Cipele – šta znači sanjati cipele?

Generalno gledano, na javi cipele pored toga što su modni detalj i što su ono što „glavu čuva“, sinonim su i za neke dolaske ili odlaske, hodanje prema cilju, ili na neki način opraštanje i put u neke daljine i nepoznato.

Šta znači sanjati cipele – cipele kao predominirajući motiv u snovima 

Mada snovi o cipelama i nisu toliko učestali, imaju vrlo raznoliku simboliku i ona može shodno i konotaciji i situaciji, ili načinu na koji se one sanjaju, da bude pozitivna ili sasvim negativna.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najučestaliji snovi o cipelama, kao i neka njihova najbolja i najčešća tumačenja, a već po standardnim sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati nove i lepe cipele koje su uredno složene i vi ih samo vidite ali ih niste obuli 

Moraćete da uložite još dosta napora, znanja i truda da biste ostvarili neke željene rezultate i neke ciljeve, jer imate pogrešnu „taktiku“ da „na pola puta“ ostavite stvari da se same od sebe rešavaju i da se sve samo nekako „posloži“ i poklopi.

Upravo je pred samim ciljem potrebno najviše snage i samosvesti, kao i želje za postignućem i za ostvarenjem onih „nekoliko krucijalnih koraka“, koji su potrebni za uspeh i napredak. 

Loading...

Sanjati da vidite pohabane i stare cipele koje stoje „ispred vrata“ i ne želite da ih obujete 

Ne želite da se uplićete u tuđe probleme, te da sebe dovodite u neke nezgodne situacije, i da pak i budete „treća strana“, jer ste se više puta na taj način i „opekli“, kada ste baš vi drugima bili lična pomoć, savetnik i podrška, i mešali ste se u ono što ne treba da vas se tiče. 

Sanjati da vidite neke cipele na svojim stopalima 

Otići ćete uskoro na neki nepredviđen put, iz privatnih ili poslovnih razloga, a od vas samih pak i zavisi da li ćete postići dobre rezultate i ostvariti želje i ciljeve, ili će sve biti potpuni fijasko. 

Sanjati da ste obuli tuđe cipele ili da u njima veoma samouvereno hodate 

Loading...

Ljubomorna ste i zavidna osoba, i stalno mislite da je sve ono što je tuđe i lepše i bolje nego vaše, i ne možete da se snađete, i da se pomirite sa time da druge osobe u bilo čemu budu od vas bolje.

Morate da pobedite svoju sujetu, kao i da se postavite drugačije u životu, jer svaka osoba ima pak i neke svoje načine rada i razmišljanja, i bolje je da „gledate sebe“ i da se posvetite svome planu i idejama, jer ćete samo tako biti ostvareni i srećni. 

Sanjati da su vam cipele neodgovarajuće veličine i da vam se „izuvaju“ dok koračate 

Previše ste „zagrizli“ u neke projekte kojima realno niste dorasli, i za koje nemate nikakve dobre ni kvalifikacije ni potencijale, ali ste vi „zaslepljeni“ ambicijom i potrebom da budete moćni, baš i bolji i bogatiji od drugih, ali vas pohlepa i sama prevelika želja da uspete neće dovesti do cilja.

Svakako je neophodno da prihvatite gde su „vaše granice“, i da se ponašate u skladu sa time, jer svi rizici koje preuzimate sa novim i prevelikim projektima, biće po vas samo pogubni, i najpre i nećete ostvariti ništa, a uz to ćete da se i osramotite, i budete predmet kritika i ogovaranja. 

Sanjati da su vam neke cipele tesne i da ne možete da izdržite koliko vas „žuljaju“ 

Loading...

Ne uspevate da krenete napred i da se promenite, jer stalno preispitujete neke svoje stare greške i neuspehe, pa se svaki vaš plan i poslovni projekat završi neuspehom.

Osećate se „sputano“ i nezadovoljno, i vi želite da se promenite i pokrenete, ali je sve to u vašim rukama i morate da se „zrelo i odgovorno“ postavite prema životu i radu, da biste uspeli. 

Sanjati da su vam vaše cipele napravile „žulj“ koji je vrlo bolan ili koji krvari 

Postali ste napokon svesni svojih realnih problema i poteškoća, pa ste shvatili da treba da im baš i odgovorno i savesno „pristupite“, a kako biste pronašli najboje rešenje i ostvarili promene.

Ovakav san može da označava i skore sukobe sa osobama sa kojima se nikako ne slažete, pa ćete i da se „sporečkate“ oko minornih stvari, ali i da jedni druge veoma povredite i uvredite, jer neće biti birana sredstva i uvrede, koje ćete vi uputiti jedni drugima. 

Sanjati da su neke cipele složene ispred ulaznih vrata sa svojim „vrhom“ ka unutra 

Očekujte neku skoru posetu dragih poznanika ili prijatelja koje dugo niste videli, pa će to biti pak prilika da se prisetite „starih vremena“, a i da potencijalno ostvarite neku saradnju i u poslovnom ili u privatnom aspektu.

Ovakav san često se tumači na javi i kao jedan period rasterećenosti, mira i harmonije u porodici, i vaša želja i potreba da se posvetite onima koje volite, i da sa njima podelite što više svog ličnog vremena, koga vam stalno zbog posla i „fali“. 

Sanjati neke uredno složene cipele ispred vrata ali sa vrhom okrenutim „od kuće“ 

Najčešće se ovakav san tumači kao skora bolest ili smrt, nekog od članova vaše porodice ili pak i bliskih prijatelja i poznanika, pa treba da se pripremite na skore patnje, gubitke i tugu.

Sa druge strane, kada je u pitanju jedna pozitivna konotacija sna, on označava da će neko „iz vaše kuće“, da ode na sasvim neplanirano putovanje, i da će da se vrati sa nekim odličnim vestima. 

Sanjati da su sve cipele sasvim razbacane na vašem kućnom pragu 

Pred vama je sasvim težak period na baš i svim aspektima života, pa ćete se suočiti sa bolešću, te sa siromaštvom, poslovnim propastima, kao i sa čestim svađama, potencijalnim razvodom braka. 

Sanjati da nosite dve različite cipele i da su one „rasparne“ ali da vas to ne zanima 

Imate neke svoje stavove i mišljenja, i „držite do sebe“ i svojih ličnih uverenja, pa vas nikada ne zbunjuju i ne „dotiču“ tuđe kritike i ogovaranja, jer ste svesni da ste drugačiji i na to ste ponosni.

Vi se ne uklapate u „šablone“, i vrlo ste na neki način „upečatljvi i svoji“, pa se i suočavate često sa osudama i nerazumevanjem okoline, ali ste na sve to navikli, i ne obazirete se na druge ljude. 

Sanjati da nosite jednu cipelu jer drugu ne možete nikako da pronađete 

Rasejani ste i ne umete da se snađete u nekim baš i nepredviđenim okolnostima, jer previše lako „srljate“ u rizike i ostajete „na pola puta“, jer nemate ideja, sredstava ili potencijala za dalje i za bolje.

Morate da poslušate pametnije i iskusnije, jer ne možete drugačije da se snađete, i stalno ćete da i ponavljate iste pogreške i da imate iste prepreke, jer ste „jednom nogom na pravom putu, a onom drugom idete na pogrešnu stranu“. 

Sanjati da vam je negde spala cipela i da ne znate gde ste je izgubili 

Sasvim uzaludno trošite energiju na neke projekte koji neće moći da se realizuju, pa stalno „idete napred, ali nazadujete i stagnirate“, a da niste uopšte nikako toga svesni.

Treba da se „suočite sa sobom“, da prihvatite realnost i da sebe shvatite i „zavolite“, sa manama i sa greškama koje posedujete u karakteru, jer ne možete biti „neko drugi“, i u skladu sa time treba i da se prilagodite i da postupate. 

Sanjati da vam je neka poznata osoba ukrala omiljeni par cipela i da vi niste iznenađeni 

Vi ste svesni da vas drugi pokušavaju iskoristiti, prevariti i izmanipulisati, i iako se često baš i vi „pravite nevešti i naivni“, vrlo ste spremni za nečije loše postupke, i uvek imate neke „rezervne planove“, i nećete nikada dopustiti da vas bilo ko i na bilo koji način, ugrožava i upropasti. 

Sanjati da isprobavate cipele i da vam se sviđa više modela ali ste neodlučni koje da kupite 

Imate potrebu da sve u svom životu „počnete iz početka“, jer ste nezadovoljni i osećate se baš i „sputano i zarobljeno“, u nekim realnim okolnostima koje vam ne odgovaraju.

U narednom periodu je moguća i promena posla, i raskid emotivne veze ili veridbe, a kao i skoro preseljenje u neki drugi grad ili u inostranstvo, a kako biste ostvarili sve ono za šta ranije niste ni bili dovoljno odlučni i hrabri, iako je želja realno uvek postojala i „tinjala“ u vama. 

Sanjati da isprobavate različite modele cipela ali da vam ni jedne ne odgovaraju 

Ne uspevate da se nikako pomirite sa nekim činjenicama, pa se stalno „borite sa vetrenjačama“, i težite da se pokažete u drugačijem svetlu, i da vas prihvate oni „bolji i moćniji“, ali nemate svrhe i potrebne da tako postupate, jer ćete se samo poniziti, a ništa baš nećete uspeti da postignete. 

Sanjati da ste obuli sasvim novi par cipela i da se u njima osećate „savršeno dobro“ 

Pronašli ste pravu meru i pravi način da istaknete sve svoje kvalitete, pa ste osoba koja je sasvim omiljena kao saradnik i kao prijatelj, jer ste i vrlo „prizemni“, i uvek zadovoljni onim što imate i postižete, pa ne „iskušavate sreću“ i ne volite da rizikujete i da pokušavate ono čemu niste doista i „dorasli“. 

Sanjati da su vam nove cipele koje ste kupili i obuli „teške“ i da vam nisu udobne 

Po svaku cenu želite da se pokažete i dokažete, pa se upuštate u neke ambicije i poslove koji za vas nisu „prilika“, a koje generalno i ne volite i ne želite da radite, pa su oni osuđeni na propast i od samog starta. 

Sanjati da nosite neke stare i sasvim pocepane cipele i da vas je stid jer vas svi posmatraju 

Postidećete se nekih svojih postupaka, jer ćete da obezvredite nečiji rad i trud, i da sav tuđi uspeh i zalaganja prisvojite kao svoje lične, pa ćete da ostvarite poziciju i moć, ali ćete izgubiti one koji su u vas verovali, koji su vam se divili, i koji su smatrali da ste čestita osoba „za primer i ponos“.

Sponzorisano

Loading...