Jezero – šta znači sanjati jezero?

Na javi je jezero pre svega simbol nekog mira i spokoja, ali i posve velike stabilnosti i sigurnosti u sebe, bez neke potrebe da se bilo šta rešava svađama ili konfliktima, već pre svega mirno i baš sasvim staloženo.

Šta znači sanjati jezero – jezero kao predominirajući motiv u snovima 

Učestalost snova o jezeru, kao o generalno jednoj „bistroj ili mutnoj stajaćoj vodenoj površini“, jeste i velika i veoma raznolike simbolike na javi, koja je pre svega podeljena na pozitivnu i/ili negativnu, ali uopšteno najviše zavisi od konotacije snova, i načina na koji neko i sanja i doživi jezero kao motiv.

U nastavku teksta će biti analizirani i protumačeni upravo oni najupečatljiviji i/ili najzanimljiviji snovi sa motivom jezera, te data i njihova značenja prema sanjaricama i sanovnicima, a koji su i poznati od davnina, pa sve do savremenog doba, i u koje ljudi veoma veruju.

Sanjati da vidite neko veliko i veoma lepo jezero na koje ste slučajno naišli šetajući 

Uvidećete neke izvanredne nove prilike koje kao da su „za vas stvorene“, i na sve načine ćete da i pokušate da ih „prigrabite“, i nećete imati ni mira ni obzira prema drugima, dok ne ostvarite ono i što ste sebi „zacrtali“ i što smatrate da će da vam donese neslućeni uspeh, bogatstvo, moć i ugled. 

Sanjati da ste slučajno upali u jezero i da počinjete da se davite jer ne znate da plivate 

Loading...

Niste želeli da sebi i svima drugima priznate, da ne možete da ostvarite neke zadatke koji su vam povereni, pa ste se poslužili nekim „trikovima i lažima“, ali ste sebi tako samo stvorili vrlo velike i probleme i neprilike, pa će da vam zatreba i savet, i pomoć iskrenih prijatelja, da se izvučete. 

Sanjati da vas je neko namerno gurnuo u jezero i da je pobegao a vi ste ostavljeni sami 

Propustićete neke odlične prilike za napredak i uspeh, jer sami sebi ne verujete i stalno se „gušite u strahu i sumnjama u sebe“, umesto da ih već jednom prenebregnete, i da napokon i vi počnete i da napredujete, a ne samo da „tužno posmatrate“, sva ona tuđa ostvarenja i postignuća. 

Sanjati da ste gurnuti u jezero i da se davite ali niste videli počinioca „iza svojih leđa“ 

Pred velikim ste svađama i konfliktima sa svojim prijateljima i/ili partnerom, te ćete da doživite i jedan „emotivni slom“, i da dođe do raskida svih veza i/ili do razvoda braka, u koji ste sebe vrlo i „ulagali i trudili ste se da sve uspe“. 

Loading...

Sanjati da plivate u nekom veoma bistrom i čistom jezeru i da uživate 

Sasvim ste jedna ogorčena osoba koja je stalno puna predrasuda i neke „negativne energije“ i/ili pesimizma, te sami sebi stalno stvarate neprilike, iako ste generalno po svom karakteru vi osoba koja ima i mogućnosti i potencijale, da ostvari sve što pomisli i što poželi. 

Sanjati da plivate u mutnom i prljavom jezeru i da razmišljate o „nemanima iz dubine“ 

Čućete neke loše vesti i imaćete probleme sa zdravljem, ili će pak da se razboli neka vama važna i bliska osoba, i vi nećete nikako moći da joj pomognete da se spasi i da opet sasvim ozdravi. 

Sanjati da je jezero u kome plivate veoma hladno i da vas je uhvatio grč u nogu ili ruku 

Vi imate neke velike ambicije i želju da se ostvarite u onome što vam je važno i bitno, ali ćete da se osetite sputano nekim svojim unutrašnjim strahovima i nesigurnostima, koje su u vama duboko ukorenjene i koje nikako ne možete da prevaziđete, iako ste vi svesni da vas upravo to i sprečava u svemu čemu težite, i ne trudite se da za sebe pronađete neka lažna opravdanja, „u sticaju neke i okolnosti“ ili pak u nekim drugim ljudima. 

Loading...

Sanjati da je jezero po kome plivate sasvim toplo i lepo ali da vam to smeta i vruće vam je 

Mada vam ne prijaju neke trenutne okolnosti, morate sebi da priznate da ste svojom promenom ili dobrim odlukama, postigli dosta u životu, i da ste sada na „mnogo boljem mestu“ nego što ste bili ranije, a ono što je i najvažnije, jeste da ste sve stekli pošteno i bez ikakvih malverzacija i laži. 

Sanjati da plovite nekim čamcem po jezeru i razgledate „krajolik“ kome se divite 

Vaša će rasterećenost i opuštenost biti „kratkog veka“, jer ćete da se suočite sa nekim opasnim ali lažnim optužbama na svoj račun, no vi nećete da imate nikakve argumente da sebe odbranite, i pak moraćete da računate na to da vam oni koji vas poznaju „veruju na reč“, i da neće da dozvole da i neko ko je pokvaren i podmukao, uništi vaš ugled i dostojanstvo. 

Sanjati da ste se utopili u jezeru i vidite svoje mrtvo telo koje je voda izbacila na obalu 

Sasvim ste postali nesigurni u sebe i ne možete više ni da se snađete, ni u nekim vrlo minornim problemima i nedoumicama, ali sve jer ste u prošlosti pravili neke velike propuste i stekli ste pak jedan vid straha i strepnje, i nemate snage da se više niti borite niti da „tonete“, te ste rešeni da vi i sve ostavite onima koji su „pametniji i spretniji“, te i da vi od svega i „dignete ruke“. 

Sanjati da vidite kako nekog utopljenika izvlače iz jezera ali ne možete da mu vidite lice 

Bićete pred nekim velikim neprilikama u svim životnim poljima, ali nećete želeti nikoga da baš i molite za pomoć, te ćete da se potrudite da se sasvim sami „snađete i da iznađete rešenje“, jer ste svesni da ako nekome postanete „dužnik“, nikada viđe ni nećete imati svoj mir i spokojstvo. 

Sanjati da sedite na obali jezera i o nečemu razmišljate jer vam prija mir i tišina 

Spremni ste na neke velike odluke i na odricanja i promene, ali „samo u teoriji“, te će da vas iako ste se već nekako„smislili šta i kako da radite“, sputavati vaši strahovi i sumnje u sebe, i na kraju opet nećete uspeti ništa, a želeli ste i planirali toliko mnogo. 

Sanjati da ste ušli u jezero da se okupate ali je ono vrlo plitko i vi ne možete da plivate 

Desiće vam se neke sasvim neočekivane ali dobre stvari u veoma bliskoj budićnosti, i vi ćete sve da shvatite kao svojevrsno „čudo“, jer nećete drugačije moći da definišete i da sebi objasnite baš toliku količinu sreće i dobrih stvari koje vam se dešavaju. 

Sanjati da možete da hodate po površini jezera i da ne tonete i prelazite na drugu stranu 

Nepoverljivi ste prema svakome, i veoma teško sklapate poznanstva i prijateljstva, jer ste ranije imali neka veoma loša iskustva i ne želite da se ponovo nađete u situaciji emotivnog kraha i baš velike patnje i usamljenosti, koja vas je već ranije sasvim iscrpela, i doprinela da se promenite. 

Sanjati da se kupate u jezeru u sred noći i da je svuda mrak i vi ništa ne vidite 

Dopustili ste sebi da vas „zavedu“ nečija lažna obećanja i sasvim ste „slepo verovali da će da se sve vaše nade i maštanja ostvare“, ali ste postali napokon svesni u kakvoj se situaciji zaista sada vi i nalazite, i moraćete da se puno potrudite da biste rešili sve probleme. 

Sanjati da se jezero u kome se kupate iznenada ustalasalo i da će voda da vas „potopi“ 

Mada deluje kao da je ovakav san „zloslutan“, on na javi ima veoma lepo i pozitivno tumačenje i reč je o tome da ste osoba koja je vrlo stabilna i pouzdana, te da se sa vama svi druže i vole vas jer ste vrlo harizmatični i plemeniti, i vi nikada niste odbili da nekome budete pomoć i podrška u nevolji.

Sponzorisano

Loading...