Nož – šta znači sanjati nož?

Na javi je nož sinonim za neku opasnost i za rizik od povrede, za nešto oštro i odsečno, ali je on takođe i „hladno oružje“ kojim se neko može namerno ili slučajno poseći, pa označava i ranu i povredu, koja je bolna i koja je upozorenje ili koja je opomena na neke neprilike i nevolje.

Šta znači sanjati nož – nož kao predominirajući motiv u snovima 

Generalno su snovi o nožu dosta učestali, ali oni nisu nužno loše i negativne simbolike, pa nekad mogu da imaju i sasvim dobro i pozitivno značenje u skladu sa jasnom i tačnom konotacijom i/ili situacijom kako se nož sanja i kako se doživljava.

U nastavku teksta će biti bavedeni upravo oni najčešći i najupečatljiviji snovi o nožu, te data neka i najpoznatija tumačenja i značenja snova, sve po sanjaricama i sanovnicima koji ih analiziraju.

Sanjati da vidite neki nož koji ne koristite i koji je samo jedna figura u snu 

Donećete neke radikalne odluke kojima ćete da promenite sve dosadašnje greške i dileme, i da vi „presečete“ neke nedoumice, a koje su vas sputavale da napredujete i da se ostvarite u planovima i ciljevima. 

Sanjati da sečete nešto nožem koji je vrlo oštar i strah vas je da se ne posečete 

Loading...

Morate da pazite kako se ponašate i šta kome govorite, jer nekada niste sasvim promišljeni i vaše reči i jasni stavovi mogu da budu po vas same vrlo opasni i da vam donesu veće štete nego korist.

Mada imate potrebu da iskreno i otvoreno razjasnite neki odnos ili situaciju koja vas muči, možda i nije najbolji trenutak za to, jer ćete sebe da „uvalite“ u neke velike nevolje i probleme. 

Sanjati da pokušavate da nešto presečete nožem koji je potpuno istupljen 

Vaš trud i rad su sasvim uzaludni i ne možete da se pomirite sa činjenicom da ste zaludno gubili dragoceno vreme, a da je sve zasluge „pobrao“ neko ko je samo površno sagledao probleme, i ko je imao sreće, ili preduzeo neke nepoštene radnje da se ostvari u onome u čemu vi niste uspeli.

Jasno je da ste sasvim neodlučni i da se stalno dvoumite i pokušavate da nađete neko svrsishodno rešenje, ali što više produžavate neku agoniju i što se više „zapetljavate“, konačan cilj jeste ili sve nedostižniji, i/ili sve manje izgleda imate da se ostvarite u nekim svojim namerama. 

Loading...

Sanjati da ste se vi slučajno posekli na nož i da vas rana boli i obilno krvari 

Iznenadićete se nečijim postupcima i ponašanjem, kada shvatite da ste za tu osobu dali sve i da vam je ona vratila tako što vas je „prodala i izdala“, pa ćete patiti dugo i iskreno, i nećete naći ni snage da oprostite, niti volje i savesti i da zaboravite.

Pred vama je period velikih nevolja na svim poljima života, ali najpre ćete da se suočite sa vrlo i teškom emotivnom prevarom bračnog partnera, ili sa nekim ozbiljnim zdravstvenim problemom i čak i smrću, nekoga ko vam je član porodice ili vrlo blizak prijatelj. 

Sanjati da imate u ruci vrlo veliki nož i da njime nekome pretite 

Nesigurni ste u sebe i potežete neke argumente koji niti su validni niti su „na vašem nivou“, te se i trudite da iskoristite nečije mane i slabosti, ili da osobu koja vam je konkurencija povredite vrlo okrutno, koristeći neke tajne koje vam je poverila, i takav postupak uopšte nije u „vašem stilu“. 

Sanjati da držite mali nož ili „perorez“ koji vam služi za samoodbranu 

Loading...

Imate neke neosnovane strahove i svesni ste da vas svaka nova šansa i ponuda, prestraši zbog ili potencijalnih rizika ili nekih mogućih gubitaka, pa počinjete da se „branite od samog sebe“, i lako i odustajete od nečega pre nego što ste i započeli da se borite, i naravno da ćete stagnirati i biti ili očajni ili nemoćni u svakom smislu. 

Sanjati da držite u ruci nož koji je sasvim zarđao i da vas je strah da se ne njega ne posečete 

Preti vam neka realna opasnost i vi ste toga svesni, ali ne želite da se povučete i da odustanete na „korak do cilja“, pa pokušavate da izvagate između rizika i koristi, ali nemate nikakve šanse da se ostvarite u onome u čemu ste naumili, te je najpametnije da se preusmerite na neke nove projekte.

Neko vas potajno sabotira i pokušava da vam „podvali neke spletke“, pa vi ne znate kako da neke i realne činjenice shvatite i prihvatite, jer vam na žalost neko vrlo blizak „radi o glavi“. 

Sanjati da ste neku osobu sasvim namerno uboli nožem sa namerom da je ubijete 

Osvetoljubiva ste osoba koja ne ume da sagleda nečiji karakter i da proceni razloge zbog kojih je i neko postupio na pogrešan način, ali nikada u takvim situacijama ne pomislite kako biste vi baš i odreagovali, i ne možete od svog ega i sujete, da proniknete u ljudsku prirodu i da je shvatite. 

Sanjati da ste nekoga posekli nožem jer ste se branili i da ste morali to da učinite 

Pred vama je neka velika izdaja i prevara, i to baš od strane emotivnog partnera kome ste uistinu verovali, i nećete moći da prebolite takav „poraz“, pa ćete stalno da sebe preispitujete i da u sebi i tražite greške i razloge za takav krajnji ishod. 

Sanjati da vam je u ruci neki krvav nož i da ne znate da li je krv tuđa ili vaša 

Sasvim ste se pogubili u nekim svojim ambicijama i željama, i vi pak ne vidite više ni da li radite pravilno ili grešite, ali vam je „pred očima“ samo krajnji cilj, iako ćete da biste ga ostvarili da baš povredite mnoge drage ljude, pa u krajnjem slučaju da i sebe osramotite i ponizite, i morate da se zapitate, da li je zaista ono što želite toliko mnogo, uistinu vredno svega što ćete da „upropastite“. 

Sanjati da je vas neko posekao nožem i da ima nameru da vas ubije 

Neko pokušava da vam se osveti i da vas sasvim osujeti u vašim planovima i projektima, ali ste vi pogrešno smatrali da vam je neke stare greške i prevare oprostio, jer se taj neko dugo pretvarao ili da vam je prijatelj ili podrška, kako bi sve vaše slabosti iskoristio protiv vas samih. 

Sanjati da ste se nožem isekli po licu i da ste se sasvim „unakazili“ 

Ne možete da prepoznate sebe, i da shvatite kako ste se u tolikoj meri promenili, i kako ste sebi vi dopustili da od poštene i časne osobe, postanete neko koga se svi stide i koga svi ogovaraju, te ste i veoma ljuti na sebe, a jer ste izgubili svoje dostojanstvo i ugled, zarad malo moći i bogatstva. 

Sanjati da ste slučajno „pali na nož“ i da na sreću nemate nikakvu ranu i povredu 

Uspeli ste da se spasite nekih velikih neprilika, i to jer ste vi u „poslednjem momentu“ shvatili da ste se „preračunali“, i da ne želite da sve što ste izgradili i što ste ostvarili, olako i odbacite, da bi neke druge ljude usrećili i zadovoljili njihove prohteve i želje, i srećni ste jer ste ostali verni sebi. 

Sanjati da ste nekoga ubili nožem i da je on iskrvario na smrt 

Pokajaćete se jer ste verovali ljudima koji su vam bili lažni prijatelji, i jer ste odbacili one, koji i jesu često bili skloni da vas iskritikuju i da vas grubo prekorevaju, ali su to radili za vaše dobro, i kako ih niste poslušali, sami ste sebe upropastili, i nemate nikoga ko bi vam sada i pomogao.

Sponzorisano

Loading...