Novac – šta znači sanjati novac?

Na javi je novac sredstvo plaćanja, simbol moći ili bogatstva, uticaja i monoplola, nešto nužno i preko potrebno, i njegov nedostatak je svojevrsni „hendikep“, jer je život bez novca i u bedi ili u siromaštvu nemoguć, i osuđen na totalnu patnju i „mučenje“, gladovanje i ponižavanje.

Šta znači sanjati novac – novac kao predominantan motiv u snovima 

Generalno gledano su snovi o novcu dosta česti, i sanjaju ih i bogati i siromašni, i oni koji novac smatraju kao preko potreban i oni koji ga se „gnušaju“, tako da simbolika ovakvih snova i zavisi od vrste, količine, oblika, valute i konkretne situacije u kojoj novac „figurira“.

U nastavku teksta će biti opisani oni najčešći snovi o novcu, te i neka njihova najpribližnija i pak i najčešća značenja i tumačenja, koja razjašnjavaju pozitivan ili negativan kontekst nekog vrlo ili određenog ili jasno definisanog sna o ovom motivu.

Sanjati da vidite veliku sumu novca „na gomili“ 

Ovakav san je i na javi pokazatelj nekog skorog materijalnog dobitka, kao i neke velike sreće i/ili berićeta, kao i toga da će se neki vaš rad i trud veoma isplatiti u materijalnom smislu te da ćete vi i dobiti povišicu.

Isti san se često tumači kao neka iznenadna i velika povoljna prilika, kao ponuda koja se ne sme i odbiti, kao nova i prava ljubav, bračna ponuda, ponuda za posao, za preseljenje, dobitak na lutriji.

Loading...

Sanjati kako ste se iznenada i olako veoma obogatili 

Imaćete neverovatno povoljnu priliku da svoj život sasvim „preokrenete“ na bolje, i nikako vi ne smete da odbijete neke šanse koje su vam se pružile, te je važno da se angažujete i da se što pre i prihvatite novih izazova.

Puni ste samopouzdanja i svesni svojih potencijala, i briljirate na svakom polju, te imate veoma i velike uspehe na profesionalnom i na privatnom aspektu, iako se niste uistinu nadali tako i brzom napretku.

Sanjati da ste sasvim olako i iznenada osiromašili i da ste bez „prebijenog dinara“ 

Na javi ovakav san označava da ste osoba koja je sasvim nezadovoljna i nesrećna na svakom ili polju rada ili života, te je problem u vašim nerealnim očekivanjima, i stalno ste skloni da želite i više i bolje, od onoga za šta realno imate potencijala i mogućnosti, ali se „zanosite“ i maštate.

Loading...

Vi ste osoba koja je puna kompleksa, koja je isfrustrirana, a i koja ne ume da se suoči sa realnim problemima, te olako od svega odustajete i obeshrabrujete se i kada se najmanji problem pojavi.

Sanjati kako nekome iskreno i od srca dajete novac na zajam ili ga čak poklanjate 

Plemeniti ste i vrlo velikodušni, te se ne libite da sami ponudite pomoć i podršku, i razumete one koji nemaju i koji se srame da traže zajam, te nikada ništa ne očekujete za uzvrat, i ljudi vas vrlo i poštuju i cene, a kao osobu koja je u pravom smislu dobročinitelj i humana i nesebična persona.

Sanjati kako nekome dajete novac na zajam ali nevoljno i jer tako morate 

Vi ste neko ko je bogat i situiran, ali ste vrlo usamljeni i željni pažnje, ljubavi i prijateljstva, te i svoje bogatstvo često koristite kao sredstvo da se ljudima predstavite kao humanista i dobrotvor a u suštini ste vrlo škrti i sebični.

Novac koji imate, za vas je simbol prestiža i statusa, i nije retkost da ga koristite da se drugima ili nametnete kao neko bitan, potreban, neko ko je važan i bez koga se ne može, onaj koji mora da se dopadne svakome, jer ima moć i položaj, i jer je u stanju da pomogne ako to želi i tako odluči.

Loading...

Sanjati da tražite novac na zajam i da vas je sramota i stid zbog toga 

Kada ste prinuđeni da tražite pozajmicu u novcu, te se i tada stidite i sramite da uzmete više nego što vam treba za oisnovne potrebe, označava da ste osoba koja je vrlo poštena i skromna.

Vi ste neko ko je svestan kako je to i „imati i nemati“, te se uvek na vreme razdužujete i uvek kad možete dajete koliko imate onima koji ili nemaju ništa ili imaju manje, jer je to vaše malo za neke dovoljno i čak i mnogo.

Sanjati da tražite novac na zajam ili na poklon i nemate osećaj stida niti zahvalnosti 

Osoba ste koja je lakomislena i površna, a uz to ste i vrlo lenji i bezobzirni, te svaki posao radite i „ofrlje“ ili pak „radi reda“, a probleme marginalizujete dok se ne nagomilaju u meri u kojoj vam i više nisu rešivi.

Spremni ste da se beskrupulozno zadužite kod poznanika ili prijatelja, i veoma ste neodgovorni i nikada ne vraćate ono što pozajmite, pa ćete se uskoro naći u situaciji da niko više neće hteti da i vama da novac, i da vas iz neprilika izvuče, i shvatićete da ste sasvim očajni i nemoćni.

Sanjati kako brojite novac i zadovoljni ste koliko ga imate 

Pred vama su neke dobre poslovne prilike i uspesi, ali je nužno veoma predano zalaganje, te rad i trud, no to će se vrlo brzo isplatiti, i bićete zadovoljni materijalnom naknadom i vrlo srećni jer ste sve sami uspeli da postignete i zaradite.

Sanjati kako brojite novac i niste zadovoljni koliko ga ima jer ste želeli više 

Vi stalno pokušavate da uskladite svoje želje i mogućnosti, i stalno ispitujete odnos koristi i štete, pa ste skloni da propustite neke odlične poslovne prilike, jer ste doneli procenu da su neisplative, ali je najčešće takva vaša analiza pogrešna, i vi ste sami krivi što vam očekivanja nisu ispunjena.

Sanjati da vas je pokrala neka vama potpuno nepoznata osoba 

Kao osoba ste veoma komplikovani i „teški“ za razumevanje, saradnju, prijateljstvo, i ne možete da se prilagodite nikome i nikada ne shvatate i ne prihvatate da neko želi da se sa vama poveže ne iz koristi, već iz čiste čovečnosti i jer smatra da svako zaslužuje priliku da bude shvaćen.

Isti san se često tumači i kao podsvesna i realna projekcija straha od siromaštva, besparice, kao i od krađe i generalno nekog materijalnog ili nematerijalnog gubitka na javi.

Sanjati da vas je pokrala neka vama poznata ili bliska osoba 

Realno je da ste neko ko je vrlo sklon predrasudama i predubeđenjima, te se ne družite sa svima i veoma brinete kakvog je neko položaja ili materijalnog statusa, i da li je „dovoljno dobar“ za vas.

Suštinski ste puno nepoverljiva i „negativna“ osoba, koja sve unapred loše posmatra, i jasno je da vam takav stav neće preterano pomoći da napredujete i da se ostvarite i poslovno i/ili privatno. 

Sanjati kako vam u džepovima „zveckaju“ kovanice ili zlatan novac dok hodate 

Vi ste neko ko je vrlo sklon da se ponaša zavidno i ljubomorno, posebno na one koji su od vas i baš realno bolji u nekom pogledu, te ste osoba koja spletkari, ogovara i unosi nemir među kolege i/ili prijatelje i saradnike, jer želite da samo vi uvek budete „centralna i važna figura“.

Imate neku potrebu da se namećete i da se svuda „petljate“, a druge olako i beskrupulozno stalno vi koristite zarad svojih ciljeva, i nikada ne mislite da li ste i koliko nekoga povredili ili uvredili.

Sanjati da su vam šake pune novca i da vam se on „prosipa i ispada“ svuda okolo 

Ovakav san ukazuje na to da ste vi neko ko voli moć i bogatstvo, i da ste svesni da vam jeste cilj da radite i da zaradite, ali nikada na račun korišćenja drugih, te ste skloni da sebe stalno mučite i analizirate.

Naime, vi sebe preispitujete i tražite na neki način od drugih potvrdu da „niste loši i niste zli“, te da ste iako bogati i moćni, ipak sve stekli pošteno i radom, i želite da drugima pomažete, a ne da ih zloupotrebite za svoje ciljeve.

Sanjati kako vam iz prepunih džepova ispada novac koji vi sakupljate „iza sebe“ 

Pomenuti san označava da ste vi veoma sebična i škrta osoba, koja ima svoja posve i tvrdoglava uverenja, od kojih ne želi da odstupi i da se promeni po cenu gubitaka i neuspeha koji su tada pak i neminovni.

Zbog svojih stavova koji su često sasvim pogrešni, u prilici ste da izgubite ugled i čast, i da pak i ostanete bez poštovanja osoba, koje su vas smatrale prijateljem i koje su se na vas oslanjale.

Sanjati kako vam iz prepunih džepova ispada novac koji vi „ne žalite“ 

Osoba ste koja je sasvim sigurna u sebe i u svoje poštenje i postupke, te se ne stidite i nemate ni potrebu da se za bilo šta preispitujete i kajete, jer sve što ste stekli jeste plod vašeg rada i truda.

Osećate se bezbrižno i rasterećeno, jer ste srećni i uspešni na svakom polju, ali se niste „osilili“ i postali gordi i oholi, već ste i dalje okruženi istim prijateljima i dragim ljudima kojima pomažete i koje nikada ne biste ostavili „na cedilu“ ili odbacili, jer su od vas manjeg položaja ili bogatstva.

Sanjati kako rasipate teško zarađen novac i u snu ga bacate ili prosipate iz ruku 

Ovakav san na javi označava skore realne gubitke, ali ne samo i ne nužno u materijalnom aspektu već i u nekim drugim nematerijalnim segmentima.

Naime, moguće je da ćete imati probleme na poslu, na emotivnom planu ili pak da ćete se vi i/ili vama bliska osoba razboleti, te da postoji realna bojazan od smrti i pogoršanja stanja nekome ko je već dugo bolestan i vezan za postelju.

Sanjati kako nekome dugujete puno novca koji nemate da vratite 

Osoba ste koja je u neskladu između prevelikih ambicija i realnih mogućnosti, pa stalno olako i započinjete nove projekte ali „na pola puta“ od njih osustanete, i shvatite prekasno da ste se vrlo lako „zaleteli“ u nešto čemu istinski niste dorasli.

Sanjati da nekome vraćate dug i da ste zbog toga srećni i rasterećeni 

Ovakav san nema na javi dobru simboliku, i označava da ste sasvim inferiorni i da nekome uvek i lako dopuštate da vas ponižava i kinji, i da se osećate nemoćno i slabo, iako imate prava da sami zauzmete stav i da imate svoje mišljenje.

Sanjati da vam neko baca novac „pred noge“ 

Dopuštate sebi da se ponizite i da se pred nekim postavite nesigurno, i takva osoba to vrlo zlobno i koristi da vas omalovažava i ismeva pred drugima, zbog nekih vaših grešaka ili stavova koje vi imate, a koji njoj nisu po volji ili koji su joj povod da se na vas „okomi“.

Sponzorisano

Loading...