Obuća – šta znači sanjati obuću?

Na javi obuća može biti izrađena od različitih materijala, te i imati razne namene, ali je svakako njena osnovna uloga „zaštitna“, te tako simbolično može da predstavlja jedan vid sigurnosti i/ili oslonca, i može da se odnosi na neke osobe koje uvek imaju na koga da „računaju kada su u baš velikim neprilikama“.

U nastavku saznajte šta znači sanjati obuću.

Šta znači sanjati obuću – obuća kao predominirajući motiv u snovima 

Kako je obuća na javi jedan od redovnih „upotrebnih predmeta“, i snovi u kojima je ona jedan ili dominantan motiv ili simbol jesu česti, i vrlo su raznolike simbolike i konotacije, sve zavisno ko i pak i kako obuću sanja, i osnovna podela značenja snova jeste na onu dobru i/ili lošu, mada zaista nekada „granice“ nisu najjasnije definisane, jer tako nešto „naprosto nije moguće“.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najučestaliji i najzanimljiviji snovi o obući generalno (bez obzira na to da li je ona „modna“ ili je važna samo da zaštiti od hladnoće), te data i neka analiza i značenja snova, a prema najpoznatijim sanjaricama i sanovnicima, od davnina sve do danas.

Sanjati da vidite obuću koja ne pripada vama i ne znate ni čija je pa je samo motiv u snu 

Imate potrebu da se u sve mešate i da se uplićete u nečije „privatne stvari“, pa vas svi karakterišu kao osobu bez kulture i manira, ali vas to nikako ne „dotiče“ i nastavljate da radite „po svom“. 

Loading...

Sanjati da vidite neku obuću koja je uredno složena i koja je sasvim čista i nova 

Potrebno je da se malo „spustite na zemlju“, jer ste se uzoholili i smnatrate da ste bolji i vredniji od drugih, ali je činjenica da nikada ništa niste ostvarili i postigli sami, i da biste da nemate uvek pomoć i podršku prijatelja i porodice, sasvim olako „propali“ u svakom smislu. 

Sanjati da vidite „razbacanu“ obuću koja je prljava i neuredna i ne znate kome pripada 

Osuđujete druge bez prethodnog prava i prilike da vam se opravdaju i da sve objasne, pa ste neko ko nema ni najmanje razumevanja, ali vi zaboravljate da ste i sami puno puta pogrešili, i da ste se pokajali, ali ste i dobijali neke „druge šanse“, koje vi svima sa nekim pravom koje ste „sami sebi dali“ i stalno uskraćujete. 

Sanjati da nosite obuću koja vam nije udobna i koja vas žulja i ne možete da hodate u njoj 

Loading...

Povrediće vas neko kome ste verovali, i vi ćete da se sasvim lako i naljutite, te i bez razmišljanja ćete da toj osobi stavite do znanja da je u vašem društvu nepoželjna, i da nema više nikakve šanse da joj oprostite pogreške koje je učinila. 

Sanjati da nosite obuću koja je tuđa i koja vam je prevelika ili tesna ali ne želite da priznate 

Uporno nastojite da se ponašate kao „neko ko niste“, ali se vaša pretvaranja i laži na kraju moraju i razotkriti, i kajaćete se jer ste bili neiskreni i jer će svi da vas zbog toga osude i nikada vam neće ukazati poverenje i poštovanje, a koje biste imali da ste „nastupili iskreno i otvoreno“. 

Sanjati da nosite neku sasvim mokru obuću i ne možete da je izujete ali se bojite prehlade 

Upleli ste se u neke nelegalne radnje i velike malverzacije, i smatrali ste da sa nekim možete da postanete „ravnopravni i jednaki“, ali ste vi sasvim nevažni i „mali“ u nečijim očima, i ta osoba kojoj ste poverovali, samo vas je iskoristila za neke svoje ciljeve, i kada dođe do toga, na vama će „sve da se slomi“, i bićete jedini odgovorni krivac. 

Sanjati da nosite obuću koja nije primerena za godišnje doba (sandale u zimu/čizme leti) 

Loading...

Ponašate se sasvim tvrdoglavo i nerazumno, te ne želite da se nikako promenite i da shvatite da ste pogrešili i da ste u velikim problemima, koje vi kao da ne želite da vidite, i stalno ih „gurate pod tepih“, ali se oni tako samo dodatno gomilaju i uvećavaju. 

Sanjati da vam je obuća poslagana ispred vrata ali da ne znate kome ona pripada 

Ubeđeni ste da vas je neko izdao i izmanipulisao, jer ste ostali i bez posla i bez ugleda i časti, te i poštovanja, i iako vam to „nije u prirodi“, postali ste skloni revanšizmu i imate preveliku potrebu i želju da onome ko vas je upropastio, sve vratite „istom merom“, umesto da oprostite, i da ipak i počnete iz početka, jer je možda po vas i bolje što ste se „rešili nekih nelegalnih projekata“. 

Sanjati da je obuća pred vašim vratima „okrenuta ka unutra“ i da označava neke goste 

Pred vama su neke skore vesti, ali i vi sami strepite jer ne znate ni šta ćete da čujete niti ko će biti „glasnik“, ali se nadate da će sve da bude dobro, i da su novosti po vas povoljne. 

Sanjati da vaša obuća pred vratima „jeste okrenuta napolje“ i simbol je odlaska negde 

Morate da se odreknete nekih stvari i starih navika, kako biste uspeli da se sasvim promenite i da napokon ostvarite željene ambicije i ciljeve, a u kojima ste samo vi „sebe sputavali i bili ste sebi jedini i najveći neprijatelj“. 

Sanjati da je vaša obuća sasvim nova i unikatna i vi se dičite njenom cenom i lepotom 

Nije nužno da se „izdižete“ i da budete sujetni i nadmeni kada imate nešto bolje i veće nego svi drugi, već je bolje da se postavite humano i plemenito, i da sa drugima i podelite svoja dobra ili da im pomognete savetom, kada su u nekim problemima i/ili neprilikama. 

Sanjati da vam je obuća pocepana ali da ste siromašni i nije vas stid što vam se svi smeju 

Izgubićete olako sve što ste mukotrpnim radom stekli, te ćete da pozajmljujete od poznanika i/ili prijatelja, i biće vas sramota i stid, ali nećete imati drugog izbora dok se ne snađete na neki način. 

Sanjati da kupujete sebi obuću ali da ste sasvim „promašili veličinu“ i ona vam ne odgovara 

Preterali ste u nekim svojim postupcima, i iako ste se pokajali, vi i dalje verujete da ste u pravu, i potajno ste skloni da se ponašate kao neko ko je sasvim bolji i vredniji od svih drugih, mada neke činjenice koje su realne, baš i ne „govore u prilog tome“. 

Sanjati da vam je obuća „spala“ i da uopšte ne znate gde ste je izgubili na svom putu 

Rasejani ste i nikako niste svesni koliko često prenagljujete u nekim svojim odlukama, i upravo to vas i „najviše košta“ kada se na kraju sve sumira i kada shvatite da ste samo vi „opet na nekom velikom gubitku“. 

Sanjati da vidite neku osobu u vašoj obući i sumnjate da vam je ona istu i ukrala 

Ne smete da verujete tuđim predrasudama, i da zbog toga odbacujete neke prilike koje su vam se ukazale, jer ćete svakako na kraju samo vi da se kajete, dok će oni koji su vas „prevarili“ da samo i „likuju“ i da se raduju vašem neuspehu.

Sponzorisano

Loading...