Nakit – šta znači sanjati nakit?

Na javi je nakit simbol neke potrebe za ulepšavanjem ili za pokazivanjem statusa i/ili bogatstva, ali  nekada njegova simbolika nije pozitivna i/ili dobra, i označava potrebu da se drugima pokaže nadmoć, i da se istakne sopstvena vrednost i kvaliteti, te da se prikrije neki vid površnosti i da se postigne poštovanje i ugled, ali baš i na jedan sasvim pogrešan način. 

Šta znači sanjati nakit – nakit kao predominirajući motiv u snovima

Svakako je jasno da su snovi o nakitu veoma česti, i da im je simbolika u najmanju ruku najviše i zanimljiva i veoma raznovrsna, mada se po pravilu ona sasvim „grubo“ deli na onu veoma dobru ili pozitivnu odnopsno lošu i negativnu, iako pre svega konotacija snova koji se na javi tumače, i zavisi od načina na koji neko nakit sanja, te i od neke situacije sa kojom je on najpre povezan.

U nastavku teksta će iz tih razloga i biti nešto jasnije i pobliže i analizirani, oni najučestaliji i oni pak i najupečatljiviji snovi, u kojima je nakit dominantan motiv, te i svakako data neka njihova ili prenesena ili implikativna simbolika, i najpoznatija tumačenja po sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da vidite neki predivan nakit i da želite da ga posedujete ali je on za vas suviše skup 

Težite nečemu što nije ni realno niti za vas ostvarivo, pa ste tužni i osećate se „sputano“, i sebe i kinjite i omalovažavate, kao nekoga ko nije sposoban da ostvari svoje naume i nadanja, ali treba da se „spustite na  zemlju“, i da prihvatite i sagledate realne mogućnosti i potencijale, te ćete i biti srećni i zadovoljni, ako niste preterano ambiciozni i „gramzivi“. 

Sanjati da ste dobili na poklon neki običan i jeftin nakit ali da on za vas ima veliku vrednost 

Loading...

Vama nisu bitne materijalne stvari, i srećni ste jer ste shvatili da je bogatstvo u iskrenim i pravim prijateljima, zdravlju, ljubavi i sreći koju delite sa svojim partnerom i porodicom, pa upravo jer i tako i razmišljate, vama baš sve i na svim poljima „olako ide od ruke“. 

Sanjati da nosite neki skupocen i unikatan nakit i da ste vrlo ponosni i „pravite se važni“ 

Vama emotivni partner poklanja svu pažnju i ljubav ali vi nikada niste dovoljno srećni, i to sve jer ga ne volite iskreno, već samo jer je dovoljno bogat i vrlo i uticajan da vam obezbedi status u društvu, lagodan život i lakši napredak u poslu i u poznanstvima sa važnim ljudima.

Upravo zato ćete da se „prodate“ za materijalne stvari, ali nikada nećete spoznati prave emocije i sami ćete odabrati patnju i emotivnu prazninu, iako iskreno sve možete da promenite, i da budete korektni i prema sebi, ali pre svega i prema onome ko vas zaista voli iz „sveg srca“. 

Sanjati da nosite neki zlatan nakit koji je vrlo lep ali vi niste oduševljeni ni zadovoljni 

Loading...

Stalno ste nesrećni i mrzovoljni, i nikada vam nije dovoljno ono što ste postigli, pa se „upravljate prema drugima i njihovim uspesima“, ali je pametno da postupite po staroj poslovici, „da nikada ne treba da zavidite tuđoj sreći, jer sigurno nećete želeti da budete nesrećni koliko su i drugi“ ali kada vi to ne uspevate da realno i vidite. 

Sanjati da nosite neki nakit sa dijamantima i da stalno strahujete da ga ne izgubite 

Preterano ste opterećeni time da stalno „ostavite dobar utisak na svakoga“, pa se često pretvarate da ste ono što niste, i dajete neka obećanja koja ste u startu svesni da nećete moći da ispunite, jer su „iznad vaših mogućnosti i sposobnosti“, pe ćete samo da se preterano „upletete u svoje laži“ i da razočarate sve one koji su vam verovali, iako vi niste imali loše namere, te i želeli ste samo da baš vi budete neko ko je kvalitetan i uspešan i kome se svi dive, ali ste odabrali pogrešan pristup. 

Sanjati da nosite neki težak i „gvozdeni nakit“ i da vam je on kao vid „okova i stega“ 

Niste zadovoljni nekim poslom koji radite, niti nemogućnostima da se pokažete „u punom sjaju“ i da napredujete, ali ste vi na neki način primorani da se privremeno posvetite takvom vid rada i/ili zarade.

Generalno i nemate mogućnosti, niti smete da rizikujete, i da tražite da radite ono što volite, jer vam je potreban novac i neka sigurnost koju ipak vi imate, mada niste ni srećni niti ste ispunjeni, i osećate kao da se „gušite i da stalno propadate“, dok drugima polazi za rukom da napreduju i na svim poljima, i vas to veoma „pogađa i tišti“, mada niste ljubomorna niti zavidna osoba. 

Loading...

Sanjati da nosite nakit od srebra koji je pozeleneo ili počeo da tamni na vašem telu 

Neke vama drage i bliske osobe će da se uskoro nađu u velikim nevoljama i/ili čak i da se teško razbole, pa ćete vi biti vrlo zabrinuti i pokušati na svaki način da pomognete, i da im se „nađete pri ruci“, i iako će to da vas sasvim dekoncentriše i da vam stvori velike „emotivne trzavice“, na kraju će sve da se završi na najbolji mogući način, i moći ćete da „odahnete i da se opustite“. 

Sanjati da vam je neko ukrao nakit i vi ste nepravedno optužili osobu koja vam je prijatelj 

Ne možete da prihvatite neke svoje neuspehe i to da ste po ko zna koji put „radili po svome“ i da nikoga niste poslušali, pa ćete da sve pokušate da „prebacite“ na neke saradnike ili prijatelje koji nisu „ni krivi ni dužni“, i kada se kasnije zbog svega i pokajete, oni neće ni želeti ni moći da vam sve oproste i zaborave, i jednostavno će da vas sasvim olako udalje od sebe. 

Sanjati da ste ukrali nečiji nakit i pretvarate se da je on „lično vaš“ ne znajući da je unikat 

Veoma ćete da se osramotite i ponizite, kada pokušate da neke mnogo prepredenije i posve vrlo i inteligentnije osobe od sebe, vi prevarite i izmanipulišete, kako biste ostvarili neku jako mizernu korist, pa ćete da postidite i one koji su u vas verovali, i koji su smatrali da vi nikada nećete moći da se „spustite na tako niske grane“, i da postupite nečovečno i nepošteno, jer tako niste naučeni niti i vaspitavani od svojih roditelja, koji su uvek bili oličenje ponosa i dostojanstva. 

Sanjati da ste izgubili neki veoma vredan nakit i da nikako ne možete da ga pronađete 

Poneseni stalnim pokušajima da ostvarite svoje prevelike ambicije i želje, vi ćete da sasvim olako zaboravite koje su one prave vrednosti i kvaliteti, i sve češće ćete da se svađate sa partnerom, pa i njega ćete da okrivite kada odluči da sa vama raskine vezu.

Kao da vi niste svesni, da ste vi onaj koji je odgovoran, jer ste prestali i da komunicirate, i da kao i uvek do sada rešavate neke stalne nesuglasice razgovorom, te da pronalazite razumevanje jedno za drugo, jer ste stalno „opterećeni oko posla“, i jer ste „zagriženi da se po svaku cenu istaknete i obogatite“. 

Sanjati da vi kupujete nekome nakit na poklon i namerno birate neki najjeftiniji i najlošiji 

Ljubomorni ste i zavidni na nečije uspehe i postignuća, te težite da tog nekoga stalno ponižavate i prekorevate za svaku pogrešku, a sve jer ste sasvim očajni i nesrećni što vi ništa ne možete lako i da ostvarite, iako se vi i zalažete i trudite, „sreća vam stalno izmiče“, pa ne vidite sebe i nikako i ne pokušavate da se promenite i prilagodite, jer vam je dosta lakše da krivite sve druge oko sebe. 

Sanjati da kupujete nekome skupocen i vrlo lep nakit jer tu osobu veoma i volite i cenite 

Pokušavate da se stalno dodvoravate osobama koje su vam „uzor“, a i koje želite da pridobijete da biste ostvarili neke veze i kontakte, jer smatrate da ćete tako na lakši način da uspete i da se obogatite, a niste ni svesni koliko su takvi ljudi „u koje slepo verujete“ podli i oholi, i koliko su baš spremni da svakoga iskoriste i izigraju, kako bi samo oni uvek bili i ostali „na samom vrhu“. 

Sanjati da ste „pokidali“ nakit namerno jer ste se posvađali sa onim ko vam ga je darovao 

Ne želite da prihvatite nečije „nametanje volje i mišljenja“, te ste odlučni da se suprotstavite i da se izborite za sebe, po cenu da ostanete i bez posla i bez prijatelja, a jer ste vrlo iskrena i direktna osoba, i ne dopuštate nikome da vas „iskorišćava“, i da olako shvata vaše poverenje i ljubav koju poklanjate, te i čast koju ukazujete time što prihvatate da se“spustite na nivo koji nije vaš“.

Sponzorisano

Loading...