Krst – šta znači sanjati krst?

Krst je na javi po pravilu simbol hrišćanstva i vere u Boga i u Isusa Hrista, ali je u isti mah on i sinonim za stradanje jer je na njemu Isus i razapet po predanjima na Golgoti, kao i često simbol nekog tereta ili zasluženog pokajanja, i potrebe da svako sam rešava svoje probleme, pa se kaže da „svako sam nosi svoj krst“.

Šta znači sanjati krst – krst kao predominirajući motiv u snovima 

Generalno je krst veoma učestao simbol kada su u pitanju snovi, te ima različitu konotaciju i vrlo šarenoliku simboliku, nekada dobru a nekada sasvim lošu, te je po pravilu značenje snova najviše povezano sa time, ko i na koji način krst u snu vidi i/ili doživljava.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji i najučestaliji snovi o krstu kao motivu, te i data i neka njihova najpribližnija analiza i razna tumačenja po starim i drevnim, kao i modernim i savremenim sanjaricama i sanovnivima.

Sanjati da jasno vidite neki veliki drveni krst u daljini koji dominira svojom veličinom 

Vama je potrebna neka „vodilja i inicijativa“, te treba da se baš fokusirate na neke svoje ideje i planove, i da radite na njihovom ostvarenju, a pre svega kako biste zaboravili svoje skore teške „emotivne slomove“, a koji su u vama ostavili neizbrisiv trag, i preteške rane koje su još sveže. 

Sanjati da na svojim leđima nosite neki težak krst i da vam je to jedan vid pokajanja 

Loading...

Na vama je veliki teret koji „nosite još iz svoje prošlosti“, i ma koliko želite da ga se otarasite, ili vas neko stalno i vrlo tendenciozno na njega poodseća, i/ili krajnje je vreme da se sami sa sobom vi i suočite, i da prestanete da se bojite i svojih tajni, i starih nemilih grešaka i neuspeha 

Sanjati da vam je krst kao simbol „urezan“ na čelu ili na grudima 

Uporni stei reklo bi se i „zadrti“ u nekim svojim uverenjima i nastojanjima, i vas niko i ništa ne može da pokoleba niti da vas zaustavi kada nešto „namerite da uradite i/ili kažete“, pa vas često vaša tvrdoglavost i oštar jezik ili nepromišljenost, mogu koštati prijateljstava i ljubavi, i ostaćete odbačeni i usamljeni, jer niste želeli sebe da promenite. 

Sanjati da imate krst na lančiću od zlata kao privezak 

Vama je neka osoba kojoj verujete i koja vam je blizak poznanik ili prijatelj, veoma ili „prirasla srcu“ ili vi želite da joj iskažete svoje emocije i izjavite ljubav, ali je pametnije da to ne činite jer ćete biti povređeni, a sve jer taj neko vas smatra prijateljem, a i voli vas na jedan drugarski način, te će da vas odbije i vi ćete samo da patite i uz sve to i da pokvarite divno prijateljstvo koje imate. 

Loading...

Sanjati da nosite neki „osveštan“ krst koji vam je dala osoba iz manastira 

Smatrate da ste „zaštićeni od Boga“, jer ste stalno živeli i radili po pravilima i pošteno i časno, ali ste počeli da polako „gubite veru“, kada ste vi i shvatili da se neke vaše želje i planovi, često i ne odvijaju baš kako ste vi zamislili, i ne možete da shvatite zašto je sve to tako, te i zašto je pošteni rad težak i često zaludan, a one osobe koje rade krivo i podmuklo, imaju „više sreće i uspeha“. 

Sanjati da ste slučajno polomili krst u crkvi i da se pravite da vi niste krivac 

Treba da sebi i drugima priznate da za nešto niste kompetentni niti sposobni, i da se predate ako ne možete da dođete do validnih i jasnih rešenja i planova, jer samo generalno trošite svoje i tuđe vreme, a što je najgore svima nanosite velike štete i gubitke, pretvarajući se da vi sve jasno umete da sagledate, pa i da sve sasvim dobro „držite pod kontrolom“, a što je daleko od istine. 

Sanjati da vidite krst na crkvi koji se „nakrivio“ i samo što ne padne 

Izgubili ste veru u ljude i smatrate da niko ne zaslužuuje da ga podržite i da mu pomognete i vrlo verujete da je Bog taj koji treba da „sudi“, te se vi ne nervirate ni za to što su vas drugi i povredili i osramotili, i shvatate da nije u redu da se svetite, ali ste svesni da sve „dođe na naplatu“, i vodite se onim da „ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji“. 

Loading...

Sanjati staro i sablasno groblje gde su humke pokojnika „obeležene“ krstovima 

Vama je veoma neugodno da se nekome obratite za pomoć i podršku, ali ste u zaista vrlo velikim nevoljama, i smatrate da ćete sasvim da propadnete, jer ste napravili neke sramne i vrlo ilegalne i malverzacije i postupke, te vam je hitno potrebna pomoć svih iskrenih prijatelja i saradnika, da vi sve i ispravite, a inače ćete da se nađete pred „rukom pravde“ i da najverovatnije i odete u zatvor. 

Sanjati da na nečijoj sahrani vi nosite krst sa imenom onoga ko je umro 

Pred vama su veliki gubici i period prepun briga i stresa, i opterećeni ste stanjem neke vama i drage i bliske osobe, koja je ili bolesna ili u nekom teškom stanju po pitanju novca za osnovnu egzistenciju, pa na svaki način nastojite da se vi za sve „pobrinete“, te i da sve rešite koliko vam mogućnosti to dopuštaju, a da ne uvredite onoga, ko i ne traži pomoć iz ponosa i dostojanstva. 

Sanjati da ste kupili srebrni ili zlatan privezak u obliku krsta i da ga nosite kao ukras 

Vama su sasvim strane „prave i istinske vrednosti“, i pravi ste materijalista, a i zaslepljeni ste uspehom i moći, pa sve ono što je vredno i važno vi zanemarujete, i oslanjate se samo na neke blagodeti i/ili uživanja koja možete da dobijete, često na nelegalan ili vrlo nepošten način. 

Sanjati da ste izgubili krst koji ste dobili kao vredan poklon i da ga uzaludno tražite 

Sasvim ste izgubili veru u sebe i predali ste se očajanju i samosažaljevanju, te ste potpuno ostali i bez želje i volje da se borite i da istrajete, ali treba da shvatite da „što vas ne ubije, to vas ojača“ u figurativnom smislu, te da treba da se postavite još hrabrije, te i da sa više energije i truda izborite svoje „mesto pod suncem“. 

Sanjati da se vaš krst prelomio „preko pola“ i da se to desilo sasvim „samo od sebe“ 

Neke stvari jednostavno ne možete da kontrolišete, i morate da prihvatite da će se sve prepreke i problemi dešavati i „mimo vaše volje“, pa da iako radite sve ispravno i pošteno, nekada „naiđe i period, kada ništa ne ide onako kako ste vi poželeli“, ali ne treba da se nervitate, već da samo vi i radite pošteno i časno kao i do sada. 

Sanjati da „ljubite krst“ u crkvi i da se pričešćujete i ispovedate svoje grehe 

Ne možete da se ponašate kao da se nikada ništa nije pogrešno dogodilo, i da smatrate da ako se samo izvinite i kažete da ste se promenili, sve će da vam bude oprošteno, i da sve opet bude „po starom“, jer je činjenica da vas je i dalje baš briga za sve druge, te i da mislite samo na sebe.

Sponzorisano

Loading...