Mindjuše – šta znači sanjati mindjuše?

Minđuše su jedan od omiljenih komada nakita svake žene, mada u nekim kulturama imaju i neku drugačiju simboliku, a u savremeno doba ih sve češće nose muškarci, i one se stavljaju na razna mesta na telu, pa pored ušiju one „ukrašavaju“ i nos, obrve, pupak i čak i neke intimnije delove tela.

Šta znači sanjati minđuše – minđuše kao predominirajući motiv u snovima 

Mada generalno snovi o minđušama nisu u tolikoj meri česti, njihova je simbolika i značenje vrlo i raznovrsna i zanimljiva, i naravno grubo klasifikovano može da bude dobra ili loša, ali sve ipak zavisi od konotacije i neke sasvim konkretne situacije, pa je i tumačenje takvih snova dosta pak i složenije i implikativnije na javi.

U nastavku teksta će biti navedeni neki od najčešćih i najzanimljivijih snova o minđušama kao motivu, te data i njihova približna značenja i tumačenja po savremenim i nekim tradicionalnim sanovnicima i sanjaricama koji su u širokoj upotrebi.

Sanjati da vidite neke lepe i vrlo vredne i skupe minđuše koje nisu vaše ali ih želite 

Pohlepna ste osoba koja ne zna šta znači kada nešto „ne može da se dobije“, i stalno imate neke prevelike prohteve i želje, pa osobe sa kojima ili živite ili sarađujete ne mogu da podnesu te vaše stalne hirove i nezadovoljstva, i lako će da vam „okrenu leđa“, pa ćete da shvatite da ste pogrešno procenili, ono što jesu prave i univerzalne vrednosti u životu. 

Sanjati da vi nosite neke skupocene minđuše koje ste dobili na poklon 

Loading...

Neke stvari vam neće „ići od ruke“ i shvatićete da ste i sami „precenili sebe“ i da su vaše želje i ambicije nerealne, pa ćete da se na vreme „povučete“, i da onim kompetentnijim i/ili boljima od sebe, vi ostavite priliku da se dokažu i pokažu, a sve to bez „trunke“ sujete i egoizma. 

Sanjati da ste stavili zlatne minđuše za neku svečanu priliku 

Skloni ste da se „kitite tuđim perjem“ i da olako preuzimate za sebe tuđa postignuća i zasluge, i bićete osramoćeni i poniženi kada se otkrije da neka dela i rezultati nisu vaši, i da ste samo lako i podmuklo iskoristili ljude, a koji su vam bezrezervno i verovali i voleli vas iskreno. 

Sanjati da imate minđušu u nosu i da ste zbog toga okarakterisani kao „buntovnik“ 

Uzaludno pokušavate da se uklopite i da se prilagodite, jer vama vaša „posebnost“ i jak karakter ne dopuštaju da budete deo većine koja razmišlja jednolično, te ste neko ko je sasvim izvanredan i sami ste svesni da vas pravila i norme samo ograničavaju u svemu što znate i možete. 

Loading...

Sanjati da nosite „teške“ minđuše koje su bez neke veće materijalne vrednosti 

Opterećeni ste nekim velikim problemima i strepite od rizika koje nose novi planovi i projekti, pa u prevelikoj želji i potrebi da ne pogrešite, vi radite upravo suprotno i stalno sebe stavljate u neke nezgodne i bezizlazne situacije, i uvek vam je potrebna neka pomoć i neko da vas „spašava“. 

Sanjati da su minđuše od srebra i da ste ih vi dobili od neke vrlo važne i bliske osobe 

Vama uopšte nisu važne materijalne stvari, i niste neko ko je opterećen uspehom, postignućem i pozicijom u društvu, i svesni ste toga da su najvrednije što imate iskrena ljubav i/ili podrška vaše porodice i partnera, pa ste „na pravom životnom putu“, i bićete stalno srećni i zadovoljni. 

Sanjati da nosite dijamantske minđuše koje su skupocene i strahujete da ih ne izgubite 

Niste naviknuti na preveliku pažnju i na iskrena osećanja, pa svaka nežnost i iskrena emocija u vama izaziva sumnju i podozrenje, te morate da naučite da se opustite i da „živite za trenutak i za san“, a ne da stalno analizirate i da se opterećujete da će neko da vas izmanipuliše i/ili izigra. 

Loading...

Sanjati da nosite minđuše od bisera koje su vrlo retke i sasvim vam pristaju 

Preterano ste sujetna i ponosna osoba, i čak i kada ste u velikim nevoljama i problemima, vi ne želite da prihvatite ničiju pomoć niti savet, i baš zbog toga i „propadate“ i ne uspevate da se baš nikako „pomerite sa jedne tačke“, dok svi oko vas napreduju i ostvaruju boljitak i dobit. 

Sanjati da imate samo jednu minđušu u ušima a jer je to „moderno i in“ 

Sve stvari u životu vi radite površno i „polovično“, a onda se pak vrlo ljutite kada vas neko jasno i kritikuje ili kada ne ostvarite željene ciljeve, i najvažnije vam je da krivce pronađete u nekim ili okolnostima ili drugim osobama, ali nikako ne želite da „sagledate sebe“ i da se menjate na bolje. 

Sanjati da ste izgubili neke vredne minđuše i da ne možete da ih pronađete 

Na žalost vama je partner neveran, i uskoro će da vas ostavi, jer je našao nekoga ko ga i razume bolje i ko sa njim ima slična shvatanja i stavove, te ćete da se osetite vrlo povređeno i izdato, i da se ponašate osvetoljubivo, umesto da shvatite u čemu je problem i da se promenite i za ubuduće. 

Sanjati da su vam minđuše ukradene i vi sumnjate na nekog svog poznanika ili prijatelja 

Ne umete sa drugima da sarađujete i u svakome vidite neku „pretnju“ ili konkurenciju, pa umesto da sa svojim kolegama i saradnicima delite ideje i mišljenja, i da ih zajednički unapređujete, vi se ponašate sasvim bezobzirno, i stalno ih „sabotirate“, kako biste na taj način „izdigli sebe“. 

Sanjati da ste vi nekome ukrali minđuše ali se pretvarate da ste ih kupili sebi 

Veliki ste manipulator, i svesni ste koliki uticaj imate na svoje drage i bliske osobe, pa ćete da ih stalno iskorišćavate i da postižete na njihov račun neke rezultate i pohvale, sve dok njima pak „ne dosadi“ vaša samoživost, i dok napokon ne odluče da vas „ostave bez oslonca i zaleđine“, na koju ste naviknuti, i na koju ste stalno mogli da bezrezervno i računate. 

Sanjati da ste polomili minđuše i da one ne mogu da se poprave 

Pokušavate da popravite neke svoje pogreške i da se izvinite za neke uvrede i nepravde koje ste i nepromišljeno i bahato naneli drugima, ali niti ćete da dobijete novu priliku, niti ste je realno baš i zaslužili, jer se samo pretvarate i pravite se „nevešti i dobri“. 

Sanjati da su vam minđuše „izazvale infekciju“ i da vas veoma boli rana 

Povrediće vas neka saznanja o ljudima kojima ste verovali, ali ni vi niste „cvećka“ i samo dobro i „kamuflirate“ svoje namere i „pravo lice“, pa ćete da se pravite „uvređeni i ozlojeđeni“, i da vrlo teatralno tražite izvinjenja, pa i da se ponašate kao neko ko je sasvim detinjast i razmažen. 

Sanjati da neka druga osoba ima minđuše koje ste vi želeli i koje su unikatne

Vaša je plahovitost i hirovita narav, veoma „naporna“ ljudima koji su vam bliski i koji moraju da stalno „slušaju“ o vašim uspesima i vanrednim postignućima, ali ste suštinski vi neko ko nikada i ništa nije postigao sam, i kome su uticajne veze i roditelji ili prijatelji pomagali da uspe i da stvori sve što ima.

Sanjati da je neko uzeo bez pitanja vaše minđuše i da ih nosi kao svoje 

Čućete uskoro neke sasvim povoljne i dobre vesti od osoba koje uopšte ne poznajete, pa je i moguće da ćete da ostvarite kontakte i prijateljstva „za ceo život“, te i da se ostvarite u nekim odličnim i vrlo vrednim i važnim projektima. 

Sanjati da ste dobili neke vredne minđuše od osobe koju uopšte ne poznajete na javi 

Vama je lako manipulisati, jer ste lakomi na neke materijalne stvari i volite da vam se svako i/ili dodvorava ili da vas hvali i da vas „izdiže na pijedestal“, te kada jednom shvatite da su sva vaša prijateljstva lažna i pretvorna, nećete moći da se smirite, i stalno ćete vi sebe da preispitujete i da tugujete i patite jer ste usamljeni i nevoljeni. 

Sanjati da ste slučajno pronašli nečije izgubljene minđuše i da ste ih „prisvojili“ 

Stalno imate potrebu da se sa nekim nadmećete i da dobijete nešto bolje i vrednije od drugih, i vi ste vrlo sujetna i samoživa osoba, koja nema ni prave ptijatelje i koju niko niti voli niti poštuje, ali vama nije važno šta ko o vama misli, jer ste generalno „dovoljni sami sebi“.

Sponzorisano

Loading...