Orah – Šta znači sanjati orahe?

Na javi je orah sinonim za neko bogatstvo i ostvarenje uspeha i stabilnosti, te i označava berićet i napredak na svim aspektima, ali uz veliki i stalni trud i zalaganja, i uloženo vreme i energiju, te i stalna odricanja i velike napore, za postizanje željenih ciljeva i rezultata. 

Šta znači sanjati orahe – orah kao predominirajući motiv u snovima 

Mada su snovi u kojima je orah dominantan motiv i jedna glavna figura, dosta retki i nisu toliko ni velike učestalosti niti su stalna „tematika snova“, oni ipak imaju veoma zanimljivu simboliku koja je daleko češće pozitivna i dobra nego što je negativna ili loša, ali sve svakako i zavisi od ili konkretne situacije, ili same konotacije sna, koji zahteva detaljniju analizu i tumačenje na javi.

U nastavku teksta će biti navedeni upravo oni i najzanimljiviji i najučestaliji snovi koji imaju ovu tematiku, te će biti data i neka značenja i tumačenja direktnih događaja koji snovima dominiraju, a prema poznatim sanjaricama i sanovnicima, od najstarijeg perioda pa sve do današnjeg doba.

Sanjati da ste skrcali orah i da u njemu uopšte nema „jezgre“ i on je sasvim „prazan“ 

Prokockali ste neke velike prilike i ostali ste bez novca i bez posla, pa pokušavate da se snađete i da pronađete neko adekvatno rešenje, jer ne želite da „gazite ponos i dostojanstvo“, te i da molite druge da vas spasu, pa ili da vam pomognu pozajmicama ili nekim poslovnim ponudama. 

Sanjati da kupujete neke orahe koji su sasvim sitni i za koje smatrate da su „crvljivi“ 

Loading...

Ne verujete svom partneru niti prijateljima, i vrlo ste podozrivi i „sumnjičavi“, prema njihovim iskrenim namerama ili ljubavi i iskrenosti, te ćete stalno paranoično da tražite neke „dokaze“ da ste pak i prevareni i izdati, iako ste sasvim pogrešili, i tako i prevideli one koji vam zaista i jesu neprijatelji, a i koji su iskoristili povoljnu priliku, da vas iskoriste i da vas sasvim „unazade“. 

Sanjati da jedete orahe koji su „užegli“ i koji su pokvareni ali se pretvarate da su ukusni 

Vi ste spremni da se lako prilagodite, i vrlo ste podmukla i pokvarena osoba, koja ima način da se svakome dopadne i dodvori, te i kada vam nešto ne odgovara, vi se pretvarate da ste srećni, te da ste i prezadovoljni, i manipulišete i ljudima i situacijama, pa se uvek „dočekate na svoje noge“. 

Sanjati da jedete neke orahe koji su puni crva i da vam je muka i gadite se ali ste gladni 

Prinuđeni ste da se ponizite i da prihvatite neke zadatke koji su vama „ispod časti“, te i da se vi zadovoljite „milostinjom“, jer ste ostavljeni bez izbora i bez drugih mogućnosti, i takav period će da veoma loše utiče i na vaše psihičko stanje, i stalno ćete da „krivite sebe i da sebe vi i kidate“. 

Loading...

Sanjati da su vam ruke i/ili džepovi puni oraha koji ispadaju i koje stalno opet sakupljate 

Veliki ste materijalista i vama su moć i bogatstvo „glavna preokupacija“, i nikada vam i „nije dosta“, pa i kada postignete ono što ste želeli, vi biste i „hleba preko pogače“, i upravo jer niste znali „koja je granica“, vi ćete sve što ste stekli da izgubite i da ostanete da se borite za osnovnu egzistenciju, i da moilte i da pozajmljujete od drugih, jer ste sve svoje pogrešno ulagali ili ste sve i bahato i bezobzirno „rasipali“. 

Sanjati da vam neko daje orahe na poklon ali su oni lošeg kvaliteta i svesni ste prevare 

Neko vam namerno „podmeće neke pogrešne ideje i podle planove“, ali ste vi previše lakoverni i preterano ambiciozni, da sve olako i prihvatate bez razmišljanja, te i napravićete neke kardinalne greške, pa će i sva krivica da „ostane na vama“, jer će oni sposobniji da se „olako izvuku“, a i vi ćete da postanete „kolateralna šteta“, pa i da sasvim propadnete. 

Sanjati da kupite orahe koje je neko bacio pred vas i da se tako veoma ponižavate 

Prokockali ste neke odlične prilike i ostali ste i bez posla i bez novca, te i moraćete da za pomoć molite one koji su vas i ismevali i ogovarali, te ćete da se „zsdužite preko glave“ i da stalno pak i brinete kako da se spasite i izvučete, a sasvim ste sami za sve odgovorni, jer ste bili vrlo naivni i nepromišljeni, a baš i u svakom svom „koraku koji ste preduzeli“. 

Loading...

Sanjati da vi bacate orahe ili da njima nekoga namerno gađate i pokušavate da ga uvredite 

Ponašate se bahato i bezobzirno prema svima oko sebe, i stalno nastojite da svakoga iskoristite i da vi ostvarite svoje ciljeve i zamisli, ali ćete veoma teško da se prevarite kada pomislite da niko neće da vam se suprotstavi, jer ste vi „nadmoćni i nedodirljivi“, jer je pravda možda „spora ali je i dostižna“ i vi ćete da uskoro u potpunosti „platite svoj ceh“. 

Sanjati da ste „natrpali puna usta orana u ljusci“ i da ste polomili sve svoje zube 

Treba da budete pažljiviji šta i o kome govorite, te će da vas „skupo koštaju“ vaša spletkarenja i ogovaranja, jer ćete da narušite ugled i reputaciju osobama koje su vam veoma verovale i uvek i bile vaša podrška i prijatelji, i kada se pokajete i „progutate sve svoje reči i uvrede“, nećete dobiti drugu priliku, i to treba da vam i bude jedan „nauk“ za ubuduće. 

Sanjati da vi „meljete orahe“ ili ih seckate da biste napravili neki kolač 

Pravite neku veliku štetu, a kako biste prenebregli manje ili neke nevažne prepreke i greške, te krajnji rezultat nikako neće moći da bude dobar, jer ste prokockali sve potencijalne šanse da se i izvučete iz neprilika, a nećete imati nikoga da vam bude oslonac i podrška, i uskoro ćete da baš i pretrpite velike gubitke i poraze, u svim životnim poljima. 

Sanjati da ste slučajno stali na orah i da ste pali i povredili ste se jer je ljuska bila tvrda 

Imate previše lažnih prijatelja, kojima ste verovali i kojima ste pokazali nesmotreno sve svoje slabosti i otkrili o sebi neke velike i dugo čuvane tajne.

Svi oni će da vam „postave zamku“, i vi ćete sasvim sebe i drage osobe i da ponizite i osramotite, ali ste dovoljno zreli i spremni da prihvatite odgovornost, pa iako se nećete svetiti za svu učinjenu štetu, vi nikada nećete izdaju oprostiti niti je i zaboraviti. 

Sanjati da ste slučajno nagazili na orah i da ste ga ne želeći to i sasvim uništili i skrcali 

Povredili ste neke ljude koje niste želeli, ali ste bili poneseni velikim željama da uspete i niste ni sagledali realno sve rizike, i to koliko to može da „košta“ i vas i vama drage ljude.

Iako ste se pokajali i želite sve da popravite, šteta koja je učinjena je prevelika i vi ste se „upleli u neke nelegalne radnje“ i više ništa ne možete da uradite osim da do kraja idete „krivim putem“, te i da odgovarate na kraju za sve svoje postupke. 

Sanjati da jedete nesmotreno „zelene orahe“ i da ste se od njih razboleli ili ste se otrovali 

Preterano ste se zaneli u nekim svojim željama i ambicijama, i ne možete da prihvatite da nikako jednostavno vi niste „dorasli nekom izazovu i zadatku“, pa ste se sasvim iznervirali i pod stresom ste, te i lako možete da „upadnete i u stanje depresije“, jer ste previše osetljivi na poraze, ili stalne osude i kritike osoba iz svog okruženja, kojima ste želeli da se na svaki način i dokažete.

Sponzorisano

Loading...