Porodjaj – šta znači sanjati poradjanje?

Veoma je implikativna činjenica da je na javi čin porođaja praćen „bolom i mukama“, ali da je „rezultat“ vredan svih napora, jer se stvara novi život, ono najvažnije i najdragocenije na svetu.

Šta znači sanjati porođaj – porađanje kao dominantan motiv u snovima 

Po svojoj učestalosti su snovi o porađanju relativno česta pojava, i nisu vezani samo za one koji i žele da se ostvare kao roditelji, ili su „rezervisani“ za osobe ženskog pola, koje žele da se ostvare kao majke, a i koje se u isti mah porođaja i plaše i raduju se, pa ga podsvesno projektuju u san.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći snovi sa pomenutom tematikom, te i njihova jasna simbolika, koja može biti raznovrsna u skladu sa već i određenom situacijom, kao i tumačenja ili značenja prema najpoznatijim i najverodostojnijim sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da gledate porođaj 

Kada sanjate porođaj koji sasvim jasno vidite i razumete, i shvatili ste da je rođen jedan „novi život“, to ima na javi dobru i pozitivnu konotaciju.

Jasno je i implikativno da se ovakav san odnosi na neke skore radosne vesti, na nove početke i na uspeh i sreću, i na poslovnim i na privatnim poljima života koji je pred vama. 

Loading...

Sanjati da ste u snu srećni zbog toga što ste videli porođaj 

Uspećete da ostvarite sve svoje želje i planove, i nikada ne treba da gubite nadu da su iskren trud i pošteni rad prava smernica za sreću i ostvarenje želja, kao i da se samo dobrim delima može da vrati radost u emotivnom i u profesionalnom pogledu.

Sanjati kako se vi lično porađate 

Ovakav san pretpostavlja da ste vi spremni da se menjate i da napredujete u svakom smislu, te da se nekih svojih tvrdoglavih uverenja odreknete i da krenete u nove ideje, i nove ostvarene želje.

U narednom periodu ćete da se sasvim posvetite nekim ambicijama koje ste dugo potiskivali, te ćete da iznenadite i sebe i druge, svojom istrajnošću i odlučnim pristupom, kao i nekim vrlo baš i radikalnim potezima i odlukama, a koje će vam obezbediti sve ono o čemu maštate već dugo.

Loading...

Sanjati da se porađa osoba koja je na javi vaš prijatelj ili poznanik (i da vi prisustvujete) 

Kada ste sanjali da prisustvujete porođaju nekog vama dragog i bliskog, ili makar i nekoga ko vam je na javi poznat, to ima dobru simboliku.

Naime, vi ste spremni da nekoga podržite i da mu pomognete da uspe i da ostvari svoje želje i/ili neke ciljeve, te nikada nećete odbiti da se „nađete“ onima koji su za vas uvek bili tu kada ste se vi nalazili u nekoj vrlo nezavidnoj i nezgodnoj situaciji.

Sanjati da se porađa osoba koju uopšte ne poznajete (i da ne razumete zašto ste i vi tu) 

Ako ste sanjali da se porađa neko koga uopšte ne poznajete i ne možete da razumete zbog čega ste vi prisutni na porođaju, te ste iznenađeni i strah vas je takvog sna, to na javi ima negativnu i vrlo lošu konotaciju.

Naime, vi ste u stalnim strahovima i nevoljama jer vas osoba koju u snu vidite i koju ne poznajete na javi, ogovara, stvara vam neprilike i sabotira sve vaše pokušaje da uspete i da se ostvarite. 

Loading...

Sanjati da ste videli da je neka osoba umrla tokom porođaja 

San u kome je neko „na vaše oči“ izdahnuo na porođaju, te ste vi vrlo tužni i ne znate šta će biti sa detetom, označava neke loše događaje po vas na javi.

Treba da budete svesni da neko namerno laže i kleveta vas, i da vam ruši reputaciju i ugled, a sve jer želi da vam se za nešto revanšira ili osveti, ali vi niste u stanju da shvatite kako i/ili kada ste se toj osobi bilo kako „zamerili“, i naneli neko zlo ili nepravdu.

Sanjati da ste vi lično umrli na porođaju 

Ako ste se vi porodili a potom i umrli na porođaju, te ste u isti mah stvorili „novi život“ a izgubili svoj, na javi to ima začuđujuće i jasnu i dobru simboliku.

Dakle, rađanje deteta koje je živo i zdravo je implikacija promena na bolje i/ili novih početaka, a vaša lična smrt u snu, jeste sinonim za spremnost da se odreknete prošlosti, i da popravite neke ili greške ili propuste, i da vas očekuje jedna prava ravnoteža i srećan i uspešan period koji sledi.

Sanjati da ste se veoma teško porodili i da ste trpeli velike muke i bolove 

Ovakav san ima značenje da ste spremni da date neki svoj maksimum jer vam je stalo da stignete do cilja, te da ćete iscrpeti i „poslednji atom snage“ kako biste sebi dokazali da vi možete sve ako dovoljno želite, i ako se trudite da ostvarite planirane rezultate i velike ideale.

Sanjati da ste na porođaju vi rodili mrtvu bebu 

San koji je naveden kao vrlo traumatičan i uznemirujuć, ima i na javi negativnu simboliku, i uvek je sinonim za patnje i brige koje vam slede, kao i za neka velika razočarenja i neuspehe u životu.

Vi ste neko ko se stalno trudi i vredno radi i zalaže se za svoje planove, ali vam se sve nekako ili pokvari ili „izokrene na gore“, pa ste skloni da posustajete i da odustajete, a i sasvim ste nesigurni jer ne znate kuda i kako da krenete, da bi sve bilo bolje i lakše po vas u narednom periodu.

Sanjati da ste videli da je neko drugi na porođaju dobio „mrtvorođenče“ 

Niste spremni na neke neočekivane nevolje i probleme, i počinjete i da se pitate zašto se sve „baš vama dešava“, te ste se prepustili sudbini i odustajete od borbe, jer ne vidite smisao i svrhu stalne patnje i stresova.

Suština je da je pravi problem u vama, i da ste vi neko ko nije postojan i čvrstih stavova, te ste vi uvek spremniji da „pobegnete“ nego da se sa onim što vas muči suočite, i upravo vas to i sputava, jer kada se problemi nagomilaju, svakako je teže i komplikovanije naći ono pravo rešenje.

Sanjati da vi nekome pomažete tokom čina porođaja

Ovakav san označava neku skoru i lepu saradnju na javi, ili pak šansu da se nekome vi „nađete pri ruci“, i svesrdno pomognete u nevolji i date podršku i savete.

Međutim, ovakav san implicira da možete i vi da se na nekoga oslonite i da ćete uz pomoć neke i drage ili pouzdane i odgovorne osobe, lakše da postignete ostvarenje rezultata, jer ćete da se pak i nadopunjujete i da nadogradite ono što „škripi ili nedostaje“, jer su kako se kaže obično ipak „dve glave pametnije od jedne“.

Sanjati kako vidite da se neki vama nepoznat muškarac porađa 

Mada je ovakva situacija u snu sasvim česta pojava, ona je svakako neprirodna i nenormalna, i to i na javi ima sličnu konotaciju, te označava neke iznenadne i nerealne događaje koji će da vam ili promene percepciju, ili da vas sasvim „blokiraju“ i unervoze.

Vi ste neko ko je naviknut na sigurnost i rutinu, te vas svaka promena remeti, i svaki novi zahtev ili nova ponuda i prilika vam je traumatična, umesto da u njoj vidite izazov i novu šansu.

Sanjati kako vidite da se neki vama poznat ili blizak muškarac porađa 

Vi ste osoba koja je sklona da nikoga ne sluša i da uvek radi po svom, i kada vam neko i daje baš iskrene i dobre savete vi se ljutite i negodujete, te smatrate da vas neko omalovažava i vređa.

Problem je što sve što radite sami, i sve što odlučujete po svome, ne daje nikakav rezultat, i vi ste svesni da se „vrtite u krug“, ali opet i opet ponavljate iste greške, iste metode i baš iste pristupe.

Kao da ne možete da se nekako i pomirite sa time da upornost nije ponavljanje istih grešaka, već sposobnost da se one prihvate i da se istraje u iznalaženju rešenja koje je svrsishodno i dovodi do željenog cilja.

Sanjati da ste se vi porodili „pre termina“ 

Imate sklonost da brzate i da se postavite površno, i da ne promislite o svojim delima, te se tek posle kajete, kada je već i kasno za popravke, i kada su greške već tu i moraju da se snose neke realne posledice.

Previše ste nonšalantni, poslove radite „traljavo“ i smatrate da ste nedodirljvi i da vam niko ne može naći manu, ali je činjenica sasvim drugačija, i vi ćete se naći u velikim problemima jer ste pokušali da se poslužite lukavim trikovima, koje su vaši saradnici ili šefovi prozreli, pa je moguć i otkaz i promena posla koji radite.

Sanjati da se neka druga osoba porodila „pre vremena“ i rodila „nedonošče“ 

Neko ko vam je drag ili blizak, može imati neprilike na nekim životnim aspektima, pre svega jer se služio prevarama i malverzacijama, kako bi što lakše i brže postigao uspeh i ostvario novčanu dobit.

Iako želite da pomognete i da se nađete toj osobi koja je u nevolji, time ćete samo i da pogoršate stvari, jer se može posumnjati i na vas, kao i na to da ste vi savetovali poznanika ili prijatelja na takav nemoralan i nelegalan čin, pa je bolje da se „držite po strani“.

Sanjati da ste vi na porođaju rodili neko „neljudsko stvorenje“ 

Ovakav san označava da ste vi osoba koja uopšte nema dovoljno vere u sebe i sigurnosti u svoje postupke, te da ste u strahu od tuđeg mišljenja, kritika, podsmevanja i osuda.

Treba da shvatite da su tuđa posmatranja manje važna od onoga kako vi doživljavate sebe, i da je bitno i krucijalno samo ono što vi mislite i osećate, te da nema potrebe da drugima opravdavate svoje postupke, emocije, stavove, ideje i planove, jer što se više pravdate, to je vaša nesigurnost veća, i pre ćete da napravite nepotrebne greške i da sebe tako ponizite i osramotite vi lično.

Sponzorisano

Loading...