Mleko – šta znači sanjati mleko?

Generalno na javi mleko jeste jedna od najvažnijih namirnica u ishrani pre svega sisara, ali je isto tako njegova simbolika najpoznatija kroz izreku „proliveno mleko“, kao neka napravljena šteta te koja treba da se reši ali je bila sasvim bespotrebna i označava osobe koje su brzoplete i nespretne.

U nastavku teksta saznajte šta znači sanjati mleko.

Šta znači sanjati mleko – mleko kao predominirajući motiv u snovima 

Mada je mleko dosta učestao motiv u snovima, njegova je simbolika i tumačenje na javi daleko zanimljivija i intrigantnija, te se obično klasifikuje kao dobra i/ili kao loša, ali je najviše zavisna naravno od neke konkretne situacije, te i same konotacije u kojoj se pomenuti motiv i doživljava.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji i najčešći snovi o mleku, te data i analiza i tumačenje značenja po sanjaricama i sanovnicima, koji i jesu od davnina sve do danas i najbolji i najmerodavniji, za analizu celokupnih „doživljaja u snovima“ koji se sastoje iz raznih motiva.

Sanjati da vi pijete mleko koje ima odličan ukus i vrlo ste srećni jer znate da je sveže 

Srećni ste zbog nekih dobrih vesti koje su vam donele pomake u poslu i/ili privatnom aspektu, pa želite da sa svima podelite radost i zadovoljstvo, te i da „vičete na sav glas“. 

Loading...

Sanjati da kuvate mleko u šerpi i da pazite da ne „iskipi“ ali se to desilo čim niste gledali 

Preterujete u nekim stvarima, ali to radite sasvim nenamerno i nesvesno, pa je nekada čak i vrlo i simpatično i nespretno, i niko vas zbog toga ne osuđuje, te sve pripsuju vašoj veseljačkoj prirodi i potrebi da na život generalno gledate „dečijim očima“. 

Sanjati da kupujete mleko od neke osobe za koju znate da je pedantna i vrlo odgovorna 

Može da se kaže da vi ne verujete baš svakome, pa birate i društvo i prijatelje, jer ste se više puta „opekli“, a kada ste verovali ljudima koji su vas olako izdali, i zbog kojih ste imali probleme koje ste jedva uspeli da prebrodite. 

Sanjati da pijete kozije mleko i da vi ne možete da ga popijete iako znate da je vrlo zdravo 

Loading...

Vas baš niko ne može da ubedi ili natera da radite nešto za šta vi smatrate da nije ni moralno niti legalno, i poznati ste kao osoba koja ima vrlo visoke moralne kriterijume, od kojih nikada i ni po koju cenu ne odstupate. 

Sanjati da pijete ovčije mleko ali da vam se ukus ne dopada i da ne možete da progutate 

Vama je muka od laži i manipulacija, kojima se svi oko vas bave, i pitate se gde je nestala želja da se nešto ostvari poštenim radom i trudom, te da se na kraju i oseti ono pravo zadovoljstvo i/ili ona iskonska i čista sreća, kada znate da ste dali „100% sebe u nešto što ste zaista želeli“. 

Sanjati da vam je neko dao prokislo kravlje mleko i vi ga pijete iako vam je ono pokvareno 

Neko stalno pokušava da vam napakosti, misleći da ako ste dobra i plemenite osoba, i da ste baš nužno naivni i glupavi, ali nije ni svestan koliko ste vi inteligentni i koliko dobro poznajete razne ljudske karaktere, pa se veoma prevario što se „na vas namerio da vas laže i vara“. 

Sanjati da povraćate jer ste se otrovali „prokislim“ mlekom i da strahujete da ćete umreti 

Loading...

Partner će da vas olako i bez razmišljanja ostavi, a jer ste ga naivno prevarili, i umesto da sve lepo priznate i da kažete da je bilo u trenutku nepromišljenosti ili slabosti, vi ste se odlučili na laganje i time ste samo sebi pogoršali položaj, i „zapečatili odluku o raskidu“. 

Sanjati da muzete kravu i da pokušavate da dobijete punu kofu mleka ali vam ne uspeva 

Radite nešto „na silu i jer morate“, ali niste srećni ni ispunjeni, i takav rad vam samo stvara stres, ali ste nemoćni da napustite posao koji imate, jer nemate nikakav drugi „u rezervi“, a treba vam i novac i „bilo kakav valjan posao“, jer ne biste imali kako da preživite. 

Sanjati da ste slučajno prosuli mleko i da vam je veoma žao jer ste želeli da nahranite decu 

Usamljeni ste i vrlo nesrećni, jer ne možete nikako da obezbedite dovoljno sredstava da usrećite sve one do kojih vam je stalo, pa se mučite u nemaštini i vi i oni, ali se ne nazire boljitak, i vama je već zaista „svega preko glave“. 

Sanjati da ste namerno prosuli mleko iz neke posude kako ga ne biste dali drugim osobama 

Samoživa ste i sebična osoba koja misli samo na sebe, pa ste skloni da stalno pozajmljujete novac i da se uvaljujete u dugove koje ne vraćate, i svi prijatelji vas izbegavaju, a jer znaju da ćete samo da nešto od njih tražite, ili da im „kukate zbog svojih problema“, koje nikako ni ne pokušavate da rešite. 

Sanjati da sipate mleko u flašu ali nikako ne možete da je napunite jer previše prosipate 

Niste dobro procenili odnose rizika i koristi u poslu koga ste se prihvatili, i gubitak je neminovan, i bićete srećni ako se izvučete bez dodatnih dugova i pozajmica, već samo prođete sa „nulom“. 

Sanjati da se kupate u mleku i da ste uvereni da će to da vas vrlo i „podmladi i ulepša“ 

Vrlo ste površna i sujetna osoba, koja i druge ljude vrednuje na osnovu fizičkog izgleda ili pak i materijalnog bogatstva, pa vama nije ni važno ništa „dublje od lepog lica“, ali svako nađe sebi društvo, te tako ni vama „ne manjka vrlo sličnih prijatelja“.

Sponzorisano

Loading...