Most – šta znači sanjati most?

Na javi je most simbol građevine koja spaja i prevazilazi prepreke, koja „ruši granice“, te i koja je neophodna da se prevaziđu daljine i da se premoste provalije i reke ili mora.

Šta znači sanjati most – most kao predominirajući motiv u snovima 

Kao dominantanm motiv u snu, most jeste dosta česta figura, i njegova simbolika svakako vrlo implikativno zavisi od čitavog niza situacija i okolnosti u kojima se on konkretno i sanja, ali sve u svemu, ona može biti loša ili dobra, to sve zavisno od same konotacije sna.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji i najčešći snovi o mostu kao simbolu, kao i one analize, značenja i tumačenja koja se prenose na javi, i koja su data u nekim starim ili novim, a najpoznatijim sanovnicima i sanjaricama.

Sanjati da vidite neki most u daljini ali da vi ne koračate preko njega 

Potreban vam je neki novi projekat, neki napredak i izazov, i vi ste spremni da se prilagodite i promenite, kao i da prihvatite sve nove prilike i da se ostvarite privatno i profesionalno, jer ste puni elana i energije, pa i želite da se sve završi po vas dobro i berićetno. 

Sanjati da vidite neki most koji je porušen i kome su ostali samo „stubovi  nosači“ 

Loading...

Izneveriće vas neke vrlo važne i bliske osobe kojima ste verovali, i bićete u isti mah i razočarani i iznenađeni, ali ćete shvatiti da se možete osloniti samo na sebe, i nastavićete da radite i da se pak i ponašate kao da se baš ništa loše nije ni dogodilo, uz svest da je na vama sada puno veća briga i odgovornost. 

Sanjati da vidite most koji je „pukao na pola“ i da ste vi svedok velike nesreće 

Pokušavate da se prilagodite nekim promenama, ali vam sve novitete i rizike jeste vrlo teško da shvatite i da prihvatite, jer ste veliki sitničar i nekada ste paranoični, pa ne očekujete ništa dobro od brzog rada, i lakog postizanja ciljeva bez truda i zalaganja. 

Sanjati da koračate preko mosta ali da je on na sredini porušen i ne možete preći preko 

Pred vama su neke iznenadne i neočekivane prepreke, koje ćete teško moći da prevaziđete, ali nećete znati ni da li da odustanete ili da nastavite dalje, pa da rizikujete ili da sve izgubite ili da sve dobijete, pa ćete morati da odlučite „da li ćete ići na sve ili ništa“.

Loading...

Često ovakav san može da označava neki skori prekid emotivne ili bračne veze, kao i prekid pak i dugogodišnjeg prijateljstva, zbog nekog izneverenog poverenja, i nerazumevanja od strane vama bliskih osoba, koje su vam u najtežem momentu „okrenule leđa“. 

Sanjati da pokušavate da pređete neki most i da stignete na „drugu stranu“ 

Imate velike želje i ambicije da uspete i da se ostvarite u nečemu, pa se trudite da se angažujete i da što bolje organizujete vreme i upotrebite sve svoje potencijale i resurse kako biste postigli cilj i postali ono čemu težite. 

Sanjati da ste na nekom veoma uzanom mostu i da ne možete da se „razmimoiđete“ 

Vrlo ste tvrdoglava i sujetna osoba, koja ne ume da pravi kompromise i koja mora stalno da ipak „istera svoje“, pa ćete imati velike konflikte sa onima sa kojima sarađujete i sa osobama koje su vam nadređene, jer imate neke probleme sa autoritetom, i ne možete da se povinujete naredbama i da prihvatite dobronamerne savete i kritike. 

Sanjati da ste na „visećem mostu“ i da vas je strah od toga da se on ne sruši u provaliju 

Loading...

Stagnirate i ne pomerate se „ni napred ni nazad“, već ste praktično „uljujkani u neku baš lažnu sigurnost“, i očekujete da će vaša rasterećenost i harmonija stalno da potraju, ali ćete olako da posrnete, i to onda kada se tome najmanje budete nadali. 

Sanjati da iz nekog razloga ne možete da pređete most i da morate da se vratite unazad 

Vi ste neko ko se stalno dvoumi i menja mišljenja, i na one sa kojima sarađujete ostavljate olako i utisak osobe koja je nepouzdana i koja uopšte ne zna tačno šta želi, i vrlo će vas lako „zameniti“ sa nekim ko je stabilna i pouzdana osoba, iako su vaše ideje i planovi odlični, ail kada treba da ih u praksi sprovedete u delo, to vam nikako ne polazi za rukom. 

Sanjati kako ste sasvim slučajno pali sa mosta ili je on „propao pod vašim nogama“ 

Imaćete neke velike poslovne gubitke, jer ste svemu što ste započeli da radite pristupili površno i olako, pa ćete da se suočite sa velikim problemima i preprekama, i teško da ćete uspeti da bilo šta sami rešite, ako ne potražite savete i/ili pomoć vernih i iskusnijih prijatelja, koji su vam uvek bili podrška i oslonac. 

Sanjati da vas je neko sasvim namerno gurnuo sa mosta u nameri da vas tako i ubije 

Ogrešili ste se o nekoga ko to nije zaslužio, te i ko je uvek bio uz vas i pružao vam i podršku i pomoć, te će sva vaša kajanja i želje da dobijete novu priliku biti zaludna, i naučićete da uvek dobro promislite pre nego što nešto kažete ili uradite, i na taj način ugrozite nedužne osobe. 

Sanjati da ste skočili sa mosta i da padate u bezdan bilo namerno ili u nameri da se zabavite 

Potrebna vam je neka promena, želite izazove i rizike, pa često srljate u neke neproverene i neke i nepromišljene projekte, ali uspećete da se iz svega toga „izdignete kao pobednik“, jer ste neko ko je uporan i ima snagu volje i neverovatno borbeni duh, pa vama ništa nije prepreka već sve uvek i shvatate kao novi motiv i izazov. 

Sanjati da ste na drvenom mostu koji je star i oronuo i da pod vama daske pucaju 

Imali ste neka prevelika očekivanja u neskladu sa svojim mogućnostima, pa ćete da se suočite sa realnošću na jedan „teži način“, i da shvatite da sve što ste postigli jeste vredno pažnje i divljenja i da ne treba da budete gramzivi, i da stalno budete nezadovoljni i „alavi“.

Sponzorisano

Loading...