More – šta znači sanjati more?

More je simbol prostranstva, dubine, želje za pustolovinom, i dosta je čest motiv u snovima, bilo kao idealna destinacija za letnje opuštanje, ili pak kao neka nova avantura od koje u isti mah neko ima strah ali i velika očekivanja.

Šta znači sanjati more – more kao predominirajući motiv u snovima 

Generalno je prema učestalosti u snovima, motiv morskih prostranstava ili dubina čest, kao i kod osoba koje žive u njegovoj blizini, koje su fascinirane morskom pučinom i žele da istraže nešto u njemu „skriveno“ i tajanstveno, mada se sreće i kod osoba koje sanjaju vodu kao takvu, i njegova simbolika je dosta raznovrsna na javi.

U nastavku teksta će biti navedeni neki od najčešćih snova o moru, kao i tumačenja i značenja po tome kako i u kom kontekstu se more sanja i doživljava u snu.

Sanjati da vidite mirno i plavo more 

Ovakav san označava da ste na javi pred velikim izazovima i odlukama, ali da ste sasvim svesni i da sa njima morate da se suočite, kako biste postigli cilj i željeni uspeh.

Vi ste prema tumačenju ovakvoga sna, neko ko je avanturista, ko voli neizvesnost i ko ne „igra na sigurno“, već ste uvek spremni za nova postignuća i pobede u svim aspektima života.

Loading...

Sanjati da vidite uzburkano i ustalasano more 

Pred vama je veoma turbulentan period, pun izazova i neizvesnosti, te ćete imati neke vrlo teške i nepredvidive događaje, koji će vas i namučiti i zadati vam velike brige i stres.

Generalno je „nemirno more“ u snu, predznak da ćete na javi imati neke svađe ili sukobe, i to pre svega sa osobama koje vam se suprotstavljaju i sabotiraju vaše namere i težnje da uspete, te da se vi spremno borite za sebe, jer ste svesni svojih potencijala.

Sanjati da sami plivate u moru 

Kada ste sanjali ovakav san, njegova simbolika je zavisna od toga da li imate strah od vode, kao i od samog nepreglednog prostranstva, ili uživate i spretno i sigurno plivate u vodi bez bojazni.

Loading...

Dakle, ako ste sigurni u sebe, i nije vas ni najmanje strah da će vam se desiti nešto loše dok sami i plivate morem, to ima sličnu konotaciju na javi, i oslikava vašu sigurnost i spretnost da se sasvim sami u svakoj situaciji snađete i izdignete iznad prepreka i problema, koji su jedna neminovnost.

Međutim, ako osećate strah kada plivate sami u moru, to znači da stalno tražite nečije i „prećutno odobrenje“ za svoje postupke, i da ste generalno u sebi nezadovoljni i neispunjeni.

Sanjati da plivate u moru sa nekim koga poznajete 

Ako ste sanjali da plivate „u društvu“ u moru, te da se tako osećate sigurnije i imate neki oslonac i podršku, pa ste bezbedni i zaštićeni, na javi takav san označava da ste veoma plemeniti i dobri.

Naime, vi ste privrženi svojim priajteljima, partneru, porodici, i uvek za njih brinete, i dajete sve od sebe da im se ne dogodi ništa loše, ali u svemu tome „gubite sebe“ i ne mislite na svoje dobro.

Sanjati da plovite čamcem ili brodom po moru 

Loading...

Ovakav san označava da ste vi odista spremni da se suočite sa svojim sumnjama i strahovima, i to da se sve ono što je za vas neizvesno i „strašno“, napokon „prelomilo“ i vi ste prihvatili svrhu te i odlučili da je vreme da krenete napred.

Suština jeste da ste postali svesni da se sigurnost nalazi u vrednom radu, trudu i poštenju, te da se i svi principi i moralna načela koja ste sebi zacrtali, isplate kada se rezultati sumiraju na kraju.

Sanjati da ste doživeli brodolom na moru 

San u kome ste plovili morem i doživeli brodolom, te vas je strah da ćete da se utopite, ima u javi jednu posve lošu konotaciju, i simbol je izdaje, laži, neverstva, manipulacije, neprilika, problema.

Dakle, ovakav san se tumači kao skora prevara i razočarenje koje ćete da doživite, ali ni manje ni više nego od vrlo dragih i bliskih osoba, što će da vas sasvim i iznenadi i rastuži i da vas „ostavi u čudu“, jer ste vi vrlo pošteni i korektni, i nikada sami ne biste tako nekoga povredili.

Sanjati kako se davite u moru ali ne osećate strah 

Smatra se da generalno snovi o tome kako se vi davite u moru, označavaju neku skoru nevolju ili i bolest nekoga ko je član vaše porodice, kao i gubitke i potpuno „posrnuće“ u svakom smislu.

Međutim, ako vi u prkos tome što se davite i ne uspevate da isplivate na površinu, nemate strah i od smrti i od „potonuća“ na dno, na javi znači da ste postali svesni da je nešto sasvim zaludno i da nema svrhu, i rešeni ste da se prepustite i da idete „onako kako mora“, a ne da se vi „borite sa vetrenjačama“, jer je sve besmisleno i gubitak je unapred izvestan.

Sanjati da se davite u moru i da se veoma bojite sigurne smrti 

Ovakav san u kome se vi neminovno davite u moru, i imate veliki strah od sigurne smrti, te nema ko da vam pomogne, označava da ste se vi olako i predali i da ste dopustili da vas neko izigra i da vas iskoristi za svoja postignuća i ciljeve.

Nekada, ovakav san označava da ste vi osoba koja nema samopouzdanja, koja nema lični stav ili mišljenje o bilo čemu, te da ste veoma „laka meta“ za sve one lažne prijatelje i manipulatore, koji će da vas uvere da radite za svoje dobro, ali će vas olako prevariti jer ste naivni i lakoverni.

Sanjati kako ste se vi udavili u moru 

Ukoliko ste sanjali da ste se pak udavili u moru, i vidite da ste „mrtvi i plutate po površini“, ima u javi dvojako značenje.

Naime, po nekim sanjaricama, ovakav san se tumači kao neki vid vašeg kajanja jer ste nekome vi naneli nepravdu, i svoju smrt u snu vidite kao jedan vid „okajanja grehova“, iako ste u zbilji ipak i nespremni da se iskreno izvinite, vi ipak osećate nemir, unutrašnje sukobe, i „grize vas savest“.

Drugačije tumačenje ovog sna, odnosi se na to da ste veoma umorni od tuđih problema, da vas ili neko blizak „iscrpljuje“ i da vas opterećuje svojim problemima, i da vi niti možete da „presečete“ niti da se posvetite sebi, i osećate se sasvim „zarobljeno“.

Sanjati da gledate kako se neko davi u moru ali mu ne pomažete 

Ovakav san, u kome vi iako vidite da se neko vama poznat ili nepoznat davi u moru, ali ne želite i da mu pomognete, ima simboliku da ste se u nekoga veoma razočarali, i da ste u toj meri sasvim i ogorčeni, da ste došli u stanje da se ponašate zlobno i da se i radujete tuđoj nevolji i propasti.

Sanjati da gledate kako se neko davi u moru i pokušavate da ga spasite 

Pomenuti san, ima na javi jednu dosta „bukvalnu“ simboliku, te se tumači kao vaša želja ili kao i potreba da nekome pomognete, i da ga spasite propasti i nesreće, prema kojima jasno „srlja“.

Međutim, možda bi bilo pametno da malo razmislite, jer iako su vam takve osobe u nevolji jako i bliske i drage, one nisu prema vama iskrene, i žele da sebe spasu, a nije ih briga da li ćete se vi tu u svoj svojoj požrtvovanosti, naći u neprilikama i dovesti sebe u „mat poziciju“.

Sanjati da vidite bistro i prozirno plavo more 

Kada ste sanjali da je more koje vidite prozirno i veoma lepo, te mu se čak jasno vidi i dno iako i jeste duboko, to na javi znači da ste pred veoma povoljnim i lepim periodom, i da vas na svakom polju života, i privatno i profesionalno, očekuju uspesi i radost i veselje.

Sanjati da vidite sasvim mutno more

Ovakav san na javi nema dobru simboliku, i najava je neprilika, na skoro svakom aspektu života, a koji će da vas „zadese“ veoma brzo, te vas očekuje nemaština, bolest, svađa, otkaz, prevara ili i bilo kakav problem koji nećete moći ni da izbegnete, a ni da ga rešite.

Sanjati da ste upali u more puno ajkula 

Kada ste sanjali ovaj san, njegova tumačenja zavise od toga da li vi ajkule u moru vidite kao baš jednu pretnju i osećate strah, ili na neki način imate utisak da ajkule oko vas „kruže“ jer vas štite.

Dakle, ako osećate strah od ajkula koje u snu plivaju prema vama ili oko vas, to znači da ste vi ili neko ko nema smelosti da se jasno suprotstavi tuđem mišljenju sa kojim se ne slaže, ili uopšte vi i nemate „svoje ja“, pa radite onako kako vam se kaže i kako drugi žele.

Suprotno tumačenje ima san u kome vi nemate strah od ajkula, te ste svesni da vaše vredniosti ili kvaliteti jesu ono čime treba da se ponosite, i nemate nedoumica kada je u pitanju odluka koju vi treba da donesete, kao i stav koji jasno treba da izrazite.

Sanjati kako ronite u moru 

San u kome vi ronite morskim dubinama i istražujete i divite se podvodnim lepotama, označava i da ste osoba koja voli izazove i koja je spremna da se promeni u skladu sa situacijom, te i da ste i istraživačkog duha i spremni da prihvatite neke skore nove prilike i ponude.

Sponzorisano

Loading...