Jastuk – šta znači sanjati jastuk?

Na javi je jastuk najčešće asocijacija na spavanje i lepe snove, ali generalno može da označava i „jastuk od paperja ili od kamena“, pa da se simbolično istumači i kao nečija mirna savest ili pak i neka „griža savesti ili pokajanje“.

Šta znači sanjati jastuk – jastuk kao predominirajući motiv u snovima 

Kako je jasno da je jastuk svakodnevni upotrebni predmet, to su i snovi u kojima je on baš glavna figura česti, ali je zanimljivija za analizu njihova simbolika, direktna ili prenesena po značenju, te i istumačena kao pozitivna i/ili negativna na javi.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći i najzanimljiviji snovi sa motivom jastuka, te data i neka objašnjenja i analize po sanjaricama i sanovnicima, a već svakako u skladu sa određenom i konkretnom situacijom i konotacijom samog događaja koji u snu jeste najupečatljiviji.

Sanjati da spavate na nekom mekanom jastuku koji vam je udoban i sasvim vam odgovara 

Vama stalno „nešto fali“, i imate na svačije savete neki prigovor, pa nije ni realno da očekujete da ćete da ostvarite željene ciljeve i ambicije, kada samo „kukate i čekate“, ali naravno ništa neće da se „stvori i razreši preko noći i samo od sebe“. 

Sanjati da vi spavate na nekom tvrdom i/ili neudobnom jastuku i da vas boli i glava i vrat 

Loading...

Morali ste da naučite da je „teži način“ obično onaj ispravniji i pošteniji, ali je dosta doprinela ili vaša prevelika sujeta ili egoizam, te ste propustili neke povoljnije prilike i morali ste da se dobro i pomučite za ono što ste zaista želeli, ali će da vam to bude „nauk za ubuduće“. 

Sanjati da ste pali na jastuke sa visine i da su vam oni ublažili povredu i spasili su vas smrti 

Stalno se na nekoga oslanjate i preterano ste se opustili jer ste imali uvek „zaleđinu i oslonac“, pa kada sve to nestane, i kada vas sve osobe koje su vas stalno „spasavale iz neprilika“, ostave da se snalazite sami, tek ćete da uvidite koliko je realnost teška i neizvesna, i koliko truda i rada mora i da se uloži, a samo da bi se ostvario i onaj „najmanji korak, koji vodi ka cilju“. 

Sanjati da vi nekoga gađate jastukom u šali ali da se on i uvredio jer smatra da je ponižen 

Morate da pazite kako se ponašate i kako se nekome obraćate i šta „iza leđa“ pričate o onima koji su vam uvek plemenito pomagali, jer ste vrlo licemerna i dvolična osoba, koja je zaslužila sve što se dešava, i iz čega nećete moći da se izvučete dok ne shvatite sve svoje greške, i ne promenite se u potpunosti. 

Loading...

Sanjati da ste legli na jastuk od kamena i da se pretvarate da vam je udobno i da uživate 

Imate sklonost da lažete i da se pretvarate da ste srećni i zadovoljni, i onda kada vam je u životu najteže, ali je pametnije da zatražite nečiju pomoć, pa i da se ponizite i da postanete odgovorniji i savesniji, jer sami nikako nećete moći da sebe spasite, iako se trudite da pokažete da sve možete. 

Sanjati da vi sedite na nekom jastuku i da vam je tako vrlo lepo i da ne brinete ni za šta 

Pred vama su neki veliki i ozbiljni problemi i prepreke, jer ste se upustili u neke nelegalne radnje i velike malverzacije, i sasvim ste glupo i brzopleto postupili, sve da biste se lakše i brže spasili. 

Sanjati da ste stavili noge na nečiji jastuk i da ste tu osobu vrlo razljutili i uvredili joj čast 

Vama je zaista žao zbog nekih reči i/ili postupaka, i pokajali ste se iskreno, ali osobe koje ste vrlo osramotili i naneli im nepravdu, neće moći tako lako da „pređu preko svega“, pa je najbolje da ne insistirate previše, već da sačekate neki „povoljniji trenutak“, odnosno dok prođe malo vremena. 

Loading...

Sanjati da vam je jastuk sasvim prljav i pocepan i da želite da ga bacite ali nemate za novi 

Sramota vas je što ste sebe doveli u stanje da sasvim posrnete i da od drugih zavisite, a imali ste i bezbroj prilika da sve lako i promenite, ali niste imali hrabrosti, i niste dovoljno verovali u sebe. 

Sanjati da vam je jastuk vrlo čist i uredan i da ste ponosni jer ste odgovorni i pedantni 

Preterano ste se „izdigli iznad drugih“, ali ste i sami svesni da za takav stav uopšte nemate realno osnova niti bilo kakve rezultate iza sebe, kojima biste mogli da se ponosite, već ste nasuprot tome vrlo lažljiva i podla opsoba, kojoj je lakše da se pretvara da je „ono što nije“, umesto da svima, te i sebi napokon priznate istinu, ma koliko da ona zaista jeste teška, pa i možda i nema rešenja. 

Sanjati da ste nekome poklonili jastuk koji je sasvim „neugledan“ i isflekan i nije vas sram 

Ljubomorni ste i zavidni na osobe koje su ostvarile neke rezultate i sve su postigle svojim radom i trudom, i ne vidite nikada koliko su velika bila njihova odricanja i napori, već vam samo „bode oči“, ono što imaju i ono što i vi želite da prisvojite, na neki lakši i svakako i nepošten način. 

Sanjati da je vaš jastuk prekriven krvlju i da ne možete da operete fleku i ne znate čija je 

Imaćete neke skore velike gubitke i probleme, i sve čemu ste se nadali će da se „rasprši kao san i mehur od sapunice“, jer niste smogli snage da se izborite za svoje „bolje sutra“, već ste stalno pak nalazili opravdanja za sebe, ili ste krivili „okolnosti i druge ljude“. 

Sanjati da ste sasvim slučajno pocepali svoj jastuk i da iz njega na sve strane „leti paperje“ 

Ne treba da posustanete i da odustanete odmah kada se sve ne odigra onako kako ste zamislili, te ćete da imate još novih prilika, ali nipošto ne treba da se predate očajanju i da se povlačite u sebe, jer vam je to „najveća greška“, koju možete sami vi sebi da načinite u životu. 

Sanjati da vi „bodete jastuk nožem“ iz besa i ljutnje i da želite tako da poručite nešto loše 

Očajni ste i vrlo nesrećni, jer imate utisak da „samo vama uvek sve ide kako ne treba“, ali je ipak istina u tome da ste se fokusirali na sasvim „pogrešne detalje“, i da ne radite na sebi i na onome i što jeste krucijalno i najvažnije, već se „zamajavate trivijalnostima“, i tako samo gubite vreme ili energiju koju imate, ali niste toga dovoljno svesni.

Treba da shvatite da uopšte nije presudno šta neko o vama misli, i da je najvažnije kako ste se vi i postavili u nekoj situaciji, i da li ste pokazali dovoljno znanja i samopouzdanja, i niste odustali.

Sponzorisano

Loading...