Meso – šta znači sanjati meso?

Svakako je jasno da je za ljude meso jedna od osnovnih životnih namirnica u ishrani, ali sa druge strane njegova konzumacija podrazumeva da se mora ubiti životinja čije se meso konzumira, pa se može tumačiti kao sa jedne strane simbol opstanka jačeg i nadmoćnijeg, a sa druge strane kao jedna nemilosrdnost ljudi, jer se umesto mesa mogu koristiti druge namirnice, a slične nutritivne vrednosti.

Šta znači sanjati meso – meso kao predominirajući motiv u snovima 

Učestalost snova o mesu u raznim konkretnim konotacijama jeste odista neočekivano velika, a ili pozitivna ili negativna simbolika su zavisne od vrlo i konkretnog načina na koji se meso sanja.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći i najupečatljiviji snovi o mesu kao motivu koji je glavni i koji „drži“ ceo san, kao i opisana njihova šarenolika simbolika shodno određenim starim ili savremenim sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati kako vidite meso koje je sveže i koje vi samo posmatrate a ne jedete ga 

Olako ćete da steknete neki veliki novac, bilo putem nasleđa, nekog dobitka u igrama na sreću ili nekim kratkim ali unosnim poslom koji ćete odraditi „bez imalo muke i napora“.

Ono što jeste problem, zapravo je činjenica da vi ne umete da raspolažete rasionalno novcem i da ćete ubrzo i sve da izgubite, ali se uopšte nećete nervirati, a jer se vodite onom poznatom izrekom „kako došlo, tako i otišlo“. 

Loading...

Sanjati da vi u snu jedete neko meso (bez obzira od koje je životinje i kako je pripremljeno) 

Osoba ste koja nikako nije pouzdana i nikada ne održavate svoja data obećanja, i ljudi zbog toga u vas gube poverenje, jer su svesni da u najtežim trenucima na vas nikako ne mogu da računaju. 

Sanjati da kupujete sveže ili već prethodno spremljeno i obrađeno meso 

Očekuju vas lepe novosti i neka iznenađenja, pa ste pred vrlo dobrim i povoljnim periodom u baš svakom aspektu svog života, jer ćete dobiti nagrade, pohvale i priznanja, ali će vam najdraže biti i to, kada vidite ponos u očima onih koji su u vas verovali i koji vas iskreno vole i podržavaju. 

Sanjati da spremate sebi meso za obrok na način na koji volite da ga jedete 

Loading...

Vi ste pred nekim novitetima i promenama, i želite da se pokažete u „najboljem svetlu“, pa ste sve preuzeli na sebe i pokušaćete da ostavite odličan utisak, te i da sebi dokažete da kada zaista nešto želite iskreno i od srca, i kada radite vredno i pošteno, uspećete da se ostvarite. 

Sanjati da jedete meso koje ima loš ukus i miris koji vam izazivaju mučninu 

Imaćete neke ozbiljne zdravstvene probleme ili povrede, pa je poželjno da se pripazite i da odete na neke preventivne lekarske preglede, jer živite životom koji je pun stresa, pa se to baš ozbiljno i odražava na vaše celokupno stanje organizma.

Moguće je da ćete da se veoma rastužite i razočarate u partnera ili najboljeg prijatelja, jer su vas olako i izneverili i izmanipulisali, pa ste vi ostali „zatečeni“, jer su to za vas bile važne i baš vama neprocenjive osobe. 

Sanjati da jedete meso koje je jasno pokvareno i da ste u riziku da se otrujete 

Pred vama su neke velike finansijske poteškoće i gubici u profesionalnom aspektu, pa ćete vi i da osiromašite, te i da se borite za egzistenciju, jer ste sami baš loše procenili odnos rizika i koristi, i sami ste vrlo lako prihvatili poslove, koji su vas potpuno „upropastili“. 

Loading...

Sanjati da jedete sasvim živo meso koje je još uvek „krvavo“ i da vam se ono gadi 

Ovakav san ima dvojako tumačenje, i jedno je veoma loše, i odnosi se na skoru bolest ili smrt neke osobe, koju ste poznavali ali koja vam nije bila preterano bliska, no ipak vam je vrlo žao.

Drugo tumačenje ovakvog sna je pozitivno, i odnosi se na to da ste spremni da svašta „pregrmite“ da biste uspeli da se izborite i da istrajete u svojim poslovima, pa ćete na kraju i da ostvarite cilj i da budete vrlo zadovoljni i srećni zbog toga. 

Sanjati da jedete neko svinjsko meso koje je fino pripremljeno i ukusno 

Na žalost vama „snaga volje“ nije jača strana, i lako vas je nagovoriti i navesti na neke nelegalne i nemoralne poslove, jer ste gramzivi i uvek težite da imate više i bolje od onoga što ste već pak i uspeli da ostvarite.

Morate da preispitate sebe, da li su novac i moć vredni u tolikoj meri, da izgubite ljubav i veliko poštovanje dragih ljudi, i da ostanete sami ili čak da se suočite sa kaznom koja je realna za neke vaše postupke. 

Sanjati da jedete pileće lepo pripremljeno meso 

Pred vama je uskoro vrlo povoljan period u svakom smislu, te ćete rešiti neke nevolje, a i velike nedoumice i uspeti da ostvarite napredak i materijalnu satisfakciju, te da se izvučete iz problema.

Bićete nakon dužeg vremena bezbrižni i srećni, i vreme ćete da posvetite onima koje volite, i za koje se i borite da budu na vas ponosni, i da vam veruju i da se na vas oslone „u svako doba“. 

Sanjati da jedete neko ukusno goveđe meso 

U vašoj je prirodi da se stalno na neki način dokazujete i da imate potrebu da se „izdignete“ i da budete gordi i oholi prema ljudima, mada generalno niste loša osoba, ali ne dopuštate nikome da vas bolje upozna, i da vam postane dobar i prijatelj i oslonac.

Retko kome verujete jer ste se previše puta razočarali u one kojima ste dali i više nego što stvarno zaslužuju, pa ste vrlo skeptični kada je prema vama neko dobar i uvek smatrate da ima neke lažne i skrivene namere. 

Sanjati da jedete meso koje je konjsko pa iako je zdravo vama ne prija da ga jedete 

Ne želite da prihvatite neke realne činjenice, i pravite se da problemi ne postoje, ali oni na takav način neće da „nestanu“ i morate da se sa sobom i sa onima koji su vam pretnja i suočite i na neki način i izborite, ili ćete u suprotnom sasvim da propadnete i da „potonete na dno“.

Vama drage osobe imaju neke zdravstvene probleme, i vi se za njih brinete, ali ne možete da im pomognete, i to vas vrlo i frustrira i plaši, iako ste zrela osoba i znate da morate da budete pravi oslonac i podrška, a ne da samo od straha i patnje „bežite u sebe“. 

Sanjati da jedete meso od psa ili mačke i da ste u šoku kada ste saznali od koje je životinje 

Nesvesno ste nekoga uvredili i postideli, i ne želite da se pomirite sa time da ste postali okrutna i gruba osoba, koja ne ume da ceni prijatelje, i da ih samo i olako gubi zbog nepšromišljenosti.

Vi ste skloni da često dajete neiskrena obećanja, i kada se u vašu reč neko pouzda i ponada, vi se samo lako i bez srama „povučete“, i druge ostavite na cedilu, što će vam oni naravno i zameriti. 

Sanjati da jedete ljudsko meso i da vam se njegov ukus čak i dopada pa vas grize savest 

Ovakav san je svakako vrlo neprijatan i strašan po onoga ko ga sanja, ali je vrlo zanimljivo da on na javi uopšte nema negativnu i lošu simboliku.

Naprotiv, pomenuti san označava da ste vi osoba koja je vrlo cenjena i poštovana od strane osoba iz svog okruženja, i da vas svo vole jer ste pošteni i pravedni, ali da vaša sujeta nekada može da i bude „preterana“, pa da sve upropastite, ako počnete da se ponašate nadmoćno i da se „bahatite“. 

Sanjati da vi kuvate neki komad mesa u snu ali on uvek ostaje „krvav“ 

Iako neke osobe pokušavaju da vas nagovore da se upletete u nemoralne i nelegalne poslove, vi ste osoba koja je pomirljiva i uvek zadovoljna onim što poseduje, i ne želite da osramotite ni sebe ni vama drage osobe, jer su vam važni njihov mir i spokoj.

Nemate težnju da se preterano obogatite, da budete „najbolji i prvi“, pa ste stalno, i jasno svesni da su male stvari važnije od svega ostalog, i da kada imate ljubav i harmoniju u svom domu, niti novac niti pozicija to nikada za vas ne mogu da zamene i da vam budu važniji i preči. 

Sanjati da vam je meso koje ste pržili ili pekli „zagorelo“ 

Preterano ste se nečemu nadali i vaše želje i ambicije su dovele do toga da se ne ponašate uopšte trezveno i racionalno, pa vas je sama potreba da se dokažete i da uspete, pretvorila u nekoga ko je i beskrupulozan, i nezajažljiv, ohol i pretvoran i vas više niko ne „prepoznaje“ i ne poštuje.

Sanjati da je meso koje jedete vrlo „krto“ i da ga vi jedva žvaćete i gutate

Nemate opravdanja za neka svoja dela ili reči, i potrebno je da se postidite jer ste nekoga veoma i povredili i osramotili, i ne može vam biti isprika u tome što ste samo želeli da se ostvarite, da baš i olako završite neki posao, i da istrajete i uspete u „putu ka vrhu i napretku“. 

Sanjati da pečete neko meso i da se radujete što ćete da ga pripremite po želji 

Ne umete da čuvate novac koji zaradite i stalno se preterano rasipate, ne ulažete pametno, pa baš i zato sve što zaradite na neki način suviše brzo i prokockate, i stalno pozajmljujete od drugih.

Upašćete u velike materijalne dugove, pa iako su u pitanju vaši prijatelji ili poznanici, oni će da zahtevaju da vi ispoštujete dogovor i da im pozajmljena sredstva i vratite, i vi ćete čak na njih da se naljutite jer traže svoje, a umesto da se zapitate koliko ste nepošteni jer ne vraćate pozajmicu. 

Sanjati da vi sečete meso i da želite za sebe najbolji deo 

Vaša savest nije mirna jer ste oduzeli nekome priznanja i uspehe koje je zaslužio, jer ste olako ili bez skrupula, iskoristili to što ste nadmoćni i što svi moraju da rade po vašim naređenjima.

Sponzorisano

Loading...