Prsten – šta znači sanjati prstenje?

Na javi je prsten simbol nekog obećanja na vernost i na odanost, te može i da se posmatra samo kao ukras ili nakit, ali ima i po nekim verovanjima konotaciju „životnog ciklusa“ ili kruga koji je suština rađanja i smrti, i neprekinutog zatvaranja svrhe života kao takve.

Šta znači sanjati prsten – prsten kao predominirajući motiv u snovima 

Snovi o prstenu kao simbolu su dosta učestali, a njihova tumačenja su prevashodno zavisna od ili konkretne situacije ili konotacije sna, te su nekada pozitivna a nekada negativna.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najučestaliji snovi o prstenu, kao i njihova prenesena i/ili jasna tumačenja i značenja prema sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da vi vidite prsten koji nije na vašoj ili na nečijoj tuđoj ruci 

Ovakav san ima na javi negativnu simboliku, i označava neke „trzavice“ u vašem braku ili pak u emotivnoj vezi, pa su moguće česte nesuglasice i svađe, kao i raskid ili razvod, pre svega jer baš sumnjate da vam partner nije odan i veran.

Sanjati da ste dobili verenički prsten od svog emotivnog partnera 

Loading...

Iako deluje da je ovakav san najava neke skore velike sreće i radosti, njegova simbolika na javi je sasvim negativna i loša.

Naime, partner će vas veoma razočarati i izneveriti vaše poverenje, tako da ćete biti u situaciji da se i predomišljate u vezi toga da li su njegova osećanja i data obećanja iskrena, i da li ga vi zaista i poznajete u onoj meri u kojoj smatrate da je tako.

Sanjati da ste dobili verenički prsten od vama potpuno nepoznate osobe 

Postoje neki razlozi koji vam pričinjavaju veliki nemir i nezadovoljstvo, a vi ne želite sebi da baš i priznate da ste vi glavni krivac, jer niste ostali dosledni sebi, i niste održali zadata obećanja.

Kajete se zbog nekih svojih postupaka i nekih grešaka iz prošlosti, i ne uspevate i da se „otrgnete osećaju“ da će vam se sve nekako vratiti kao „bumerang“ i da ćete pretrpeti poraze i gubitke kada se tome najmanje budete nadali. 

Loading...

Sanjati da ste od neke poznate ili nepoznate osobe dobili na poklon prsten od zlata 

Ovakav san ima konotaciju koja je pozitivna i lepa, i implicira da ste okruženi veoma iskrenim i vrlo odanim prijateljima i dragim ljudima, koji vas nikada neće ostavitti „na cedilu“, i imaćete vi i podršku i oslonac kada god se nađete u nekoj nevolji ili problemu.

Sanjati da ste dobili na poklon skupoceni dijamantski prsten 

Vi niste svesni koliko ste cenjeni i poštovani među svojim kolegama i prijateljima, pre svega jer ste vrlo draga i plemenita osoba, i uvek ste svima činili dobro i pomagali u neprilikama.

Upravo iz tog razloga možete da znate da je za vas svako ko vas poznaje, spreman da se „žrtvuje“ i da bez razmišljanja za vas „garantuje“, te da ste srećni i da je pravo bogatstvo, u iskrenim i vrlo požrtvovanim prijateljima i poznanicima koje imate uz sebe.

Sanjati da vam je neko poklonio prsten sa lažnim dijamantom 

Loading...

Jasno je da ovakav san ima vrlo direktno i praktično „neskriveno“ značenje, te se odnosi na neke lažne prijatelje, ili na lažna obećanja i osećanja koja vam vaš partner „poklanja“.

Naime, vi ste vrlo iskrena i dobra osoba, pa verujete i da su svi ostali takvi, ali je činjenica da vas i ljubav i dobrota koje su lažne i pretvorne, mogu „zaslepeti“ i navesti vas da se pokajete jer ste vi nekome sebe nesebično dali, i taj neko vas je samo beskrupulozno izigrao i izmanipulisao.

Sanjati da vam je vaš emotivni partner na prst stavio burmu 

Ukoliko ste sanjali ovakav san, on označava da ćete se uskoro u javi ili ostvariti u ulozi roditelja, ili ćete se veriti i osnovati svoju porodicu, kao i da postoji mogućnost da vrlo uskoro čujete neke veoma lepe i radosne vesti.

Sanjati da vam je burma koju nosite prevelika i da vam stalno spada sa prsta 

Ovakav san ima konotaciju da vi uopšte ne poznajete svog partnera ili generalno neke osobe za koje ste smatrali da su iskrene i dobre prema vama, te da ćete se vrlo razočarati i biti povređeni.

Po nekim tumačenjima, ovakav  san implicira da se osećate „kao u zamci“, te da su nametnuta i neka pravila, i osećanja i stavovi koji vas sputavaju i „guše“, i da postoji realna šansa da vi lako i dođete u neke konflikte, ili pak da prevarite bračnog ili emotivnog partnera. 

Sanjati da vam je burma mala i da ne uspevate da je stavite na prst 

Pomenuti san označava da niste spremni na neke rizike ili odricanja, i da se premišljate da li ste u nekim odlukama pogrešili i bili brzopleti, te vas muči raskol između onoga što vi želite i onoga i što je norma i tradicija, i čega treba da se pridržavate.

Sanjati da ste izgubili svoj venčani prsten i da nikako ne možete da ga pronađete 

Prema tumačenjima ovakvog sna, na javi ćete uskoro da doživite jedan veliki „emotivni krah“, te će da vam se raspadne ili veza ili brak, u koji ste sasvim „uložili sebe“.

Vi ćete biti i razočarani i tužni kada shvatite da vas osoba koju ste neizmerno poštovali i voleli, pak i nije dovoljno ni poznavala, i da je želela da ugodi samo sebi i da joj vi i vaša osećanja ipak i uopšte niste bili dovoljno bitni i dragoceni.

Sanjati da ste vi nekome poklonili prsten izrađen od običnog materijala i vrlo je tanak 

Suočićete se sa nekim skorim problemima i nevoljama koji će vam delovati minorno i bezazleno ali će vas veoma namučiti njihovo rešavanje, i pomoći će vam upravo ona osoba kojoj ste u snu i darovali prsten, kao jedan simbol prijateljstva i povezanosti.

Sanjati da ste nekokme darovali masivan i težak prsten od gvožđa 

Svesni ste težine nekog problema, ali ste spremni da se maksimalno založite i potrudite da sve vi i vaša bliska i draga osoba, zajedničkim snagama prebrodite i rešite na obostrano zadovoljstvo.

Sanjati da ste vi nekome poklonili veoma vredan i skupocen prsten 

Plemenita ste i vrlo velikodušna osoba, i uvek želite dobro drugima čak i na svoju ličnu štetu, a to će vam se sve „vratiti“ vrlo uskoro, kada vas obraduju neki privatni ili poslovni uspesi i rezultati.

Sanjati da vam je neka osoba ukrala prsten 

Osoba ste koja je sasvim lakomislena i naivna, te uopšte ne umete da procenite ni ljude niti neke i situacije i rizike, te ste sami krivi što ste se našli u problemima, i niste ni zaslužili da vam bilo ko i pomogne, jer ste tvrdoglavi i neprestano ponavljate sasvim iste greške.

Sanjati kako je prsten na vašoj ruci „promenio boju“, te je od zlatnog postao crne boje 

Neka osoba je na vas veoma ljubomorna i zavidna, i na svaki način pokušava da vas iskoristi i da vas „uništi“, pa preuzima na sebe neke vaše zasluge ili vam „preotima“ ljubav vašeg bračnog ili emotivnog partnera. 

Sanjati da je vaš verenički prsten „pozeleneo“ na vašoj ruci 

Vrlo jasan i implikativan san, koji simbolizuje da će partner da „pogazi data obećanja“ i da će ili da vas prevari ili na neki način izneveri, te da vam sledi skora bračna „kriza“ ili raspad emotivne veze.

Sanjati da ste izgubili prsten koji nema veliku materijalnu vrednost već pre svega emotivnu

Neko ste ko veoma olako daje obećanja i „lak je na rečima“, ali kada treba da nešto i ispunite vi uvek i svakoga izneverite, pa ste osoba koja nije posebno pouzdana i na koju se niko ne može da realno osloni.

Vi imate neki strah od „odrastanja“ i prihvatanja odgovornosti za svoje postupke, pa se baš na sve načine trudite da izbegnete nametanja i kontrolu od strane drugih ljudi, i na neki način se branite i želite svoju ličnu slobodu i nezavisnost da sačuvate „po svaku cenu“.

Sanjati da ste izgubili prsten koji ima baš veliku materijalnu vrednost i koji je unikatan 

Osoba ste koja je sasvim nezrela i koja u suštini uopšte ne zna šta zaista želi, te ste stalno u nekim nedoumicama i preispitivanjima između svojih maštanja i realnosti u kojoj se osećate „zarobljeno i sputano“.

Sanjati da ste vi neočekivano slomili svoj prsten 

San u kome vam je prsten pukao na pola, ili je samo „naprsnuo“, označava neke loše događaje u bliskoj budućnosti, te može da označava probleme i gubitke na emotivnom ili poslovnom polju, a i neku skoru tešku bolest, ili čak i smrt koja će uskoro da zadesi vama dragu i/ili blisku osobu.

Sponzorisano

Loading...