Hleb – šta znači sanjati hleb?

Jasno je da je na javi hleb najpoznatija i najznačajnija životna namirnica, ali simbolično još od davnina ima različita značenja, i neke izreke koje su za hleb vezane su – „ko tebe kamenom, ti njega hlebom“, gde ima simboliku opraštanja; „hleb sa sedam kora“, gde označava neki napor i velike muke, kako bi se došlo do željenog cilja i rezultata. 

Šta znači sanjati hleb – hleb kao predominirajući motiv u snovima

Hleb je svakako jedan od najučestalijih motiva u snovima, jer je generalno „ono nešto“ što svima obavezno „utoljava glad“ i ono bez čega se „ne može“, pa je i njegova simbolika nekada dobra i pozitivna, a nekada negativna i loša, sve u zavisnosti od načina na koji se hleb sanja, i od prave i jasne konotacije sna u kome je hleb predominantan motiv.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći snovi o hlebu kao simbolu, kao i neka njihova baš i najpoznatija tumačenja po sanjaricama i sanovnicima, a koji se od davnina do danas „bave“ vrlo direktno i jasno analizom snova.

Sanjati da jedete svež i vrlo ukusan hleb i da ste srećni jer ste siti i bezbrižni 

Nemojte da se preterano opuštate i da „poletite“ zbog nekih pohvala i postignuća, jer vas očekuje vrlo težak period pun briga i problema, i sva snaga će da vam bude potrebna da se na pravi način spasite, te i da prenebregnete nevolje koje su pred vama. 

Sanjati da jedete neki vrlo tvrd i „bajat“ hleb ali ne birate jer ste veoma gladni 

Loading...

Pred vama je vrlo neizvestan period na svim životnim poljima, i morate da shvatite da samo od vas zavisi, kako će se „stvari odvijati“, i kakav će da bude finalni rezultat. 

Sanjati da jedete „buđav“ hleb i da se bojite da ćete se otrovati ali nemate drugu hranu 

Prinuđeni ste da pravite neke kompromise i da se prilagođavate, jer u suprotnom nemate nikakve izglede da uspete u nekim svojim planovima, a i sami ste svesni da ste previše rada i truda uložili, da biste dopustili da vas „nadvlada“ sujeta, i da olako sve i izgubite. 

Sanjati da ste sa nekom nepoznatom osobom podelili „parče hleba“ koji jedete 

Imate sasvim otvorene i jasne neprijatelje, koji i ne skrivaju da vas žele unazaditi i uništiti, ali vi njima uopšte ne pridajete značaj, jer ste i sigurni u sebe, i verujete da možete pošteno i čestito da prevaziđete sve prepreke koje su pred vama. 

Loading...

Sanjati da ste dali hleba siromašnoj osobi iako ste vi ostali gladni 

Vi se samo pretvarate da drugima želite da uspeju i da ćete da im pomognete kada budu u nekim neprilikama, ali u suštini ste vrlo sebični i težite da svakoga drugog „navučete na tanak led“, pa i da tuđe neuspehe iskoristite da sebe ostvarite, i kada osobe koje su vam bliske to shvate, ostaćete sasvim sami i neće vam vredeti ni uspeh ni bogatstvo, koje ste stekli na tako ružan način. 

Sanjati da svoj hleb delite sa vama dragim i bliskim osobama 

Plemeniti ste i požrtvovani, pa sa svakim pokušavate da podelite savet i iskustva, da iskreno pak pomognete onima koji su u nevolji, ali nekada imate osobinu da sebe istaknete kao nekoga ko je veliki dobročinitelj, i da „svuda naokolo“ pričate o tome koliko ste nekome pomogli, pa sve vaše dobre namere i humana dela „padaju u vodu“. 

Sanjati da bacate hleb i da se ponašate bahato i bezobzirno 

Odbacićete neke odlične prilike i šanse, i to sve jer ste smatrali da ste vi za takve projekte suviše i „dobri i prekvalifikovani“, pa ste sebe izdizali i smatrali da ste „nešto posebno“, ali niste ni sami vi svesni koliko ste pogrešili, i koliko ćete uskoro da se pokajete. 

Loading...

Sanjati da sakupljate mrvice hleba i da ih „halapljivo“ jedete 

Osoba ste koja sasvim pažljivo pristupa i najmanjim problemima, i težite da sve na vreme rešite a kako biste uspeli da ostvarite svoj naum, i da se na taj način sav vaš rad i trud isplate, te da vama i donesu rezultate.

Nekada se ovakav san tumači kao skori rastanak sa partnerom, koji vas je razočarao jer vam nije verovao, i koji vas je izneverio i „prodao“ zarad boljeg i lagodnijeg života, i nije bio tu da vas ili podrži, ili da u vas veruje kada vam je bilo najteže. 

Sanjati da vama neka poznata osoba daje „parče hleba“ jer ste izgladneli i iscrpljeni 

Imate lažne prijatelje, koji se pretvaraju da vam žele dobro, ali su „uz vas“ samo kako bi što bolje proučili vaše mane i slabosti, koje će ubrzo i vrlo podmuklo da iskoriste protiv vas i da vas vrlo i zlobno sasvim „unište“, pa ćete biti u isti mah i iznenađeni i razočarani, i vi dugo nećete moći da verujete „šta vas je snašlo“. 

Sanjati da vam neko poznat i blizak daje hleb i tako vam pomaže da se „prehranite“ 

Biće vam potreban neki savet ili pomoć od osoba koje su vam prijatelji ili bliski saradnici, ali na žalost ćete biti „ostavljeni na cedilu“, jer ni kada je vama bilo dobro i kada ste ostvarivali ciljeve, niste mislili na druge, i neke osobe koje su vam bile odane i verne, vrlo grubo i nesmotreno ste vi izneverili i izmanipulisali, pa su one povređene i neće vam „pružiti ruku“. 

Sanjati kako vi mesite hleb i pečete ga za sebe i svoje najmilije 

Vrlo ste umešni u nekim poslovima koje radite, ali na žalost vi nikada niste dovoljno ni ambiciozni, a niti ste motivisani da postignete više i veće, u skladu sa svojim potencijalima i sposobnostima, pa se zadovoljavate malim stvarima, i važno vam je da imate mir i harmoniju, makar nikada nemali ni bogatstvo niti ugled, a kojima teže ljudi oko vas, i za koji se svim svojim sredstvima bore. 

Sanjati kako kupujete vruć i svež hleb u pekari 

Osećate se srećno i zadovolnjo jer ste uspeli da ostvarite neke rezultate i da dobijete odgovarajući i napredak i materijalnu satisfakciju, pa se nadate da će vaše dalje ideje i planovi da se sa istom lakoćom i brzinom ostvaruju, i da ćete da napredujete zahvaljujući poštenom radu, znanju i trudu. 

Sanjati da kradete hleb jer ste gladni i da su vas zbog toga svi „osudili“ 

Ne možete da očekujete da svi stalno pronalaze opravdanja za neke vaše hirove, ili da stalno neko drugi rešava vaše pogreške, te i da imate uvek „zaleđinu“, već je i vreme da se ponašate zrelo i/ili vrlo odgovorno, i da počnete da mislite „svojom glavom“, pa iako neke odluke neće biti sasvim i dobre, vi ćete moći da „stanete iza njih“, i da imate validne argumente zašto ste postupili upravo tako. 

Sanjati kako ne možete da progutate hleb jer je vrlo tvrd i „nejestiv“ 

Morate da se suočite sa nekim svojim greškama, kako biste mogli da „krenete napred“, jer sva ili poricanja ili vaš pokušaj da se snađete i da „prevarite i sebe i druge“, neće biti dobro rešenje, i tad baš kada vam se učini da ste rešili prepreke i probleme, sve će da vam se „vrati kao bumerang“. 

Sanjati da postite „na hlebu i vodi“ i da ste vrlo srećni jer ćete „okajati grehe“

Spremni ste na neka velika odricanja i na promene, pre svega jer ste svesni koliko ste vi svojim ponašanjem i postupcima naneli štete ljudima koji su u vas verovali i koji su vam pomagali i bili vam oslonac i podrška, pa je vreme da vi njima „vratite“ dobrotu i poverenje koje su vam ukazali.

Sponzorisano

Loading...