Sekira – šta znači sanjati sekiru?

Sekira je na javi i koristan ali i vrlo opasan i oštar upotrebni predmet, ali je simbolika dosta dobra i direktna, te označava da se nešto mora čim pre „preseći“ i raščistiti se sa onim što nije dobro, ili jednostavno doneti neku odluku bez dvoumljenja i nesigurnosti, i krenuti u promene, ma kakve ili dobre ili loše, pak one na kraju dale rezultate.

U nastavku možete saznati šta znači sanjati sekiru.

Šta znači sanjati sekiru – sekira kao predominirajući motiv u snovima 

Snovi o sekiri su dosta velike učestalosti, mada obično najviše kod osoba koje i na javi imaju baš i neke dileme, te i koje muče brige i problemi koje treba da što hitnije razreše, te se simbolika sna može da protumači kao dobra ili kao loša, ali sve u skladu sa samom jasnom i konkretnom datom i situacijom i događajem, koji je „uklopljen kao celina“, a uz pomenuti motiv koji dominira.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći i najupečatljiviji snovi o sekiri, uz analizu koja ili daje uvid u tumačenja i simboliku na javi, već po poznatim tumačima snova i sanjaricama, od baš davnih vremena, sve do savremenog doba.

Sanjati da vidite neku sekiru koja je „zabodena u panj“ i koju niko ne koristi duže vreme 

Smatrate da ste vi u pravu u svakoj situaciji, i ne želite da prihvatite nikakav savet, i/ili da se i sa nekim „suočite u mišljenjima i stavovima“, pa je neminovno da vaša tvrdoglavost rezultira nekim pogreškama, i u poslu i/ili u privatnom polju života. 

Loading...

Sanjati da čujete da neko seče nešto sekirom i da vas je strah da pogledate o kome se radi 

Ne verujete nikome i teško se sa ljudima sprijateljujete, jer ste puni predrasuda i predubeđenja, a koja su neosnovana i koja nisu realno izgrađena na osnovu vašeg ličnog iskustva, već su bazirana na stavu i mišljenju okoline i većine. 

Sanjati da vi sečete drva sekirom i takav posao vam je veoma naporan i sekira je preteška 

Ne shvatate kako se „samo vama“ nikada ne isplati rad i trud, i samo vi ne napredujete i stojite u mestu, ali je realno da ste vrlo nestrpljivi i plahovite naravi, i da biste sve odmah i da se sve pak i razreši i ostvari „preko noći“. 

Sanjati da ste nekoga slučajno udarili sekirom i da ste ga ili ubili ili teško povredili/osakatili 

Loading...

Krijete neke svoje prave namere, i treba da vas se „čuvaju“ i prijatelji a i neprijatelji, jer ste neko ko samo „gleda sebe“, i vi ne pravite razliku da li vam je neko blizak ili nije, kada treba da imate neke koristi, te i da druge ljude olako i bezobzirno „prodate zarad uspeha i ostvarenja“. 

Sanjati da ste se vi povredili sekirom i da ste sebe ili posekli/odsekli neki deo tela i krvarite 

Stalno težite da postignete ono što nije u vašem „dometu mogućnosti“, pa sami sebi pravite uvek i velike nevolje i probleme, sve to jer ne možete da se pomirite sa time, da je bilo ko od vas bolji i srećniji. 

Sanjati da ste vi ubili sekirom svog neprijatelja i da ste iznenađeni i vi sami svojim činom 

Dokazali ste u nekim situacijma da ste osoba koja je „spremna i sposobna za sve“, pa treba da se stidite nekih svojih postupaka i nedela, ali je vas realno baš briga, jer ćete po svaku cenu da uvek i dobijete upravo ono što ste i naumili. 

Sanjati da oštrite sekiru i da nameravate da njome nešto isečete ali strahujete od povrede 

Loading...

Neko je vama realna pretnja i opasnost, ali vi ništa ne shvatate ozbiljno i olako se prepuštate ipak i „sudbini“ i osobama u koje imate poverenje, ali ne biste trebali da budete tako naivni jer svako i hoće i da pokuša da se okoristi na vaš račun. 

Sanjati da je sekira kojom nešto sečete tupa i da njome zaludno udarate jer nema koristi 

Neki je vaš posao potpuno besmislen i uzaludan, te iako imate neku mizernu novčanu naknadu, ona nije ni blizu srazmerna radu i trudu koji ulažete, i treba da tražite povišicu, i da ne strahujete od otkaza, jer svakako možete da nađete uvek nešto bolje i isplativije za veći novac. 

Sanjati da je drška sekire otpala i da pokušavate da „nasadite sečivo“ ali vam to ne uspeva 

Osoba koja je vama važna ili bliska će da se teško razboli i da pati u bolničkoj postelji, i vi ćete da se potrudite da učinite sve što možete da pomognete da se ona oporavi, ali je sve sasvim loše i neizvesno je da li će ona da preživi teško stanje u kome se nalazi. 

Sanjati da nešto rušite pomoću sekire jer ste besni i vrlo očajni i svi se od vas plaše i strepe 

Ne umete nikako da „kanališete svoje emocije“, pa često reagujete u sasvim teškom neskladu sa nekom situacijom, pa ste okarakterisani kao neko ko je „vrlo čudan“, mada ste osoba kao i svako drugi, samo ne želite nekada da javno ispoljite svoja osećanja. 

Sanjati da ste vi drvoseča koji ima samo sekiru te vam je ona sredstvo za rad i izvor novca 

Mučite se i teško se patite da obezbedite sebi i porodici minimum prihoda, ali ne želite da radite ni nelegalne, a i nepoštene poslove, mada vas i trenutni poslodavac stalno laže i zamajava nekim i obećanjima, da će biti uskoro bolje i da ćete da radite više i za bolju platu. 

Sanjati da koljete na panju neku životinju sekirom i da ste sasvim isprskani njenom krvlju 

Pokajaćete se za neke svoje postupke iz prošlosti, ali će biti prekasno da zatražite oproštaj od svih  onih koje ste povredili i/ili osramotili i ponizili. 

Sanjati da vidite sekiru iznad svoje glave i strah vas je da će neko da vas ubije i molite se 

Vama se neko sveti za stare greške koje ste vi već i zaboravili, i taj neko se pretvara da vam je ili prijatelj ili odani savetnik i drug, ali vam generalno „radi o glavi“, i treba da se malo pripazite da vas sasvim ne upropasti.

Sponzorisano

Loading...