Limun – šta znači sanjati limun?

Na javi je limun poznat kao jedno od najbogatijih voćnih „izvora“ vitamina C, ali kada se ipak posmatra simbolično on označava ono što je kiselo i predstavlja neko ili nečije nezadovoljstvo, očajanje, jad ili nesreću onim ostvarenim i postignutim rezultatima na privatnom i/ili poslovnom aspektu. 

Šta znači sanjati limun – limun kao predominirajući motiv u snovima 

Mada snovi o limunu kao motivu i nisu toliko učestali kao neki drugi koji se analiziraju, ipak je tu i sama simbolika snova vrlo šarenolika i upečatljiva, pa se može očekivati da bude na javi baš pozitivno ili negativno istumačena, ali je pre svega sve najviše zavisno, te i povezano sa jasnom konotacijom i nekom konkretnijom situacijom i događajem u kome je limun jedan ili pak glavni simbol.

U nastavku teksta će biti navedeni upravo oni najčešći i najzanimljiviji snovi o limunu, te data i analiza značenja i simbolike po sanjaricama i sanovnicima, od davnina sve do današnjeg doba.

Sanjati da vidite lep i žut limun i da vam od same pomisli da ga jedete „ide voda na usta“ 

Vama je potrebno da ostvarite neke ambicije koje imate, kako biste bili zadovoljni i srećni, ali ste za to sasvim realno nesposobni i vrlo zavidite onima koji imaju sve ono što vi dugo priželjkujete. 

Sanjati da jedete limun i da je on kiseo ali vam se dopada jer ste svesni koliko je zdrav 

Loading...

Morate da istrpite neke kritike koje ste svojim stavom i ponašanjem i zaslužili, ali ćete na žalost i opet da nastavite „po starom“, te da pravite iste pogreške i uopšte se nećete opametiti. 

Sanjati da cedite limun kako biste napravili limunadu za sebe ili za goste koje imate 

Dajete nekome svoju ljubav i pažnju „na kašičicu“, te će tim osobama vaše ponašanje i jedan vrlo nepoverljiv stav ubrzo da dozlogrdi, i ostaviće vas same i očajne, jer niste umeli da cenite sve ono što su za vas žrtvovale, te i činile iz ljubavi i „čista srca“. 

Sanjati da berete limun sa drveta i da imate nameru da ga prodajete na pijaci i zaradite 

Stalno pokušavate da sebi obezbedite „ono što imaju i drugi“, pa ispadate smešni kada želite ono što vam ne pristaje, i ne treba da se „spuštate na takav nivo“, te i da budete po svaku cenu i željni pohvale i položaja u društvu, pa i ljubomorni na sve i svakoga. 

Loading...

Sanjati da sečete limun na kriške i dajete svakome po jednu ali za vas pak ne ostaje ništa 

Plemenita ste i požrtvovana osoba, koja je spremna da sebe žrtvuje zarad tuđeg dobra i sreće, ali vama niko za takvo ponašanje neće biti zahvalan, te će da vas samo svi koriste i da vas smatraju nekim ko je preterano „glupav i naivan“, i da vam se „smeju iza leđa“, umesto da cene dobrotu. 

Sanjati da ste bacili limun jer je on truo i sasvim neupotrebljiv za ishranu ili za limunadu 

Imaćete neke nesuglasice sa svojim emotivnim i/ili bračnim partnerom, zbog stvari koje ste dugo vi odlagali, a koje su se na kraju sakupile u jedan veliki problem, i nedostatak komunikacije i baš iskrene želje, da se vi jedno drugom pokažete u „pravom svetlu“, može dovesti do brzog raskida. 

Sanjati da dajete nekome limun iz ruke i da ga ta osoba odbija i ne želi nikako da ga uzme 

Ponižavate osobe koje su u bilo kom kontekstu od vas inferiornije, i umesto da im date šansu, vi i stalno težite da im „date milostinju“, koju oni iz ponosa ne žele da prihvate, pa iako smatrate da i postupate dobro i plemenito, vrlo grešite i vrlo ste loše procenili ljude koje smatrate prijateljima.

Loading...

Sanjati da ste prosuli punu korpu limuna koju ste poneli da prodate ili da nekome date dar 

Ne želite da date nikome pozajmicu ili da i date pomoć i podršku, čak i kada ste realno u poziciji da to i možete, jer smatrate da svako treba da se izbori za sebe i za svoje ostvarenje, a jer ni vama niko nije pomagao, pa ste postali oholi i sebični, i svu gorčinu ste „potisnuli unutar sebe“. 

Sanjati da gađate nekoga limunom i da ste ga pogodili u glavu ili u oko i povredili ga svesno 

Namerno se trudite da nekoga sabotirate, jer ste veoma sebični i samoživi, i ne možete da nikada i podnesete, da se neko ostvari u nečemu, i da vi ne budete uvek „najbolji i prvi“. 

Sanjati da ste presekli limun na pola i da je on sasvim suv i nema u sebi ni malo soka 

Nadali ste se nekim uspesima, ali su se sve vaše ideje i planovi sasvim „izjalovili“, pa očajavate i baš patite zbog neprilika koje su vas zadesile, i razmišljate da li je „vreme da od svega najzad i vi odustanete“. 

Sanjati da sedite okruženi plodovima žutog limuna i sve oko vas je žute boje i vrlo svetlo 

Ostvarili ste izvenredne rezultate u poslu, koji su vam doneli veliko bogatstvo i uspehe, ali ste baš i dalje nesrećni, jer nemate nikoga sa kime biste podelili sreću i radost, jer ste sve ljude oterali od sebe, svojim ponašanjem i stavom, da oni za vas „nisu dovoljno dobri, te i da ne vrede pažnje“. 

Sanjati da je limun neke čudne boje i da vi sumnjate da je ili otrovan ili da je „druga vrsta“ 

Neko ne želi da ostvarite rezultate i stalno vas „iza leđa“ ogovara kod nadređenih, te se vama baš pretvara da je prijatelj, i tako saznaje sve vaše slabosti, koje mu naivno otkrivate „u poverenju“, a on sve to koristi protiv vas, i „uništava vas vašim sopstvenim oružjem“. 

Sanjati da vam vaš emotivni partner daruje limun kao poklon i vi ste iznenađeni i baš tužni 

Partner vas više uopšte ne voli, pa on i traži način kako da vam saopšti da želi da se rastanete, ali svakako neće biti ni najmanje „taktičan“, te će da vas vrlo povredi, i vaše emocije će dugo da baš i budu sasvim „zbrkane“.

Sponzorisano

Loading...