Bolest – šta znači sanjati bolest?

Prema medicinskoj definiciji je bolest svako ono stanje koje je patološko i koje narušava bilo koji segment normalnog funkcionisanja ljudskog organizma, a kao celine psihe i „fizičkog bića“.

Šta znači sanjati bolest – bolest kao predominirajući motiv u snovima 

Jasno je da svaka osoba ima podsvesni strah od bolesti, pa se i iz tog razloga smatra da je sama i učestalost snova sa ovim motivom velika, ali naravno treba napomenuti da simbolika nikada ne mora da nužno i isključivo bude negativna i loša, te da sve zavisi od jasne i konkretne situacije i konotacije samog sna.

U nastavku teksta će biti navedeni i razjašnjeni oni najčešći i najupečatljiviji snovi o bolesti, kao i data njihova analiza i tumačenja, prema sanjaricama i sanovnicima koji se koriste od davnina, sve i do danas.

Sanjati da ste vi bolesni i da vas to opterećije i stvara vam veliki strah i strepnju 

Sledi vam napokon jedan povoljan i dobar period koji ste dugo i nestrpljivo iščekivali, i koji je pak preko potreban da se „pokrenete“, a nakon jedne potpune „stagnacije“ i perioda bez ikakvih napredaka i uspeha. 

Sanjati neku bolest kao pojam bez posebnog i konkretnog povezivanja sa nekom osobom 

Loading...

Morate da se pažljivo i proračunato postavite u nekom narednom periodu, te da se pripazite nekih iskušenja i izazova, koji vas sasvim mogu poremetiti, i osujetiti sve vaše planove i namere, koje i jesu odlične, i koje imaju izgleda da se ostvare i uspeju. 

Sanjati da je bolesna neka vama draga i važna osoba i da ste vi vrlo potrešeni 

Pred vama je jedan sasvim težak period i problemi će samo da se „ređaju“ jedan za drugim, pa ćete u svim aspektima biti nezadovoljni i nećete mnogo toga moći ni da promenite ni da sasvim lako popravite. 

Sanjati da je bolestan neko koga uopšte ne poznajete ali da vam je ipak žao i da ste tužni 

Preterano ste lakomislena i povodljiva osoba, i verujete svakome ko vam najmanje laska i ko ume da vam se dodvorava, pa ćete se zbog toga i posvađati sa osobama koje su vam bliske i koje se ili iskrene prema vama, i na žalost ćete da izaberete sasvim „pogrešnu stranu“.

Loading...

Kada shvatite da ste pogrešili u procenama, i da ste ispali naivni i vrlo neoprezni, nećete moći ni da se „vratite unazad“, niti da se sami spasite neprilika, i bićete zahvalni što vaši prijatelji jesu uvek tu za vas, i što vam opraštaju sve pogreške, pa i pomažu vam od srca i uvek kada ste vi u nekim problemima. 

Sanjati da ste jedino vi zdravi i da su oko vas sve osobe bolesne i strah vas je od zaraze 

Sebična ste osoba koja misli samo na sebe i na svoje potrebe i ciljeve, i nikada se ne obazirete na to da li su drugi nesrećni, te ili im vi nanosite neku nepravdu, sramotite ih ili povređujete.

Nekada se ovakav san pak tumači i kao veoma loše i nepovoljne vesti i događaji koji vam slede u narednom periodu, pa ćete vi biti stalno nervozni i pod stresom, i nećete ni na šta moći da se pak ni koncentrišete, ili da se na neki način rasteretite. 

Sanjati da ste vi lično oboleli od neke bolesti koja je neizlečiva i da ćete umreti 

Skloni ste da se samosažaljevate i da stalno tražite neke načine da sebi ugađate i da se osetite i/ili sigurno ili zaštićeno, pa kada budete ostali bez „onih koji vam čuvaju leđa“, moraćete da ipak i vi „odrastete“, te i da se suočite sa realnim životom i problemima.

Loading...

Razmaženi ste i ponašate se neodgovorno, bezobzirno i nekada bahato i tvrdoglavo, pa nikada vi i ne slušate nikoga, i sve što sami upropastite, očekujete da će za vas neko drugi da popravlja, ili da i snosi odgovornost za vaše pogreške. 

Sanjati da ste zabrinuti jer je vrlo teško i neizlečivo bolesna neka osoba koja je vama bitna 

Strah vas je od nekih nevolja i gubitaka, pa ste skloni da prerano odustanete i da se povučete u sebe, sve jer ste imali neka ranija nepovoljna iskustva i ne želite da ponovo kroz ista prolazite.

Sve je u životu sklop rizika i koristi, i jasno je da ćete nekada da izgubite a nekada da dobijete, pa treba da se ponašate smisleno i razumno, i da radite najbolje što možete, pa ako problemi nastanu i da ih tada rešavate „u hodu“, a ne da ih unapred smišljate i sami ih stvarate bez ikakve potrebe. 

Sanjati da imate neku vrlo retku bolest koju niko ne može da dijagnostikuje 

Nikada ne održavate svoja data obećanja, i osoba ste koja nije pouzdana i odgovorna, pa sa vama niko nikada ne zna „na čemu je“, i da li ćete da ga izneverite ili da sve uradite „kako treba“, pa se retko ko usuđuje da sa vama sklapa bilo kakve dogovore, i da se upušta u nekakvu saradnju.

Zbog takvog vašeg karaktera, često ste skloni da se ponašate neracionalno, i da se rasipate i zalud i trošite sredstva koja ste zaradili, pa onda pozajmljujete novac od prijatelja i poznanika, koji niti vraćate, a niti osećate neku odgovornost i dug prema onima  koji su vas „spasili neprilika“. 

Sanjati da ste na samrti i da bolujete od neke hronične i vrlo opasne bolesti 

Nekoga ko vam je veoma važan i dragocen ste uspeli da nesvesno i nepromišljeno vrlo povredite i uvredite, i jako se zbog toga kajete i savest vam „ne da mira“, pa ćete sve da učinite kako biste i zaslužili oproštaj, i dobili novu priliku da dokažete svoje prijateljstvo i/ili ljubav i vernost. 

Sanjati da je neko bolestan i da vi pokušavate da ga izlečite (iako niste lekar na javi) 

Vi imate potrebu da se u sve „petljate“ i da budete „mirođija u svakoj čorbi“, pa se olako i tada vi prevarite u procenama i nekoga nesvesno osramotite i postidite, ili otkrijete neke tajne koje ste u poverenju saznali, i tako ugrozite nečiji ugled, posao ili prijateljstvo.

Opterećeni ste nekim stvarima koje ne možete da promenite, ali koje u vama izazivaju neko baš i preveliko stanje nemira i teskobe, jer osećate nemoć da nešto učinite i da sve regulišete, iako su i stvari i događaji, po vas i vama drage osobe nepovoljni i veoma vas pogađaju i iscrpljuju. 

Sanjati da je neko bolestan i da traži vašu pomoć ali ga vi odbijate i nije vas briga

Generalno ste osoba koja je prepuna neke „negativne energije“, i stalno sve gledate „crno“, i vrlo ste uvek nervozni, potišteni i rasejani, ali nemate nikakav realan razlog za takvo ponašanje, već i osnovni problem jesu neke vaše davno potisnute emocije, i nagomilana nezadovoljstva, koja ste i pokušali da zaboravite, ali su ipak ona „stigla na naplatu“.

Sponzorisano

Loading...