Dvorac – šta znači sanjati dvorac?

Na javi je dvorac sinonim za raskoš i bogatstvo, za neku poziciju i moć, ali je često i simbol neke prevelike ambicije i želje da se po svaku cenu ostvare maštanja o boljem i lepšem životu, ali pak i sasvim bez ikakvih potrebnih kvalifikacija i/ili potencijala.

U nastavku teksta saznaćete šta znači sanjati dvorac

Šta znači sanjati dvorac – dvorac kao predominirajući motiv u snovima 

Mada je dvorac dosta učestao motiv u snovima, njegova je simbolika raznovrsna, i može svakako da bude dobra ili pak i loša, sve u skladu sa načinom na koji se on doživljava ili vidi u snovima, a i od neke konkretne situacije, te i direktne ili pak baš indirektne konotacije.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji i najčešći snovi o pomenutom motivu, te ili data analiza ili pak neka jasna tumačenja i značenja snova u skladu sa sanjaricama i sanovnicima, koji ovakvu tematiku obrađuju.

Sanjati da vidite neki stari i velelepan dvorac u daljini i da vas on intrigira i želite ga obići 

Imate neke neostvarene želje i ambicije, koje vas zapravo „muče i tište“ i nisu vam toliko neko i zadovoljstvo njihova ostvarenja, koliko potreba da drugima dokažete da ste sposobni i spretni da sve uspete što poželite. 

Loading...

Sanjati da živite u dvorcu u velikoj raskoši i da vas svi služe jer ste vladar i neko od pozicije 

Veliki ste materijalista i vrlo ohola i egocentrična osoba, pa se čak i pretvarate da ste plemeniti i dobronamerni, ali uvek očekujete da vam drugi budu zahvalni, i da čak i pred vama budu ponizni zbog pomoći koju ste im u nevoljama ukazali. 

Sanjati da ste došli pred neki dvorac i da lupate na zatvorene kapije iako ne znate čiji je on 

Vama je potrebno da vas neko voli i da vas „shvati“, pa ste sasvim usamljeni i ne možete dugo da zadržite ni partnera niti prijatelje, pa iako za sve imate „praksu“ da krivite druge, možda je bolje i da se zapitate, da li i u čemu zapravo vi grešite. 

Sanjati da vidite ruševine nekog starog dvorca koji je istorijski spomenik i vi ga istražujete 

Loading...

Veliki ste detaljista i svemu pristupate vrlo analitično i pedantno, ali to vaši saradnici ne vole jer i smatraju da ste sitničava osoba, koja u svemu namerno nalazi greške, kako bi svačiji rad olako ili omalovažila i obezvrednila, iako istina zaista nije takva, i vi želite samo najbolje krajnje rezultate. 

Sanjati da ste sluga u dvorcu i da želite da iz njega pobegnete ali ne znate kako da to učinite 

Preterano se obazirete na tuđa mišljenja, i ne treba nikako da vam ona budu „merilo i vodilja“, te ste odlučni da sve to promenite, a i da se vodite svojim stavovima, i da savete prihvatate samo od osoba kojima verujete, i koje su vam bliske i drage, te vas savetuju iz ličnog iskustva ili mudrosti. 

Sanjati da ste ušli krišom u nečiji dvorac i da želite da ubijete vlasnika da biste ga vi uzeli 

Ljubomorni ste i zavidni na tuđa postignuća i uspehe, i baš zato što stalno „gledate u nečije tuđe dvorište“, i ne možete da se dovoljno posvetite sebi i svojim ciljevima, pa ste u stalnoj blokadi i „stagnaciji“, a i krivo vam je kada vidite gde ste vi, a koliko su napredovali oni oko vas, koji rade vredno i koji ne misle o tome kako je vama i kako da vas upropaste. 

Sanjati da je dvorac sasvim napušten i da vi pokušavate da ga obnovite i da u njemu živite 

Loading...

Pogrešili ste u nekim svojim procenama, i upropastili ste neke odlične šanse i prilike, ali ste vrlo i odlučni da ne očajavate, već da jednostavno „krenete opet iz početka“, ali ovaj put sa dovoljno ili promišljenosti ili samosvesti, kako biste sve one ranije greške popravili, i uspeli da se izdignete. 

Sanjati da ste sami u mračnim hodnicima dvorca i da vas plaše neki sablasni zvuci ili senke 

Imate sasvim iracionalne strahove i „blokade“, jer ste naviknuti da očekujete samo kritike za svoj rad i ideje, pa strepite i kada nešto odlično uradite, ali nema razloga za to, mada uspehe nećete da ostvarite, ako se ne „suočite sa samim sobom“. 

Sanjati da ste pozvani na bal u neki dvorac koji sija u raskoši i vi ste sasvim očarani njime 

Preterano težite da se nađete u „visokom društvu“, ali kada shvatite da su „sav sjaj i lepota lažni i prolazni“, pokajaćete se što ste izgubili zarad ničega, one iskrene i zaista prave prijatelje. 

Sanjati da ste zatočeni u nekom dvorcu i da pokušavate da dozovete pomoć ali vas ne čuju 

Imaćete neke baš velike probleme, pre svega na privatnom planu, pa će se vama ili vama dragim ljudima ili desiti neki ozbiljni zdravstveni problemi, ili ćete stalno da se svađate sa partnerom i/ili sa porodicom, pa će to da vam naruši psihički mir, i ugrozi vaše mentralno zdravlje. 

Sanjati da ste postali vlasnik dvorca i da ga rušite da sagradite lepši i savremeniji od njega 

Ne treba da rušite neke svoje snove, jer su vas drugi ismejali zbog toga o čemu ste maštali, već je bolje da se u inat svima potrudite dodatno i da pokažete da ste za sve sposobni i dovoljno spretni i da su vas drugi zaista potcenili.

Sponzorisano

Loading...