, gubitak ili bolest, te treba da ste na oprezu i da pokušate da se što bezbolnije spasite iz „neminovnih nedaća koje vam slede vrlo uskoro“. 

Sanjati da vam je narukvica velika i da vam stalno spada te ste shvatili da je više ne želite 

Prevelike su vam želje i ambicije, i na „teži način“ ćete morati da shvatite da nečemu jednostavno niste dorasli, i da nemate potencijale za neke zadatke, pa makar vas to veoma „uvredilo i zabolelo kao činjenica“, to jeste i jedna jedina istina. 

Sanjati da vam je narukvica previše „uska“ i da je jedva stavljate na ruku i ona vas steže 

Osećate se kao da vas stalno neko osuđuje, te i nameće vam svoje stavove i mišljenja, i vi nemate prava na lične slobode i razmišljanja, pa ste sputani i vrlo i nezadovoljni stanjem u kome ste baš u datom momentu, na svim svojim životnim aspektima.

Sponzorisano

Loading...