Paučina – šta znači sanjati paučinu?

Paučina ili paukova mreža označava na javi simbolično neke spletke ili pak veoma veštu „mrežu“ laži i obmana, koje neko namerno stvara da bi oslabio i pobedio svoju konkurenciju, ali ni jedan tren ne razmišlja, da se i sam u svoje laži olako može „uplesti“, i ostati bespomoćan i izgubljen.

Šta znači sanjati paučinu – paučina kao predominirajući motiv u snovima

Snovi o paučini su dosta velike učestalosti, i pre svega su odraz nekog straha ili griže savesti, kao i stalne strepnje da li će neka „loša dela da se razotkriju“, pa se ovakav motiv na javi i tumači baš češće u negativnom nego u pozitivnom kontekstu, mada na kraju sve ipak zavisi i od neke jasnije i konkretnije situacije i konotacije sna.

U nastavku teksta će biti opisani oni najupečatljiviji i najzanimljiviji snovi o paučini, te data neka i analiza i značenja po sanjaricama i sanovnicima, ali sagledavajući jednu „širu sliku“, gde jeste i paučina vrlo dominantan motiv, ali je ipak sama po sebi deo jedne veće i kompleksnije celine.

Sanjati da vidite vrlo gustu i „vešto ispletenu“ paučinu i da vas je strah sablasnog mesta 

Nemate razloga da se premišljate da li da odustanete od nečega što ste započeli, jer je uspeh vama sasvim realan i izvestan, samo ako se dovoljno potrudite i istrajete u svom radu i željama. 

Sanjati da je svuda oko vas samo paučina i da imate utisak da ste u magli i da ste zarobljeni 

Loading...

Ne znate ni šta vi zaista želite, ali ste se upustili u neke velike rizike, i iz njih ni u kom slučaju ni neće moći da se desi bilo šta dobro i povoljno po vas i vašu budućnost, pa sledeći put najpre baš ili razmislite dobro, ili nemojte da započinjete ništa što znate da je vrlo rizično i neizvesno. 

Sanjati da morate da „kidate“ paučinu da biste se izvukli iz nekog prostora i da vam je žao 

Prekinućete neko dugogodišnje partnerstvo i/ili prijateljstvo, i biće vam baš teško i veoma žao, ali je osoba kojoj ste verovali veoma grubo povredila vaše poverenje i osećanja, i vi njoj to niti želite niti možete da zaboravite i da oprostite. 

Sanjati da ste se sasvim upleli u paučinu i nikako ne možete da se izvučete i vreba vas pauk 

Vama prete neke realne opasnosti, te će da vas optuže za neke vrlo nelegalne postupke, koje niste uopšte vi počinili, ali ste se „našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme“, i poverovali ste olako i nekim lošim ljudima, i sada ćete vi za sve da ispaštate i da se sasvim osramotite pred svima. 

Loading...

Sanjati da vam je paučina prekrila oči i uopšte ne vidite da vam se približava velika nevolja 

Imate puno lažnih prijatelja, koji vam laskaju i koji vam se stalno dodvoravaju, i vama sujeta ili egoizam, ne dopuštaju da sve racionalno sagledate, pa ćete biti vrlo lako prevareni i nećete moći da verujete „šta vas je zadesilo“. 

Sanjati da se divite paučini i da na svetlosti sunca razaznajete savršenstvo svake njene niti 

Veliki ste idealista i posve i pedantna i sitničava osoba, pa težeći savršenstvu vi često izgubite i pojam o nekim banalnim, ali krucijalnim stvarima, a sami detalji kao takvi, baš i nisu od velike važnosti u poslu kojim se vi bavite. 

Sanjati da pokušavate da spasite životinu koja se uplela u paučinu ali da „prizivate pauka“ 

Pokušavajući da nekome pomognete, nespretno ste mu stvoirili još veće probleme, jer niste vi tu osobu ni pitali da li joj treba pomoć, i koje vrste, pa ste „radeći na svoju ruku“, napravili samo još veću štetu, te i teže muke nekome. 

Loading...

Sanjati da se nalazite u nekoj mračnoj i strašnoj prostoriji punoj paučine i ne znate kuda 

Vama je svejedno kuda ćete da krenete i kako će vaš put da se završi, jer ste se predali očajanju i izgubili svaku nadu u poštenje i u ljudsko dostojanstvo, i vrlo ste nihilistički nastrojeni prema baš svemu što vas okružuje. 

Sanjati da je paučina toliko jaka i čvrsta da ste legli na nju i da se odmarate ili da uživate 

Prerano ste se „uljuljkali u slavu“, pa ste se opustili i ne razmišljate da još nije kraj, i da cilj nije i ostvaren, i upravo zato ćete i da napravite neke sasvim nepotrebne i neverovatne greške.

Sanjati da stavljate paučinu na svoju ranu jer pokušavate da je zacelite i mislite da će moći 

Partner će da vas ostavi i da vas sasvim razočara i izneveri svojim ponašanjem, jer se tome uopšte niste nadali, i verovali ste da ste najzad našli „svoju srodnu dušu“. 

Sanjati da jedete paučinu jer vas je neko ubedio da je ona zdrava ali da ste se počeli gušiti 

Neko će da se razboli i da uskoro i umre, pa iako to nije član vaše porodice, jeste osoba koja vam je bila draga i koju ste poznavali, i biće vam veoma žao, i patićete kao za nekim „najrođenijim“. 

Sanjati da vam se usta pune paučinom kada pokušate da nešto kažete i svi znaju da lažete 

Morate dobro da pazite šta i kome govorite, jer ste poznati kao neko kome je pak „jezik brži od pameti“, pa nekada bez namere uvredite osobe koje ne želite i to nespretnim izborom reči, koji je trebalo, čak da bude neka pohvala ili neka lepa vest. 

Sanjati da morate da izbegavate paučinu jer je ona otrovna i može da ubije ako vas dotakne 

Ne želite više da sebe sputavate time što od svega „prezate“, te i svemu nalazite neke nedostatke i mane, pa ste odlučni da idete napred za svojim željama, ali samo srljate bez plana i ideje, i to pak i neće dati rezultate koje ste vi očekivali. 

Sanjati da gazite neku paučinu i tako samo provocirate pauka da vas napadne jer ste bahati 

Ne treba da se ponašate kao da ste vi „iznad svih“, te da ponižavate ljude koji imaju manje ili koji su na nižem položaju nu društvu, jer se „kolo sreće okreće“, i uvek možete da i sami „padnete na samo dno“, ako budete oholi i nevaspitani prema svakome, i ako vam se drugi budu revanširali.

Sponzorisano

Loading...