Blato – Šta znači sanjati blato?

Na javi je blato sinonim za neke nevolje ili neprilike u koje neko može svesno ili nesvesno da „zapadne“, kao i za neke nemoralne i nelegalne radnje kojima može da se „zaprlja“ poštenje i čast u svakom smislu, te i u bilo kom životnom aspektu. 

Šta znači sanjati blato – blato kao predominirajući motiv u snovima 

Snovi o blatu su dosta učestali i nihova je simbolika najpre zavisna od načina na koji se sanja i od konkretnog događaja sa kojim je u snu ono povezano, pa je generalno veoma raznovrsna, ali se po pravilu tumači i analizira na javi kao dobra ili kao loša, mada su neka značenja dosta direktna i jasno implikativna, najviše za buduće ili sadašnje događaje.

U nastavku teksta će biti navedeni i detaljnije razjašnjeni oni najčešći i najupečatljiviji snovi o blatu kao motivu, i data neka njihova prenesena ili „bukvalna“ tumačenja, prema sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da vidite blato ali da u njega niste „zagazili“ niti ste se na bilo koji način „zaprljali“ 

Strah vas je da prihvatite neke nove poslovne ponude, jer niste sigurni da li možete da se sasvim i „ostvarite i da uspete“, jer su rizici preveliki, ali morate da shvatite da „ko ne rizikuje, ne dobija“, i da pokušate da radite najbolje i najpoštenije što možete, i sve će da vam se ubrzo i isplati. 

Sanjati da ste sasvim slučajno „ugazili“ u blato i da ne možete da se pomerite 

Loading...

Neko vas je „naveo na krivi put“, i vi nemate nikakve šanse da se izvučete nevini, i nemate baš i argumenata da sebe odbranite, pa ćete veoma lako da za sve vi „snosite odgovornost“ i da „olako nastradate“. 

Sanjati da ste „upali u živo blato“ i da počinjete da „tonete“ i ne možete da se spasite 

San koji je veoma direktan i implikativan, i označava da ste se svojim greškama ili tvrdoglavošću našli u situaciji da „nemate kud“, te da nikada niste poslušali dobronamerne kritike i vrlo iskrene savete, i da ćete sasvim uskoro da „propadnete“, na svim poljima poslovnog i privatnog života. 

Sanjati da se „valjate u blatu“ i da vas nije briga što ćete da se sasvim zaprljate 

Sasvim ste beskrupulozna i bezobzirna osoba, i što i jeste najgore vi ćete da se obogatite i da uspete na neki nelegalan i nemoralan način, što će biti svojevrsni „poraz i poniženje“, za one ljude oko vas koji rade vredno i pošteno, i iako ćete postići sve ono materijalno, nećete imati ni jednog prijatelja, i niko neće želeti da sa vama sarađuje na dalje. 

Loading...

Sanjati da vas je neka vama poznata ili draga osoba veoma namerno gurnula u blato 

Ovakav san nema lošu simboliku, te označava da će neko da vam usrdno pomogne i da vas baš posavetuje kako da se „izvučete“ iz neprilika u kojima ste se našli, i kako da što pre rešite neke i velike probleme, te i „odagnate“ brige koje vas dugo muče i „tište“. 

Sanjati da vas je neko koga ne poznajete „sa leđa“ i baš neočekivano gurnuo u blato 

Neko vam jasno i direktno „radi iza leđa“, i na žalost je to neko vama vrlo blizak i drag, i ne mora da se odnosi samo na poslovni aspekt, već i na neki vid izdaje od strane emotivnog partnera, te čak i od članova najuže porodice, koji će da se „okrenu protiv vas“. 

Sanjati da ste vi nekoga „sapleli“ ili ste ga gurnuli u blato i da se ne kajete zbog toga 

Neko je na vas veoma ljubomoran i zavidi vam što ste sve postigli vrednim radom i poštenjem, pa treba da se pripazite osoba iz najbližeg okruženja, koje će na sve načine da pokušaju da vas sabotiraju i „unazade“. 

Loading...

Sanjati da sedite u sred nekog blata i da nikako ne uspevate da iz njega „ustanete“ 

Verujete da možete da se promenite i da iza sebe ostavite sve neke stare pogreške i prošle velike neuspehe, ali vas stalno nešto „sputava“ i vi ne umete da razgraničite rizike u koje „upadate“, pa svesno ili nesvesno, stalno ponavljate „jedan te isti šablon ponašanja i razmišljanja“. 

Sanjati da ste se okliznuli na blato i da ste pali „na nos“ i povredili ste se ozbiljno 

Svesno „srljate“ u propast, ali ni po koju cenu ne želite da shvatite da morate da se promenite i ni na koji način ne želite da dopustite da vam bliske osobe pomognu, pa ćete da olako sve i izgubite i da se osetite vrlo „glupavo“, kada na kraju „sumirate sve što ste mogli da uradite drugačije“. 

Sanjati da se sa decom igrate u blatu i da vam je sve veoma zabavno 

Vi ste neko ko je veoma druželjubiv i ko olako stiče nove poznanike i prijatelje, ali ste posve i naivni i lakoverni, pa vas često na vašu veliku žalost drugi iskoriste i izigraju vaše poverenje, i osećate se usamljeno i „manje vredno“, jer verujete da je uvek neki „problem u vama“. 

Sanjati da ste vi dete koje se igra bezbrižno u blatu iako vas svi „grde“ zbog toga 

Nije vam uopšte stalo do tuđih mišljenja, pa radite onako kako vi smatrate da treba, i iako često i pogrešite, sasvim ste zreli i odgovorni kao osoba, da sve sami sebi i priznate i da se potrudite da sve i „popravite“. 

Sanjati da nekoga gađate blatom i da to radite sasvim namerno da biste ga ponizili 

Vama će neko da uputi sasvim direktne i iskrene kritike, i možda ćete u prvi mah i da se naljutite, ali ćete na kraju da shvatite da je sve to bilo „za vaše dobro“, iako ćete da se veoma razbesnite na onoga ko vas je vrlo grubo i sasvim „bez dlake na jeziku“, i naterao da uvidite koliko grešite. 

Sanjati da ste se sasvim „kamuflirali blatom“ po licu i telu i da smatrate da je ono lekovito 

Ovakav san označava da pokušavate da sakrijete neku sramotu koje ste postali svesni, ali pak po nekim drugim tumačima, može da bude i najava neke skore oziljne bolesti, bilo vaše lično ili pak nekoga od članova vaše uže porodice. 

Sanjati da vas je neko pogodio u lice blatom i da ste vrlo ljuti zbog toga 

Shvatićete da vas „u lice laže“ partner sa kojim ste dugo u vezi ili u braku, ali morate da razumete da je i njemu teško da vam iskreno i jasno kaže da želi da raskinete, jer ste se realno sasvim oboje i „udaljili“ i opteretili ste se nekim stvarima koje su uticale da vaš odnos više ne bude „kao ranije i pre“. 

Sanjati da ste vi nekome svesno i namerno „bacili blato u lice i u oči“ 

Zaslepljeni ste nekim idejama i planovima koje su sasvim i nemoralne i nelegalne, ali vi ste neko ko ne ume da razmisli i da odluči, i kao zrela i stabilna osoba, te ćete svojim srljanjima da olako i ostanete bez ugleda i poštovanja, pa i da imate neke probleme sa zakonom i da se „upletete“ u baš velike neprilike. 

Sanjati da jedete blato i da se pravite da vam to predstavlja užitak i da je ukusno 

U skorije vreme ćete da se ponesete veoma nepromišljeno i da svojim rečima i delima povredite i uvredite nekoga ko je vama drag i blizak, ali uopšte nećete ni da se pokajete niti da se izvinite, i ostaćete bez nekoga ko vam je uvek bio velika podrška, i oslonac u životu i u svakoj neprilici. 

Sanjati da ste slučajno ugazili u blato koje niste videli i da se ono „skoreva“ pod vama 

Nalazite se u nekoj veoma kompromitujućoj i na prvi pogled i bezizlaznoj situaciji, te morate vrlo brzo i posve i racionalno da razmislite, te i da donesete neke radikalne odluke, kako biste sve loše i nepredvidive stvari, nekako najzad vi i „preokrenuli u svoju korist“. 

Sanjati da pravite „kolače od blata“ i da se ponašate sasvim i detinjasto i nezrelo 

Pokušava da vas na neki veoma perfidan način, prevari neko sa kim sarađujete, ili da vas pak i „zavede“ neka osoba koja nije za vas, te i koja je već „zauzeta“, pa vi morate da shvatite da su dodvoravanja i umiljavanja, sa nekom „zadnjom namerom“, i da takve osobe žele samo da vas iskoriste za neke svoje ciljeve, i da ne smete da „pogazite sebe“ i morate da „odolite iskušenju“. 

Sanjati da bacate blato na svoju ili na nečiju tuđu kuću i da je ona sasvim „uništena“ 

Neku osobu ste veoma povredili i razočarali svojim postupcima, jer vam je ona verovala i nije se nadala da ćete da je „izdate“ i izneverite u najtežim trenucima, pa iako ste se vi „u istom trenutku i pokajali“, nećete naići na oproštaj i razumevanje, i bićete zauvek „precrtani“, iz kruga prijatelja osobe koju ste izmanipulisali. 

Sanjati da vi sebi „gradite kuću“ od blata i da verujete da će vam biti idealan dom 

Osramotićete i sebe i svoje najmilije, jer ćete da se u nekim situacijama ponesete veoma naivno, nemoralno i lakomisleno, i upropastićete sve svoje stare rezultate, i uništiti ugled i čast po kojima ste bili poznati, pa ćete da se „povučete u sebe“ i da postanete veoma nesigurni i ranjivi. 

Sanjati da pokušavate da „operete“ blato sa svoje odeće ili sa nekog dela svog tela 

Stalno imate neku potrebu da se svakome opravdavate i da „tražite neko prećutno odobrenje ili podršku“, za svaki svoj postupak ili plan, pa vas smatraju osobom koja je nezrela, i koja nije baš i „dorasla“ zadacima koji su pred nju postavljeni. 

Sanjati da su vam ruke umazane blatom jer ste po njemu „kopali“ i tražili „blago“ 

Vama je najvažnije da imate oko sebe iskrene i drage osobe koje vas vole i poštuju, te su vam sve druge materijalne stvari manje važne od porodičnog mira i harmonije, i uživate u tome da vreme provodite sa svojim najmilijima, i uopšte niste preterano opterećeni poslom, niti ste vi „zagriženi“ da postanete osoba koja je moćna, pa i koja je uticajna i prebogata. 

Sanjati da ste iz nekog velikog blata uspeli da se izvučete i da se niste ni malo „uprljali“ 

Poznati ste kao neko ko je veoma poštena i časna osoba, i olako ćete da odbijete neke prilike i/ili ponude koje smatrate nemoralnim i nelegalnim, jer vam je cilj da „sačuvate obraz“, a ne da se po svaku cenu što pre obogatite, te i „uzdignete sebe“ na društvenoj lestvici. 

Sanjati da „trpate blato u svoje džepove“ i da vam je ono teret i neka sramota 

Ovakav san nema lošu konotaciju na javi, i dosta implikativno označava da ćete uskoro da pak ostvarite neke velike materijalkne dobitke i da se obogatite, ali će vam kao plemenitoj i veoma humanoj osobi biti žao onih koji imaju manje od vas, pe ćete da dajete i drugima, jer za sebe vi smatrate da imate „dovoljno ili previše“. 

Sanjati da su vam ruke pune blata i vi ga nekome dajete kao „poklon“ 

Smatrate sebe previše „vrednom osobom“, te ponižavate one koji su vam iskreni prijatelji ili koji su vam stalno bili oslonac i podrška, pa ćete da se nađete u nekim veoma lošim situacijama i niko vam neće pomoći, jer to odista niste ni zaslužili. 

Sanjati da vam je kosa prepuna blata koje ne možete nikako da operete i očistite 

Opterećeni ste nekim problemima i brigama i ne možete nikako da se odlučite oko nečega što vas zabrinjava, te i što vam unosi „crv sumnje“, pa ćete da potražite nečiji savet i da se rešite na neke radikalne promene, kojima ćete da iznenadite sve koji vas poznaju. 

Sanjati da nekoga „podižete iz blata“ i pomažete mu da se izvuče i da se „očisti“ 

Ponosni ste na neku vama dragu i blisku osobu, te ste presrećni iskreno zbog njenih uspeha, i u isti mah vam je satisfakcija što je neko tako častan i pošten, vaš i dobar prijatelj, partner ili član porodice, i neskriveno se njime „dičite“ i „puno vam je srce“. 

Sanjati da su vam cipele sasvim blatnjave i da su vam „teške na nogama“ 

Očekuju vas neka skora poslovna ili privatna putovanja, ali će svi rezultati koje ćete da ostvarite biti za vas nezadovoljavajući, i vi ćete stalno biti nervozni i zabrinuti, jer niste uspeli da ostvarite neke svoje želje i zamisli. 

Sanjati da pokušavate da sakrijete da ste ugazili u blato a iza vas ostaju „blatnjavi tragovi“ 

Neka avša velika sramota će uskoro biti razotkrivena, i vas će svi da ismevaju i da vas udalje od sebe, a jer niste na vreme priznali svoje greške, već ste se ponašali „nadmeno i gordo“, i sve ste druge ponižavali i omalovažavali, a vi ste zapravo bili puno „gori“ od ostalih. 

Sanjati da tražite nešto u blatu jer verujete da ste ga baš tu izgubili 

Imate potrebu da nekome pokažete koliko ste spretni i snalažljivi, sve jer ste ljubomorni na svaki i uspeh i postignuće ljudi oko sebe, pa ne birate način da i vi napredujete, čak i po cenu da sebe i sasvim ponizite, te i da se „zaglibite“ u laži i nemoralne radnje.

Sponzorisano

Loading...