Brod – šta znači sanjati brod?

Jasno je da je na javi brod simbol nekih putovanja i otkrivanja novih i nepoznatih prostranstava, pa i u tom smislu se najčešće odnosi na one osobe koje su neustrašive i spremne da uvek rizikuju i ne može se za njih reći da su neozbiljne ili neodgovorne, jer žele da isprobaju i otkriju novitete.

Šta znači sanjati brod – brod kao predominirajući motiv u snovima 

Mada snovi o brodu i nisu toliko učestali kako bi se pretpostavilo, njihova je simbolika veoma i zanimljiva i raznolika, te se tumače na javi ovakvi snovi pozitivno ili negativno, u skladu sa baš i jasnom konotacijom i konkretnom situacijom koju predstavljaju.

U nastavku teksta će biti detaljnije opisani snovi o brodu, koji su najučestaliji i najupečatljiviji, te i data neka njihova karakteristična tumačenja i značenja, već i po najpoznatijim sanjaricama.

Sanjati da vidite neki vrlo veliki i luksuzan brod na pučini 

Imate neke želje koje su neostvarene ali su za vas ipak i nedostižne, pa je racionalnije da se pak i zadovoljite realnim postignućima, nego da patite za onim što nikada ne biste realno mogli da baš i realizujete. 

Sanjati da vidite mali brod koji plovi u daljini i jedva se nazire 

Loading...

Vaša su očekivanja previše skromna, i vi ste neko ko je uvek zadovoljan stvarima koje su bazične i koje zadovoljavaju vaše osnovne planove, te ste neko ko je pomirljiv i ko nema neke prevelike ambicije i prohteve, pa ste uvek srećni i bezbrižni, jer ste odabrali ono što vas ispunjava. 

Sanjati da vi plovite brodom i da ste u isti mah i uzbuđeni ali i osećate strah od nepoznatog 

Skloni ste da rizikujete ali samo do neke određene granice, pa kada shvatite da ste preterali ili da su neke vaše namere i potrebe preterane, vi se povlačite jer ne volite da ostanete „praznih ruku“.

Za vas je karakteristično da vas drugi smatraju kukavicom i slabićem, jer nemate petlju da se baš upuštate u neke neizvesne stvari i niste poznati kao avanturista, ali vama to i odgovara pa se ipak ne opterećujete preterano šta ko misli, i šta ko govori. 

Sanjati da ste bili na brodu koji je doživeo brodolom i da ste preplašeni za sebe i druge 

Loading...

Imate neke realne strahove i nedoumice, i ne može se reći da niste osoba koja je proračunata i pak koja ne voli da sve unapred planira i predvidi, ali to vas je više puta spasilo velikih neprilika, te se držite svojih principa, i ne odustajete od iskustava koja ste ranije proživeli. 

Sanjati da plovite brodom koji nenadano počinje da tone i ne znate da li ćete da se spasite 

Nećete imati ni pomoć ni podršku u nekim svojim projektima i naumima, iako ste se realno tome nadali, pa ćete morati da se snađete sami, i da pokažete svima pa i sebi, da umete da istrajete i da se izborite za ono u šta zaista i iskreno verujete. 

Sanjati da ste pali sa broda koji je previše brzo plovio i da niko ne čuje vaše pozive u pomoć 

Neko će da vas izneveri i da vas „ostavi na cedilu“, ali se ne može reći da tako nešto niste i sami predvideli, jer ste i sami svesni da ste okruženi ljudima koji vas lažu i obmanjuju da bi imali neke koristi, i da bi ostvarili lične satisfakcije i postigli sopstvene ciljeve. 

Sanjati da skačete sa broda u more kako biste se spasili sigurnog brodoloma 

Loading...

Vi ste već sasvim iznemogli i iscrpljeni od stalnih briga i problema, i ostajete bez snage i volje da se borite i da se stalno i iznova vraćate „na početak puta“.

Nekada vi i zaista i razmišljate da li je jednostavnije da odustanete, i da možda jednostavno nije ni pravi trenutak za vas, ili ste odabrali vrlo loše i ideje i planove, i stalno propadate ili stagnirate. 

Sanjati da ste na nekom brodu koji umesto po vodi plovi po suvom 

Pred vama je neki „konačan rasplet“, situacije koja vas je duže vreme mučila i koja vam je stalno i zadavala brige i neprilike, pa je vama drago što će sve napokon da se završi i da se najzad nešto „privede kraju“, bez obzira da li će sam ishod da po vas bude povoljan ili sasvim nepovoljan.

Ostali ste bez energije i nemate želje da se za nešto trudite i zalažete, jer je svaki vaš pokušaj lako i propao, i nekada se zapitate da li je onima koji su odabrali lakši put, bolje i berićetnije, nego pak vama koji se stalno trudite i mučite, i na kraju sve bude uzaludno. 

Sanjati da ste sasvim slučajno pali sa broda i da se davite i nemate nikoga da vam pomogne 

Vama se stalno događaju neki „pehovi“, i o vama kao o detetu neko mora da brine, jer ste veoma neodgovorni i sasvim neozbiljni u svemu što radite, pa se oslanjate na neke osobe koje su vam ili potpora i/ili sigurna zaleđina, i sasvim ćete propasti kada ostanete sami da se borite za sebe. 

Sanjati da vam je brod otplovio i da ste zakasnili da se na njega ukrcate 

Prokockali ste neke odlične prilike i odbili izvanredne ponude za poslove i napredak, i morate da sa sobom raščistite da li ste spremni na rizike i na istrajnost i borbu, ili jednostavno da promenite sferu interesovanja, i da se pronađete u nečemu drugom, jer ovakav način ne daje nikakav rezultat i nije dugoročno rešenje.

Sanjati kako vi upravljate brodom i ne znate ni kako da plovite niti kuda ste krenuli 

Pokušavate da se bezuspešno prilagodite i da se snađete u nekim novim i za vas baš nepoznatim okolnostima, i na žalost to vam nikako ne polazi za rukom, i bolje je da se odmah ogradite i da se povučete „u stranu“, nego da sebe sramotite i da budete predmet ogovaranja i podsmeha.

Sanjati da vi spasavate neke ljude koji su brodolomnici i da vidite olupinu broda u moru 

Smatrate da svaka osoba treba sama da nauči da bude odgovorna za svoje postupke, pa ste skloni da svakoga kritikujete i osuđujete unapred, i pre nego što upoznate nečiji karakter i ustanovite ili razloge ili potrebe, a zbog kojih je neko sve rizikovao i odlučio se na potez koji vi ne odobravate.

Sanjati da ste kupili veliki brod i da planirate da se njime sami vi i „otisnete na pučinu“ 

Jednostavno rečeno, vi uopšte nemate ideju zašto i kako nešto treba da uradite, i pokušavate samo da ispunite nečija očekivanja, te i da postupite onako kako drugi misle „da bi trebalo“, pa ćete da napravite nezamislive greške i da sebi stvorite velike nevolje i neprilike, kojih nećete dugo moći i da se spasite i da ih prenebregnete.

Sponzorisano

Loading...