Ključ – šta znači sanjati ključ?

Na javi je ključ po pravilu sinonim za neka jasna i praktična razrešenja i definitivne odluke, ali opet sve zavisi od toga da li se njime nešto zaključava i/ili se otključava, pe tada može da znači i da se nešto preterano komplikuje, ili pak da se olako shvata i ne traži se alternativno rešenje. 

Šta znači sanjati ključ – ključ kao predominirajući motiv u snovima 

Učestalost snova o ključu je dosta velika, i ako se izuzme sama simbolika i tumačenje koje je ili dobro ili loše, snovi su sa ovim motivom i sami po sebi sasvim raznovrsni i zavise od toga kako i ko sanja ključ, i kakva je njegova tačna „funkcija u snu“.

U nastavku teksta će biti navedeni upravo oni najupečatljiviji i najzanimljiviji snovi o ključu, te i data neka njihova približna analiza, pa i tumačenja i značenja po sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da vidite neki veliki ključ i da se pitate „koja tačno vrata on otključava“ 

Sumnjičavi ste i obično nastojite da se za sve unapred pripremite, pa kada vam se desi neka nova i sasvim neočekivana situacija, ne umete da se postavite kako treba i sasvim ste zbunjeni i uvek i ostavljate veoma loš utisak, nekoga kome se ne može verovati i ko se upustio u nešto što niti ume niti razume. 

Sanjati da vidite neki sasvim mali i neobičan ključ koji kao da je za neku „tajnu škrinju“ 

Loading...

Imate stalno neke nedoumice i smatrate da svi od vas nešto kriju i da nastoje da vas prevare i da vas ugroze, ali ste uistinu savim paranoični i morate da shvatite da je vreme da vi „gledate svoja posla“, jer vi baš nikoga ne zanimate toliko da bi se „bavio vama“, a i niste toliko važni koliko vi mislite za sebe. 

Sanjati da ste pronašli neki izgubljeni ključ i da on ima sasvim neobičan i „starinski“ oblik 

Osoba ste koja je veoma vezana za neke svoje stare dane i za pretke i prošlost, te se stalno olako i raznežite kada se setite svog detinjstva, jer i tada ste imali sreću i bezbrižnost koju vam je odraslo doba i „oduzelo“, ali vi nalazite neki način da sebi olakšate kada ste u problemima, i rado se baš i setite starih vremena i starih prijatelja, i tih prelepih dana kada ste bili najsrećniji u životu. 

Sanjati da ste izgubili ključ od kuće i da ne možete da u nju uđete pa ste ostali napolju 

Neko vam stvara velike neprilike i vi i ne znate kako da se ponašate jer je u pitanju osoba koja vam je bliska ili kojoj veoma verujete, ali ne želite da joj olako sve opraštate, jer na taj način vi pokazujete sve svoje slabosti, i ne možete da sebe podnesete kada upadnete u očajanje i u velike probleme i nevolje, a nikoga nemate da vas iskreno podržava i da vam pomogne. 

Loading...

Sanjati da ste sebe nekako zaključali u kući i da ste izgubili ključ i svuda ga tražite 

Nesmotreni ste i sasvim rasejani, pa se oni koji sa vama rade i koji vas dobro poznaju i pitaju „šta nije u redu, i šta vas muči“, jer se ne ponašate kao i obično, i krijete neke svoje tajne i probleme, pa niko ne zna ni kako da vam pomogne, a posebno kada vi sami to ne dozvoljavate. 

Sanjati da vas je neko sasvim slučajno zaključao i da vi lupate na vrata i tražite pomoć 

Postaraćete se da se nekome odužite za sva dobra dela koja je za vas učinio, te i što vam je uvek nesebično pomagao, a sada se on našao u nevoljama, ali je previše ponosan da bi direktno tražio „milostinju“, pa ćete da rešite neke njegove probleme sasvim u tajnosti i nećete ništa reći dok sve ne bude „po starom i baš i sasvim odlično“. 

Sanjati da vas je neka osoba namerno zaključala jer joj u nekom smislu smetate 

Pokušavaju da od vas svi sakriju neke važne vesti, kako bi vas isključili iz novih projekata, jer saradnici veruju da ste nedovoljno kompetentni i da ne koristite inteligenciju i logiku, već samo „srljate“, pa i sve ostale ni krive ni dužne „vučete sa sobom u propast“. 

Loading...

Sanjati da ste polomili ključ u bravi i da morate da „razvalite vrata“ da biste ušli u kuću 

Imaćete neke skore velike poslovne i privatne gubitke, te ćete da se veoma nervirate i da stalno reagujete ljutito i besno, ali vam takvo ponašanje i ne priliči i ne vredi, jer ste sami za sve uvek i odgovorni, i sami ste sebi dopustili da napravite neke kardinalne greške. 

Sanjati da ste dobili neki zlatan ključ i da tražite kojim on vratima tačno „odgovara“ 

Imate neke vrlo vredne prijatelje i saradnike oko sebe, ali ne umete da to sve cenite, a i stalno se pitate kako bi bilo da vas vole oni kojima se vi divite i da vas prihvate kao sebi „ravnopravnog i jednakog“, pa ćete sasvim lako da prokockate ono što imate u rukama, zarad onoga što samo ili jako želite a nemate, i sve ćete da izgubite i da se pokajete, ali ste realno sve tako i zaslužili. 

Sanjati da ste uspeli da pronađete ključ koji ste izgubili i da vam je pomogao prijatelj 

Odbićete da pomognete nekome kome ste se predstavljali kao iskren i odan prijatelj i saradnik, te ste se pretvarali da ste zaboravili i oprostili neke izdaje i uvrede, ali ste samo strpljivo čekali da to „sve dođe na svoje“, pa i da se tom nekom na kraju krajeva i „vrati mili za drago“. 

Sanjati da ste pronašli svoj ključ uz pomoć neke nepoznate osobe koja vam je stranac 

Spasiće vas neprilika i velikih nevolja, ona osoba od koje se tome nikada ne biste nadali, i to pre svega što ste je i vi i svi drugi smatrali vrlo sebičnom i egocentričnom, ali se ispostavilo da su to bile samo prevelike predrasude, i da jednostavno toj osobi niko nije dao pravu priliku i šansu da i pokaže koliko je plemenita i dobra po svom karakteru. 

Sanjati da imate privezak sa puno ključeva i da nikako ne možete da pronađete pravi 

Vama se udvara više osoba i svaka je na svoj način idealna, i za vas „savršena“, ali ne možete tako lako da odlučite sa kime želite da stupite u emotivnu vezu ili kasnije i bračnu zajednicu, jer generalno vi niste za sve te „izazove spremni“, pa ćete sve da odbijete i da potražite sami negde drugde svoju sreću. 

Sanjati da imate ključ kojim se otvara neki katanac ali vas je strah onoga što je „iza vrata“ 

Uspeli ste da pronađete neko odlično rešenje da ostvarite napredak i veliki profit i poziciju, ali je problem u tome što ćete ako se odvažite na neke rizične korake, i da povredite ili osramotite neke vama bliske i važne osobe, koje su od svih sakrile neke tajne i koje će da potpuno i propadnu i da budu izvrgnute ruglu i osudama okoline, i vi zaista ne znate šta da radite i kako da postupite. 

Sanjati da imate u rukama dva ključa i samo jednu priliku da upotrebite onaj pravi 

Stalno se dvoumite i stalno menjate neke odluke i planove, ali je došlo „do kraja“ i nemate više prava da se premišljate, i sada je „ili/ili“, pa morate da donesete smisleno rešenje, ili ćete da baš sasvim propadnete i da sve izgubite, i takva vam situacija stvara neverovatan pritisak. 

Sanjati da vam je u neki bunar upao ključ od kuće i da nemate gde da se sklonite 

Vi kao da sasvim namerno sami sebi stvarate neke neprilike, jer je prosto nemoguće da se nekoj osobi desi tolika količina nepredviđenih i loših stvari, i to za tako kratak vremenski interval.

Sponzorisano

Loading...