Banane – šta znači sanjati banane?

Poznato je da su na javi banane vrlo ukusno i pre svega i zdravo „južno voće“, ali kada se sagelda neka njihova prenesena simbolika, one mogu da označavaju neku avanturu i potrebu da se donesu neke velike promene, kao i često mogu da se odnose na nešto što je lažno ili propalo, pa je poznat i žargonski termin „banana država“. 

Šta zanči sanjati banane – banane kao predominirajući motiv u snovima 

Mada snovi o bananama i nisu toliko velike učestalosti, oni su veoma raznolike i baš zanimljive simbolike, te se često definišu kao pozitivni ili negativni, ali opet sve to dosta zavisi i od neke ili sasvim konkretne situacije ili pak od konotacije sna.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći snovi o bananama, kao i neka njihova analiza i/ili značenja i tumačenja, po starim i savremenim sanjaricama i sanovnicima koji su u široj primeni.

Sanjati da vidite neke lepe i sasvim zrele banane ali ih ne jedete 

Sasvim ste neočekivano dobili neki poziv za druženje i provod sa starim prijateljima koje niste dugo videli, i srećni ste jer ćete da se sa njima ponovo i vidite i ispričate, te se radujete „kao malo dete“, te i imate potrebu da se makar malo rasteretite i opustite, od svakodnevnih obaveza i vrlo i napornih manjih ili većih problema. 

Sanjati da vi jedete preukusne banane i da ste prezadovoljni njihovim ukusom 

Loading...

Nećete imati sreće ni u poslu ni na privatnom aspektu, jer su oko vas neke veoma podmukle i baš zlurade osobe koje vam sve namerno i „kvare i sabotiraju“, i vi ćete veoma da patite iako niste ni zavidni ni ljubomorni, ali vas na neki način „duboko pogađaju“ stalni napredak i postignuća, koje baš svi oko vas ostvaruju, čini vam se lako i brzo. 

Sanjati da jedete banane „sa korom“ i da ste zaboravili da ih oljuštite 

Napravićete sebi neke veoma velike neprilike, i sasvim ćete da se osramotite i da „uništite sve što ste postigli“, a jer ste namerili da se na lakši i brži način ostvarite u nekim projektima, i svi će da vas ogovaraju i ismevaju, jer ste „zagrizli preveliki zalogaj“ i vrlo ste se polakomili na nečije laži i obećanja. 

Sanjati da vidite neku osobu koja jede banane koje su trule ili pokvarene 

Plemenito ćete da pomognete nekome ko je u velikim nevoljama i problemima, ne jer imate potrebu da pokažete svoju „veličinu i nadmoćnost“, nego jer ste zaista retko dobra i humana osoba, koja često više daje i čini za druge nego za sebe. 

Loading...

Sanjati da vi jedete neke sasvim „crne“ i trule banane i da se bojite neke zaraze i bolesti 

Pred vama je sasvim nepovoljan period koji će da vam na privatnom planu donese velike brige i nevolje, pre svega u smislu skore teške bolesti i čak i potencijalne smrti vama drage i vrlo bliske osobe. 

Sanjati da jedete sasvim „nedozrele ili zelene“ banane koje su oporog ukusa 

Preterano ste skloni da brzate u nekim odlukama i postupcima, i ne dopuštate da neki planovi i ideje „prenoće, i da se poslože u vašoj glavi“, jer ste vi neko ko je „željan dokazivanja“, ali baš zato stalno i pravite neke velike greške i nepotrebne propuste u radu. 

Sanjati da ste vi na plantaži banana i da učestvujete u njihovoj berbi 

Uspećete napokon da zadobijete nečiju naklonost i/ili ljubav koje ste dugo priželjkivali, ali su neke druge osobe koje su „nametljivije i manje stidljive“, stalno privlačile svu pažnju, pa ste vi bili „u zaleđini i niste uspevali da dođete do izražaja“ i da se pokažete u svakom smislu u „svom punom sjaju“. 

Loading...

Sanjati da kupujete banane nekome i da se trudite da izaberete najlepše 

Imate potrebu da se stalno nekome dodvoravate i da se pretvarate da svakoga poštujete i volite, a u sebi mislite sasvim suprotno, i takvo i licemerje i podmuklost će samo vama da donese brige ili nemire i nespokoj, jer nećete moći „zbog svog temperamentnog karaktera“ dugo da budete „mirni i staloženi“, i da trpite nepravdu. 

Sanjati da vam je neko poklonio sasvim trule banane ali da se vi pretvarate da su ukusne 

Umete veoma dobro da procenite druge ljude, te da se prema njima ponašate „po zasluzi“, i da nekada vrlo strpljivo čekate da oni sami sebe „poreknu i poraze“, kada imaju neke trenutke pak i slabosti ili kada reaguju ishitreno i nepromišljeno, pa ste vi zadovoljni što vi niste „ukaljali svoj obraz“, ali je na kraju svako i dobio ono što je trebalo. 

Sanjati da prodajete bananane na pijaci i da ih „glasno reklamirate“ kao najukusnije 

Vi ste neko ko je veoma pomirljiva osoba i zadovoljavate se i malim stvarima i malim uspesima, ali je generalno posao kojim se bavite sasvim i uzaludan i bez ikakvih izgleda za napredak i/ili za usavršavanje, te traćite svoje potencijale, vreme i energiju, ali ne možete da sebi dopustite da ipak ostanete bez zarade, pa se ne usuđujete da bilo šta promenite. 

Sanjati da vidite puno naslaganih „grozdova banana“ ali da vi ne želite da ih kupite 

Vama je veoma teško „udovoljiti i ugoditi“, te ste stalno nezadovoljni i tražite stalno i u svemu neke sitne nedostatke i zamerke, pa ćete da imate neke probleme i u poslu, a i da se posvađate sa partnerom i/ili prijateljima, i bićete sasvim usamljeni, te i jedno vreme ćete da se „izolujete i da se ponašate tvrdoglavo i introvertno“. 

Sanjati da su banane predivno poređane u nekoj prodavnici i da vi sve njih kupujete 

Pred vama su neke izvanredne promene „na bolje“, i to najviše vezano za neki lični aspekt i vaše emocije, te ćete da se sa partnerom „odlučite“ na neki sledeći i veći korak, i da ili uplovite u brak ili da zasnujete porodicu i da dobijete potomstvo. 

Sanjati da ste se okliznuli na koru od banane koju je neko namerno „bacio pred vas“ 

Mada vas neko sasvim namerno i tendenciozno sputava, i svaki vaš rad i zalaganje omalovažava i pokušava da vas „natera da odustanete“, vi postajete još tvrdoglaviji i uporniji, jer ne podnosite ni ljude koji smatraju da na sve imaju prava, niti koji su spremni da svakoga ponize, te pokažu svoju nadmoć, i „lažnu veličinu i pamet“. 

Sanjati da ste bacili koru od banane na nečiju putanju ali ste se vi okliznuli i pali 

Ovakav san je na javi dosta implikativan i najbolje ga je opisati poslovicom, „ko drugome jamu kopa, sam u nju upada“, te je pametnije da se posvetite rešavanju svojih problema i nedoumica, a kojih imate „poprilično“, umesto da svakome drugomn želite da nanesete zlo i poraze, i da tako „vi profitirate“, ili da se osećate neverovatno „srećno, zato što ste drugima naneli zlo“. 

Sanjati da vam neko daje da jedete sasvim neobične banane koje su čudne boje i oblika 

Uspećete da ostvarite neke izvanredne rezultate, i na poslovnom i na privatnom polju, iako se uopšte tome niste ni nadali, pa će stoga vaša sreća i ponos da budu još veći i značajniji, ali ne smete da se „pokondirite“, a jer ćete tako da samo sebi napravite neke neprilike i probleme.

Sponzorisano

Loading...