Prevara – šta znači sanjati prevaru?

Na javi je jasno da je porevara u svakom kontekstu negativna i loša, nevažno u kakvoj konotaciji se ona i razmatra, te da li je u pitanju poslovna ili emotivna prevara, ili neko „vara samog sebe“, te se ona obično vezuje za neke lične ili zakonske, i moralne konsekvence koje joj nužno slede.

Šta znači sanjati prevaru – prevara kao predominantan motiv u snovima 

Snovi o prevari su prilično česta pojava, i jasno je da je očekivano da i njihova simbolika bude loša i negativna, ali je ona najpre zavisna od konkretne situacije koja u snu preovladava, te se pak dešava da nekad simbolika sna bude i dobra i pozitivna, mada je to dosta ređe slučaj.

U daljem tekstu će biti opisani oni najčešći snovi sa motivom prevare, a u baš i najraznovrsnijim formama, kao i značenja i tumačenja koja se navode u brojnim sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da ste vi u snu bili žrtva neke prevare 

Ovakav san oslikava vaše karakterne osobine, i implicira da ste poučeni ranijim iskustvima, baš i postali vrlo i nepoverljiva i sumnjičava osoba, te da nikome dovoljno ne verujete i stalno ste „na oprezu“, a kako ne biste bili povređeni i izigrani na bilo koji način.

Međutim, nije dobro da stalno strepite i da ste „u grču“ da će da vas izmanipulišu neki poznanici, partner ili prijatelji, te treba da izgradite jedan iskren i otvoren odnos, i da se ponašate kao i da ste sasvim sigurni u sebe i samosvesni, i da naučite da ovladate osećanjima i situacijama.

Loading...

Sanjati da ste vi nekoga olako i svesno prevarili 

Opterećuju vas neke prošle greške, i trudite se da se „iskupite“ za to što ste nekome učinili nažao i povredili mu osećanja ili ga doveli u nezgodnu situaciju, i nadate se da ćete uspeti da zaslužite i da vam taj neko oprosti, jer ste se iskreno pokajali i veoma zažalili szbog nekih poteza i laži.

Sanjati da ste vi „emotivno prevareni“ odnosno da vam je romantični partner bio neveran 

Ovakav san može da sa jedne strane označava realan strah koji imate na javi da ćete biti prevareni od strane osobe sa kojom ste u vezi ili u braku.

Drugačija konotacija ovakvog sna se odnosi na to da treba da „sebe preispitate“, jer vi nikada niti slušate niti želite da razumete osobu sa kojom ste u emotivnoj vezi, te ste sebični i samoživi, pa je i u neku ruku logično da to partneru dosadi i da poželi da nađe nekoga sa kime je „sličniji“ i ko će da mu se posveti i da ga poštuje i uvažava.

Loading...

Sanjati da ste vi bili neverni svom emotivnom ili bračnom partneru 

Jasno je da vi ne volite nikoga drugog koliko volite sebe, te ste u stanju da prevarite i one koji vas iskreno vole i koji su vam ukazali poverenje i ljubav, a sve sa ciljem da ostvarite svoje sebične ili ciljeve ili pobude.

Vi ste osoba koja je vrsni manipulator, nemate ni za koga poštovanja niti razumevanja, i želite da sve bude kako ste vi „zamislili“ i kao takva „nepodnošljiva“ osoba, tražite krivce u drugima a baš sebe uopšte realno ne možete da „shvatite i vidite“.

Sanjati da ste svedok neke prevare ali da se bojite da se umešate i da ukažete na krivca 

San u kome ste vi svedok nekoj malverzaciji, ali ste iz straha odlučili da sve „prećutite“, govori da ste neko ko je slabić i ko nema samopouzdanja, te ste i sami sposobni na nemoralna i neka ili nelegalna i sramna dela.

Svojim stavom u kome ne odajete ono što je prevara u najširem smislu reči, vi postajete isti kao i osoba koja je počinila loša dela, i niste ništa bolji ako u strahu od revanšizma, za sebe tražite izlaz i opravdanje.

Loading...

Sanjati da ste svedok neke prevare i da se borite da „pravda pobedi“ 

Vi ste neko ko je spreman da se zalaže za ispravna dela i postupke „po svaku cenu“, i ne zanima vas ni da li je onaj ko je varalica i manipulator od vas moćniji i uticajniji, te na pretnje o tome da će da vam „zagorča život“, reagujete pravnim putem, i smatrate da ste zaštićeni i da svaki krivac zaslužuje kaznu.

Sanjati da vas je prevario neki prijatelj kome ste bezrezervno verovali 

Obazrivi ste i spremni da svaki potez analizirate, te da proverite iskrenost osoba koje su u vašem i krugu prijatelja, jer ste svesni da iako je prijateljstvo pravo i iskreno, postoje u ljudima porivi i/ili neki nagoni, koji su jači od privrženosti i poštenja prema najbližim osobama.

Svesni ste da se neko može polakomiti na uspeh, moć, bogatstvo ili bolju društvenu poziciju, i da iako nije loša osoba „u duši“, ima neke želje i ambicije koje su veće i jače od osećaja prijateljstva prema vama.

Sanjati da ste vi izmanipulisali i prevarili svog najboljeg prijatelja 

Osoba ste koja je vrlo lukava, podla i pokvarena, i ne zaslužujete ljubav i poverenje bliskih ljudi i prijatelja, jer ste spremni da ih u svakom trenutku izdate i izneverite zarad svojih ličnih uspeha.

Neki tumači snova ovakav san predstavljaju kao jedan vid opterećenosti na javi, jer ste izdali ili osramotili nekoga ko je vama uvek pomagao i verovao vam „bez zadrške“, te da se u sebi kajete.

Sanjati da ste vi prevarili neke svoje poslovne saradnike 

Vi ste neko ko ne ume da se suoči sa preprekama i problemima, i sva svoja postignuća praktično i „dugujete drugima“, i vrlo ste proračunati i koristoljubivi, pa ste postigli da vam drugi pak „slepo veruju“, a dok ih vi samo iskorišćavate na vrlo perfidan i podmukao način.

Sanjati da ste vi prevareni od strane svojih kolega ili saradnika sa posla 

Ovakav san na javi nema dobru konotaciju, te znači da ste vi osoba koja je „namazana“ i koja nije sklona da sarađuje sa drugima, već ste jedan vešt manipulator, i sve svoje ciljeve vi ostvarujete na račun tuđih postignuća.

Kada vi imate neku želju, ideju, plan ili cilj, uopšte ne birate način na koji ćete ostvariti rezultat, i vrlo ste „opasan neprijatelj“, jer ste vrlo pretvorni i lukavi, i svima „podiđete pod kožu“, pa vas to niko na kraju ni za šta i ne okrivljuje.

Sanjati da pokušavate da prevarite nekoga za novac 

Vrlo ste pohlepna i nezajažljiva osoba, te vam je bitan dobar materijalni status i položaj, pa baš i ne mislite na to da li ćete da osramotite i postidite neke vama bliske osobe.

Sanjati da ste „prevarili smrt“

Ovakav san je veoma zanimljiv za tumačenje, sa aspekta toga da ste vi sanjali da ste trebali da umrete, ali ste uspeli da se „spasite“ ili figurativno rečeno da „izigrate i nadmudrite Smrt“.

U javi je „Smrt“ neka osoba koja vam ne želi dobro i koja pokušava da vas iskoristi, ali nije pak ni svesna da ste vi neko ko je vrlo inteligentan i pronicljiv, te da neće uspeti da vas „nadigra“.

Po nekim sanovnicima, ovakav san ima jasnije tumačenje, da ćete vi ili neko vama blizak uspeti da se spasete neke nevolje ili bolesti, i da ćete preokrenuti život ili se oporaviti i ozdraviti.

Sanjati da vas je prevarilo neko „malo dete“ 

U ovom slučaju je dete u snu, simbol nekoga ko je od vas manje pametan i sposoban, ali je ipak našao način da vas prevari i da vas iskoristi, i vi ste sa jedne strane sasvim zatečeni, dok ste opet u drugom smislu ljuti na sebe, jer ste sebi dozvolili neke nedopustive i naivne greške u proceni.

Sanjati da ste vi lično prevarili i rasplakali neko „malo dete“ 

Pomenuti san označava da ste vrlo bezobzirni i na sve spremni, jer svesno varate onoga ko je ili slabiji od vas ili ko nema sredstava i argumenata da se odbrani.

Nije u redu varati i lagati ni one koji su vama „ravnopravni“, ali je posebno ružan i „nizak“ potez kada pokušate da se okoristite o nekoga ko ne može da vam se adekvatno suprotstavi.

Sanjati da ste prevareni od strane roditelja ili rođenog brata/sestre 

Situacija koja dominira u ovakvom snu, označava koliko ste vi loš karakter, te da vas i porodica i ne razume i ne shvata vaše greške, i da ste vi postali „crna ovca“, jer ste osramotili čast i ugled, i roditelja i svojih braće/sestara, svojim postupcima i nemoralnim potezima.

Sanjati da vas „oči i/ili uši varaju“ 

Vrlo jednostavna simbolika ovakvog sna se odnosi na to da ste se prevarili u proceni, i da ste pak videli ili čuli pogrešno, pa ste se polakomili da ćete lakše i brže doći do cilja, ali vas je neko samo vešto „izigrao“, jer ste to zaslužili.

Sanjati da ste u snu prevarili sami sebe (da ne verujete u sebe i u svoje postupke) 

Kada ste sanjali da nešto treba da uradite ili postignete, ali poznajete sebe, i svesni ste da ćete da budete lažljivi i pokvareni, na javi to ima jednu veoma dobru konotaciju.

Naime, vi ste napokon shvatili da morate da se promenite i da treba dobro da razmislite o svojim nemoralnim rečima i delima, te da poštenje i dobrota jesu najveće vrline, koje su suština kojoj vi i treba da težite na putu ka ličnom „prosvetljenju“.

Sponzorisano

Loading...