Manastir – šta znači sanjati manastir?

Na javi je manastir mesto „duhovnog mira“ i nalaženja neke vrste oproštaja i pokajanja za sve ili počinjene grehe ili greške, te je sinonim za neki spokoj i priznavanje sebi pogrešaka i nemoralnih dela, i ono što ukazuje na „pravi put“, te i jedan vid popravljanja svega i „počinjanja iz početka“.

Pogledajte u nastavku članka šta znači sanjati manastir.

Šta znači sanjati manastir – manastir kao predominirajući motiv u snovima 

Mada generalno posmatrano snovi o manastiru jesu veće učestalosti u odnosu na neke druge, ono što je daleko važnije jeste neka njihova prenesena ili vrlo i direktna simbolika, koja može da bude pozitivna ili negativna, ali pre svega zavisi od načina i konotacije, kako se ovakav simbol sanja ili kako se doživljava i „sagledava“.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji i najčešći snovi o manastiru, te dalje data i neka njihova amaliza i najsvrsishodnija tumačenja po sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da vidite neki manastir koji je u daljini i koji u vama izaziva osećaj mira i spokoja 

Mada vam na prvi mah tako ne izgleda, neke osobe koje ste smatrali „dalekim i koje ste površno poznavali“, imaće veliki uticaj na vaše buduće odluke i život uopšte, pa ne treba da ih od sebe vi „terate i udaljavate“, jer su iskreni i pravi prijatelji, koji vam sasvim nesebično žele dobrobit. 

Loading...

Sanjati da ste krenuli u neki manastir ali da vam on stalno „izmiče“ i nikako da stignete 

Imali ste neke odlične prilike, ali ste ih vi propustili i uzaludno pokušavate da se vratite „na staro i da ostvarite iste šanse i mogućnosti“, jer ste jednom već pogrešili i niko ne želi da sa vama „ima posla“, i ostavljate utisak neozbiljne i neodlučne osobe, koja je uz sve to razmažena i bahata. 

Sanjati da ne možete da uđete u manastir jer su vrata zaključana i niko ne čuje vaš glas 

Nećete moći „da doprete“ do nečijeg mišljenja i da zatražite oproštaj i razumevanje, mada ste se zaista u sebi pokajali, ipak vam ta osoba više ne veruje, i trebalo je dobro da promislite kome ste se zamerili, jer ćete samo sebi da stvorite velike probleme i teške neprilike u budućnosti. 

Sanjati da živite u manastiru i da ste se za nešto pokajali i stalno postite na „hlebu i vodi“ 

Loading...

Vama je stalo do mišljenja osoba koje su vam bitne i koje su vam bliske, ali nikada ne prihvatate ni iskrene kritike ni dobre savete, već opet sve uradite „po svome“, pa su i vaši najmiliji olako od vas „digli ruke“, jer ste tvrdoglavi i sasvim ste sebični, i tražite savete koje nikada ne slušate. 

Sanjati da se molite u manastiru za sebe i svoje bližnje i da ste našli neko pokajanje 

Pokušavate da na svaki način pronađete za sebe neko opravdanje i da se pak i osetite „smireno i sigurno“, ali ste svesni da ste napravili neke velike pogreške i da nećete moći da se ponovo lako i „pokrenete“, ako najpre sve ne popravite, te i ne priznate i sebi i drugima da niste bili u pravu. 

Sanjati da ste se neprikladno odenuli za posetu manastiru i da vas je veoma sramota 

Pretrpećete neka velika poniženja od strane svog emotivnog partnera, koji ne samo da će da vas i prevari i ostavi, već će da vas i osramoti i da oda neke vaše tajne i nemoralne postupke, koji će da vam naruše ugled i poštovanje koje „uživate u društvu“, i tako će da vam se osveti, što ste ga vi i „zapostavili“, te i bili prema njemu ravnodušni i/ili pak veoma neiskreni. 

Sanjati da pevate i igrate u manastiru i da vas kaluđeri opominju na nedolično ponašanje 

Loading...

Ne umete da se postavite onako kako treba prema osobama koje su prema vama baš bezobzirne i drske, jer ste neko ko u svakoj osobi „nađe nešto dobro“, i ko pokušava da sve nekako „objasni i shvati“, a ne želite da se pomirite sa time da su ljudi jednostavno zlobni i zavidni, i da najpre vrlo sebično „gledaju svoje interese“. 

Sanjati da plačete na kolenima u manastiru i da tražite utehu i oproštaj „od Boga“ 

Pokajali ste se za neke svoje postupke, ali morate da date vremena ljudima koje ste povredili i baš uvredili da vam iskreno daju nadu, i da pokušaju da nađu način da vas razumeju i da vam oproste, pa ne treba da brzate sa „traženjem neke druge prilike po svaku cenu“. 

Sanjati da ste ukrali neku relikviju iz manastira i da bežite ne osvrćući se za sobom 

Smatrate da stalno imate prava da svakome sudite i da svakoga kritikujete, ali je za vas tipična baš ona izreka da „prvi baci kamen, onaj koji nije grešan“, te treba najpre sami sebe da dobro „vidite“, i da shvatite svoje pogreške, da biste uopšte mogli da se „upoređujete“ sa ostalima. 

Sanjati da je manastir prepun „grešnika“ i da ste vi među njima i ničim se ne ističete 

Pokušavate da razumete druge i da se sa svima uklopite, ali će oni to da shvate sasvim pogrešno, kao neku vašu potrebu da ih ismevate i da ih ponizite, iako ste se i vi sami sasvim dosta napatili i namučili u životu, ali ste se uvek ponašali nadobudno i nadmeno, pa ste izazvali ljutnju i gnev, ili  osoba iz okoline, ili pak i onih vama bliskih i dragih ljudi. 

Sanjati da je manastir sasvim mračan i pust i da u njemu vidite samo jednu sveću koja tinja 

Na javi vas očekuju skore neprilike i velika tuga, i samo je jedan „tračak nade za spas“, koji će da se pojavi onda kada najmanje budete očekivali i od onih od kojih se pomoći i podršci nikada vi ili ne biste nadali, ili je pak ne biste nikada ni tražili. 

Sanjati da čujete zvona iz nekog obližnjeg manastira i da vi osećate neki nemir i strah 

Vama će uskoro da „stignu“ neke vrlo loše i nepovoljne vesti, pa ćete da se zabrinete i uplašite za sebe ili za svoje bližnje, jer vam dalja budućnost jeste vrlo neizvesna, i izgubićete puno onoga što imate, ali ne treba da brinete za materijalne stvari, jer su važnija ona „duhovna dobra“.

Sponzorisano

Loading...