Krv – šta znači sanjati krv?

Krv je izvor života ali i uzrok smrti, kada se dogode krvarenja koja su pogubna i koja rezultuju letalnim ishodom, te je jasno da je ovaj motiv u snovima dosta učestao i ima različita tumačenja i značenja koja nisu nužno loša i negativna, mada mogu u snovima biti neprijatna i uznemirujuća.

Šta znači sanjati krv – krv kao dominantan motiv u snovima 

Svakako je jasno da snovi o krvi u bilo kom kontekstu zavise pre svega od načina na koji se ona sanja, ali generalno izazivaju jedan vid straha i predosećanja i strepnje nakon buđenja, te će oni najčešći snovi i njihova tumačenja biti opisani u nastavku teksta koji sledi.

Sanjati da vidite malu količinu krvi 

Kada ste sanjali malo krvi koju jasno vidite u snu, to ima simboliku nekih minornih problema ili prepreka u skorije vreme, koje će da vas neočekivano zadese.

Međutim, ovakav san nema nužno negativnu konotaciju jer su svi vaši problemi lako rešivi i nisu posebno traumatični, te će brzo da se regulišu i da prođu, tako da ovakav san jeste više stresan zbog samog motiva krvi u snu, nego što je realno u javi problematičan i negativan kao simbolika.

Sanjati da vidite veliku količinu krvi 

Loading...

Ako ste u snu videli puno krvi, i veoma ste se uplašili i zabrinuli, i na javi u tumačenjima to ima negativnu konotaciju.

Naime, ovakav san znači neke veće neprilike i nevolje za vas u nekom životnom aspektu, te ćete biti pod stresom i nećete sami i bez tuđe pomoći moći da rešite probleme koji su vas „snašli“.

Sanjati da vidite „lokvu krvi“ u kojoj vi stojite 

Problematika ovakvog sna jeste u tome što je najčešće vrlo stresan, i to pre svega što se javlja strah jer se „lokva krvi“ u kojoj se nalazite, nejasno manifestuje i ne znate sigurno da li je ona nečija tuđa ili je u pitanju vaša krv.

Međutim, san koji je pomenut ima na javi veoma dobru simboliku, i odnosi se na neke srećne okolnosti koje vas ubrzo očekuju, a najčešće u smislu poslovnog napretka ili pak velikog novca koji ćete dobiti kao nagradu za rad ili u vidu nasledstva ili u igrama na sreću.

Loading...

Sanjati da vidite „lokvu krvi“ u koju pak vi niste „ugazili“ 

Sasvim jedna drugačija konotacija se događa kada sanjate veliku „lokvu krvi“, koju samo i vidite ali u koju niste ugazili niti ste se na bilo koji način njome „zaprljali“, i ona na javi ima negativan i loš predznak.

Dakle, ako je velika „mrlja“ krvi pred vama, i vi je vidite ali se niste ni na koji način nje lično vi „dotakli“, označava da ćete biti pred velikim iskušenjima da prihvatite neku ponudu, koja može da bude veoma primamljiva, ali koja će da vas sasvim unazadi u moralnom i karakternom smislu.

Sanjati da vidite krv koja je tuđa i pripada nekome koga ne poznajete 

Ukoliko ste sanjali da vidite neku malu ili veliku količinu krvi, ali za koju sigurno znate da nije vaša i da pripada nekome koga ne poznajete, ima na javi lošu simboliku.

Pomenuti san označava da ćete se sukobiti sa nekim ko vam je nadređen ili prijatelj, i da ćete vi sebe veoma da osramotite i ponizite, te da ćete narušiti i ugled i reputaciju koju ste dugo gradili u društvu, jer ste želeli da se na neki lakši i brži način „domognete cilja“ i ostvarite uspeh i moć.

Loading...

Sanjati da vidite krv koja je tuđa i pripada nekome koga vi poznajete 

San u kome ste videli krv koja nije vaša, ali pripada nekome ko je vama vrlo ili blizak ili koga vi jednostavno na javi i poznajete, označava neki vid podsvesne projekcije vašeg straha za neku osobu koja vam je važna.

Naime, ako ste sanjali ovakav san, to znači da ste zabrinuti za nekoga ko je vama blizak, i da baš strahujete da će biti povređen ili da će da se njegova bolest završi smrću, i u svakom smislu ovaj san označava neku lošu konotaciju za onu osobu kojoj krv u vašem snu „pripada“.

Sanjati da vidite sopstvenu krv 

San u kome je krv koju vidite vaša, ali iako znate da ste povređeni, ne možete da shvatite „gde je rana“, označava da ćete biti u nekoga veoma razočarani, i da će da vas povredi i izneveri baš taj neko kome ste vi verovali i ko vam je bio prijatelj kome ste sve činili i koga ste jako poštovali.

Međutim, po nekim tumačima, ovakav san može na javi da ima i pozitivnu simboliku i da znači neki iznenadni ali dobar „pomak“ u nekom aspektu života, i ostvarenje ciljeva i uspeha kojima se niste nadali, i zbog čega ćete biti vrlo srećni i zadovoljni.

Sanjati da ste sasvim „prekriveni“ krvlju koja je ili vaša ili tuđa 

Kada ste sanjali da ste potpuno „umrljani“ krvlju, i da ste i po telu i po odeći „krvavi“, označava na javi da ste optuženi za nešto što niste učinili, i da ste nevini i pošteni ali vam niko ne veruje.

Naime, ovakav san ima simboliku „tuđe krvi na vašim rukama“, odnosno neke situacije u koju ste se upleli naivno i brzopleto, i vi ste izvukli „deblji kraj“, ali niko ne veruje da niste vi krivac i da i niste napravili prestup i grešku, i povrediće vas što su vam i najbliži uskratili poverenje, i lako su vam „okrenuli leđa“.

Sanjati da vi krvarite iz neke velike i „teške“ rane

Ako ste sanjali da je rana iz koje jasno vidite da krvarite vrlo velika i vi ste uplašeni i osećate nemoć i strah, na javi označava da će da vas veoma povredi i uvredi neko ko vam znači i ko je član vaše porodice, prijatelj ili emotivni partner odnosno životni saputnik.

Naime, iako ste svesni da ste poniženi i povređeni od strane onoga od koga to nikada ne biste mogli da očekujete, vi ne želite da se borite i da „vratite istom merom“, te se samo predajete i bolu i samosažaljenju, te ste ogorčeni i u isti mah tužni i razočarani.

Sanjati da krvarite iz rane „na srcu“ 

San u kome je rana „na vašem srcu“, te vas ona jako boli i teško krvari, ima skoro vrlo bukvalno značenje na javi, i pretpostavlja prevaru i izdaju od strane nekoga koga vi volite, a pre svega se i odnosi na emotivnog ili bračnog partnera.

Ovakav san označava da će da vas prevari osoba sa kojom ste u vezi ili braku, i to sa nekim ko je vaš zajednički poznanik ili prijatelj, i da neće pokazati ni malo kajanja ili osećaja za vas, i vi ćete biti sasvim „skrhani i slomljeni“.

Sanjati da vi krvarite iz neke minorne i jedva vidljive rane 

Kada ste sanjali da je rana iz koje „teče krv“ jedva primetna na vašem telu, i da se ona nalazi kao posekotina ili oderotina, i da vas samo boli, to označava da ste pred nekim velikim odlukama.

Naime, vi ste shvatili da morate da se promenite, i da niste dovoljno srećni i zadovoljni ni poslom ni privatno, te je neophodno da „presečete“ i da se pokrenete kako biste ostvarili više ciljeve.

Sanjati da su vam ruke „krvave“ 

Iako san u kome sui vaše ruke „umrljane krvlju“ jeste veoma stresan i vi se budite u strahu da ste nekoga povredili, ili mu naneli zlo, on ima na javi iznenađujuće često i pozitivnu simboliku.

Pomenuti san znači da ste pred skorim rešenjem svih problema koji vas dugo tište i muče, te da ćete da se obogatite i da rešite svoje privatne ili poslovne neprilike, dosta lako i brzo.

Međutim, problematika na koju ovakav san „upozorava“, jeste u tome što ćete se vi ogrešiti o nekoga ko to nije zaslužio, i koga ćete da iskoristite za svoje uspehe i postignuća, a ko će vam i biti samo jedna „usputna šteta“, iako će on ostati ili bez posla ili bez novca, te će biti ponižen ili i osramoćen i izvrgnut ruglu i ogovaranjima u društvu. 

Sanjati kako plivate u „reci ili moru od krvi“ 

Simbolika sna u kome vi vidite sebe kako plivate u reci ili u moru, čiju ste crvenu boju shvatili kao krv, zavisna je od toga da li plivate od obale (da vas samo nosi reka) ili prema njoj.

Dakle, ako vas samo „nosi reka krvi“, i vi ste se prepustili, na javi označava da ste nekoga ko je i nevin i pošten veoma uvredili i povredili, pa se zaista vi kajete, ali ne možete da odlučite da li da sve priznate jer ćete tako da ugrozite sebe, i u vama se vode velike unutrašnje borbe.

Sa druge strane, ako sanjate da „iz reke ili mora krvi“, plivate prema obali i „prema spasenju“, to znači da se rešenje problema vidi i nazire, ali da ste vi sami sve prouzrokovali i da ćete morati da podnesete još i patnje, te i da se dosta žrtvujete kako biste se „spasili“ i povratili tuđe poverenje.

Sanjati kako pijete nečiju tuđu krv 

Kada ste sanjali da u snu pijete nečiju tuđu krv, to označava da ste vi osoba koja je vrlo na javi i bezobzirna i ohola, te da bez i malo kajanja i „griže savesti“ koristite druge ljude za svoje ciljeve.

Na žalost, vi sve radite sasvim namerno i svesno, kako biste sebi obezbedili moć, bogatstvo i baš jedan veći ugled i društveni položaj, i ne birate preko koga ćete „da gazite“, jer ste vrlo sebični.

Sanjati kako u snu pijete svoju krv 

Ako ste sanjali da u snu pijete svoju krv, konotacija sna je zavisna od toga da li vi u tom aktu pak i uživate ili vam se veoma „gadi“ muka vam je kada pijete krv u snu.

Dakle, ako se osećate loše i „gadi“ vam se kada u snu pijete svoju krv, to znači da ste neke svoje i loše i bezobzirne postupke i reči sagledali i shvatili da ste pogrešili, te da se kajete i želite da se vi i promenite i da tražite oprost onima koje ste povredili ili uvredili.

Sa druge strane, kada vi u snu na neki način i uživate u „ukusu krvi“ koju pijete, ima konotaciju da ste svesni grešaka i svojih mana, ali da sve dok su one za vas korisne, ne brinete za druge, i vi i dalje „terate po svom“, jer vam nije bitno sredstvo kojim ćete da ostvarite cilj koji ste zacrtali.

Sanjati kako vam u snu krv teče iz ušiju

Značenje sna u kome vam krv „izlazi iz ušiju“, dosta je jasno i u tumačenjima i pretpostavlja da ćete na javi uskoro da čujete nešto vrlo tužno ili po vas bolno i sasvim i razočaravajuće.

Sanjati da vam u snu „curi“ krv iz nosa 

Mada sam san u kome vam krv teče iz nosa, nije prijatan i izaziva strah i sterpnju kada se ujutru probudite, jer se vezuje za neke teže bolseti kojima je prvi simptom ili znak, ovakav san ipak ima vrlo jednu pozitivnu i dobru konotaciju.

Dakle, najčešće se smatra da kada sanjate „krvarenje iz nosa“, to označava da ćete da ostvarite ili neka nova poznanstva ili prijateljstva ili da ćete sresti nekoga ko je dugo vremena od vas daleko i to će da vas obraduje.

Ovakav san označava i dobre poslovne rezultate i finansijsku dobit, ali koja vama neće biti nikad i dovoljna, te da ćete težiti ka većem i boljem, i tada ćete biti u riziku da veoma pogrešite i da sve i izgubite, pa da ostanete i bez posla i da osiromašite za kratko vreme.

Sanjati da vam krv teče iz usta 

Kada ste sanjali da vam krv izlazi na usta, to ima dosta jasnu implikaciju da vi uopšte ne pazite šta i kome govorite, te da ćete se na kraju „ugristi za jezik“ kada nekoga uvredite ili kada pak i napravite neke nepromišljene greške, a koje će vas lično veoma „skupo da koštaju“.

Sanjati kako pljujete krv iz usta

Kada ste sanjali da vi iz usta „pljujete krv“, to je simbolika neke vaše velike ljutnje ili besa, a koji ste dugo držali u sebi, i napokon ste odlučili da kažete sve onome ko je to i zaslužio, vrlo jasno i glasno.

Međutim, ovakav san često označava i to da ste se u nekoga veoma razočarali, i da vam je ostao jedan „opor ukus krvi“, kao simbol poraza u emotivnom kontekstu, od strane nekoga ko vam je i bio vrlo važan i drag, i ko vas je na najgori mogući način podlo izmanipulisao.

Sponzorisano

Loading...